Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Не ми одговори на прашањето.

Доколку Евра беше во плановите на Јунајтед за сезоната 2014/2015 дали ќе го продадеа за таква симболична цена?

Ова ти го поставувам затоа што Јунајтед бара играч кој Е во плановите на Јувентус за наредната сезона, кој има уште 3, 4 години договор и чија цена на пазарот е барем 45 милиони евра. Е сега зошто Јуе да го продаде Видал за нормална цена кога им е потребен?

Управата на Јуве најсвесно директно им дава до знаење на Јунајтед дека Видал ќе го добијат само доколку го преплатат. Тоа е тоа.

Најверојатно не.

Еве ти викаш барем 45 милиони евра. Во ред. Јувентус бара да им преплатиме за играч кој мудро си молчи дали ке остане во Торино, за разлика од Маркизио. Али да платиш скоро двојно од реалната вредност?

Човеку,Јувентус не сака да го продаде својот најдобар играч,а можеби и топ 3 на неговата позиција,за малце пари?Па вие го преплативте Шо, а е клинец, и треба да се докажува,зошто не би дале за докажан играч и огромен борец?
Не ми одговори на прашањето.

Ова ти го поставувам затоа што Јунајтед бара играч кој Е во плановите на Јувентус за наредната сезона, кој има уште 3, 4 години договор и чија цена на пазарот е барем 45 милиони евра. Е сега зошто Јуе да го продаде Видал за нормална цена кога им е потребен?

Управата на Јуве најсвесно директно им дава до знаење на Јунајтед дека Видал ќе го добијат само доколку го преплатат. Тоа е тоа.

Викаш вреди 45м а јунајтед понудија 60м. Со тоа не го претплатуваат?

Мислам дека цената од 60 мил е таман, пошто кога секој тим може да има одредена цена и мислење за колку вреди играчот може и Јувентус.Не дека Видал ми е најомилен играч па го дигам у воздух, ретко на денешницава да се најде толку комплетен играч со сите атрибути.Кога за анонимци големиве клубови даваат втроглави цени,зошто не за ваков профил на играч.

Мислам дека цената од 60 мил е таман, пошто кога секој тим може да има одредена цена и мислење за колку вреди играчот може и Јувентус.Не дека Видал ми е најомилен играч па го дигам у воздух, ретко на денешницава да се најде толку комплетен играч со сите атрибути.Кога за анонимци големиве клубови даваат втроглави цени,зошто не за ваков профил на играч.

А бе ти изгледа ништо не пратиш. Цел фан клуб на Јунајтед вика дека 60 милиони евра се реална вредност за Видал и сума која Јунајтед треба да ја плати.

Јувентус нема да продаде ниту еден играч доколку тој не побара да биде продаден,и затоа клубот нема обврска да го продаде пошто е клучен играч.На Јунајтед останува да дава понуди,на Јуве е да ги одбива или да ги прифати доколку дадете некоја у пм голема.Тоа е тоа.

А сигурни сте дека Јунајтед има испратено понуда од 60 милиони?

Јас лично длабоко се сомневам во тоа.

Најверојатно не.

Еве ти викаш барем 45 милиони евра. Во ред. Јувентус бара да им преплатиме за играч кој мудро си молчи дали ке остане во Торино, за разлика од Маркизио. Али да платиш скоро двојно од реалната вредност?

Зошто вие лани не го продадовте Руни во Челзи? Мурињо ви даде баш реални понуди. И не е исто да купуваш играч од Јуве и од Болоња. Јувентус е стабилен клуб кој оди во нагорна линија и нема потреба да го продава својот најдобар играч кој има договор уште 3 сезони. Затоа и Видал молчи оти знае дека за да се реализира трансферот треба Јунајтед да го преплати оти нив им гори под нозе.

Се сеќавате...? :pipi:

дечки се шпекулира дека ќе лапнете 35 милиони за видал ( а како што тргнало тоа ќе биде за 2-3 дена ) ... ете ви пари за нови играчи !!!!

Со здравје да ги трошиме 35-те милиони од Видал
beach.gif
[DOUBLEPOST=1408083539][/DOUBLEPOST]
Леле бе, пак за Шо се фати. :pos:

А што толку имате против Шо да зборуваме...? Цел свет ве виде дека плативте 30 милиони фунти за 18 годишен играч со само една асална сезона зад него. Нормално дека Јувентус ќе бара повеќе пари + играчи... му се може бе, на вас ви е потребен Видал, на вас ви гори под нозе, вие ќе треба кеш на крај да фрлите. Паметно си игра Марота во овој случај, протнете подлабоко во џебот и ваш е CAROT. Поедноставно Амин.... човекот има три одлични сезони позади себе како дел од Јувентус, плус да не спомнувам дека истотака игра одлично за неговата репрезентација. Како што се наближува крајот на трансфер периодот, Бепе може само да му ја зголемува цената на играчот. Пак ќе кажам и ДА повторно ќе се фатам за Шо, сите знаат колку фрливте за него, за еден тинејџер... со тоа им ставивте дознаење на другите клубови дека располагате со богат буџет, Марота не пие нафта и се гледа што се случува на трансфер пазарот, всушност тоа и му е работа, затоа си постави и таква сума за играчот, одсега па натаму може само да си надодава на тие пари. Вие барате играч кој цело лето воопшто не беше ставен на трансфер листата... вие барате играч кој е првотимец во моментално најдобриот тим во Италија. И да се договорите со Видал и тој Феличевич (како и да се вика), ако не платите доволно пари, Јувентус одма може да го блокира трансферот

Едноставно е нели.... платете го играчот колку што бара тимот од Торино, + некој играч од ваш тим, и ете свршувајте после на CAROT... Фала, чао, пријатно.... и волкот сит, и овците на број.

Последно уредено:
Боо уште не испратиле понуда почнаа да цимолат за цената:)) и нема никаква логика Јуве да бара трампа и пари за Видал,Манчестер се они кои треба да дадат понуда,сега сме 15-ти август,кога планираат да достават понуда?или чекаат да им го донесеме на тацна и ние да им го понудиме за 35мил.:)

Прво беше муабетот за повредата на коленото па затоа не праќале понуда па сега цената било проблем,што нема врска тоа што се пишува 60 мил. плус трампа затоа што е шпекулација.Како што пишаа погоре Јуве не сака да го продава и нема теорија они да понудиле трампа и пари за Видал,друго што нема време да се бара замени ама ако се продава ќе треба добро да ги реинвестираат парите од Видал,Лавеци+Верати и чао пријатно но пак за две недели нема шанси ова да се деси затоа Марота постави ултиматум индиректен до Видал,веќе е касно за продавање ама ај нека си тераат филмови,исто како што напраи 150 медицински прегледи.

Јунајтед нема пратено никаква понуда досега, апсолутно ни една ни агентот презентирал понуда.

Најсмешно е што сите го колните и го плукате Јувентус а вие сте тие (според гласините) кои нудат два играчи плус 50 милиони :)

Јунајтед нема пратено никаква понуда досега, апсолутно ни една ни агентот презентирал понуда.

Најсмешно е што сите го колните и го плукате Јувентус а вие сте тие (според гласините) кои нудат два играчи плус 50 милиони :)
Зошто јас мислам дека е обратно, точно и според мене Јунајтед нема пуштен никаква понуда за Видал, англискиве новинари (на кои можеше да им ссе веруа барем до лани) викаат дека ван Гал се откажува од Артуро, додека па вашиве т.е Италијанскиве медиуми секој ден се некоја нова шпекулација пуштаат, па чоек би размислил дали Јунајтед сака да го купи Видал или јуве сака да го продаде...инаку ако е до мене одма би ги дал тие 50-60 милиони ептен го посштуам чоекот, ама таа шпекулација со 50+ мил плус Нани и Чича стварно не иде бидите и вие реаални...[DOUBLEPOST=1408099789][/DOUBLEPOST]
А сигурни сте дека Јунајтед има испратено понуда од 60 милиони?

Јас лично длабоко се сомневам во тоа.
Јас лично не веруам дека има испратено понуда...а вашиве се молат примат некоја висока, од нас или од некој друг клуб...

Зошто јас мислам дека е обратно, точно и според мене Јунајтед нема пуштен никаква понуда за Видал, англискиве новинари (на кои можеше да им ссе веруа барем до лани) викаат дека ван Гал се откажува од Артуро, додека па вашиве т.е Италијанскиве медиуми секој ден се некоја нова шпекулација пуштаат, па чоек би размислил дали Јунајтед сака да го купи Видал или јуве сака да го продаде...инаку ако е до мене одма би ги дал тие 50-60 милиони ептен го посштуам чоекот, ама таа шпекулација со 50+ мил плус Нани и Чича стварно не иде бидите и вие реаални...[DOUBLEPOST=1408099789][/DOUBLEPOST]
Јас лично не веруам дека има испратено понуда...а вашиве се молат примат некоја висока, од нас или од некој друг клуб...
Епа тоа ми е целта медиумите си пишат што сакат само за да бидат читани. Според Италијанските вие сте понудиле затоа реков 'според гласини' ....

за 60 нека си оди, работата што ако побараше сам трансфер ќе беше 45 негде оти автоматски на секој играч кога сам си побарва трансфер му паѓа цената. Овај не побара, среќен е тука и ние ќе си бараме 60 милиони. Секој играч вреди онолку колку што трансфер пазарот ќе го плати :)

Како и да е дај боже да испадни за сите win-win :...ама не така стално[DOUBLEPOST=1408106236][/DOUBLEPOST]
Нема зошто да се молат, според заработка во ЛШ сме само зад РМ, стабилни сме економски а играчот не е на продажба. РЕкоа и Марота и Недвед, Видал си оди само ако ситгни некоја луда понуда исто важи за Погба. :)

Јас мислам дека помина времето кога бевме во дупка додуша и сеуште не сме којзнае многу силни финансиски али пак ке кажам има уште 2 3 год да чекаме за некој поголем трансфер како реал барса сити и други клубови

Место Видал во Јунајтед за 60 милиони,да не испадне Јанузај во Јувентус за 0.00.

pogba_goldenboy_1.jpg
Се шпекулираше тоа пролетта пред крајот на сезоната, ама малиот си го продолжи договорот, ништо од бизнисот.
Колку и да се лутат црвениве не се у право.Пред месец време кај нив у фк дискутиравме за цена vs вредност.
Мада неверувам у наводната понуда ќеш + Нани + Чича ( португалецов јас лично неможам да го смислам, лани ни беше понуден за багателна цена , го одбивме) , сепак тие се дефицитарни на таа позиција, тиа го бараат, на Јуве не им е до продавање, освен за некоја понуда која не се одбива.Просто ко петочен грав.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom