Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
За мене е исто како да не не напуштил Конте. Фала богу асален селектор ќе има репрезентацијата на Италија.

Иначе да го земеме Лавеци и да се ослободиме од Џовинко би било топ. Добро не мора од малиов да се ослободуваме, само Лавеци да дојде и централен дефанзивец.

Ниеден фудбалер кој игра за Сериа А не треба да има вредност голема иако покажува извонредни перформанси на терен и за репрезентацијата,треба да постои само Премиер лига која воедно е и пресвета,кои просечни играчи треба да вредат 50 милиона(бидејќи нели од оваа лига се),а поединците ко Гвадрадо,Видал,Бенатиа и другиве треба за безпари да одат бидејќи лигава е трула(и само тука се јаки).Фак лоџик.

Отворив од радозналост и јас во фан клубот на Јунајтед и стварно чудно ми е како луѓето таму се бунат за цената. Ќе пишев таму, ама не ми се труба по туѓи фан клубови.

Едноставно цената која ја бара Јуве за Видал е логична со оглед на тоа што клубот нема интерес да го продаде играчот. Во случај Јуве да сакаше да го продаде Видал цената мислам дека ќе беше од 40-45 милиони евра. Но, во сегашната цена која се бара за него е пресметан и гудвил дури може да се рече, бидејќи Јунајтед го бара можеби највредниот играч од овој тим и тоа играч што не се наоѓа на трансфер пазарот и Јуве нема намера да го продаде по нормална пазарна цена, туку ќе се обидат да си извлечат некое милиоче ексра и плус некој играч. Доколку загризе Јунајтед во ред, доколку не исто така.

Ниеден фудбалер кој игра за Сериа А не треба да има вредност голема иако покажува извонредни перформанси на терен и за репрезентацијата,треба да постои само Премиер лига која воедно е и пресвета,кои просечни играчи треба да вредат 50 милиона(бидејќи нели од оваа лига се),а поединците ко Гвадрадо,Видал,Бенатиа и другиве треба за безпари да одат бидејќи лигава е трула(и само тука се јаки).Фак лоџик.
Сите клубови треба да му ѓи даваат играчтие на Јунајтед кога ке ги посакаат без разлика за кој играч се работи, уште му се лути на Ливерпул според постовите кои ги читам ОТИ НЕ МУ ДАЛЕ ИГРАЧ кој го сакале.....

Иначе Бенфика го одби барањето на Јувентус и Луизао ( фала богу), и се лути на Јуве поради истиот обид.

Да сумираме досега лути ни се : Манчестер Јунајтед ( оти не им го дадовме нашиот најдобар играч оти тие го сакат, т.е. сме барале смешна сума а на денешниот пазар играч вреди онолку колку ќе се продаде т.е. колку што ќе побара матичниот клуб и ќе биде платен и плус ние не сакаме да го продадеме, + оти на младинец СО ИСТЕЧЕН ДОГОВОР сме му понудиле услови да игра прва постава), Атлетико Билбао ( Оти малце им беа 20 милионки за Локи ко нудевме па го оставија да си дојди без пари наредната сезона и нег о ставија да игра цела година салам), ПСЖ ( истиот случај како со погба), Фиорентина ( Затоа што ебаниот Бербатов направи мајмуни од двата спортски директори али нормално Јуве е крив), Бенфика ( поради Луизао), Челзи (сме им борџеле пари за Муту оти агентот негов неќел да ги дај од џеб o_O ), CSKA ( оти сме го платиле Красич 15 милиони плус бонуси а не 20 колку шо барале) .....

Абе за се сме ние криви :)

Нани вреди 10мил или повеќе а не го бива за ништо,а ма не смее да им се понуди помалку бидејќи се работи за нивни играч,мора надреална цена.Трагедијата е у тоа чим е толку јака лигата што к*р нудат 60 и кусур милиона за играч од Сериа А

Нани вреди 10мил или повеќе а не го бива за ништо,а ма не смее да им се понуди помалку бидејќи се работи за нивни играч,мора надреална цена.Трагедијата е у тоа чим е толку јака лигата што к*р нудат 60 и кусур милиона за играч од Сериа А

Значи, Евра го преплативте. 19 милиони фунти, така?
Бот.

Значи, Евра го преплативте. 19 милиони фунти, така?
Бот.
Еве доаѓаме до поентата. Да ви беше потребен Евра за наредната сезона, ќе го продадеше Јунајтед за симболична цена или мало морген?

Море бот, колку мислиш да вреди Евра со оглед на неговата возраст и истрошеноста,го купивте и Шо,во кого би ја гледале иднината на таа позиција во Евра?Јас не реков ништо за Евра туку за брборењето за тоа колку не вреди Видал за парите кои ги нудите во повеќе наврати. Џабе,мозок со инка не се става а не е ниту менструација па еднаш месечно да ја добиеш

Еве доаѓаме до поентата. Да ви беше потребен Евра за наредната сезона, ќе го продадеше Јунајтед за симболична цена или мало морген?

Јунајтед го продаде за симболична цена затоа што Евра сакаше во Италија. Можевме да го продадеме и во Франција, доколку самиот го посакаше тоа.

Море бот, колку мислиш да вреди Евра со оглед на неговата возраст и истрошеноста,го купивте и Шо,во кого би ја гледале иднината на таа позиција во Евра?Јас не реков ништо за Евра туку за брборењето за тоа колку не вреди Видал за парите кои ги нудите во повеќе наврати. Џабе,мозок со инка не се става а не е ниту менструација па еднаш месечно да ја добиеш

Тоа и ние викаме, Видал не вреди 80 милиони евра.

Да бе Видал вреди 50м фунти плус Нани и Чича. Нани е 10 до 15м фунти. А чим еден факинг Мората вреди 20м. Чичарито вреди и повеќе од него. Збориме за прв стрелец на Максико на негови 26 години. И вие викате дека видал вреди 80м фунти? Дај не летајте во облаци.

Човеку,Јувентус не сака да го продаде својот најдобар играч,а можеби и топ 3 на неговата позиција,за малце пари?Па вие го преплативте Шо, а е клинец, и треба да се докажува,зошто не би дале за докажан играч и огромен борец?

Јунајтед го продаде за симболична цена затоа што Евра сакаше во Италија. Можевме да го продадеме и во Франција, доколку самиот го посакаше тоа.

Тоа и ние викаме, Видал не вреди 80 милиони евра.
Не ми одговори на прашањето.

Доколку Евра беше во плановите на Јунајтед за сезоната 2014/2015 дали ќе го продадеа за таква симболична цена?

Ова ти го поставувам затоа што Јунајтед бара играч кој Е во плановите на Јувентус за наредната сезона, кој има уште 3, 4 години договор и чија цена на пазарот е барем 45 милиони евра. Е сега зошто Јуе да го продаде Видал за нормална цена кога им е потребен?

Управата на Јуве најсвесно директно им дава до знаење на Јунајтед дека Видал ќе го добијат само доколку го преплатат. Тоа е тоа.

За Нани повеќе од 10м не ти дава никоја екипа според мене. За Чичарито 15-20 може да се извади. Ама не ве знам што се запнале бе со тоа кој колку вредел и дали е реално или не е реално, кога веќе се е испревртено. Мора да се признае и дека имаат поента и од Јувентус, оти секако не сакаат да го продадат Видал, очигледно и него не му смета да остане, ама би играл и во Јунајтед без проблем, па испаѓа дека Јувентус може да си бара колку сака и никој ништо не му може. Да рикне Видал оти сака да бега обавезно ќе видите како ќе падне цената. :)

И пак ќе кажам, Нани + Чичарито + 40м според мене би било "и волкот сит и овците на број". Ние го добиваме Видал а губиме 2 играчи кои воопшто не ни требат. Јуве добива супер пара за најдобриот играч и добива играчи за кои е заинтересиран некое време.

Сепак на крај може се да е само глупа шпекулација.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom