Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
абе еден мајтап што да ти кажам...имаше неколку добри потези,али глава не можеше да крене од Киелини,изеде ќотек за цел тим на Сампдорија

абе еден мајтап што да ти кажам...имаше неколку добри потези,али глава не можеше да крене од Киелини,изеде ќотек за цел тим на Сампдорија

Киелини го отепа од удирање од туркање ама на 4-5 пати мајмун го напрај ...

Веселин Вујовиќ во позадина

1236998_654198884605041_2015144097_n.jpg

Еден некој да ми објасни што е со пуштањево или пробување на пуштање на брада :) некој нов ритуал или :)

незнам али сите сакаат веројатно да се како Пирло :) иначе момци ме немаше подолго време на форумов епа да си честитаме прво суепр куп па потооа и победата врз самп на тежок терен лизгав .. ми се чини годинава со многу помалце труд од другиве години и со помалце шанси даваме голови ... ете тоа е тоа за Карлитос што да кажам чоекот е машина оди назад во одбрана помага оди напред ствара шанси и коа ке види дека не може да шутне додава на други а не како другиве години само шутирај на гол.... убаво кажа член погоре тоа е тој играч што ни требеше ... што ке внеси разновидност во играта ...

“Не ме интересира кој ќе постигне гол, туку кој учествува во концептот на играта, во напад и во одбрана. Мојот идеален напаѓач е тој што игра по овој концепт,Тевез го прави тоа и е идеален напаѓач за мене”. - Konte
--- надополнето: 25 август 2013 во 11:28 ---
Мене ме радува играта на Погба и верувам дека догодина ќе биде лидер. Го пратев цело време, и тоа движењата без топка етен му се добри, башка знае да задржи топка и да проигра во вистинско време. Иако е лошо што се повреди Маркизио, сепак Погба достојно го заменува и со игриве што ќе ги прикаже, уште повеќе главоболка на Конте ќе му создава со тоа што јака конкуренција има во средниот ред и Конте не ќе знае кој да стави да игра :LOL:

“Не ме интересира кој ќе постигне гол, туку кој учествува во концептот на играта, во напад и во одбрана. Мојот идеален напаѓач е тој што игра по овој концепт,Тевез го прави тоа и е идеален напаѓач за мене”. - Konte
--- надополнето: 25 август 2013 во 11:28 ---
Мене ме радува играта на Погба и верувам дека догодина ќе биде лидер. Го пратев цело време, и тоа движењата без топка етен му се добри, башка знае да задржи топка и да проигра во вистинско време. Иако е лошо што се повреди Маркизио, сепак Погба достојно го заменува и со игриве што ќе ги прикаже, уште повеќе главоболка на Конте ќе му создава со тоа што јака конкуренција има во средниот ред и Конте не ќе знае кој да стави да игра :LOL:

Кај погба најмногу ме загрижува тоа што на моменти делува како да ја заборава топката зад него. Фактот што е прилично висок за средишен фудбалер му е негативна страна кога е во прашање друблинг и контрола на топка. Се гради добро има техника далеку од тоа ама делува многу несмасно. Се надевам дека ќе покажи стабилност и дека нема да месечари пред појаки клубови. Како и да е за негови години е светлосни години пред генерацијата.
--- надополнето: 25 август 2013 во 12:26 ---
:свиркам:

999215_10200489778389212_677320987_n.jpg

Ако Погба се покаже дека многу добро функционира во средината а тоа веќе и го прави не е чудо и да му го одземе првотимскиот статус на Маркизио...на Конте пред се му е добрата игра и не сака премногу да се осврне на тоа дали играчот е од школа на Јуве или Јуве му должи, сите му должат на Конте само добра игра и ништо повеќе.

Jaс мислам дека Тевез ќе распали годинава. Има мотиви за тоа, башка има и техника и знаење ;) Ми делува како препороден

Како што видов освен во првото полувреме кога Габидини го помина таму на десната страна од голот и Киелини го фаулираше, во сите други слуачеви Киелини беше добитник. Имаше многу исфрлени топки со глава и пресечени топки во шеснаесетникот кој можеа да бидат опасни. Се на се одбраната ни е супер. Сите играа добро, колку што дозволуваше теренот, ама сепак Погба и Тевез најмногу се истакнаа. Остај тоа што Тевез го даде голот, тој одлично играше цел натпревар, поврзуваше игра, проиграваше со Вучко, не шутираше без врска и многу работеше во фаза на одбрана. Секоја чест за човекот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom