Ја Бонавентура не сум го прател којнзае колку , али од она шо сум го гледал, да , има предиспозиции да биде играч кој би можел да учествува во диктирање на играта , али доколку би го земале сега би бил користен ко универзалец , бидејки освен средина и АМ може да покрие и лево зато велам дека ми наликува на Џак, инаку реално има поголеми фудбалски квалитети.
Ова со формацииве интересно е , али еве зошто според мене е неизводливо.
1 Тевез негледам дека би можел на врвно ниво да игра trequartista, он е више вто шпиц.
2 Немаме бекови за оваа формација , или уште подобро , моментално имаме само едан класичен бек у Лишхт, кој е добар дефанзивно , а солиден офанзивно. Нема теорија Киелини или да се става лево , едино во ретки ситуација при ротација , Огбона исто , едноставно тоа се играчи кој можат таму да покријат, али не и да изиграат на ниво.
За таков стил на игра , бековите би требал ода се ултра офанзивни , и добро технички подковани ( Исла у топ форма ) а ние такво нешто моментално немаме( единствено доколку до крајот се доведе Коларав или Зунига )
И годинава првична и базична ќе остане 352, понекогаш можеби ќе се иде со некои вариации , за 433, би имале премногу играчи кој би се бореле за место во одбраната , а немаме квалитет на класичиен лев бек , или па на десно крило.
Затоа мислам дека ќе се гура вака и сезонава , од догодина може да се прави сценарио за промена на модулот , бидејки најдобро би било после Пирло да се бара друг начин на креативност и диктирање на играта , освен ако не се бара пофторно таков тип на играч ( мислам на Верати)
И Барза догодина би ослободил место во одбраната , барем претпоставувам дека годинава ќе му биде последна у Јуве ( можеби и сезонава Огбона ќе исфрли некој од него и Бонучи) мада со него не се знае , доколку остана физички фит цела сезона , повторно може да изигра на највисоко ниво.
Најголем проблем се бековите , посебно левата страна , како и дефицитот на квалитетно десно крило\ крилен напаѓач.
Оставам простор да се комбинра , ротира и пробува нешто , ама исто како што кажа и Конте , 352 останува базата .