Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Лошите резултати на подготовкиве што ги имаат италијаниве се само резултат на покасно почнатите тренинзи..Серија А е лига која почнува најкасно во европа ( од појаките лиги) И тимовите покасно почнуваат со тренинзи...башка има многу интернационалци во составите и тимовите не се комплетни...правата слика за тоа тој тим до каде е ќе се види за отприлика две недели...

Мислам (не ме држете за збор) дека ако Интер изгуби од Валенсија (а на добар пат се тоа да го направат :D ) ќе го одиграме последниот натпревар од купот против нив... Еве шанса да се докажи втората постава :pipi:

и за интер како и милан порано почнува сезоната, и може да не утепаат :drk:

и за интер како и милан порано почнува сезоната, и може да не утепаат :drk:

Во три коментари го спомна ова и тука и на сериа А темата.. Што има везе кој кога почнал со подготовките, не треба да те боли цев пошто се пријателски. И од Сасуоло на пријателскиве да загубевме немаше гајле да ми биде...

Се збори дека Боакије ќе добие уште една шанса кај Конте, изгледа ќе влезе во екипата одкако Марота изјави дека сигурно ќе си одат 2 напаѓачи... така да ако остане Ричмонд кај нас ќе имаме 5 напаѓачи.

Боаки се враќа на 9ти август. Јас очекувам да стане класа напагач од дечково, уште на припремите претходната година се виде дека е одличен играч, а само 20 години има. Е сега незнам колку е паметна идејата да грее клупа како 5ти напагач, можеби би било подобро да се даде на некој клуб од Серија А, под услов да можат да гарантираат барем 25-6 утакмици да игра регуларно...

Боаки се враќа на 9ти август. Јас очекувам да стане класа напагач од дечково, уште на припремите претходната година се виде дека е одличен играч, а само 20 години има. Е сега незнам колку е паметна идејата да грее клупа како 5ти напагач, можеби би било подобро да се даде на некој клуб од Серија А, под услов да можат да гарантираат барем 25-6 утакмици да игра регуларно...

Мојата љубов, детето ќе биде класа играч од највисок калибар и се надевам ќе добие доста утакмици не треба мн да се брза одма прва постава да се клај може да се уништи па ни да не се користи ич затоа полека полека утакмиците кои матри и квајарела требаше да ги играат нека му ги даваат него иако мислам дека Вучи ке замини не знам зошто ...

Идниот капитен на Јувентус...

12-Juventus-2012-13-Aygreville-friendly-DeCeglie.jpg

:cuc::D

Абе со Интер играме вторник за среда, така?

Хахха, кое е чувството само Дерби на Италија за 7мо и 8мо место на турнир во Америка :pos:

Бонавентура жари пали за во Јуве ..... Добар играч и млад иако АМ мислам дека можи да биди одличен Vice-Pirlo ако се прилагоди таму секако.

Бонавентура жари пали за во Јуве ..... Добар играч и млад иако АМ мислам дека можи да биди одличен Vice-Pirlo ако се прилагоди таму секако.

Универзалец ко Џак исто , барем ја така го гледам, далеку е од viceПирло ...ако уопште дојде, мада нема да ме зачуди, од поодаман не поврзуваат со него.

Универзалец ко Џак исто , барем ја така го гледам, далеку е од viceПирло ...ако уопште дојде, мада нема да ме зачуди, од поодаман не поврзуваат со него.

Добар пас има и е мн млад 23 години а и многу знај со топка да игра му предвидуваа светла иднина зато реков Vice-Pirlo иако и јас мислам дека далеку од тоа. Баш на мојот форум дискутиравме а иконте потврди дека смена во формација може да се случи па 4-2-3-1 мислам би била како најдобра варијанта.

Кога напаѓаме бековите би имале оние инструкции hug touchline и би се приклучувале т.е. утрчавале во напад зад крилата правејќи екстра 2 во напад слично како досега, а крилата во одбрана би играле како fullback. е сега пошто повеќе нема стрелки на this11 неможам да објаснам скроз знам дека изгледа full scale attack ама не е тоа и вака слично ги играме крилестите бекови во 3-5-2 море кое слично исто ги играме . Е сега како замена за Тевез ќе го имаме Бонавентура. Филмот дека го неам Пирло затоа што оваа формација ја рачунам како формација за ЛШ или групна фаза каде пирло ќе одмара и секако нема да ги игра сите мечеви ова година. Ете пример

Напад :
abFgKRMapv.jpg

Одбрана :

abFgKTUai.jpg

Ја Бонавентура не сум го прател којнзае колку , али од она шо сум го гледал, да , има предиспозиции да биде играч кој би можел да учествува во диктирање на играта , али доколку би го земале сега би бил користен ко универзалец , бидејки освен средина и АМ може да покрие и лево зато велам дека ми наликува на Џак, инаку реално има поголеми фудбалски квалитети.

Ова со формацииве интересно е , али еве зошто според мене е неизводливо.
1 Тевез негледам дека би можел на врвно ниво да игра trequartista, он е више вто шпиц.
2 Немаме бекови за оваа формација , или уште подобро , моментално имаме само едан класичен бек у Лишхт, кој е добар дефанзивно , а солиден офанзивно. Нема теорија Киелини или да се става лево , едино во ретки ситуација при ротација , Огбона исто , едноставно тоа се играчи кој можат таму да покријат, али не и да изиграат на ниво.

За таков стил на игра , бековите би требал ода се ултра офанзивни , и добро технички подковани ( Исла у топ форма ) а ние такво нешто моментално немаме( единствено доколку до крајот се доведе Коларав или Зунига )

И годинава првична и базична ќе остане 352, понекогаш можеби ќе се иде со некои вариации , за 433, би имале премногу играчи кој би се бореле за место во одбраната , а немаме квалитет на класичиен лев бек , или па на десно крило.

Затоа мислам дека ќе се гура вака и сезонава , од догодина може да се прави сценарио за промена на модулот , бидејки најдобро би било после Пирло да се бара друг начин на креативност и диктирање на играта , освен ако не се бара пофторно таков тип на играч ( мислам на Верати)
И Барза догодина би ослободил место во одбраната , барем претпоставувам дека годинава ќе му биде последна у Јуве ( можеби и сезонава Огбона ќе исфрли некој од него и Бонучи) мада со него не се знае , доколку остана физички фит цела сезона , повторно може да изигра на највисоко ниво.

Најголем проблем се бековите , посебно левата страна , како и дефицитот на квалитетно десно крило\ крилен напаѓач.

Оставам простор да се комбинра , ротира и пробува нешто , ама исто како што кажа и Конте , 352 останува базата .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom