Vartolu
The Infamous Mobb
Поентата е дека тие што плукате, плукате и кога победуваме и кога губиме. И кога освојуваат 9 години со ред Скудето, и кога имаме 4-5 години пост за Скудето. Плукате брате, таков ви е карактерот, мене тоа ми беше муабетот. Но офенс, не сакам никој да навредам, јас само ви ги критикувам постапките.Не знам што се палите како млади мајмуни.
Јувентус 5 сезони по ред не е првак во Серија А, која што во споредба со онаа Серија А што ја доминиравме 9 години е од 3 до 5 класи послаба, во зависност која сезона ќе се земе предвид.
Уште едно потсетување, во период од 5 години Јувентус последен пат не беше шампион во пост-калчополи ерата.
За разлика од некои тимови кои се навикнати 10-15 години да не освојуваат, кај Јувентус тоа не е случај.
Е сега ние може да се вадиме на еуфорија и слично, ама факт е дека последниве години се изнафрлија пари, а резултатот е една голема нула.
Катастрофа резултати во првенството со едвај пласирање во ЛШ и понижување врз понижување во Европа.
Сезонава не е ништо поразлично, со тоа што очигледно веќе секнаа парите и не се инвестираше речиси ништо. Тимов е полн со просеци од типот на Консенсао, Меккени, Ди Грегорио, Копмајнерс, Калулу (и да не ги бројам другите) кои ги плаќаат и мака си немаат, а од друга страна со класа играч од калибарот на Влаховиќ не можеа 2 години да се договорат.
Да, Влаховиќ е класа фудбалер за денешно време, само за инает некој може да го тврди спротивното. На негово ниво од тимот може да се каже дека само Бремер е тука некаде.
Другите или се премлади (како Јилдиз) или едноставно низок има е капацитетот.
Јасни ни се на сите проблемите што ги има тимот, алелуја, но мора од некаде да се почни. МОРА! Кога дојде Конте, Јуве беше просек екипа, со 2 седми места, почнаа да победуваат си ја фузираа енергијата, и Конте освој титула со факин Естигарибија, Џакерини и Пепе во најлошата форма. Ништо поквалитетен состав немаа со минатогодишното седмо место(пред да ја земат титулата)... Зошто да не веруваме дека пак ќе се случи тоа?? Гледано на хартија и немаме лош и неконкурентен тим. Да, некои играчи мора да се подобрат и поинаков пристап можеби со нив ќе помогни, но како што кажав, победнички менталитет се прави со победи, со победите стекнуваш мотив волја и поттик да продолжиш. А не одма изгуби, или нерешено одвај чекате „јас велев“ „ти реков??“ А што е интересно кога победува Јуве ве нема една реченица да напишите. Ова сфатете го како добронамерен совет, да не бидите како народната „Чувај се од оние што ни на мртво плачат, ни на живо се радуваат!“