Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Ај објасни ми зашо стоеја цело време ? не им се идеше у напад човече, не знам со гледале другите овде, јас навивав за јувентус у серија Б, ама барем сега сум искрен и реален.... не ми е поентата да убедувам било кој, паметните и искусните ќе сватат, другите само ќе продолжат да јадат Г^^НА .... али битно е да сватиш реалноста тогаш си пораснал, и се разбира да извлечеш поука дека каде што има пари, нема љубов брат...... некој спомна разлика од 95 и сега... да има разлика тогаш немаше не се ни знаеше шо е калдилница за разлика од сега кога има повеќе од било кога. Искрено ме боли К^Р со ќе јадат трици овде гледам се собрале група деца па коментираат затоа и не замерам,ќе пораснат и тие па ќе разберат што го врти светот, дали љубовта или клубот......
Играчите немаат мотив да играат во овој посран куп. Според мене тоа е реалноста. Можеби пред 10, 15 или 20 и повеќе години овој куп вредеше нешто. Тогаш во него играа екипи кои завршиле 2 или 3 во своето првенство. Сега овде играат еден куп второкласни тимови (јебига лани и Јуве беше таков) кои завршиле 5, 6 или 7 во своите првенства и едноставно голем клуб како Јувентус не може да се мотивира против еден Салцбург. Вардар или Работнички да не најдат мотив против Салцбург, па ајде да им замерам. За истово на Јуве не можам да му замерам. Едноставно Јуве не припаѓа во купов и се надевам дека сезонава ќе го докаже тоа. Порано Купот на УЕФА го освојуваа Јувентус, Интер, Реал, Баерн, сега тој примат го преземаат екипи од рангот на ЦСКА, Зенит, Севиља, Атлетико... Мислам дека разликата е евидентна.

Да заборавив дека порано играат овие од Лига Европа на старт ...
Како и да е ЛЕ не е главниот приоритет на Јувентус оваа сезона, иако од групава ке излезат гарант, Лех гости ке ги победат у тоа сум сигурен, да терав кладилници гарант ке ја играв, главното е да не се заебат дома со Сити, т.е, да не изгубат од нив, а прво а второ место, мањебитно.

Ај објасни ми зашо стоеја цело време ? не им се идеше у напад човече, не знам со гледале другите овде, јас навивав за јувентус у серија Б, ама барем сега сум искрен и реален.... не ми е поентата да убедувам било кој, паметните и искусните ќе сватат, другите само ќе продолжат да јадат Г^^НА .... али битно е да сватиш реалноста тогаш си пораснал, и се разбира да извлечеш поука дека каде што има пари, нема љубов брат...... некој спомна разлика од 95 и сега... да има разлика тогаш немаше не се ни знаеше шо е калдилница за разлика од сега кога има повеќе од било кога. Искрено ме боли К^Р со ќе јадат трици овде гледам се собрале група деца па коментираат затоа и не замерам,ќе пораснат и тие па ќе разберат што го врти светот, дали љубовта или парите......

Брат изнервиран си од ремито се гледа..РАЗОЧАРАН подобро би рекол.Епа брат од 2006 па навака нема навивач на јувентус кој е задоволен од тоа што му се случува на Јуве.Имаше моменти и моменти на радост ама се на се не верувам дека има некој кој е задоволен од сите глупости кои ни се изнадесија.Сега оваа година конечно можам со сигурност да кажам дека се гледа светло на крајот на тунелов.Од месечината се гледа дека ако не играме со првиот тим ние неможеме да победиме..Ни требаат повеќе играчи како Красич кои ке се борат постојано и нема да се откажуваат пред време.Ама имај разбирање малце и трпение зашто на тимов му фалат уште многу играчи за да се направи тим спремен за европа и серија а истовремено.Неможеме со 11 души да изиграме цела сезона, мора да се прават измени.А кога се има такви дегени на клупа добро е што реми извадивме.Ама се ке си дојде на свое место наскоро.Ама без разлика на тоа, ептен е глупаво да веруваш дека јуве местел.Еве да речеме изнервиран си и не си свесен што пишуваш ама сепак голема глупост кажуваш...

Играчите немаат мотив да играат во овој посран куп. Според мене тоа е реалноста. Можеби пред 10, 15 или 20 и повеќе години овој куп вредеше нешто. Тогаш во него играа екипи кои завршиле 2 или 3 во своето првенство. Сега овде играат еден куп второкласни тимови (јебига лани и Јуве беше таков) кои завршиле 5, 6 или 7 во своите првенства и едноставно голем клуб како Јувентус не може да се мотивира против еден Салцбург. Вардар или Работнички да не најдат мотив против Салцбург, па ајде да им замерам. За истово на Јуве не можам да му замерам. Едноставно Јуве не припаѓа во купов и се надевам дека сезонава ќе го докаже тоа. Порано Купот на УЕФА го освојуваа Јувентус, Интер, Реал, Баерн, сега тој примат го преземаат екипи од рангот на ЦСКА, Зенит, Севиља, Атлетико... Мислам дека разликата е евидентна.

Oва нее ИНТЕРТОТО куп бе брат, овој куп носи пари ако не друго, мислиш атлетоко м не зема лани пари шо го освои ? не ми е поентата тоа како и да е.... Јувентус да играше фудбал, ќе тепаше 3:0 најмалку... се согласувам дека не им се играше ниту трчаше, ама од сосема различни причини кои предходно ги наведов. Не знам колку пратиш обложување и слично ама ако си малку повеќе упатен и искусен ќе знаеш за што зборувам.....

--- надополнето ---

Брат изнервиран си од ремито се гледа..РАЗОЧАРАН подобро би рекол.Епа брат од 2006 па навака нема навивач на јувентус кој е задоволен од тоа што му се случува на Јуве.Имаше моменти и моменти на радост ама се на се не верувам дека има некој кој е задоволен од сите глупости кои ни се изнадесија.Сега оваа година конечно можам со сигурност да кажам дека се гледа светло на крајот на тунелов.Од месечината се гледа дека ако не играме со првиот тим ние неможеме да победиме..Ни требаат повеќе играчи како Красич кои ке се борат постојано и нема да се откажуваат пред време.Ама имај разбирање малце и трпение зашто на тимов му фалат уште многу играчи за да се направи тим спремен за европа и серија а истовремено.Неможеме со 11 души да изиграме цела сезона, мора да се прават измени.А кога се има такви дегени на клупа добро е што реми извадивме.Ама се ке си дојде на свое место наскоро.Ама без разлика на тоа, ептен е глупаво да веруваш дека јуве местел.Еве да речеме изнервиран си и не си свесен што пишуваш ама сепак голема глупост кажуваш...

Ok нека е по твоето.... Ама да си ја гледал утакмицата ќе знаеше за што зборам.... нема веза уживај.... немам намера да се контрам, сакав да го изнесам моето мислење, без разлика дали на децава овде им се допаѓа или не..... ме занима само СТАРАТА ДАМА ако чита шо коментар ќе дадеше за утакмицата, пошо он е доста реален а знам дека не ја пропуштил утакмицата .....

Oва нее ИНТЕРТОТО куп бе брат, овој куп носи пари ако не друго, мислиш атлетоко м не зема лани пари шо го освои ? не ми е поентата тоа како и да е.... Јувентус да играше фудбал, ќе тепаше 3:0 најмалку... се согласувам дека не им се играше ниту трчаше, ама од сосема различни причини кои предходно ги наведов. Не знам колку пратиш обложување и слично ама ако си малку повеќе упатен и искусен ќе знаеш за што зборувам.....

--- надополнето ---

Ok нека е по твоето.... Ама да си ја гледал утакмицата ќе знаеше за што зборам.... нема веза уживај.... немам намера да се контрам, сакав да го изнесам моето мислење, без разлика дали на децава овде им се допаѓа или не..... ме занима само СТАРАТА ДАМА ако чита шо коментар ќе дадеше за утакмицата, пошо он е доста реален а знам дека не ја пропуштил утакмицата .....
Па да ти кажам право со тоа што условот за влез во овој куп е неколку места подоле на табелата од порано, тука е некаде со Интертото купот. И да, ги следам случувањата во обложувалниците и како што реков погоре, тие само зло му донесоа на фудбалот. Откога тие постојат неможе да се случи изненадување, лош ден, недоволна мотивираност на тимот итн, туку веднаш мечот е наместен за да им се удоволи на обложувалниците ширум светот.
Стара Дама е реален ама нема да каже дека мечот е наместен туку може да ги искритикува играчите кои не се заложувале или тренерот поради погрешната тактика или ненавремените измени. Мечов и мене ме изгоре во кладилница (не за многу, за 4500 ден) ама пак не мислам дека беше наместен.

Јувентус може да ме изнервира во ЛЕ само ако изгуби во финале или ете како Астерикс да сум изгорел голема сума на нив. До крајот се молев само да не се повреди некој играч, за другото ми беше мање битно дали било 1-1, 1-2 или 1-6...
И само од едно се плашам годинава: Што ќе правиме ако Красич недај Боже се повреди или е под суспензија?! Само тоа.

Во целост се сложувам со постов БРАВО ! :)

Абе фраер, ако имаш малку разом Ќе сватеше со сакам да кажам посебно ако ја гледаше утакмицата цела.Мислиш Јувентус не може да го тепа Салзбург ? Мислиш красич не погаѓа од 3 метри ? абе ајде, не се контрај за нешо шо не го разбираш.......

Фала што ме просветли господине сезнајко, дека Јуве може да го тепа Салцбург. Факт е дека играчите не се замараат со ова натпреварување многу, а и како што спомна некој погоре и премијата е мала и не носи никаков престиж.

А ти другарче, ако себеси се нарекуваш фан на Јуве и велиш дека сме местачи и дека ќе се радуваш со титулите на Интер, тогаш навистина нешто не е во ред. Всушнос не ни заслужуваш да ти се обрне било какво внимание.

Па да ти кажам право со тоа што условот за влез во овој куп е неколку места подоле на табелата од порано, тука е некаде со Интертото купот. И да, ги следам случувањата во обложувалниците и како што реков погоре, тие само зло му донесоа на фудбалот. Откога тие постојат неможе да се случи изненадување, лош ден, недоволна мотивираност на тимот итн, туку веднаш мечот е наместен за да им се удоволи на обложувалниците ширум светот.
Стара Дама е реален ама нема да каже дека мечот е наместен туку може да ги искритикува играчите кои не се заложувале или тренерот поради погрешната тактика или ненавремените измени. Мечов и мене ме изгоре во кладилница (не за многу, за 4500 ден) ама пак не мислам дека беше наместен.[/QUOT

Чисто информативно .... за влез во финале и освојување на титула земаат 3 милиона.... а за да стигнат до финале вероватно уште 2.... тоа е добра сума, по еден нов Ламбурџини за секој играч.мислиш дека Григера не сака да вози Ламбурџини ??? ама наместо од купот ќе земат пари од кладилница и исто им доаѓа.... па ти пресуди сам....

--- надополнето ---

Фала што ме просветли господине сезнајко, дека Јуве може да го тепа Салцбург. Факт е дека играчите не се замараат со ова натпреварување многу, а и како што спомна некој погоре и премијата е мала и не носи никаков престиж.

А ти другарче, ако себеси се нарекуваш фан на Јуве и велиш дека сме местачи и дека ќе се радуваш со титулите на Интер, тогаш навистина нешто не е во ред. Всушнос не ни заслужуваш да ти се обрне било какво внимание.

дете ај собери си ги книгите , нека те преслуша мајка ти дали си ги научил лекциите и легнувај си зашо утре си у школо а веќе помина 12 саат....

Ја ви го на дело го видеете Мартинез колко моо силата и колкооо јак. 12 милиона узалуд ојдее ... Ка зимаа засилувана не мислии оти кваљарела нема право на настап и да земат уште еден шо ќе може да го замене фризурата амаури. Незнам... тва нее можно .. да ти земат бодове тим как Салзбург треба да си.

Реално гледано у тимот светла точка Киело,Лео и Красич.Видееме убаво кој е главна алка у Јувентус и без него шо се деси у 1во полувреме.

Споредејте го Мартинез со Красич и парите шо бее потрошани за них 2ца.

Навивам за Јувентус 15 години.... Се кладам 8 години.... Конечно доживеав да гледам една утекмица која е наместена за кладилниците.... Красич промашува од 3 метри, Дел пиеро шутира волеј кога се наоѓа на 16 метри ..... и никој апсолутно никој не сака да тргне во напад.... секој кој ја гледаше утакмицата знае дека е наместена.... и како да навиваш за екипа која мести важна ( клучна ) утакмица ..... не знам колку пари им донесе на кладилниците, мене ми однесе добра сума, меѓуто ми ја однесе желбата и љлубовта кон клубот и кон фудбалот воопшто... со мирно срце ќе кажам дека сме ја заслужиле серија Б а сега заслужуваме веројатно и серија Ц. поздрав до навивачите на Јуве, оние кои ја гледаа утакмицата мислам ќе се сложат со мене за погоре кажаното не за друго туку поради чиста објективност.... како и да е веројатно сега ќе ми биде помило кога Интер ќе реди победи во Италија и ќе освојува титули, зашто Јувентус едноставно не заслужува да трошиш време и нерви и да навиваш за местачка екипа.......
Аха, и ти навиваш за Јуве 15 години а?:kesa: Ти правиш СЕ само НЕ навиваш. Вакви квалификации за Јуве не сум слушнал ни од најдебилните фанови на Интер,Милан итн. Теба треба да ти е срам за тоа што си го напишал, барем смени си го аватарот и не пишувај овде,гледам ке се радуваш на титулите на Интер, па кој к.. пишуваш овде,ајде гит во Интер фан клуб. Имаше уште 2-3 самонаречени фанови на Јуве овде,кој наводно навиваат од памтивек,другите овде се деца така? Добро Чичко Стоилко,ама тоа нее релевантно ни најмалку,тоа не те прави тебе вистински фан на Јуве.Ти си батка зависник од кладење,си ги изгубил последните парички во коцкарница,и сега тука ми кукаш. Местена била :pos2:

Која техника со топка ја прикажа вечерва Бонучи, ја лепи топката за него. Нека го проба Дел Нери како везни :pos2:

Fino alla fine Forza Juventus :)

Мое мислење , тимот денеска играше лошо поради тоа што половина беа резервите , како 2ро среден ред кој се состои од пепе - маркизио - сисоко - мартинез е не испробан и не "изгелуван ".и му треба време на адаптација , мислам дека ДН е фокуиран на серија А .. Мартинез е SS или треквариста не е RW кога ДН го премести на LW почна да сјае во шеснаесетникот 2 пати влезе ги избуна и тргна сите на нето , Амаури сеуште не е ни физички спремен , МАртинез само што се врати од повреда а и му треба време да игра ...Криво ми е што Зденек се повреди пошто ств почна да игра убо и ми е мило каква само трансформација направи дел нери од Григера и Де Чеље овие последни 3 уктамици заклучно и со интер е чудо ...МАркизио срцето го остај на средина ама џабе затоа што сисоко ке освоеше 1 топка и по 1 метро ке ја изгубеше , сисоко мора да биде продаден бар кандерва да се врати покрива мн позиции DM , CM , AM/R/L дури SS ....Што се однесува НА тимот луѓе игравме без креативците .. Quagliarella , Aquilani , Melo ( да и тој пушта ненормално долги топки оваа сезона ) ама бар од јануари ке можеме да ги користиме , Krasic ..да не забораваме Buffon кој е единствен голман кој е командант на одбраната ...а и за крај сисоко да не ја подареше топката на средина немаше да дојде до онај гол ....а бонучи можеше да покрие со телото затоа што Киелини цело тело го фрла пред топка само да не падне гол .... ДА ја почневме утакмуцата со - PEpe - Marchisio - Melo - Krasic ..сигурен сум дека ке победевме ...како и да е горд сум што сум Bianconero игурно и вие Позз и добра ноќ ;)

--- надополнето ---

Па за то јас си идам кај мајка ти.... шо е сигурно сигурно е... верувај она никогаш не греши.... си ја знае жената работата .....:vozbud:

Браво бе која култура ..бравос

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom