Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Брат тоа само на Јувентус може да му се случи, на никој друг !!
Едиствено казнет беше Дуду претходната сезона за една прилично и мала глума... со 3 меча суспензија!
ТОа беше... не нормална работа... да се казни играчот така... со оглед дека во Арсенал глумењето се случува еднаш на 15 меча а во другите клубови посебно од страна на играчи како Снајперот на рома или К.Роналдо , исто така Пандев... и многу други... тоа се случува по 15 пати во еден меч... ама тоа е.

браво бе. Те фаќаат на утакмица како глумиш, ти даваат жолт. Не те фаќаат на утакмица, те казнуваат 2 утакмици. Ваква правда никаде нема. Ако, ако. Може Јуве и без Милош и време е да го докаже тоа. А што се однесува до Красиќ, не би сакал да сум голман на екипата со која што ќе игра после суспензијата (ме мрзи да барам која е) :)

Колку си смешен човече..или сакаш со ова да покажиш демек за интер не важат истите правила ид ека јувентус е оштетен??..дај преиспитајсе малце и ако си информиран ќе знаеш дека и Адриано кога настапуваше за интер беше казнет поради глумење а овие видеа ти се премногу смешни за да ги коментирам бидејќи кај едниот има каков таков контакт а кај другото видео играчите симулираат на средина од теренот што е навистина апсурдно од твоја страна што го поставуваш видеото..па јас ако фаќам да поставувам видеа од другите тимови(ама ти намерно за Интер стави демек нас ни попуштаат,или па како само Интер глумат) ќе нема доволно страници(и тоа пази на средина на теренот каде на секој можен натпревар постојат такви дајвој од страна на фудбалерите)..ова не е провокација од моја страна туку невозможно беше да не се реплицира на ваква глупост од твоја страна..поздрав
Знаев дека некој ќе се побуни за второто видео.
За првото, сакаш да кажиш дека имаше контакт над Лусио или мене така ми се причина? :icon_lol:
Ако го кажуваш ова ти или навистина не гледаш добро или кога ќе се Интер во прашање гледаш тоа што сакаш да го видиш а не тоа што навистина е. :smir:

Еве неколку глумења на играчи од други тимови (само од Интер се :D), па каже те ми дали до сеа некој од нив бил суспендиран, не знам јас :@.

Pa uste lucio se drzi za noga demek go utepale pa poveke se skina od toa so ripna 5 metri u vis bezveze ccc ahh abe mozam da komentiram cel den ali za dzabe :nerv:

--- надополнето ---

Све да им е*** на Федерацијата и на Берлускони посебно, мене ми мириса дека тој намерно го направи ова само за Красиќ да не игра во сабота ... педерска работа , ццц , колку случаи имаше кои симулирале па баш Красиќ најдоа да го казнат .... ехххх педериии

10000% e toa prijatele

--- надополнето ---

Inace sakav neso drugo da iskomentiram ali gi vidov uspat postovite hehe :) Znaci ovoj Amauri ti e neznam se sekavate kakov dogovor potpisal t.e. na kakov se slozil da postigne nad 20 gola ovaa sezona i sea gleda deka nemoze i ke pocne da mi glumi deka e povreden pa posle da se vadi demek do povredite bilo ahh amauri so si ti ccc TE OTKRIVME PRIJATELE NEMA KAJ DA BEGAS !!!!

Pa uste lucio se drzi za noga demek go utepale pa poveke se skina od toa so ripna 5 metri u vis bezveze ccc ahh abe mozam da komentiram cel den ali za dzabe :nerv:

--- надополнето ---

10000% e toa prijatele

--- надополнето ---

Inace sakav neso drugo da iskomentiram ali gi vidov uspat postovite hehe :) Znaci ovoj Amauri ti e neznam se sekavate kakov dogovor potpisal t.e. na kakov se slozil da postigne nad 20 gola ovaa sezona i sea gleda deka nemoze i ke pocne da mi glumi deka e povreden pa posle da se vadi demek do povredite bilo ahh amauri so si ti ccc TE OTKRIVME PRIJATELE NEMA KAJ DA BEGAS !!!!

Ако некој сака да фати некој динар поарно уште сега нека пиши дека Милан ќе биди шампион. СЕ виде уште на мечот со Наполи колку помош имаат. На мали работи со фалој и картони ги реши судијата. Берлускони има некој прст замешано тука.

А за Амаури мислам дека Марота знај колку е сато и ако неќи да оди во некое Албинолефе ќе го пуштат да плива со рипчињата во По.

Насловов е посветен на педерчињата од FICG! :)

Колку си смешен човече..или сакаш со ова да покажиш демек за интер не важат истите правила ид ека јувентус е оштетен??..дај преиспитајсе малце и ако си информиран ќе знаеш дека и Адриано кога настапуваше за интер беше казнет поради глумење а овие видеа ти се премногу смешни за да ги коментирам бидејќи кај едниот има каков таков контакт а кај другото видео играчите симулираат на средина од теренот што е навистина апсурдно од твоја страна што го поставуваш видеото..па јас ако фаќам да поставувам видеа од другите тимови(ама ти намерно за Интер стави демек нас ни попуштаат,или па како само Интер глумат) ќе нема доволно страници(и тоа пази на средина на теренот каде на секој можен натпревар постојат такви дајвој од страна на фудбалерите)..ова не е провокација од моја страна туку невозможно беше да не се реплицира на ваква глупост од твоја страна..поздрав

Сисај младичу сисај :pusk::pusk::pusk::pusk::pusk::pusk::pusk:
Поише си на наш фан клуб отколку на твој.

Сисај младичу сисај :pusk::pusk::pusk::pusk::pusk::pusk::pusk:
Поише си на наш фан клуб отколку на твој.

Да бе немам друга работа во вашиот фан клуб ќе влегвам...:tapp:..додуша со твоето реплицирање се гледа твоето ниво на дискусија и сега претпоставувам повторно твојата реплика ќе биди преполна со навреди бидејќи со тоа покажуваш каква ти е културата....и шт постигна со тоа сисај демек испадна попаметен или дека си во твој фан клуб си семоќен??..ако толку се разбираш врати ми со конкретни аргументи а не да навредуваш и да се глупираш(и не ти личи на годините)..и кој ќе ми забрани да влегувам во другите фан клубови??.од каде заклучи дека нон стоп претсојувам во овој фан клуб??..или така си бладваш од памет??..очигледно таквите компелксаши како тебе(кои ги има во голем број во овој форум) не знаат ништо друго освен да пишуваат детски и навредливи постови за фановите на ривалските тимови!..

--- надополнето ---

Знаев дека некој ќе се побуни за второто видео.
За првото, сакаш да кажиш дека имаше контакт над Лусио или мене така ми се причина? :icon_lol:
Ако го кажуваш ова ти или навистина не гледаш добро или кога ќе се Интер во прашање гледаш тоа што сакаш да го видиш а не тоа што навистина е. :smir:

ова според мене е празно аплицирање од твоја страна кога пак се ти е објаснато во мојот пост кој го цитираш..всушност апсурдно е да ги споредуваш ситуациите со Лусио и Красич кога кај лусио имаше било каков контакт што и одбранбениот на бари призна а кај красич беше само промаја..е сега увидија разликата..а ти ги постави тие клипови демек само Интер глумат и не се казнети а други тимови како да не постојат..!

После суспензијата верувам Красич ќе се врати посилен и полн со желба да им ја затне устата на медиумите во Италија и на тие од ФИГЦ.Ќе издржиме ние без разлика кој е суспендиран,само треба да се знае дека секогаш се работело против нас.И пред неколку години при крајот на првентството Ибрахимович беше суспендиран 4 утакмици со цел да не игра на дербито против Милан кога Јуве се бореше за титулата но сепак ја покажавме силата и во најтешките моменти.Фала за Марота и Ањели ( вистински лидер и претседател на клубот) кои застанаа во одбрана на Милош.

Уште кога се спомна можен бан за Красич знаев дека вака ќе бидне работава. Му фрлија око копилињата од италијанските медиуми и го направија Красич поголем злосторник од сериски убиец.

Факт е дека глума имало и ќе има во фудбалот, а уште поголем факт кој се надоврзува на ова е дека големите клубови секогаш се заштитени повеќе отколку малите. Тоа не е само во Италија туку насекаде. Ако англичаните или германците се залажуваат дека кај нив состојбата е перфектна и дека само во италијанскиот фудбал има глума, тогаш се лажат. Нормално и природно е посилниот да биде поценет од послабиот.

Едина работа што мене ептен ме нервира е што таљаниве се ептен гомнојадци, нешто слично на нас. Само нивното чини, нивните фудбалери се најдобри, ако они изглумат (Гросо 2006) они се херои, а ако некој странец го направи тоа тогаш тоа е рамно на убиство. И да, најголемата глупост...... Красич не доби жолт од судијата за симулирање, а добива 2 меча бан??

Како и да е, ако сакаме да докажеме дека оваа сезона имаме сериозни намери, мора овој натпревар да се изигра машки со 110% залагање. Мораше кога тогаш да се деси да играме без Красич, доаѓа во лош момент, но јубаците на маката се познаваат. Јас верувам во момците дека можат да пружат добра, машка, игра и да постигнат добар резултат.

После Калчополи го немавме Красич, ама тоа не ни пречеше да си ги таманиме миланезите :smir:

Ајде сега сите заедно да им дадеме едно големо БРАВО за момците од FICG.Сигурно сите таму имат завршено правен факултет и знаат да ја делат правдата.Ако те фатат на натпревар дека глумиш добиваш жолт картон.Но,ако те видежат дека глумиш на снимка,оп два меча суспензија!Кога јас би се нашол во оваква ситуација(би глумел на натпревар)ќе отидам кај судијата и ќе му речам:,,Судија глумев.Дај ми жолт за после овие од FICG да не ме суспендираат два меча."

мене сево ова ме потсека на едно првата година кога се врати јуве судите ко со страф покажуваа пенали за јувентус а мн повеке против јувентус сеа судијата кога не го виде симулирањето не доби красич жолт а после натпреварот на снимка е потвдено и уште еден паметен интераш го навреди тоа е само србин но потоа се извина... ова е медиумска и фудбалска хајка против јуве но јуве јуве ке ги тртниме во сред милано само ради красич и да им докажеме кој е кој

После суспензијата верувам Красич ќе се врати посилен и полн со желба да им ја затне устата на медиумите во Италија и на тие од ФИГЦ.Ќе издржиме ние без разлика кој е суспендиран,само треба да се знае дека секогаш се работело против нас.И пред неколку години при крајот на првентството Ибрахимович беше суспендиран 4 утакмици со цел да не игра на дербито против Милан кога Јуве се бореше за титулата но сепак ја покажавме силата и во најтешките моменти.Фала за Марота и Ањели ( вистински лидер и претседател на клубот) кои застанаа во одбрана на Милош.
Колку е ефективно и ефикасно тоа правило доволно покажува тоа што тоа постои веќе 4та сезона,а досега се изречени 4-5 суспензии,а симулации во Сериа А има минимум по една во едно коло.Красич заслужуваше суспензија,ама суспензија заслужуваат и сите останати,а реално,суспензиите се доделуваат селективно.Кога суспензии им беа дадени на Адриано,Илиев,Красич и Залајета,суспензии треба да добијат и сите останати кои со симулација се обидуваат да им донесат предност на своите тимови.

Прандели изјави дека бил многу блиску до Јувентус,но дека не сака да открива повеќе бидејќи имал големо почитување кон Дел Нери и неговата работа.линк

Прандели за Аквлиани изјави:

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular] “Alberto Aquilani is one of the best central midfielders in Italy. In fact he has already been called up to the national team and left only because of fitness problems: if he has continuity, he will certainly be important.”[/FONT]
„Алберто Аквилани е еден од најдобрите фудбалери во средината во Италија.Тој во минатото беше повикан за националниот тим и беше изоставен само заради проблемот со повредите.Ако има континуитет во неговите игри, тој со сигурност ќе биде многу важен“

ова според мене е празно аплицирање од твоја страна кога пак се ти е објаснато во мојот пост кој го цитираш..всушност апсурдно е да ги споредуваш ситуациите со Лусио и Красич кога кај лусио имаше било каков контакт што и одбранбениот на бари призна а кај красич беше само промаја..е сега увидија разликата..а ти ги постави тие клипови демек само Интер глумат и не се казнети а други тимови како да не постојат..!
Друже, ти кажуваш дека на ова видео има контакт над Лусио.
Ти изгледа навистина не гледаш убаво. Или пак ако си толку сигурен во тоа што го зборуваш доведи уште некој интераш (на пример Syn, него го сметам за праведен) овде да ми кажи дека има контакт над Лусио па да знам дека јас не гледам убаво.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom