Кајганеро
Немој не ме радуј!
- Член од
- 3 јули 2010
- Мислења
- 2.905
- Поени од реакции
- 2.853
Трансферот на Милик го ругав исклучиво зошто го дадоа Дибала за безпари а се повредувал а овој не е ништо поарен од него. И наместо да се работи на смена на медицинскиот персонал и тренерот они бркаат играчи. Доколку Пољакот остане читав цела сезона, ќе ували над 15 гола во тоа сум сигурен а за 1,6 милиони не губиме ништо може само да добиеме, нешто налик Барзаљи. Е сето ова би го оправдал ако останеше Дибала, не смееше да го пуштат да си оди, и треба стварно да се преиспита цел медицински тим на Јувентус од кондициони тренери па надаље, кога самиот Конте кажа дека им требало 3-4 недели на Кулушевски и Бентанкур да се прилагодат на тренеинзите, ондак се ти станува јасно каков човек е на чело на тимов. Сосема солиден ќе ни беше нападот со Влахо, Дибала, Милик и некој младинец на местото на Кин Кен. Младите правеле грешки? А што правеа неговите пулени Рабио и Мекени, тие ни грешки незнаеа да направат, непостоеа на теренот. Цел интернет се спрда со средниот ред што го имаме овој нашол збори за децава што едвај добиваат по некоја минута. Како поминува времето се повеќе и повеќе верувам дека човекот има некоја среќна sвезда па наследи готов тим од Конте, ваков антиталент од тренер ретко се гледа. Кога ќе ми текне дека Реал сакаше да го доведе, како само не отиде кај нив, кој среќлии се.
Те молим брат не прај споредби у вид на дека добијамо играч ко Барѕали. Факинг Милик е. Уште 10 години да игра фудбал нема да може да постигне тоа што Барѕа го постигнал за 5 години со 30+ години старост у Јуве.