Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Трансферот на Милик го ругав исклучиво зошто го дадоа Дибала за безпари а се повредувал а овој не е ништо поарен од него. И наместо да се работи на смена на медицинскиот персонал и тренерот они бркаат играчи. Доколку Пољакот остане читав цела сезона, ќе ували над 15 гола во тоа сум сигурен а за 1,6 милиони не губиме ништо може само да добиеме, нешто налик Барзаљи. Е сето ова би го оправдал ако останеше Дибала, не смееше да го пуштат да си оди, и треба стварно да се преиспита цел медицински тим на Јувентус од кондициони тренери па надаље, кога самиот Конте кажа дека им требало 3-4 недели на Кулушевски и Бентанкур да се прилагодат на тренеинзите, ондак се ти станува јасно каков човек е на чело на тимов. Сосема солиден ќе ни беше нападот со Влахо, Дибала, Милик и некој младинец на местото на Кин Кен. Младите правеле грешки? А што правеа неговите пулени Рабио и Мекени, тие ни грешки незнаеа да направат, непостоеа на теренот. Цел интернет се спрда со средниот ред што го имаме овој нашол збори за децава што едвај добиваат по некоја минута. Како поминува времето се повеќе и повеќе верувам дека човекот има некоја среќна sвезда па наследи готов тим од Конте, ваков антиталент од тренер ретко се гледа. Кога ќе ми текне дека Реал сакаше да го доведе :D , како само не отиде кај нив, кој среќлии се.

Те молим брат не прај споредби у вид на дека добијамо играч ко Барѕали. Факинг Милик е. Уште 10 години да игра фудбал нема да може да постигне тоа што Барѕа го постигнал за 5 години со 30+ години старост у Јуве.

^Милик 5 гола ако даде ќе го сметам за успешен трансфер! А за 15 гола ќе се прашаме….

Во ЛШ Уште од сега ги гледам со Макаби некое 0-0 нерешено нешто налик Сампдорија.. во Лизабон ќе губат 100% .. а со Псж дома можно е да извадат некоја мизерна победа како лани со Челзи само што оваа година шансите да поминеме група се премали.
А и да поминеме нема што да бараме у нокаут фаза. Не со овој тренер и овие играчи.

Многу негативност дечки, не сме до толку колку што претерувате на моменти.

Мене ме плаши само тоа што стариов ќе тера уште со Мекени и Рабиот. Ај Мекени да влезе у 70 минута да поигра шо се вели за замена, ама Рабиот уште да го играш?

Некни ја усера Квадрадо, да не беше себичен ќе си имавме веќе 6 бода.

Те молим брат не прај споредби у вид на дека добијамо играч ко Барѕали. Факинг Милик е. Уште 10 години да игра фудбал нема да може да постигне тоа што Барѕа го постигнал за 5 години со 30+ години старост у Јуве.
Не правам споредби, само кажав дека за парите дилот е добар само да остане неповреден цела сезона што е тешко веројатно, 20 гола дал во Марсеј што не е малку. Италијанскава лига не е ништо поквалитетна од француската веќе да не се лажеме, за некоја година и ќе биде помината. Знаевме дека Барзаљи ќе стане sвер после толку лоши сезони во Волфсбург? Е сега разликата е што Конте кога дојде овој стана машина а со Алегри ретко кој играч напредувал.
Автоматски споено мислење:

Мене ме плаши само тоа што стариов ќе тера уште со Мекени и Рабиот. Ај Мекени да влезе у 70 минута да поигра шо се вели за замена, ама Рабиот уште да го играш?

Не сме навикнати веќе трета сезона да гледаме очобол, затоа и се тие реакции. Немаме толку лош тим колку што изгледаме лошо на терен, а сите знаат проблемот каде е.

Мене ми се свиѓа како Наполи работи на пазарот.
Имаат млади и надежни фудбалери кои ги земаат за мали пари и ги играат, успат имаат и резултати и одлична игра.

Ова што му го прават на Јувентус последниве 3-4 години е срамота, кога го донесоа Пјанич и Игуаин за 90 милиони требеше да знаеме што не чека.
наполи од нигде никаде ќе биде фаворит за калчото годинава со последните трансфери

Не е дека не сме до толку, но не сме доволно добри. Горе доле очекувам сезона како ланската.. се надевам не сум во право секако…

Da ti go imam optimizmot, vo sekoj sluchaj bravo :aplauz:. Sepak mislam deka imame podobar sostav od lani i treba da imame pojaki rezultati od lani i da se borime za titula. Iljada pati imam kazano deka imame dizaster na klupa i ko shto gledam i golem del vo forumov go razbraa toa shto beshe jasno uste od prv den ko dojde.

Средниот ред ако биде составен од Паредес, Локатели и Погба на хартија не е лош.
Паредес колку и да не ни се допаѓа е доста reliable играч на позиција заден везен. На Локатели јасно се гледа дека не му оди на таа позиција и мислам дека на некоја Box to box позиција подобро ќе се снаоѓа. Е сега најголема енигма е Погба, ако ова му биде последна сериозна повреда до крај на сезона верувам дека ќе влезе во форма, а Погба во форма е класа играч.
Па дури и со Рабио на местото на Локатели би бил ок среден ред.

Милик е сосема добра замена за Влаховиќ. Се надевам Кин ќе се продаде.
Перин пред Шчесни.

Најголем проблем ќе остане што немаме доволно крила и немаме никакви бекови. Моментално немаме доволно ни за прва постава а камоли замени.
Единствени добри крила ни се Ди Мариа и Киеза, првиот веројатно често ќе биде повреден, а вториот којзнае во каква форма ќе се врати после толку пауза. Костиќ е повеќе wing back, исто и Квадрадо на кој веројатно веќе му минува зенитот.
Бековите сите да ги собереш нема еден квалитетен да излезе.

Ни требаат лев и десен бек, уште еден штопер и минимум уште едно крило.
Значи има уште доста места кои треба да се пополнат, а тешко дека тоа може да се направи во еден трансфер период.

IMG_20220827_122304.jpg

Што е ова бе, како со мочка да се правени? Па во Вухан вака не беше пред 2 години... Ќе треба да летаат откази за вакви работи, медицинскиот тим е катастрофа

@Scirea медицинскиот? или техничкиот персонал/тренери ... начинот и интензитетот на тренинзи игра исто важна улога ... ако некој може да спореди колку повреди у просек се имало под Пирло или Сари пример споредено со под водство на глобилот ..

Нашиве играчи само можа да се повреда од физичкс неспремност у која било доба од сезоната.

Кога се деси нешто вакво последен пат? Предминатата сезона? o_O:cautious:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom