“Mladi igrači griješe. Ne smijemo zaboraviti da su Nicolo Fagioli, Fabio Moretti i Nicolo Rovella mladi igrači i to znači da griješe. Ne volite to čuti, ali tako je. Miretti je potrčao presresti loptu umjesto da ostane na svom mjestu. Di Maria je igrač na drugoj razini i takvo ponašanje te izluđuje. Ovo nije nogomet”, rekao je razočarani Allegri.
Закариа со Сасуоло пројде центар и одма на трансфер листа. Beware!!!
Жртва бараја за Паредес да го донесат пошто е единствен игеач кој знај да подај топка и да игра региста (комплетност на пасови има највисока демек во еу) ако остани здрав. И тој шо е корисен и држи вредност го пуштат и засилат директен конкурент лудите, конкурент кој си играше курташак за Заниоло освен ќеш се одбиваа и сега им се повреди главното засилување ние добро на позајмица ќе го праќаме Закарија со право на откуп - нешто шо за нас беше неприфатливо за Заниоло. Оти тие не ни го дадоја Заниоло на таква позајмица ко се повреди Ди Мариа? Па не се луди, видоја село без кучиња и ќе гризат…
Не ми е проблем то, не би ми било проблем да е средниот ред Маркизио, Видал, Пирло. Проблем е дека остануваат Артур и Рабио. Шо мислеа ко му лупаја толкава плата? Дека лесно ќе си одат и ќе прифатат помала? На двата пропаднаа транферите поради тоа + луди бонуси на мајка му на Рабио. Исто и затоа никој не припарва до Сандро радиоактивниот - барал иста плата како во Јуве лудиот.
Се јавува друг проблем - наредно лето си одат Рабио, Сандро, Ди Мариа, Бонучи а имаме дупки од прв тим. Си одат на СЛОБОДЕН трансфер. Е сега наредна сезона ќе бркат - Крило првотимец, 2 првотимци од средина плус 2 за инвалидите погоре, 2 бекови лев и десен, 1-2 крила за замена (ако Киеза се врати како треба), 1-2 дефанзивци (за Бонучи и Ругани).
Освен ако не не купи Саудиска Арабија или Дубаи не знам шо ќе биди….
20 милки бараја за овај Атлетико. Ако имавме планиран буџет за засилувања од 80 мил брз продажби како после продажбата на Де Лигт се молиме за позајмици ?
Милик е веќе еден од нас и ќе носи наш дрес имам подршка се дури не се испосери исто и Паредес.
Ми се смачи да мислам АКО биди како пред повредата во Наполи ќе искини Милик, ако остани здрав ќе изнадава голој. Ми се смачи од АКО.