Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Дибала непрепознатлив, или само се укопува у сивилото на цела екипа.. кој од кој бетер вечерва, еден не може да издвоиш, дрво до дрво.

Bravo Pirlo narednata neka bidi starter Bernardeski, abe dali e mozno kolku sme losi ej

Данило беше најбоље натпреваров, се друго ужас. Пирло меѓу најлошите, пред се поради тајмингот и играчите што ги внесе.

Дури и мајпат си играа со нас. На ваква игра да играат против Баерн, ако не јадат 10 парчиња јас ќе се прекрстам.
Автоматски споено мислење:

Данило беше најбоље натпреваров, се друго ужас. Пирло меѓу најлошите, пред се поради тајмингот и играчите што ги внесе.
Озбилно? Нерви искинав со чоечево. Само на крај таа што го блокираше Меси беше единствената работа добро шо ја направи талентов. Поарно нека клај некое дете од 12 години да игра, појќе желба за игра ќе има од идиотов. Да дај госпо да се повреди и наредни 5 години терен да не види.

треба уште чистка у тимов и пирло е најмалку крив кога нозете им се шпагети на сите бонучи и киелини го одиграа своето киеза ке биде златна канта одбраната ние најслаб дел

Ај прво вака...

Ова е најлошиот натпревар што го играле на Јувентус Арената од 2011 до денес. И порано губеле дома, али покажувале мотив за игра, за надигрување, играле напаѓачки фудбал... ова вечерва што го видовме, безидејноста, летаргичноста, многу потсеќа на времето од Дел Нери, Закерони и Ферара, самошто тогаш тие имаа едно 10 пати полош тим од овој сегашниов. НАПОМЕНА, ова е истата таа Барса која пред 2 месеца прими 8 комада ко од шала од Баерн Минхен... денес таа истата Барса (која истотака не покажа некоја си WOW партија) си играше тренинг со нас.
Друго, ако можеме да кажеме дека одбраната и средината ни се килави, барем нападот според имињата треба да ни е најјака алка, ама тие вечерва беа убедливо најлошиот дел од тимот. Делуваа како првачиња кога ќе ги пуштиш на прв час на физичко, сите трчаат и се трудат, а фактички ништо не прават. Дибала нула, Кулушевски дно, Мората спие во офсајд, Киеза=Каспер.

Обично им давам време на сите нови играчи и тренери да се вклопат во тимот, им судам на полусезона, али ова со Пирло стварно нема смисла. Дури и Сари, таков пневмонисан од цигарите, знаеше да извади некаков Сарибол од тимот. Со Пирло не гледаме ништо, никаков напредок, нула резултати, нула игра, нула желба за надигрување. Време е Ањели да си јаа признае грешката, и да го замени Пирло со некојдруг тренер, дека очигледно е дека се изгоре Маестрото со првата работа на жешкото столче. Почетино е слободен, нека фрли 10 милиони плата, ич кур нека не го боли.

Секоја следна текма со Пирло на клупата ќе биде само дополнително мачење, ништо повеќе...

Пирло е буквално аматер, врска нема човеков од тактика, нека се учи во втора лига, а не ЛШ, на товар на Јуве.

Нека го вратат Алегеи додека е слободен.

Одбраната ќе му ја разберам... стварно фалеа играчи итн. Добро е и што 2 гола примивме.

Ама нападот и средината? Е то не можам да го сфатам.

Абе врска да се немало... тотално разочаран. Мислам дека повеќе се гушат Киеза ; Дибала и Кулушевски. Ко без план да се земени Киеза и Кулушевски.

Киеза ; Дибала ; Кулушевски ; Роналдо и Мората... стварно незнам како планира да ги игра во првиот тим.

Не е крив , мене ми е дури и жал, таква легенда , нажалост малку е наивен/срамежлив , тешко му било да одбие. Ањели е тука едини виновник , арам да му е.

Не е крив , мене ми е дури и жал, таква легенда , нажалост малку е наивен/срамежлив , тешко му било да одбие. Ањели е тука едини виновник , арам да му е.
Да да за грев си зема 2м.

Денес иначе не знам дали видовте heat map ама Дибала и Кулушевски исто ама исто се движеа на иста позиција.

Киеза немаше подршка од никој разберете таму лево беше сам и често излегуваа 2ца на него .

Реков јас ќе си плачиме по Алегри ама ај..

Дури и мајпат си играа со нас. На ваква игра да играат против Баерн, ако не јадат 10 парчиња јас ќе се прекрстам.

Озбилно? Нерви искинав со чоечево. Само на крај таа што го блокираше Меси беше единствената работа добро шо ја направи талентов. Поарно нека клај некое дете од 12 години да игра, појќе желба за игра ќе има од идиотов. Да дај госпо да се повреди и наредни 5 години терен да не види.
Не знам шо меч си гледал ама оваа сезона Данило е најконстантен и најдобар ЦБ од сите.

Мората исто овие натпревари барем гризи се труди. Се др беда, очај. Со бараа марионета за на клупа само фигура да има некој да седи демек тренер, најдоја.

За Данило се фативте, досега ни е најдобар дефанзивец, многу добро игра од колку што го форсираа на бек. Што да кажам за Квадрадо? овој Педри си играше кур ташак со него го помина 100 пати. Берна? човекот само штета прави на тимот ништо друго. Демирал кој глуп потег човече? Дај нека го смират или нека лете од тимот, вака не оди на добро.
Мората од сите најмногу се труди, додека Дибала беше очобол со Барселона.
Играта премногу лоша, бедна .. некој нека си презема одговорност, криза-не криза кога не иде на добро нека го сменат Пирло, ама па освен Поќетино моментално друг асален не ни гледам.

Врати се Сари,се ти е опростено :icon_mrgr:
По мртов и по не организиран Јувентус неам глеано од времето на Закерони. Вчера Барса како да играше со Леганес,мада и тие ваљда поголем отпор им даваат во Ла Лига. Барса исто има нов тренер,кој дојде и после Пирло,малце време имаа за припреми,турбуленции со претседателов и Меси,дебаклот од Баерн итн. Така да не глеам кој се оправдувањата на Јуве за она вчера,па и за претходниве мечеви во серија А. Ако она е мртва Барса и најлоша во последниве години,тогаш не знам колку е умрено ова Јуве чим изглеаше на класа подоле тим.

Бев на став дека не беше ни до Сари проблемов,затоа што во три сезони да смениш два тренера и тимот да биде пак срање значи дека проблемов е на друго место. Кога ќе споредам вака со Сари бар се вадеа какви такви резултати,се освои скудето кое моментално за овој Јуве ќе биде тешко возможна мисија. Одбранава е на ниво подоле од лани,нема позиционирање ни дисциплина,не знам која сезона на 4 меча добиле 3 црвени и волку пенали непотребни напраени.

За играва,формацииве и измените на Пирло не сакам ни да зборам,апла се глеа дека нема искуство во професијава,а што најтрагично не ми изглеа дека има и авторитет. Се жалеа играчиве дека со Сари немале хемија,сеа уживале на тренинзи со Пирло,али очигледно дека и пре пријателски се има поставено чим има ваква ноншалантност во играва,а нема ни жар, ни мотивираност.

Дај боже да грешам и да се опраи,али веќе е шесто коло во Серија А,трето следи во ЛШ и со распоредов нема баш време за есперименти и прилагодување Пирло,а играва и резултативе се се полоши. Тргната е колава надоле и ако не заврши добро,за ова треба да си сносат одговорност и Ањели за изборот на тренер и управава за доста од трансферите последниве сезони,поготово што се остаи на вакво дереџе срединава и бековските позиции.

Јас го чекам @Mondonico со стручен коментар, да се изјасни.

Јас го чекам @Mondonico со стручен коментар, да се изјасни.
Немам доволно време за малку посуштинско опфаќање на работите, а не сакам да нафрлам онака.

Генерално сметам дека проблемите имаат решение (не се структурни како недостиг на квалитет или сл.), само е потребно многу, многу работа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom