Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
БРАВО БРАВО БРАВО вечерва ми ја наполнија душава
17634803_1888800351365935_2187855106972007782_n.jpg

сега мора со трезна глава да се размислуват не да си ја кренат цената на Кампот нивни ке биде зезнато али ако јуве си ја бркат работата како што треба и таму нема што да му се плашиме одлична поставена игра од ностро алернаторе макс ! Браво за Макс . значи во неколку наврати се испостави дека барса под пресинг не знајт да играт така требит и на Камп ноу да се излезит !

Dybala also took the opportunity to shrug off transfer speculation regarding Barcelona and Real Madrid.

“I’m very happy at Juventus, my renewal is very close and I want to take advantage of what I’m experiencing here,” he told Mega after the game.

“I’ll try to give a lot of joy to my fans.”

Денеска покрај очигледниот Дибала, според мене најдобри на теренот беа Алекс Сандро и Киелини :cuc::cuc:

Сокинаа дечките поштено, особено Сандро кој ја покажа физичката сила во буквална смисла. Во дуел беше речиси непробивлив, а и 90 минути играше на исто ниво. Без никаков пад во играта. Нејмар и Суарез не се видоа на утакмицата, се што направи Барса направи од Меси и Иниеста, ама добро е не спаси Џиџи во некои ситуации, генерално за против Барса е одлично со оглед на тоа со каков офанзивен потенцијал располагаат. Општо гледано сите изиграа како што треба, барем оние кои беа во првите 11. Пјанич истрча ептен, на полувремето имаше мислам најмногу истрчано од сите играчи, и тој ме изненади што беше цврст во дуелите, не се даваше лесно. Кедира страшно ме изнервира со потегот поради кој примивме гол ама свирнаа офсајд, инаку генерално и тој добро изигра. Манџукич беше супер, уште не ми е јасно како доби жолт наместо жолт за Роберто и слободен удар за Јувентус. Игуаин исто имаше една дамка на утакмицата, а тоа е нереализираната шанса, инаку во останатиот дел беше одличен. Добро ги примаше топките, го извлекуваше тимот напред, знаеше да ја задржи топката.

За реваншот нема што да зборуваме, ништо не е готово сеуште. Цел свет знае како Барса се врати против ПСЖ, а ако Јуве се постави исто како французите наредната среда, тогаш ќе нема причина и нам да не ни направат ремунтада. И таму мора со истиот пристап, многу трчање, прсинг и максимално користење на офанзивните можности. Не смееме да се затвориме или да се браниме од почеток, треба да играме како да сме без предност, како 0-0 да е вкупниот резултат.

Не можам ништо паметно да искоментирам,уште ме пука адреналин од утакмицава.Перфектна партија која мора да се повтори и следната недела,ако сакаме пролаз даље.
Секоја чест за Алегри за поставената игра,али ќе му ебев све по список ако примевме гол во последните 15 минути ради измените.Внесувањето на Лемина беше криманален потег,на типот нозете му се тресеа,секоја можна топка ја изгуби.Боље да го ставеше Лихтштајнер или Маркизио на местото на Квадрадо,наместо црепов со пубертетскиот брк.

Conti, Caldara, Gagliardini e Spinazzola allo Juventus Stadium per #JuveFCB

17855011_1382703198459359_4040119768466933116_o.jpg

Иначе Гаљардини е тежок Јувенташ од Јувенташка фамилија. Идоли му биле Дел Пиеро и Зидан :)
[DOUBLEPOST=1491955029][/DOUBLEPOST]Get your masters degree in Business on Wednesday
Score against Barcelona on Tuesday
7 Days in the life of Giorgio Chiellini[DOUBLEPOST=1491955277][/DOUBLEPOST]

Интерашите го исплукаја Гаљардини :D

Последно уредено:
Alex Sandro's first half by numbers vs. Barcelona:

100% tackles won
100% aerial duels won
100% take-ons completed[DOUBLEPOST=1491955476][/DOUBLEPOST]Го планират и тој изјави дека сон му е да игра во Јуве ама Рома го мерка салам време.
Конти сме го купиле или го планираат ?

Alex Sandro's first half by numbers vs. Barcelona:

100% tackles won
100% aerial duels won
100% take-ons completed[DOUBLEPOST=1491955476][/DOUBLEPOST]Го планират и тој изјави дека сон му е да игра во Јуве ама Рома го мерка салам време.
Уште Гаљардини да го земевме и тамам FC Atalanta ќе бевме.

Ајде се по ред...

Џиџи - Нема зборови да трошам на човеков
Дани Алвеш - За разлика од дуелот со Наполи, овој натпревар се покажа во одлично светло. Убаво го затвори својот земљак, и не му даде некоја голема шанса да дрибла по таа страна
Бонучи - Повеќе од солиден, ама не ми се свиѓаше тоа што изгуби дуели со Суарез... едноставно не беше доволно спретен за да го чува ноќеска зублето
Келини - Али затоа кога ќе згрешеше Лео, тука беше комрадот да го поправи. Овој синоќа мислам дека ги чуваше сите на теренот...и Меси, и Суарез и Нејмар, секаде го имаше... клизачи, дуели, стартови без пардон, башка и гол со глава. Една од најдобрите негови партии во црно-белиот дрес.
Сандро - Е овој синоќа докажа дека е класа бек. Му се залепи на Меси како зелен селски мрсул, не му даде да потегне напред... единствено што мошеже Меси да прави е да дава топки од средина на терен, ништо повеќе.
Кедира - Одличен, сконцентриран во дефанзива и офанзива... на глуп начин доби жолт картон, али што е тука е.
Пјаниќ - За овој реков дека ќе ни биде најслаба алка ако се браниме, али види го босанчеросов искина на терен, ме натера да ги изедам гомната изречени за него. БРАВО (y)
Манџукиќ - Коњ, ги нервираше противничките играчи како и секогаш... ги деконцентрираше, се караше со нив, глумеше, али затоа се враќаше до Џиџи ако мораше. Ептен благодарен играч, браво и за него.
Квадрадо - И покрај асистенцијата за првиот гол, некако тивок ми беше на натрпеваров... помагаше и во одбраната, али не беше оној експлозивен Хуан што ора по десната страна на теренот, ајде простено нека му е :)
Дибала - Овој заедно со Сандро и Келини беа најдобри на теренот. Тоа што се бараше од него, тоа и го испорача. Чиста 10-ка
Игуаин - И овој играше бледо, имаше една 100% шанса сам со Тер Штеген, али проработе лузерското во него. Ги лепеше противничките играчи за него, али не е тоа тоа.... За возвратниот дуел очекувам многу повеќе од него.
Лемина - Оваа мисла ми пројде кога влезе во игра... и да, стварно одигра тапа
Ринкон и Барѕа - не ги коментирам влегоа премногу касно во игра

Ќе биде пеколно тешко на Камп Ноу, ретко која екипа не примила гол таму. Али благодарение на ПСЖ и нивната лежерност, мислам дека нашиве и на тој дуел ќе влезат 100% сконцентрирани, мислам цел свет виде дека со Барса нема опуштање. Од возвратниот дуел не очекувам премногу, мислам нека ја изгубат текмата, али само нека пројдат понатаму. Али сега да се спуштиме малце на земја, имаме прво дуел со Пескара на гости, па потоа идеме во Барселона. За овој дуел би ги извадил сите од втора постава

Нето: Лихт, Барѕа, Ругани, Асамоа: Маркизио, Ринкон, Лемина, Стураро, Кин и Дибала и Дебелиот нека одиграат по 45 минути на тој меч.

ФОРЦА ЈУВЕ!!! :X3::X3::X3::X3::X3::X3::X3::X3::X3::X3::X3::X3::X3::X3:

Момци честито нека ни е победата.. Пресреќен сум нормално, како и сите вие, но да бидеме реални, немаме квалитетни измени... Вчера баш со друштвото коментиравме дека падна играта и темпото на Јуве од кога влегоа Лемина и Ринкон...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom