Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
до лани погба у средина играше со Пирло, а сега скоро сите утакмици е едини креативец.
Не е тоа никакво оправдување за срањето што го игра Погба, место да се подобрува констатно, овој глупаков се уназадува у играта, а земе ја пимпла топката, одма се знае дека ја губи, нема апсолутно НИКАКОВ придонес во играта.

Искрено, ќе почнам да мислам дека првите две сезони биле само мал блесок и дека нема капацитет и квалитет да биде лидер на еден голем клуб како Јувентус.

Не е тоа никакво оправдување за срањето што го игра Погба, место да се подобрува констатно, овој глупаков се уназадува у играта, а земе ја пимпла топката, одма се знае дека ја губи, нема апсолутно НИКАКОВ придонес во играта.

Искрено, ќе почнам да мислам дека првите две сезони биле само мал блесок и дека нема капацитет и квалитет да биде лидер на еден голем клуб како Јувентус.

Почнувам да мислам дека летово е прав момент за кеширање ? а?

Абе сите послабо играат откако Алегри е тренер нели.
Погба игра послабо откако е Алегри тренер. Тоа како сакаш врти го, точно е. Без разлика дали некој го цени повеќе Алегри од Конте или обратно.

не е тоа оправдување, тоа е реалнос.

Погба игра послабо откако е Алегри тренер. Тоа како сакаш врти го, точно е. Без разлика дали некој го цени повеќе Алегри од Конте или обратно.
Истото (ко бајаги) важеше и за Пирло и за Видал, дека последните сезони им биле најлоши. А резултатите - двојна круна дома и финале ЛШ. Нешто математиките утнати.

na fm16 конкурирав за менаџер на Палермо одам на разговор кај Зампарини се врви супер, и фаќање по една недела и то пази фаворит бев и по една недела пука веста - ПАДОИН НОВ МЕНАЏЕР НА ПАЛЕРМО.

Еј на менаџер изгубив потенцијално работно место поради Падоин :pos::pos::vozbud:

Се смеев урлав 2 саати, женска ми помисли дека сум одлепил :D

Фрустрацијата упатена кон Погба не е тоа што тој заборави да игра, туку што може многу повеќе а пробвит нешто за што не е роден.

Иако тие суми кои се вртат за негова продажба мамат, лично и јас би го продал, ама од друга страна многу е потребен ваков медиумски исфорсиран играч.
Маркетиншки е многу корисен за тимот и тоа е многу добро, ако имаш играч како него полесно ти е да продаваш дресови, карти, полесно ти е и да привлечиш исто млади/изградени играчи.

Ако имавме средина со Мело, Брозович, Наинголан наместо со Маркисио, Пирло, Видал, дали мислите дека Погба би дошол кај нас, неважно колку пари би му давале ?

Јас сум да останит. (точка) :D

12805957_1040193839399826_4040938929908377486_n.jpg

:cuc:

Мене лично па би ми бил досаден Погба кога би играл „едноставно“ ко шо викате вие. Од неправење ништо се дешаваат утакмици ко со Болоња, без шут на гол. Тие лесни игри остајте им ги на фудбалски ограничените играчи ко Стураро, Падоин, Хернанес и остали.

Мене лично па би ми бил досаден Погба кога би играл „едноставно“ ко шо викате вие. Од неправење ништо се дешаваат утакмици ко со Болоња, без шут на гол. Тие лесни игри остајте им ги на фудбалски ограничените играчи ко Стураро, Падоин, Хернанес и остали.
A sto pravi so momentalnava igra? Ima li nekakov pridones? Sekoja mozna topka ja gubi.

Alegri milion pati sezonava kaza deka vo toa mu e problemot, mora da igra poednostavno, site go gledaat i go znaat toa deka e taka.

Ne moze i ne smee so toj talent i tie fizicki predispozicii da igra kako da e na freestyle takmicinje, moze i mora da bide mnogu podobar.

Истото (ко бајаги) важеше и за Пирло и за Видал, дека последните сезони им биле најлоши. А резултатите - двојна круна дома и финале ЛШ. Нешто математиките утнати.
Види сега другар. Проблемот ти што ги земаш во предвид резултатите од натпреварувањата со елиминационен карактер како ЛШ и Копа Италија. Во ЛШ пред се најважна е жрепката и тимовите на кои ќе наидеш во елиминационата фаза. Не е исто да играш двомеч против Монако или Селтик и против Барселона или Баерн. Јуве под Алегри игра подобро во ЛШ и има подобри резултати, ама тоа не значи дека тоа е резултат само на подобрата игра, туку и на среќата која е дел од фудбалот особено во натпреварување како ЛШ. Едноставно лани ни се поклопија коцките и стигнавме до финале. Тоа не не прави поквалитетен тим од Реал Мадрид или Баерн кој не беа во финалето.

Еве пак ми текнува на еден играч кој ланската и особено оваа сезона игра подобро отколку што играше во сезоните кога Конте ни беше тренер. Не му го кажувам името, баш ме интересира дали ќе го погодите :D

Види сега другар. Проблемот ти што ги земаш во предвид резултатите од натпреварувањата со елиминационен карактер како ЛШ и Копа Италија. Во ЛШ пред се најважна е жрепката и тимовите на кои ќе наидеш во елиминационата фаза. Не е исто да играш двомеч против Монако или Селтик и против Барселона или Баерн. Јуве под Алегри игра подобро во ЛШ и има подобри резултати, ама тоа не значи дека тоа е резултат само на подобрата игра, туку и на среќата која е дел од фудбалот особено во натпреварување како ЛШ. Едноставно лани ни се поклопија коцките и стигнавме до финале. Тоа не не прави поквалитетен тим од Реал Мадрид или Баерн кој не беа во финалето.

Еве пак ми текнува на еден играч кој ланската и особено оваа сезона игра подобро отколку што играше во сезоните кога Конте ни беше тренер. Не му го кажувам името, баш ме интересира дали ќе го погодите :D
И со Конте имавме лесни групи и ждрепки, ама кога незнајт...:D

2.Подобар тим сме од Реал.

Иначе Барзали ?

И со Конте имавме лесни групи и ждрепки, ама кога незнајт...:D

2.Подобар тим сме од Реал.

Иначе Барзали ?
Целата поента ми е дека крајниот резултат во ЛШ не секогаш ја кажува вистинската слика за односот меѓу силите. Во пракса тоа значи, Ливерпул не беше најдобар тим во Европа 2005, Челзи не беше најдобар тим во Европа 2012, Јуве не беше втор најдобар тим во Европа 2015 и кога испаднавме од групите од Галатасарај тоа не значеше дека тие се поквалитетен тим од нас.

Реал е поквалитетен тим генерално од Јуве, вистината е таа нема што да се додаде :toe:

Барзаљи си беше одличен и тогаш, на друг мислам :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom