Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Сите ме имате блокирано бе? :(

Не :P

12661944_1096093393745301_4604326548084834833_n.jpg

:cuc:

Заза е казнет 1 натпревар, така да ќе биде на располагање викендот.

Не знам од каде ви е увалено во главата на 90% од луѓето кои пратите фудбал дека директен црвен значи автоматски два меча казна, ама еднаш засекогаш треба да заборавите на тоа "правило" оти истото не постои. За директен црвен картон се добива еден меч суспензија освен ако федерацијата не одлучи нешто друго.

Тоа значи дека засебно се разгледува секој доделен црвен картон и се одлучува одделно за секој случај. Нема граница колку меча може да се казни еден играч, иако во Серија А не се сеќавам на повеќе од пет меча казна. Но ако еден играч физички нападне судија ништо чудно да добие некоја казна од десетина натпревари.
Има разлика од директен црвен картон за игра со рака при што е спречен сигурен гол, и опасен старт со ѓон како што беше случајот со Заза. Нема потреба да ми филозофираш и да ми ги кажуваш правилата.[DOUBLEPOST=1455051994][/DOUBLEPOST]Juventus boss Max Allegri assured “there is absolutely no truth” in reports he will take over at Chelsea next season.

Papers in Italy and England are increasingly adamant he has been chosen as the Stamford Bridge manager, surpassing current Italy Coach Antonio Conte in the race.

“There is absolutely no truth in what is being said,” Allegri told Tuttomercatoweb at a charity event this evening.

“I cannot confirm or deny every story that comes out, as I can’t control what is written in the papers, nor do anything about it.

"I want this story to be over and done with now. I've been studying English since my time at Cagliari. I do it for me.

“I cannot confirm or deny something that just isn’t true. We want to focus and reach the end of the season with a trophy.”

Да, ама и тој тесен дијамант се играт со крила.
Ако не играат крила е 4-3-1-2
Грешка си тесниот дијамант е со ЦМ широкиот со крила, пак ќе ти речам зависи од играчите кој ги имаш тоа е тоа. Тесниот дијамант е попознат и како 4-1-2-1-2.

Allegri: 'No truth in Chelsea talk'
By Football Italia staff

Juventus boss Max Allegri assured “there is absolutely no truth” in reports he will take over at Chelsea next season.

Papers in Italy and England are increasingly adamant he has been chosen as the Stamford Bridge manager, surpassing current Italy Coach Antonio Conte in the race.

“There is absolutely no truth in what is being said,” Allegri told Tuttomercatoweb at a charity event this evening.

“I cannot confirm or deny every story that comes out, as I can’t control what is written in the papers, nor do anything about it.

"I want this story to be over and done with now. I've been studying English since my time at Cagliari. I do it for me.

I cannot confirm or deny something that just isn’t true. We want to focus and reach the end of the season with a trophy.”

There is a head-to-head at the top of the Serie A table on Saturday night with leaders Napoli.

“Every Coach has his characteristics. We are doing well, but we haven’t achieved anything yet. We’re fighting with Napoli and the teams behind us can still get into the race.

“We’re second in Serie A and have to play the Champions League Round of 16 and Coppa Italia semi-final, so there’s a long way to go yet.”

Giorgio Chiellini has been ruled out for three weeks with a calf injury.

“He was ok at the weekend and I played him, he got hurt and in his place someone else will play.”

Што се исплашивте толку бе па летаат формации тука , па кои играчи ќе искочеле , па овој бил млад немало да поднесе притисок . Ја верувам во Алегри добар тактичар е и мислам дека ќе искочи со притисокот и се надевам на победа против Наполи . И да прочитав негде некои кинези сакале да го купат Хернанес ... нека го даваат што побрзо за џабе фаќа место во тимов :mad::mad:

Да, ама и тој тесен дијамант се играт со крила.
Ако не играат крила е 4-3-1-2
Ovaa ti e so trojca CM igraci, a 4 1 2 1 2 automatski ti e dijamant ako imas DMC i AMC bez razlija dali sredisnite dvajca ti se krila ili veznjaci..

Настрана анализиве со формациите, имаме неколку факти:
1. Откако Алегри ја врати 3-5-2 формацијата, почнаа да стигаат резултатите после слабиот почеток.
2. Двајца од стоперите се повредени (Касерес до крај на сезона, Киелини 20 дена), што значи дека оваа формација е и ризик да се игра (има на располагање само 3ца стопери, плус Лихт као опција).
3. Има само два меча (Наполи дома и Болоња гости) за да се испроба формација со 4 дефанзивци пред првата со Баерн, а мора да се потенцира дека со Наполи нема право на грешка.

Ќе видиме што ќе биде. Како и да е, верувам во Алегри и тимот што е на располагање, дома играме, Наполи не се непобедливи и мора да паднат.

Има разлика од директен црвен картон за игра со рака при што е спречен сигурен гол, и опасен старт со ѓон како што беше случајот со Заза. Нема потреба да ми филозофираш и да ми ги кажуваш правилата.[DOUBLEPOST=1455051994][/DOUBLEPOST]Juventus boss Max Allegri assured “there is absolutely no truth” in reports he will take over at Chelsea next season.

“I cannot confirm or deny something that just isn’t true. We want to focus and reach the end of the season with a trophy.”
Ти рече дека за секој директен црвен минимум е два меча казната. Јас ти велам дека не е така и дека минимална казна за секој директен црвен е еден натпревар, освен ако спортскиот судија кој моментално е Џампаоло Тосел не одлучи поинаку. Тоа е.

Едно време на фудбал менаџер на некоја од старите верзии Клинсман со Баерн играше таква 4-1-2-1-2 формација, со крила. :D

Иначе прашајте го Анчелоти дали дијамантот се игра со крила :D

Едно време на фудбал менаџер на некоја од старите верзии Клинсман со Баерн играше таква 4-1-2-1-2 формација, со крила. :D

Иначе прашајте го Анчелоти дали дијамантот се игра со крила :D
8ката :) Пола тимој ја играја таја формација хит беше :)

Остај го Анчелоти заљубен беше во Нова Година :)

Ти рече дека за секој директен црвен минимум е два меча казната. Јас ти велам дека не е така и дека минимална казна за секој директен црвен е еден натпревар, освен ако спортскиот судија кој моментално е Џампаоло Тосел не одлучи поинаку. Тоа е.
Не реков дека секој директен црвен е минимум два, туку го коментирав конкретниот случај на Заза. Има разлика.

Najverojatno protiv Napoli ke startuvame so 4 3 1 2 ili 4 3 3 . Deneska vo trening Allegri probal so 4 3 1 2 a vo sabota bi trebalo vaka da bide :

Buffon
Licht , Barza , Bonny , Evra
Sturaro Marchisio Pogba
Cudrado(Pereyra)
Dybala , Morata

Квадрадо зад напаѓачите е смрт. Визијата му е во минус. Дури и како крило во 4-3-3 кога играше беше очај бидејќи играше премногу напред. Тој е добар само кога тргнува од поназад, односно кога има простор да се залета и во трк да биде во противничката половина. Премногу е доцна за него топката да ја прима далеку на другата половина бидејќи нема како да се залета и се губи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom