- Член од
- 4 јуни 2009
- Мислења
- 145
- Поени од реакции
- 2
http://www.calciomercato.com/english-news/juve-preso-bastos-273396 Верувате ли во сето воа
forza juveee

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
http://www.calciomercato.com/english-news/juve-preso-bastos-273396 Верувате ли во сето воаforza juveee
Во случај Диего да останеше во Јуве, а и Кваљарела да беше ангажиран, тогаш Дел Пиеро ќе беше тој што ќе го напуштеше Јувентус,бидејќи ќе беа 3 играчи а ќе имаше само 1 место во првиот тим.Како прво Кваљарела не е купен туку е позајмен, и не мора да значи дека немало да биде купен, со Диего ќе имавме уште една опција плус.
„Можам да потврдам дека Џиџи ќе започне, бидејќи целосно закрепна на физички план,и јас го сметам за подготвен да игра. Неговото закрепнување беше многу побрзо од очекувањата, и во Четвртокот покажа дека е подготвен да игра. Секако, никој не е среќен кога не игра, но Сторари знае дека имам голема доверба во него и беше тешка одлука. Тој играше одлично досега, но сега ние имаме светска класа голман.“ линк[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]“I can confirm Gigi will start, as he has fully recovered in physical terms and so I consider him ready to play. His recovery was actually much quicker than anyone expect and on Thursday he proved he was ready mentally as well.[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Of course nobody is happy when they don’t get to play, but Storari knows I have great faith in him and it was a difficult decision. He has done well so far, but we now have a world class goalkeeper[/FONT]
После оваа болондираното да сум на местото на Сторари ќе си одам бидејќи е понижувачки и демотивирачки за него оваа изјава за Дел НериДел Нери потврди дека на натпреварот со Бари, Буфон ќе биде сигурно на голот:
„Можам да потврдам дека Џиџи ќе започне, бидејќи целосно закрепна на физички план,и јас го сметам за подготвен да игра. Неговото закрепнување беше многу побрзо од очекувањата, и во Четвртокот покажа дека е подготвен да игра. Секако, никој не е среќен кога не игра, но Сторари знае дека имам голема доверба во него и беше тешка одлука. Тој играше одлично досега, но сега ние имаме светска класа голман.“ линк
Си знае кај му местото нема зошто да се навреди од ова.Сите го засакавме човекот ама се знае кој е буфон.Сепак можеееби требаше Дел Нери од почит према Сторари да се изразеше малку поинаку..После оваа болондираното да сум на местото на Сторари ќе си одам бидејќи е понижувачки и демотивирачки за него оваа изјава за Дел Нери![]()
Се надевам дека е лошо протолкувана изјавата,може изјавил дека е сега го имаме најдобриот светски голман,а светска класа голман е и Сторари, но ако е токму така изјавено,онда ке бидам крајно разочаран од Нери..После оваа болондираното да сум на местото на Сторари ќе си одам бидејќи е понижувачки и демотивирачки за него оваа изјава за Дел Нери![]()
Сторари е одличен голман,но и пред да потпише со Јуве веројатно знаеше дека кога Буфон ќе се опорави, после тоа станува втор голман во Јуве.После оваа болондираното да сум на местото на Сторари ќе си одам бидејќи е понижувачки и демотивирачки за него оваа изјава за Дел Нери![]()
Дел Нери изјави дека сака да ги има на располагање и двата голмани, и дека подобро е да има 2 одлични голмани и да треба да избери само еден, отколку да има 2, а да бидат повредени. Можеби оваа изјава на Дел Нери изгледа демотивирачки за Сторари,но сепак Буфон е играчот на кој повеќе од било кога му треба поддршка, после големата пауза, а со изјавата на Дел Нери очигледно е дека Буфон и ја добива таа поддршка која во моментов му е најпотребна.Се надевам дека е лошо протолкувана изјавата,може изјавил дека е сега го имаме најдобриот светски голман,а светска класа голман е и Сторари, но ако е токму така изјавено,онда ке бидам крајно разочаран од Нери..
После оваа болондираното да сум на местото на Сторари ќе си одам бидејќи е понижувачки и демотивирачки за него оваа изјава за Дел Нери![]()
Во случај Диего да останеше во Јуве, а и Кваљарела да беше ангажиран, тогаш Дел Пиеро ќе беше тој што ќе го напуштеше Јувентус,бидејќи ќе беа 3 играчи а ќе имаше само 1 место во првиот тим.
Марота пред да биде продаден Диего неколку пати изјави дека нов напаѓач нема да дојде освен ако не си замине некој,и после тоа Диего си замина и беше ангажиран Кваљарела,што е доволен доказ дека ангажманот на Кваљарела зависеше од тоа дали ќе биде продаден Диего или некој друг напаѓач.
--- надополнето ---
Дел Нери потврди дека на натпреварот со Бари, Буфон ќе биде сигурно на голот:
„Можам да потврдам дека Џиџи ќе започне, бидејќи целосно закрепна на физички план,и јас го сметам за подготвен да игра. Неговото закрепнување беше многу побрзо од очекувањата, и во Четвртокот покажа дека е подготвен да игра. Секако, никој не е среќен кога не игра, но Сторари знае дека имам голема доверба во него и беше тешка одлука. Тој играше одлично досега, но сега ние имаме светска класа голман.“ линк
Noi, pero', abbiamo un giocatore di statura Mondiale in quel ruolo e bisogna tener conto dell'esperienza che ha....
Не научија дека немаме многу технички спремни фудбалери и дека со силен пресинг може да ни парира секој. Погледни ја утакмицата против Парма, дечките си истрчаа вкупно преку 120км, затоа наредната ја губат. Погледни ја оваа сега против Наполи, Кавани си ја еба мамата од трчање, исто и другите. Наредно коло можеш комотно да ја ставиш Х или против нив.
Тоа е тоа, знаат дека кога ќе не притиснат физички, инфериорни сме и токму тоа и го прават.
...
Ej super sostav :back:Koга зборам јас...
Читав за утакмицава утре на Тутојуве, има идеја да се смени формацијата во 4-3-3
вака:
Пепе - Дел Пиеро - Красич
Маркизио - Сисоко - Аквилани
Траоре - Киелини - Бонучи - Соренсен
Буфон