Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Тебе те поздравуваше цела сезона со мизерни партии па никој ништо не ти рече :свиркам:
Брат, незнам како можеш да кажеш мизерни партии, ко прво човекот статистички е фантастичен:
2 гола
4 асистенции
Ова се бројки што ги немаат ни играчи што играат во напад и средина после 2 месеци од сезоната.
Настрана статистика, ама човекот нема направено една поголема грешка да кажеш, ради него сме примиле гол.

Мислам дека твојот проблем во врска со Лихт што го гледаш толку субјективно е тоа што ти гледаш тоа што он не го направил на теренот: можел да центрира, можел да дрибне, да шутне, а не го направил тоа, отколку тоа што го прави добро, а тоа се еден куп работи, да не набројувам.

Ако ги гледаш сите играчи така, тогаш:
- Тевез можеше да даде уште 10 гола сезонава.
- Имаме примено едно 10тина гола од средина каде што брани Пирло задњиве 3 години само ради тоа што е катастрофален во одбрана,
- За Бонучи не треба да трошам зборови, можда да не беа неговите киксови ќе освоевме ЛШ, а? :)
- Мората сезонава требаше да има 15 гола веќе
- Бонучи да имаше попрецизни долги топки може немаше толку да ја губиме топката кога ќе ја исфрлаше он
- Итн итн...

Сега ова значи дека овие играчи имале мизерни сезони во Јуве?

Те сфаќам дека не го сакаш Лихт, али не само што е нефер, него е богохулие да кажеш дека е лош бек, или па дека имал мизерна сезона, зошто едноставно не е точно. Исто ко ја сеа да кажам дека Тевез имал лоша сезона.

П.С. Вчера пред да играме фудбал со кајганџииве, малку гледавме Јуве прво полувреме со @Castiel , еден од најголемите критичари(ајде да не кажам некој потежок збор :P) во врска со Јуве на форумов, ако не и најголем :D, и кажа дека Лихт, според него, е единствениот играч во овие 3-4 сезона што игра константно цело време, што никогаш не паднал во форма.

Скоро сите паѓале на периоди во форма... И киелини и бонучи, пирло, погба, маркизио,видал, барзаљи, Ама лихт( заедно со буфон, човекот и на 40+ па ќе биде меѓу најдобирте) секогаш бил на ниво..човекот е просто неуморлив...и во офанзива и во дефанзива...многу е Underrated како десен бек , а можеби овие 3-4 години беше најдобар на своја позиција во европа..само што ради недостигот на европски успех многу забораваат да го спомнат ова..

Брат, незнам како можеш да кажеш мизерни партии, ко прво човекот статистички е фантастичен:
2 гола
4 асистенции
Ова се бројки што ги немаат ни играчи што играат во напад и средина после 2 месеци од сезоната.
Настрана статистика, ама човекот нема направено една поголема грешка да кажеш, ради него сме примиле гол.

Мислам дека твојот проблем во врска со Лихт што го гледаш толку субјективно е тоа што ти гледаш тоа што он не го направил на теренот: можел да центрира, можел да дрибне, да шутне, а не го направил тоа, отколку тоа што го прави добро, а тоа се еден куп работи, да не набројувам.

Ако ги гледаш сите играчи така, тогаш:
- Тевез можеше да даде уште 10 гола сезонава.
- Имаме примено едно 10тина гола од средина каде што брани Пирло задњиве 3 години само ради тоа што е катастрофален во одбрана,
- За Бонучи не треба да трошам зборови, можда да не беа неговите киксови ќе освоевме ЛШ, а? :)
- Мората сезонава требаше да има 15 гола веќе
- Бонучи да имаше попрецизни долги топки може немаше толку да ја губиме топката кога ќе ја исфрлаше он
- Итн итн...

Сега ова значи дека овие играчи имале мизерни сезони во Јуве?

Те сфаќам дека не го сакаш Лихт, али не само што е нефер, него е богохулие да кажеш дека е лош бек, или па дека имал мизерна сезона, зошто едноставно не е точно. Исто ко ја сеа да кажам дека Тевез имал лоша сезона.

П.С. Вчера пред да играме фудбал со кајганџииве, малку гледавме Јуве прво полувреме со @Castiel , еден од најголемите критичари(ајде да не кажам некој потежок збор :P) во врска со Јуве на форумов, ако не и најголем :D, и кажа дека Лихт, според него, е единствениот играч во овие 3-4 сезона што игра константно цело време, што никогаш не паднал во форма.
All right take it easy... I respect your opinion I just don't get it why don't you just respect mine..
Castiel Rekol Lihsteiner e edinstven igrac sto konstantno igra 4 godini i nikogas ne padnal od forma.. A pak od druga strana koga i da gledame sobrani so Fan klubot prv igrac sto posle sekoja sansa e pcuen e samo Lihsteiner.
Jas moeto mislenje ne go baziram ni po Kastiel ni po Deckite od Fan klubot ni po nikogo. Sum kazal sto pati i pak ke kazzam,nemam nikakva posebna mrznja kon nego. Naprotiv golem respekt za negovoto zalaganje i zelba i trcanje. Sepak licno ocite me bolat kolku e limitiran i kako se bori so sekoja mozna topka.Toa e moe mislenje i ne znam cemu potreba posle sekoja asistencija negova da me citirate tuka kao eve ti pokaza liht ovoj pat :icon_lol:.
Normalno deka e podobar od minatite desni bekovi na Juve (alla Grigera,Motta). No nekako mi strci vo timot, Nedovolen fudbalski kvalitet za da igra za Shampionot na Italija. Ne go mrazam mu se zablagodaruvam na trudot i na se sto naprai vo Juve ama iskreno se nadevam deka idnata godini ke gledame podobar bek od nego vo Juve...
Izvini za latinicata :)
juve.jpg

P.s Peace? :love:

Офанзивно е можеби лимитиран, без некаков дриблинг и можеби нафрлувањата му се 3/10, ама човекот у одбрана е 100 пати подобар, отколку што не го бива за у напад.
Има брзина, трча ко КОЊ :icon_lol:, има енергија. Има играчи што ни пола од ова го немаат. Греота е да се руга играчот, затоа што е многу добар офанзивно. Не е Замброта ебаго, ама е одличен.

Абе дај не заебавајте со Падоин, од една утакмица против последно пласираниот тим во Италија, заклучивте дека треба да биде прва постава, и тоа на сосема неприродна позиција за него?
.

Се согласвам за се буквално освен за Падоин. Во овие 2-3 сезони кај нас чоекот нема ниедна грешка напраено назад и кгоа да бил повикан изиграл на ниво онака професионално како што се и очекува не знам дали знајте ама Конте и Алегри мн пати го пробуваја на позицијата на Пирло поради неговите прецизни топки, а и вчера на 2-3 пати мн убо се ослободи со одличен дриблинг од играчите на Парма. Не дека е светска класа или слично али последниве партии на левата бековска позиција е далеку подобар од Аса и Евра, можеби дека немаме вистински лев бек ама си заслужва чоекот пофални зборови бар за тоа што досега го има прикажано.

@Scirea Padoin > PDC[DOUBLEPOST=1415639313][/DOUBLEPOST]
@Scirea во никој случај не би го играл Пирло во прв состав.. Маркизио е покорисен на неговата позиција отколку да игра во средината полево или подесно или пак како полушпиц (таму па ич не е корисен) .. Дојде времето да кажеме дека Маркизио сосем солидно го заменува Пирло на неговата позиција ..
Маркизио беше одличен вчера, во ѕверска форма е. Сегде покриваше, одличен во напад само нека продолжи вака. Пирло одличо се покажа против Олимпијакос во оваа формација Маркизио одлично го 'штитеше' и му помагаше. Сакам Пирло против Атлетико да го видам против тим кој константно притиска и мават ко будали.

Лихштајнер е десен бек. Фудбалскиот квалитет кај него доаѓа во втор план. Ако гледаме така Асамоа, Љоренте, Бонучи, Огбона исто така немаат доволно фудбалски квалитет за да играат во шампионот. Сепак има нешто што се издигнува над квалитетот (квалитет кој за неговата позиција Лихштајнер го поседува), а тоа е доприносот до тимот кој го има еден играч.

Џабе што Вучинич го имаше фудбалскиот квалитет кога немаше се останато.

Лихштајнер е десен бек. Фудбалскиот квалитет кај него доаѓа во втор план. Ако гледаме така Асамоа, Љоренте, Бонучи, Огбона исто така немаат доволно фудбалски квалитет за да играат во шампионот. Сепак има нешто што се издигнува над квалитетот (квалитет кој за неговата позиција Лихштајнер го поседува), а тоа е доприносот до тимот кој го има еден играч.

Џабе што Вучинич го имаше фудбалскиот квалитет кога немаше се останато.
Искрено мислам дека Вучинич во оваа формација би бил одлична опција НО Коман е грев да не се развива поради 31 годишен играч

Вучиниќ беше добар само првата сезона, после се разбуди црногорското во него и толку беше.

Искрено мислам дека Вучинич во оваа формација би бил одлична опција НО Коман е грев да не се развива поради 31 годишен играч
Вучинич беше само добар на лево крило... и тоа кога нему му се играше.

Муабетот ми е дека џабе некому фудбалски квалитет, ако си пати од главата или е мрзлив. Вучко кај нас од последните години е жив пример,а еве го и Балотели. Тој може има фудбалски квалитет да игра во било кој јак тим, ама желбата за играње му е помала од желбата на дете од 7мо одд. да стане во 7 часот за да оди на училиште.

Последно уредено:
@DeviAngel сега и никогаш повеќе да не те видам тоа да го пишеш... на игнор ќе те ставам, и те бришам од пријатели на фб.

@DeviAngel сега и никогаш повеќе да не те видам тоа да го пишеш... на игнор ќе те ставам, и те бришам од пријатели на фб.
Go ahead :D

Според SKY не брка Марота дефанзивец, а Џовинко најверојатно ќе биди продаен.

Go ahead :D

Според SKY не брка Марота дефанзивец, а Џовинко најверојатно ќе биди продаен.

Зошто Марота да брка дефанзивец, кога на лето го враќаме Ругани... а можно е некој од Заза или Габиадини да дојде ако си замине Мини Ми.

Патем што се дешава со Ќиро Неспретниот? :rolleyes:

Чиро не се снаоѓал баш добро како што читав,го неам глеано многу али статистиката не му е толку лоша,6 гола од 14 утакмици од кои 7 утакмици како стартер,Мората има 4 гола од 11 утакмици но само на 3 утакмици бил стартер.

Ругани според претседателот на Емполи доаѓа во Јуве во Јуни.

Вчера читав нешто дека Марота го мерка Луиз Адриано,во јуни му истекнува договорот,перфект за тролот:) Џио аут Луиз Адриано ин.

@Mr. Mojo Risin' среќа Јуве што не мисли како тебе:)

Шо се расправате дека не го бивало Лихт бе? Ако треба за нешто да се прај дискусија за него, тогаш прашањето е дали е моментално најјакиот десен бек во светот.

Патем за останатите,
Мората ++ во последниот меч се подобар и подобар станва.
Ромуло - солидно - не сум нешто екстра импресиониран али далеку од разочаран
Падоин - ова е звер од играч бе. незнам шо толку се жалиме сите од него
Динклиџ - слободно мможида оди на трансфер листа
Останатите стандард, со тоа што Тевез е здивен, а Пирло и покрај слободните сеуште не ми е на нивото кое го очекувам од него, исто и Видал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom