Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Марота ако не ја смали сумата до кај 12-13 милиони, јас еве кај сум

Овој нигеров ме потсеќа на еден другар кој што се уште го хејта Видал за киксот со Рома на Олимпико преклани, коа заврши 1-1. И досега 3426347 го продаде и покрај се што направи Видал за тимот. Така да такви ликови не заслужуваат никакво внимание.

Последната информација од Ди Марцио... вика дека пред неколку моменти одговорните луѓе на Сауптемтон и Јувентус ги договориле и потпишале сите документи за позајмицата на Освалдо. Утре изутрина се очекува да тргне за Торино, каде што ќе ги изврши и медицинските прегледи...

Добро е, барем се е на свое место, не е како Гуарин 5 до 12 дебилине да ти откажуваат трансфер... се гледа колку се професионални :facepalm:

Џанлука Ди Марцио, на вечерашната емисија на Скај „Speziale Calciomercato“, кажал дека Освалдо понудил големо намалување на платата само за да заигра во Јуве. линк

Медицинските се утре, документите се средени уште вечерва.

Исто така изјави дека Кваљарела има понуди од повеќе клубови меѓу кои и Монако и Кардиф, а се споменува дека Лацио повторно се спрема да го ангажира, прво да се завршела работата со Хернанес.

DeviAngel напиша:
Sky Sport Italia claim Dani Osvaldo “is virtually a Juventus player,” as Southampton will accept a loan move.
According to the Italian channel, Southampton have agreed to send Osvaldo to Turin on loan for €400,000 (£330,000) with an option to buy for €20m (£16.4m) at the end of the season.

There would also be several performance-related bonuses tied in, so the Premier League club would receive potentially a large cash sum even if he returns after six months.

Another version of the situation is that Juve would pay no fee to take Osvaldo on loan, so any money Southampton would take from this would be bonuses.

The Italy international striker is no longer wanted by the Saints after his training ground brawl with teammate Jose Fonte.

Juve have confirmed, as did general manager Beppe Marotta this evening, that Osvaldo is “an opportunity” for the club.

He was also of interest to Inter, but it’s widely reported the Nerazzurri never progressed so far as talking to his agent.

Osvaldo has only been in England for six months after a £14m move from Roma.
--- надополнето: 31 јануари 2014 во 02:26 ---
Ете вест од Италија дека преговорите Вучинич - Гуарин може да се почнат по ново. Полека полека се добива смисла, Марота изјави дека нема да дојде нов напаѓач додека еден не си оди оти 6 се премногу. Во меѓувреме Вучинич одбива да си оди од Италија а Интер ја купува замената која ја намеруваше за Гуарин. хммм

--- надополнето: 31 јануари 2014 во 02:26 ---
Ете вест од Италија дека преговорите Вучинич - Гуарин може да се почнат по ново. Полека полека се добива смисла, Марота изјави дека нема да дојде нов напаѓач додека еден не си оди оти 6 се премногу. Во меѓувреме Вучинич одбива да си оди од Италија а Интер ја купува замената која ја намеруваше за Гуарин. хммм
Па има смисла. Не го довршија трансферот поради навивачите на Интер да не прават бунт или whatever. Така да со стопирањето на трансферот ги задоволија навивачите на Интер, во меѓувреме Интер си најде замена за Гуарин во Хернанес и со тоа ќе ги израдуваат навивачите на интер, додека Јуве си најде замена за Вучинич во Освалдо. Сега преостанува само да се изврши трампата Гуарин и Вучинич со што навивачите на интер нема да протестираат и прават глупости. И на крај сите среќни :icon_mrgr: Марота ин дис шит. (се надевам на вакво сценаријо нормално)

Има логика ова што го зборувате... ама мислам дека е тешко остварливо :/

Овие од Саутемпнон мислат го зафркнале Марота со клауза од 20 милиони. На лето ќе нарават некоја а ла Ибра тактика и Освалдо нема да сака да се врати во Англија па ќе го продадат за 8 милиони.

Инаку за трампата со Интер требаше Тохир да се сретни со Ањели да се објаснат но не прочитав нигде епилог од средбата.

:vozbud::vozbud::vozbud:
971928_597611953646516_303082140_n.jpg

Еееееј за 330.000 го договоривме...:cuc:
market_8588_1372716001.gif

Овој нигеров ме потсеќа на еден другар кој што се уште го хејта Видал за киксот со Рома на Олимпико преклани, коа заврши 1-1. И досега 3426347 го продаде и покрај се што направи Видал за тимот. Така да такви ликови не заслужуваат никакво внимание.

само што маркисио не направи 1 кикс него константно година ипол игра како ретардирано дете ;)

Глупости се тоа дека ке има размена Кваљарела-Гуарин .Ако во оваа би имало вистина би требало Јувентус да доплати 7-10 милиони евра што е премногу во овој момент .Тиа беа заинтересирани за Вучинич и ако се прави трампа ке се прави со Вучинич кој има и поголема цена .До доагањето на Хернанес се прави место за Гуарин во Јувентус .
п.с Ако дојдат Освалдо и Гуарин ке бидеме многу појаки ,Освално имено имал телефонски разговор со Тоти и Де Роси на кој им рекол дека ке оди во Јувентус и ке го освоил скудетото.Можеби предноста на табелата и желба да го освои Скудетото е преголема од негова срана бидејки со Рома ја немап таа можност .
--- надополнето: 31 јануари 2014 во 15:22 ---
1508981_715157818505529_1679842974_n.jpgЗа пријатен ден ,поздрав .

Интер го побара Квајарела, Квајарела го напушти тренинг центарот а пак Бранка и Марота поново ги отворија преговорите за Гуарин. Ако го земе Марота и Гуарин и ако е сценариото како што мислев вчера марота е бог дефинитивно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom