Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Kako i da mu posakuvam sreka vo Arsenal, iako bese mrza, sepak znaese da resi natprevar so eden poteg...

A sega... Osvaldo a? : )

Постигнат е договор со Освалдо, се знаеше уште од прееска ама не ми верувавте коа реков. :D Позајмица со опција за откуп. Колку пари ќе кошта утре ќе знаеме ваљда.

Бонус вест: Низ медиумиве се врти и информација дека можно е и Кваљарела да си оди, а на негово место да се врати Габиадини.

Иначе, јас сеуште мислам дека Гуарин на крајот сепак ќе заврши кај нас. Just a feeling. :D

Taка пишав, инаку мислев "не би го пуштил да си оди". Главен за одење требаше да биде пингвинот па дури после да се бира меѓу Ква и Вучко ако има потреба за ново продавање.
За ова се сложувам. Вучинич требаше последен да си оди од резервистите. Џуџето е прочитана книга, фрлени пари во бунар, нека го шитнат некаде дури можат сеуште да извлечат 5-6 милиони. Нека оди во Болоња/Џенова/Парма нека глуми ѕвезда. Ква како што гледам не е ниту заинтересиран да игра прва постава. Агентов негов 20 пати изјави дека Ква останува во Јуве.

Е сега околу Вучко. Ситуацијата е таа. После случувањата со Интер, веќе се знаеше дека нема иднина во Јуве повеќе. Сигурно не бил присилен да замине во Интер, сигурно си побарал трансфер, и така натаму.

Опа и навивачите на интер се вртат против Гуарин ако прочитав добро, искрено не дека е наша цел и корист туку и да беше играч на Јуве и толку фама да кренеше колку и да беше најдобар ќе го неќев во тимот .....

Пато во Јуни после се изгледа така изјави агентот оти Јуве во Јуни ке нападнел пак

Ако си оди Кваљарела,најдобро би било тоа да биде на лето.Не ми се свиѓа идејава на полусезона да се ослободиме и од Вучко и од Кваља.Сепак и двајцата се играчи кои долго се во тимот и добро се вклопени во формацијата на Конте,па при евентуално отсуство на некој од напаѓачите(Тевез,Љоренте) овие двајца се најдобри замени за нив.За еден од нив(во овој случај Вучинич) океј,нека си иде,али продавање и на Кваљарела ми е голем ризик.И Освалдо и Габиадини(ако дојдат) допрва ќе треба да се прилагодат на тимот и прашање е како ќе функционираат.Немам ништо против Габиадини,напротив сакам да го видам во Јуве,али најдобра опција е на лето,кога Конте ќе го составува тимот за наредната сезона.
Така да нека дојде Освалдо сега како замена за Вучинич,али според мене Кваљарела треба да остане резервна опција,бар до лето.

Продаваме Мрза, носиме проблематичен играч.... ама ако, Конте ќе му го најде крајот... и Келини ќе му го најде на еден од тренинзите :icon_lol:
--- надополнето: 30 јануари 2014 во 09:19 ---
П.С. Еве тема за дербито

Кориере пишува дека Саутемптон ја прифатиле понудата на Јуве. 2 милиони за позајмица + околу 12 милиони влето ако Јуве сака да го откупи Освалдо.

Добар потег. Ем нема да се лупа голема сума за Освалдо, ем ќе има можност да се видат и проценат можностите на играчот во дресот на Јуве.

market_8588_1372716001.gif

:cuc:

Утре Khal Drogo aka Освалдо на медицински во Торино изгледа ќе иди, Валенсија исто трна по Вучко има растур да прај таму :)

Вучинич сепак одлучил да остане во Јувентус, сега останува прашањето со Освалдо, дали ќе го земаме на позајмица и со тоа би имале 6 напаѓачи.

Ди Марцио: Вучиниќ ги одби понудите на Арсенал и Валенсија, сака да остане во Јувентус!

Вучинич сепак решил да остане во Јувентус, и да се бори да си го врати првотимскиот статус. Покасно ќе се огласел и неговиот агент за одлуката.

И после оваа одлука, се наведува дека сепак тоа немало да влијае врз преговорите за Освалдо. Изгледа еден од Џуџето или Кваљарела си ги пакува куферите (ако не и двајцата). Се споменува дека доцна синоќа за Кваљарела пристигнала понуда од Кардиф, но ништо не е потврдено.

Тевез, Љоренте,Вучинич и Освалдо. Прекрасна четворка за напад. Џовинко не го сметам.
--- надополнето: 30 јануари 2014 во 15:43 ---
Најголемата трансфер бомба во Италија:

МОЛИНАРО ПОТПИША ЗА ПАРМА :pos:

Дај бе нека си оди веќе, неможам да го гледам како се влечка на терен!!:facepalm:

Ако мрзата биде некаква причина за неидење на Освалдо, ќе има да појдам пеш до Торино и се ќе му изнаебам

Дај бе нека си оди веќе, неможам да го гледам како се влечка на терен!!:facepalm:
Ќе видиме во кој правец ќе се движи неговата кариера. Дали навивачите ќе го прифатат после дилот со Интер, итн. Според зборовите на Марота ќе биде реинсталиран во составот, ама не сум баш уверен дека толку лесно ќе оди тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom