Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Фантастичен резултат, ама за разлика од повекете што мислат дека ова беше тактика на Конте, јас го мислам спротивното. Голот ни висеше 80 минути, мислам дека тоа не ке да е тактика. Секоја чест за дечките од Селтик ги натрчаа комплетно нашиве, најверојатно ке да е уморот причина тука, пошто да се опуштиле не верувам, такви работи не проагаат кај Конте. Неможеа 2 паса да сврзат, многу слична игра како со Лацио, само тогаш игравме со 3 состав. Добро што овие се дупки у одбрана па има дадовме 3 гола од 3 шанси. Браво за Пелусо, ме изненади(y).

Вечерва Пелусо крило хахаха .Иначе да ка=ам дека сме заинтересирани за Дамио и за Марио Гомез .
Смеј му се сега на Пелусо :icon_lol:
--- надополнето: 12 февруари 2013 во 23:48 ---
тактичка анализа на играта на Јуве од страна на многу добар постер т.е. Миланез од мојот форум кој има време нека прочита мн разјаснува работи
Стварно интересна анализа
Многу бев бесен на играта после утакмицата, иако изадивме одличен резултат, ова малку ме разубеди искрено, ама не целосно. Малку ми е тешко за верување дека цело прво полувреме па и голем дел од второ Конте намерно ке го остави голот да виси( 15 шута имаа дечките, 3 пати повеке од нас), комплетна доминација во корнери и слободни(кај што се најјаки). Посебно заради тоа што го знаеме Конте како многу претпазлив тренер кој не фрла се на една карта. И пак ке кажам браво за Пелусо, ме изненади многу

тактичка анализа на играта на Јуве од страна на многу добар постер т.е. Миланез од мојот форум кој има време нека прочита мн разјаснува работи
Може и линк од тоа форумот, штом е твое дело :)

Може и линк од тоа форумот, штом е твое дело :)
http://www.goallegacy.net/

Работевме сите Админи за goal.com се додека не ги купи нов газда кои ги затвори форумите па направивме ( Јас и упте 4ца сме сопствениц) наш сосе сите членови. Не сакам да направам проблеми тука да не мислат нешто модераторите на овој форум, се надевам нема да го сватат како реклама.

Ако некој сака да се регистрира нека ми пиши.

Поз
--- надополнето: 12 февруари 2013 во 23:54 ---
Смеј му се сега на Пелусо :icon_lol:
--- надополнето: 12 февруари 2013 во 23:48 ---

Стварно интересна анализа
Многу бев бесен на играта после утакмицата, иако изадивме одличен резултат, ова малку ме разубеди искрено, ама не целосно. Малку ми е тешко за верување дека цело прво полувреме па и голем дел од второ Конте намерно ке го остави голот да виси( 15 шута имаа дечките, 3 пати повеке од нас), комплетна доминација во корнери и слободни(кај што се најјаки). Посебно заради тоа што го знаеме Конте како многу претпазлив тренер кој не фрла се на една карта. И пак ке кажам браво за Пелусо, ме изненади многу

Дечкото е мн добар кога се во прашање анализи,милан, серија а и Билбао. Има напишано цели анализи за Лоренте и важи за еден од најдобрите постери :)

Јуве денес изигра токму онака како што треба да изигра голема екипа против боси попаленковци. Каков Селтик какви бакрачи, Јуве пружи 30 % од силите и сега одморни ќе патуваат на дербито со Рома. Морам да признаам дека во текот на мечот и мене на моменти ме нервираше играта каде што Селтик не напаѓа ама уште на полувреме му реков на другар дека така ќе остане. Сепак Селтик биле поутепани од што мислев па успеаја да примат уште два гола од два шута до крајот. Па грото од играчите на Селтик се репрезентативци на Шкотска, истите оние со кои Македонија си играше курташак сред Глазгов. Зарем со една ваква екипа требаше Јуве да вложува додатни сили и непотребно да се троши знаејќи дека ги чека битен меч викендов?

Многу добра анализа.Читам и тука некој не се задоволни од играта,сме немале посед,немало шанси итн:tapp:.Не знам што што очекувавте побогу,не гостуваме кај Пескара,па ај ќе се отвори игра,да се дадат што е можно повеќе голови.
Одлична тактичка поставеност од страна на Конте,се играше доста претпазливо,после голот на Маркисио уште во третата минута,се затвори играта,се играше типичното катанаџо од времето на Липи,кое му донесе голем успех на клубов во минатото.Свесно се препушти играта,Селтик имаше повеќе посед на топка,али далеку од тоа дека висеше голот.Создаваа шанси,али освен оние маказици во првото полувреме,на една рака можеше да се избројат сериозните шанси на Селтик.

Од друга страна Јуве трпеливо си ја чекаше шансата и скоро сите шанси на мечот,освен онаа на Вучко(кога го издрибла голманот) се искористиа,и на крај дури и убедливо славеше Јуве со 0-3,резултат кој ретко кој го очекуваше.
Пак ќе кажам,се гледа дека Конте и помошниците добро ја имаат проучено играта на Селтик,ништо не случајно,или на среќа.Имаат увидено дека отворената игра,налик на Барса,не поминува во Глазгов,тоа го осети и самата Барселона,па затоа и ја прилагодиа играта према противникот.Се играше старото добро катанаџо кое беше претпознатливо за италијанските екипи,стил на игра на кој не сме навикнати да го глеаме Јуве во Серија А,али тука се покажа како доста успешен.

немаа ни повеќе посед на крајот од натрепварот

BC8DgPqCAAEnmT4.jpg

Познато ми е ова ,сум свратувал тука чат-пат , а и порано идев на goal .
Баш пред некој ден приметив ,и се прашував од кај ми е познат ников твој :)
хехе интересно местенце створивме можам да се пофалам дека го имаме најголемито фудбалски форум а и еден од најинтелегентните имаме постери од сите тимови што го прави интересно местенце и доста активно, значи нема минута без ново мислење било во која клубска секција или останатите секции

Фантастичен резултат, ама за разлика од повекете што мислат дека ова беше тактика на Конте, јас го мислам спротивното. Голот ни висеше 80 минути, мислам дека тоа не ке да е тактика. Секоја чест за дечките од Селтик ги натрчаа комплетно нашиве, најверојатно ке да е уморот причина тука, пошто да се опуштиле не верувам, такви работи не проагаат кај Конте. Неможеа 2 паса да сврзат, многу слична игра како со Лацио, само тогаш игравме со 3 состав. Добро што овие се дупки у одбрана па има дадовме 3 гола од 3 шанси. Браво за Пелусо, ме изненади(y).
Ја искрено не видов голот да ни виси.Свесно им се даде малку поседот на топката , пошо они така незнаат што да прават не видов никаква игра од нив , освен класичен острвоски центарсутеви и брутално физичка игра. Сите нафрланја одбраната ги чистеше навреме , така да одигравме една малтене перфектно тактичка утакмица .
Конте си ја завршил домашната (y)

Да правиш пари на тимот за кој навиваш е бесценето нешто... Браво...
и да паднеш не боли толку колку што боли од некои копилиња за кои даваат по 1.2 а губат од аматери...

Arquitecto напиша:
Since nobody will take on my post lets talk about the players

Conte doesn't use this all the time since Pirlo is usually sacrificed in this role. This tactic will NEVER suit Pirlo since he cannot function in a Catennaccio-esque formation in which he will have to match the physicality of the midfield along with having no channels to operate. Its literally the antithesis of a playmaker like Juve playing in this formation. Why did he play? It allows him to spread passes wonderfully to the wide areas.

-Marchisio is another sacrifice in this role since he had to play almost in an advanced role to work the channels, hence will deduce from his best passing channels. Pure and classic sacrifice like this is done on the most complete midfielders like him. He was the MOTM by a country mile. I rate him high on this forum as it is but its ridiculous to how many things this man can do and in what role. Off the ball movement was pure cerebral excellence along with his passing to the central areas. Marchisio is THE Conte player. Out of all players he succeeds, no...THRIVES in these pressure situations and under the oppositions atmosphere the most. Its what Tom,Devi, I or Juve fans as a whole call the Marchisio afterburners as he turns them on when needed. Did it perfectly vs Shaktar and Chelsea for all the non-Juve watchers. What a player.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom