Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Интересно е што имаме најмногу голови дадено заедно со Рома,по 20,па сеа замислете со еден класа напаѓач што ќе правиме:) Катанија до голот не направи ништо,и не го дадоа голот од некоја изградена акција така да,од играта и пристапот сум задоволен,од прва минута ги притиснавме,имавме шанси,и лани вака се мачевме со реализација па и доста нерешени имавме,па после кога ги фативме сите,почнувајќи од Фиорентина со петардата па почнаа после победи и голови да паѓаат.

без пораз,само 4 примени гола,not bad.
http://www.soccerway.com/national/italy/serie-a/20122013/regular-season/

И никој не спомна дека денес Андухар имаше свој ден, спаси едно 5-6 супер шанси ...
Незнам за вас, ама јас веќе се навикнав голманите на нашите "слаби" противници да имаат свои денови против Јувентус. Посебно оваа сезона...

g6dyEUQv.jpg

У принцип, Ањели му возвратил: ‘My last time at a party was to celebrate the Scudetto. I hope Della Valle can do the same’

Ако некат освојат Скудето. . .
Не се чекаше многу за одговор од Дела Вале.

Освоиле виртуелно Скудето во 1982 година:pos: линк

Која мизерија!

Ama interesnotot e toa sto nikoj nejke da go vidi toa.Se prepravaat deka ne se desilo preku KUROV od takvite fanovi!!!Skoro na site utakmici vo kalcovo imase fatalni greski na sudiite ali neee nema veze site zapnale na Juve!Koj spored novite pravila pravilno bese ponisten golot na catania! Jas neznam kako ne se sramat od svoite postovi ali toa e mora i takvi izrodi da ima jbg.

Ama interesnotot e toa sto nikoj nejke da go vidi toa.Se prepravaat deka ne se desilo preku KUROV od takvite fanovi!!!Skoro na site utakmici vo kalcovo imase fatalni greski na sudiite ali neee nema veze site zapnale na Juve!Koj spored novite pravila pravilno bese ponisten golot na catania! Jas neznam kako ne se sramat od svoite postovi ali toa e mora i takvi izrodi da ima jbg.
Тоа правило ми делува многу нелогично, нека го постира некој ако го најде ама не ми се верува дека е такво.

Тоа правило ми делува многу нелогично, нека го постира некој ако го најде ама не ми се верува дека е такво.
Oфсајд првилото, променето минатото лето вика дека стативата ја продолжува играта како да е противнички играч. и сега доаѓаме до почетната акција која апсолутно не е офсајд, но ако топката е набацена и се одбива од стативата кон играчот, тој тогаш е во офсајд, но она што никој не го потенцира е дека Рицоли сигнализираше офсајд од играчот со број 17 а не тој што е пред буфон.

0:54
Ете вчера на дуелот Фио - Лацио, при пеналот топката се одби од стативата, и беше досуден офсајд. Мислам дека станува за слична ситоација како Катанија - Јуве

0:54
Ете вчера на дуелот Фио - Лацио, при пеналот топката се одби од стативата, и беше досуден офсајд. Мислам дека станува за слична ситоација како Катанија - Јуве
Конкретно за дуелов Виола-Лацио, не смее играта да продолжи доколку топката не ја допре голманот, што значи доколку се одбие од стативата не смее играта да продолжи. Инаку не беше досуден офсајд туку беше само прекината играта бидејќи не е логично да има офсајд, топката кога се шутира пенал е пред сите играчи. Бар така кажа еден судија, еве нека потврди Сладоледот, со него го правев муабетот. А за дуелот Катанија-Јуве и поништениот гол на Катанија шта речи, доколку стварно се брои стативата како последен играч ондак оправдано поништен гол, но мене сеуште ми е чудно и нелогично како е можно тоа. Не е реално да се брои стативата како последен човек. Исто ми е нелогично и за пеналот ама правило си е правило.

Конкретно за дуелов Виола-Лацио, не смее играта да продолжи доколку топката не ја допре голманот, што значи доколку се одбие од стативата не смее играта да продолжи. Инаку не беше досуден офсајд туку беше само прекината играта бидејќи не е логично да има офсајд, топката кога се шутира пенал е пред сите играчи. Бар така кажа еден судија, еве нека потврди Сладоледот, со него го правев муабетот. А за дуелот Катанија-Јуве и поништениот гол на Катанија шта речи, доколку стварно се брои стативата како последен играч ондак оправдано поништен гол, но мене сеуште ми е чудно и нелогично како е можно тоа. Не е реално да се брои стативата како последен човек. Исто ми е нелогично и за пеналот ама правило си е правило.

Незнам што муабет сте правеле со Сладоледот
За Болдот
Играчот на Катанија "шутира" на некој начин, и топката се одбива од стативата ( или Буфон, неможам да видам најубаво, ама според судиите топката удрила во стативата ), и другиот играч ја вметнува топката во мрежата. Како што разбрав тоа правило е од оваа година воведено ( шта речи ), ама сите што го следеа натпреварот ја гледаа чистата ситоација во која се најде играчот на катанија ( што немаше офсајд ), затоа се крена толкава фама. Мислам дека голот беше поништен заради стативата.

Незнам што муабет сте правеле со Сладоледот
За Болдот
Играчот на Катанија "шутира" на некој начин, и топката се одбива од стативата ( или Буфон, неможам да видам најубаво, ама според судиите топката удрила во стативата ), и другиот играч ја вметнува топката во мрежата. Како што разбрав тоа правило е од оваа година воведено ( шта речи ), ама сите што го следеа натпреварот ја гледаа чистата ситоација во која се најде играчот на катанија ( што немаше офсајд ), затоа се крена толкава фама. Мислам дека голот беше поништен заради стативата.
Па и нема поради што друго да биде поништен бидејќи апла се гледаше дека играчот на Катанија е пред одбраната на Јуве. Џабе е волкава фама околу мечот кога првенството продолжува а на Јуве му се пишани три бода.

Правилото е катастрофа од секоја гледна точка. Ни логика ни ништо нема во него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom