Фан Клуб: Јувентус

  • Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Да изјавува Претседателот на Катанија дека биле оштетени Катанија како и како. Ама, еве го Морати со изјава за натпреварот Катанија - Јуве, како фарсополи требало да биде епизода која била помината, но добро би било да се запамети. Секоја му чест!

Го сваќам дека сака да игра некакви mind games пред претстојниот дуел со Интер, како што го правеше тоа Мурињо на времето, ама овој не е кадарен за тоа, како што мора да се признае дека беше Мурињо! Мурињо, колку и да беше омразен, сепак има стил човекот, за разлика од овој!

Во изјавата вели дека го сваќал Претседателот на Катанија дека со право бил изнервиран, а колку иронично токму тој Претседател на Катанија во истата таа изјава наведе дека Катанија била оштетена и против Интер. :)

И уште поголемо чудо е тоа што и Матераци изјави дека Катанија била оштетена и против Јуве и против Интер.
 
Конкретно за дуелов Виола-Лацио, не смее играта да продолжи доколку топката не ја допре голманот, што значи доколку се одбие од стативата не смее играта да продолжи. Инаку не беше досуден офсајд туку беше само прекината играта бидејќи не е логично да има офсајд, топката кога се шутира пенал е пред сите играчи. Бар така кажа еден судија, еве нека потврди Сладоледот, со него го правев муабетот. А за дуелот Катанија-Јуве и поништениот гол на Катанија шта речи, доколку стварно се брои стативата како последен играч ондак оправдано поништен гол, но мене сеуште ми е чудно и нелогично како е можно тоа. Не е реално да се брои стативата како последен човек. Исто ми е нелогично и за пеналот ама правило си е правило.

Не смее играчот што го извел пеналот а топката удрила во стативата (притоа голманот да не ја допре) повторно да ја допре топката ... Значи изведува пенал, удира во статива топката му се враќа и не смее пак да ја допре бидејќи нема никаков контакт со голманот и автоматски тоа би му бил 2 допир со топката.. Ако топката го удри голманот тогаш може да си даде гол...
 
Не смее играчот што го извел пеналот а топката удрила во стативата (притоа голманот да не ја допре) повторно да ја допре топката ... Значи изведува пенал, удира во статива топката му се враќа и не смее пак да ја допре бидејќи нема никаков контакт со голманот и автоматски тоа би му бил 2 допир со топката.. Ако топката го удри голманот тогаш може да си даде гол...
а само голманот ако ја фати ? мислам ако има друг играч со што ке ја чепне ? и тогаш се рачина офсајд?
 
Луге дали знае некој колку трае шипингот од Јувесторе на интернет иам нарачано нешто од пред 3 недели.
 
Луге дали знае некој колку трае шипингот од Јувесторе на интернет иам нарачано нешто од пред 3 недели.
Би требало да ти пичува на самата нарачка.Провери си на интернет
 
You're messing with the wrong nigga bitch!
14315_558466504180583_1643374257_n.jpg
 
Vo mnogu losh moment igrame protiv Bologna koja ima 3 porazi vo niza( od 5 utakmici 4 izgubeno) i sega ke stiskaat,mavaat,trcaat ko ludi za da ne izgubat.Se nadevam deka napagacite kje bidat na visina na zadacata i da ja zatvorime utakmicata uste vo prvo :)
 
Интересно е како хејтериве менуваат ставови како ќе дувне ветрето.. ви текнува на почеток на сезона како ни се ситеа кога го суспендираа Конте,ние тогаш и уште ги напаѓаме ФИГЦ дека се неспособни,бар имаме јасен став,али они тогаш викаа дека судскиот систем е топ,ФИГЦ се топ,се е розево.. сега одеднаш ништо не функцинира,ФИГЦ работи за Јуве,судиите се увек за нас... лани ни досудија 3 пенали али не крекаа нешто за судиите.Кога бевме 7 место нигде ги немаше да се прават праведни.

Баш ради ова ич не се замарам и удрете им сарказам ака Gol gi Bergessio:pos: не мора да им се правдате и да им пишувате реферати,насловот на Тутоспорт беше секс,Судијата погреши но Јуве НЕ!:))) и она кога неправдата станува закон.. неправда за Катанија имаше и претходното коло али никој не пишува за тоа,неправда имаше на 4-5 утакмици ова коло али сите пишуваат за Јуве.. Јуве не е крив што судиите се прости.
 
а само голманот ако ја фати ? мислам ако има друг играч со што ке ја чепне ? и тогаш се рачина офсајд?

Абре човек, ти изведуваш пенал, голманот не ја допира топката и топката удира во статива и ти се враќа и не смееш повторно да ја допреш разбираш ? Ако изведеш пенал и се одби од голман можеш да дадеш гол...
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom