Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Конкретно за дуелов Виола-Лацио, не смее играта да продолжи доколку топката не ја допре голманот, што значи доколку се одбие од стативата не смее играта да продолжи. Инаку не беше досуден офсајд туку беше само прекината играта бидејќи не е логично да има офсајд, топката кога се шутира пенал е пред сите играчи. Бар така кажа еден судија, еве нека потврди Сладоледот, со него го правев муабетот. А за дуелот Катанија-Јуве и поништениот гол на Катанија шта речи, доколку стварно се брои стативата како последен играч ондак оправдано поништен гол, но мене сеуште ми е чудно и нелогично како е можно тоа. Не е реално да се брои стативата како последен човек. Исто ми е нелогично и за пеналот ама правило си е правило.
а само голманот ако ја фати ? мислам ако има друг играч со што ке ја чепне ? и тогаш се рачина офсајд?Не смее играчот што го извел пеналот а топката удрила во стативата (притоа голманот да не ја допре) повторно да ја допре топката ... Значи изведува пенал, удира во статива топката му се враќа и не смее пак да ја допре бидејќи нема никаков контакт со голманот и автоматски тоа би му бил 2 допир со топката.. Ако топката го удри голманот тогаш може да си даде гол...
Би требало да ти пичува на самата нарачка.Провери си на интернетЛуге дали знае некој колку трае шипингот од Јувесторе на интернет иам нарачано нешто од пред 3 недели.
Гледав убаво сегде не пишуваше незнамБи требало да ти пичува на самата нарачка.Провери си на интернет
а само голманот ако ја фати ? мислам ако има друг играч со што ке ја чепне ? и тогаш се рачина офсајд?