Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Интерист.. сакаме 1 да ти кажеме и појаснеме.

ДЕЛПИЕРО НЕ ЗАМИНУВА ОД ЈУВЕ ПО НИКОЈА ЦЕНА!!

Добро бе Кико што е со тебе вечерва?

Кој ги спори квалитетите на ДелПјеро?
Кога реков дека не е легенда?

Па добро, незнам како си ги дефинирате легендите. !
Со мене не е ама баш ништо вечерва..Само се обидувам да ти докажам дека Дел Пиеро е недопирлив, и дека нема теорија на скриени пораки во зборовите на 2 години искусниот Претседник на Јувентус...

Џабе бараш теории на заговор , и скриени пораки во изјавите на Директорите....

Интерист.. сакаме 1 да ти кажеме и појаснеме.

ДЕЛПИЕРО НЕ ЗАМИНУВА ОД ЈУВЕ ПО НИКОЈА ЦЕНА!!

Тоа ве разбрав ама јас никогаш и не реков дека ќе замине. Муабетот почна со една изјава денес во која јас гледам дека имаат намера да го продадат, а Кико вика дека изјавата не значи тоа.

Во намерата на ДелПјеро да му остане верен на клубот не се сомневам ни 1%. Во намерите на разно разни бизнисмени, се сомневам 100%, за нив нема ништо свето.

Цело време ме демантирате за работи кои не сум ги кажал.

ЕДИТ:

па тоа беше целиот муабет Кико, а не да ми болдираш кој е ДелПјеро, 15 години го гледам не сум од вчера. Се надевам дека тој директорот ви е "човек на место".

Ај, добра ноќ, извинете ако нешто лошо се разбравме.

ЕДИТ 2:

сега видов, она со легендите: тоа дека некој рече дека ДелПјеро е легенда затоа што цел живот е во клубот, а другите (Зидан, Вијали, Баџо) не се. На тоа мислев, незнам како ги дефинирате, јас мислам дека сите тие се легенди. Не мислев дека ДелПјеро не е (таман работа!)

Da se razbereme, Del Piero e legenda na Juventus, ama Kaka ne Milan ne e, Legenda na Milan e Maldini,a Kaka ne moze za 3-4 godini pominati vo klubot da prerasne vo legenda apsurdno e.

Овде си грешка не мора некој играч цел живот да е во клубот па да е легенда на тој клуб, кака е вомилан 3-4 год ама тие резултати тој што ги прае е..... тој во милан се издигна милан го направи играч кој знаеше за кака пред да оди во милан иако има 22 год а сега е легенда како др бразилци.:toe:

па тоа беше целиот муабет Кико, а не да ми болдираш кој е ДелПјеро, 15 години го гледам не сум од вчера. Се надевам дека тој директорот ви е "човек на место".

Директорот (Претседателот) не е никој и ништо во хиерархијата на Јувентус..Главните конци се кај Фамилијата Ањели, поточно кај Џон Елкан, Сопственикот на Јувентус...А Фамилијата Ањели има ЦВРСТ И ИЗГРАДЕН СТАВ ОКОЛУ ДЕЛ ПИЕРО, затоа сум толку сигурен..
Овде си грешка не мора некој играч цел живот да е во клубот па да е легенда на тој клуб, кака е вомилан 3-4 год ама тие резултати тој што ги прае е..... тој во милан се издигна милан го направи играч кој знаеше за кака пред да оди во милан иако има 22 год а сега е легенда како др бразилци.:toe:
Има разлика од легенда до легенда..Има разлика од Кака до Малдини, има разлика од Дел Пиеро до Вијали...

Добро клипче за Џовинко...

Јас мислам дека на местото на Григера може да биде ставен Де Чеље, а централни да бидат Мелберг и Легротаље..А ништо не би ме зачудило ако го видам и младиот Лорензо Ариаудо посебно по прекрасните перформанси прикажани на мечот против Монако и Катанија..Многу пати Кристијан Поулсен во Севиља играше на позицијата централен дефанзивец, ама не знам дали Раниери би се дрзнал да го стави него на централната дефанзивна позиција..Како и да е ќе дознаеме в Недела..

Не знам за Кака, ама сигурен сум со глава дека Дел Пиеро ќе ја заврши својата кариера во Јувентус, и знам дека глави ќе летаат ако се дрзне некој да размисли да го продаде Дел Пиеро од Јувентус.. Дел Пиеро во Јувентус е ЛЕГЕНДА НА ДВЕ НОЗЕ...Не знам дали знаеш, кога Дел Пиеро преседа три натпревари на клупа кога тренер во Јуве беше Капело, и имаше ПРОТЕСТИ на НАВИВАЧИТЕ пред вратите на клубот, а замисли што би се десило ако се дрзнат да се впуштат во бизнис во кој би било вклучено и името Дел Пиеро.. Некои работи не се купуваат со пари, и Дел Пиеро ќе ја заврши кариерата во Јуве!!!

:zver: Браво за постов

Fakt e deka Del Piero nema sansi da si otide od Juve po nikoja cena. Sepak jas mislam deka treba da se zadrzi i Gigi po sekoja cena pa duri da se odbie i ponudata na City so koja se spekulirase denovive. Ubavo spomna prethodno apec, deka nekoi raboti se besceneti a za se drugo postoi mastercard. I Buffon e bescenet isto kako i Del Piero. Spored mene toj e eden od najgolemite golmani ne samo na denesnicata tuku i niz istorijata iako golemi legendi stoele megju stativite. Toj so pravo moze da se stavi vo nivno drustvo, Eden e Gigi Buffon.

Тоа ве разбрав ама јас никогаш и не реков дека ќе замине. Муабетот почна со една изјава денес во која јас гледам дека имаат намера да го продадат, а Кико вика дека изјавата не значи тоа.

Во намерата на ДелПјеро да му остане верен на клубот не се сомневам ни 1%. Во намерите на разно разни бизнисмени, се сомневам 100%, за нив нема ништо свето.

Цело време ме демантирате за работи кои не сум ги кажал.

ЕДИТ:

ЕДИТ 2:

сега видов, она со легендите: тоа дека некој рече дека ДелПјеро е легенда затоа што цел живот е во клубот, а другите (Зидан, Вијали, Баџо) не се. На тоа мислев, незнам како ги дефинирате, јас мислам дека сите тие се легенди. Не мислев дека ДелПјеро не е (таман работа!)

I jas ne go osporuvam faktot deka tie se legendi, no tie se legendi na futbalot vooptso a ne na Juventus.

Знам Кико, ама мислам дека погрешно размислуваш. Протести на навивачи имало и во други клубови. Навивачите на Лацио неколку пати ќе го запалеа градот, посебно кога го продадоа Неста. Протести ќе има за Кака. Ама тоа нема ништо да промени, затоа што луѓето на кои им се понудени толку пари веќе не се во состојба да размислуваат за ништо друго туку како да ги земат.

Сега не зборуваме за трансфер на ДелПјеро зошто тоа не е ни шпекулација. Треба прво другата страна да пројави некаков интерес за тоа. Но она што го коментирав беше изјавата, која значи само едно: го нудат за 120 милиони. И кога утре шеикот би ја прифатил, хипотетички, ќе остане на ДелПјеро сам да се бори да остане, како што тоа сега го прави Кака, кој ја губи борбата. Дури и татко му не е на негова страна.

а бе дечко ти не сфаќаш што значи Дел Пиеро за јуве изглеа,он не е само уште еден голем играч како Зидан,чим Џиџи не го продадоа за 100 милиони на Сити па камоли Дел Пиеро,не биди блесав,јуве без Дел Пиеро е како без душа,некои играчи не се продаваат,како Тоти и Раул или Малдини,не се сите лакоми за пари,не мора да значи дека сите ќе ги продаваат своите најдобри играчи за 100 милиони,Манчестер не го направи тоа,Рома исто така,сеа и јуве,ти мислиш дека Интер ќе го продаде Ибра?и што ќе земат 100 милиони и после што ќе праат без Ибра?без Ибра сте ништо

Абе мене ме фаќа страв од овие сити. Гледате ли што се случува со Кака. 250 милиони!!!. Се расипа фудбалов. Искрено сакате ли да го продадат Кака миланезиве.

Ајде готово јасно е тоа дека Дел Пиеро не си оди од Јувентус по никоја цена и јасно е дека пола и повеќе од директори,претседатели,бизнисмени во фудбалов се зинати по пари тоа е тоа:toe:

а бе дечко ти не сфаќаш што значи Дел Пиеро за јуве изглеа,он не е само уште еден голем играч како Зидан,чим Џиџи не го продадоа за 100 милиони на Сити па камоли Дел Пиеро,не биди блесав,јуве без Дел Пиеро е како без душа,некои играчи не се продаваат,како Тоти и Раул или Малдини,не се сите лакоми за пари,не мора да значи дека сите ќе ги продаваат своите најдобри играчи за 100 милиони,Манчестер не го направи тоа,Рома исто така,сеа и јуве,ти мислиш дека Интер ќе го продаде Ибра?и што ќе земат 100 милиони и после што ќе праат без Ибра?без Ибра сте ништо

За болдираното:

1. Јасно ми е одамна сите сте запнале да објаснувате, нема потреба.

2.Не бе не сум блесав :pos2:

3. Чисто се сомневам дека не се лакоми за пари.

4. Мислам дека ќе го продаде за вакви пари Ибра, а што ќе праат после незнам.

Вчера во дискусијата разјаснивме убаво дека не зборуваме за заминување на ДелПјеро, туку за изјавата на претседателот ваш, и дали во неа има или нема намера да се продаде играчот. Никој не спомна ништо во лош контекст за ДелПјеро затоа не ме замарајте со тоа што значи за клубот, и малите деца знаат тоа.

И јас викам дека некои играчи не се за продажба. Газдите на клубовите не се согласуваат со мене. Ќе зборуваме ако Сити продолжи со вакви понуди, ќе видиш колку играчи што не се за продажба ќе бидат продадени.

Повиканите играчи за со Лацио:
4 Mellberg
6 Zanetti
8 Amauri
10 Del Piero
11 Nedved
12 Chimenti
13 Manninger
18 Poulsen
19 Marchisio
20 Giovinco
22 Sissoko
27 Ekdal
28 Molinaro
29 De Ceglie
30 Tiago
32 Marchionni
33 Legrottaglie
35 Esposito
41 Ariaudo
42 Pinsoglio
Значи Тиаго е фит. Повторно ќе играме без Буфон, кој знае што се дешава со човеков.

Абе мене ме фаќа страв од овие сити. Гледате ли што се случува со Кака. 250 милиони!!!. Се расипа фудбалов. Искрено сакате ли да го продадат Кака миланезиве.
Jaс искрено не сакам...Бидејќи нема да запрат со Кака..Следни ќе бидат Буфон, Мурињо..А тоа не е убаво за Калчото воопшто :toe:

Инаку, macedonianboy, Буфон е настинат, има температура...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom