Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ох тај Молинаро ке кажам нешто за него, го гледате човекот со сета сила игра сака многу да постигне и ке постигне ке видите Молинаро има добар центаршут не го карајте за тоа може да избаци топката во аут или корнер, него според мене не го бива за одбрана едноставно играчите кој треба да ги чува му беегаат и така да слободни се тоа е тоа кај молинаро мора да биде по активен, и зарем ако не го биваше ич досега Раниери немаше да го става 1 тим, минатата сезона се беше во 1виот тим на Јуве така да ке напредне оваа сезона, и за Трезеге-Амаури овој напад би се согласил, бидејки Трезеге е голгетер чека топка позиција а Амаури тоа може да му направи да му даде добра топка или со центаршут Трезеге нека му спушти со глава он нешто ово оно има разни тактики и ја би одлучил за ова ете гледате пред некој пост некој пастираше Раниери изјавил штотуку се најдоа Трезеге и Амаури сега им е можноста, мислам дека оваа сезона мора да се даде максимум имаме јак тим, за Поулсен немам зборови го засакав 100% мислам како играч не ме сфакајте погрешно .. :D , искрено од одбраната Келини ја држеше и Григера човекот се труди максимално и добри центраштувеи згора на тоа и има силен удар може од некаде да сполете бомба, најзадоволен сум од Каморанези на секаде на теренот трча како луд, исто така и Недвед асистен беше на 2риот гол, немам зборови едноставно многу јако играме па ајде сега на Берлускони Куп да и докажеме на Милан кој сме, и за среќа арно што го земавме Чименти голманот оти Беларди ни беше тапа.. :pos2:

Ја гледав цела утакмица. Најјак напад имаме во Италија моментално, ако не и пошироко. Ѕверови се сите четворица (Амаури, ДП, Трезеге и Јакинта). Одбраната ни е тешка за пробивање и тешко се земаат воздушни дуели поради одличните Мелберг и Киелини. Одлични беа и двајцата. Десната бековска позиција ни е добра, со оглед на тоа во каква фомра зе Зебина и Григера, супер ни е десната страна. Одлични се напред, уште подобри во одбраната. Единствено Молинаро ја тупи работата кога е во прашање дефанзивата. Во напад е добар, трча, нафрла, додава, али назад многу лесно се проаѓа и лесно се осолбодуваат од него противничките играчи. Да видиме Де Чеље можеби ќе блесне, во тој случај, одбраната ни е перфектна. Средината стандард, старите ѕверови од прошлата сезона како и вообичаено. Недвед, Момо, Занети и Каморанези стандардно ломеа, доминираа на теренот во првото полувреме. Замените исто така беа одлични, особено Поулсен. Одлично дебитираше човекот со асистенција од преку 40 метри. Ќе го засакаат сите навивачи полека, со тек на време. Кименти ме изненади со одличните одбрани, браво. :) Се на се, одлични сме за сега. Само да продолжиме така. Форца Јуве!

Така е, еве на форумов ке прашам и напишете слаб ми е нетот не ми флева на официјалната напишете ги сега останатите пријателски и куповите што следат со датите ве молам да видиме со кога играме пријателска или сега прво е Емирати Купот па после Пријателски некој и Берлускони ај КикоМц, или некој друг што може да ги напише нека ги напише..... :salut:

Борче,среќа што Борусија нема некој добри дриблери, ако имаше Молинаро ќе пасеше трева некаде во трибините, ова е како прво..Како второ Јувентус не е тим од типот на Сиена, Катанија, па ќе го чекаме Господинот да му тргни..Единствената преслаба точка во Јуве е тој, видливо е за сите, освен за Раниери..Не знам човеков што се запнал во него толку, многу киксира..Многу грешки прави, и не е стабилен..Факт е дека многу трча се труди, но што ако трча, фудбалот не е само трчање..Дефанзивните задачи не ги извршува лошо, туку ги извршува КАТАСТРОФАЛНО..Сега, ќе има некоја утакмица каде што ќе му тргни, ама ова е Јувентус, и треба секоја утакмица да биде квалитетен..

I must thank Nedved and Poulsen for the assists and Del Piero for his through pass, when I wasn't able to score. For a striker it all becomes much easier when you play with team mates like these. Everything's going well so far, the team are improving match after match, I'm sure we'll do very well

Јакинта изјави „Јас морам да му заблагодарам на Недвед и на Поулсен за нивните асистенции и на Дел Пиеро за неговото додавање, кога не бев во можност да постигнам гол.За напаѓачот е многу полесно кога ќе имаш тимски соработници како овие..Се оди во најдобар ред, тимот се докажува натпревар по натпревар, и јас сум сигурен дека ќе постигниме добри резултати!“

е да...мора да се размислува за промена на молинаро....додека чекаме да му тргне отиде уште некоја титула...јас мислам дека сеа кога ќе се врати Ди Чеље, мора да го испробаат него...ако не, може и Брацо да игра на бековската позиција, како денес, и како неколку пати минатата година!

Гледам дека сте почнале да анализирате па ај и јас стандардно да ги изанализирам. За почеток добро е шо можевме да го гледаме мечот за разлика од претходните и се надевам дека ќе ги гледаме и следните. Нема да го рецитирам цел тим оти сите се прошетаја на терен и ќе пишувам само за оние кои заслужија.

1. Јакинта. :vozbud: Секоја чест, прв напаѓач според мене сезонава и Амаури и Трезеге можат да му бидат резерви.
2. Поулсен, неможам а да не го спомнам после онаа асистенција. Очекувам многу од чоекот. Презадоволен ќе бидам ако продолжи со онаква игра поарен и од три алонсовци ќе биди. накратко Браво за Секо. (не вервам дека го напишав ова)
3. Занети. Типот е на моменти неприметен ама си ја брка работата в средина токму таков играч или како Брацо му треба на секој тим. Мислам дека ќе биди екстра џокер.
4. Амаури. Добар за финиш добар со топка, едно време ко проба да се ослободи од неколкумина ме изненади. Комплетен напаѓач. Мислам дека можи да биди далеку подобар и од Трезеге.
5. Роси, видов малку од него имаше неколку добри обиди ама некако ми е нестабилен и без идеја. Мислам дека не е за во јуве. Мислам дека треба да оди до Сиена да поучи малку.
6. Екдал. Детево само трчкаше низ терен и невидов ништо корисно од него. Се надевам ќе се подобри.
7. Сисоко. Точно е дека ако помини топката не врви чоекот покрај него. Ама едно време почнада ме нервира. Немаше осет за додавање и едно време слабо ги прекинвашеакциите. Очекувам да се подобри.
8. Мелберг. Незнам шо го фалите толку. Неколку пати можевме да извисиме поради него. Некако е мноооогу спор. Мислам дека ова е лошо засилување.
9. Кнежевич. Некако нестабилно ми делуваше ама имаше едно ЕКСТРА одземање (спречи контра. Со лизгачки старт му ја изби топката) Очекувам да се подобри. Има потенцијал и искрено мислам дека тој ќе биди партнерот на Киелини во одбраната.
10. Зебина. Добар е има желба за игра, борбен е , има одлични додавања и тешко се поминва покрај него.

И за крај. конечно да го објавам составот кој очекувам дека претежно ќе го носи товарот преку сезонава.

Голман : Ај Погодете Кој
Одбрана : Зебина-Кнежевич(Легротаље)-Киелини-Григера(ДеЧеље)
За кнежевич кажав шо мислам. Иако од почеток ќе го гледаме Мелберг на таа позиција очекувам со тек на време да го видиме Кнежевич. Мислам дека можи да биди добар ЦД. НА левата страна знам дека ви е чудно ова шо го напишав, ама како изговор ќе го искористам еден меч кога самиот Раниери призна дека Григера можел да игра и Лево. Мислам дека еден ден ќе му пукни филмот со Милинаро и дека ќе комбинира. Иако повеќе се надевам на ДеЧеље мислам дека ќе го користи Григера во потешки утакмици.
Средина : Каморанези-Поулсен-Сисоко(Занети)-Недвед(Џовинко)
Овде има најмногу закомбинирање ама очекувам претежно товарот да го носат игрчите кои ги напишав. Очекува повремено да го гледаме Џовинко и Занети да го заменва сисоко. Искрено незнам дали да сметам на Тиаго или евентуално Аквилани и затоа не ги пишам. Маркиони ќе си биди замена за Каморанези а Брацо олараундмен и ќе пополнува дупки по потреба. Исто морам да го спомнам и Маркизио. Очекувам детево да се наметни како стандарденпрвотимец и да ми го расипи составов.
Напад: Јакинта-Амаури
Очекувам некој да почни давика за ова. Ама искрено мислам дека ќе го гледаме овај напад. 1. не дека на Јакинта му тргна на пријателскиве туку дека лани цела сезона со скоро смешна минутажа беше беспрекорен. 2. За трезеге искрено очекувам дека ќе биди продаден (фала му, ама се тече се се менува). Дел Пјеро. Нема туку така да се изгуби, ќе започни да игра во систем на ротација ама претежно ќе биди џокер од клупа (исто и за него мислам дека е време за свежа крв).

за тоа за левата страна...ич не ми е чудно, оти го глеав натпреварот коа григера играше таму и тоа му беше меч на кариерата сигурно! даде гол, намести еден, и не даде никој да го помине! па, ако де чеље се покаже како се уште неискусен, и нормално ако раниери се реши да го отстрани молинаро, нема потреба за грижи. како и да е, за оваа сезона имаме супер екипа...а и за во иднина, со едно-две засилувања, ќе си добие повторно супер екипа (кога трезегол, и алекс ќе остарат)
иако сите ја критикуваат управата на јуве, мислам дека води одлична политика, бидејќи пола младинци во италија се членови на јуве кои играат како позајмици, и кои кога ќе се вратат како одлични играчи. управата направи неколку огромни грешки, но, во глобала сега за сега е супер. останува уште титули да почниме пак да броиме!

ore more kolku sme najjaki!!!!! i za da mi bidi uste pogolem keFo mene licno (a se nadevam i na vas mili moi braj4a po fudbalski klub:pos2::pos2:) gi pobediFme so 3-1 isto kolku so ne tepaa tie dalecnata '97...da mu "onadam" plemeto nivno milionersko...:vozbud::vozbud:
inaku mozam da kazam deka duri i nad moite ocekuvanja funkcionira timov nas segasen...brao za de4kite i samo taka da prodolzat pa da se raduvame na novi tituli!!!pozdraF:salut:

Јас, многу добра анализа направи..Имам една мала примедба кај Трезеге..Можеби е така како што велиш, искрено гледано за Трезеге, не му останува уште долго да преживува во фудбалските години..Максимум, прекусила уште три сезони му преостануваат за игра во форма, но јас сум реално тип на човек кој ептен го почитувам, и мислам дека од почит кон него и кон неговото дело кое го има постигнато во Јувентус, мислам дека не треба да биде продаден..Остана со нас во Сериа Б, имаше понуди од многу клубови (вклучувајќи ги Барса, Баерн итн) но сепак неговиот прв избор бил отсекогаш Јувентус..Искрено,кога падна Јуве во Сериа Б,многу работи ме изненадија..Да ми велеше некој дека Замброта ќе ја напушти Старата Дама, немаше шанса да му поверувам..Трезеге го мислев дека ќе биди во оние кои ќе го напуштат клубот..Но испадна обратното..Замброта си замина, но Трезеге остана..Прокружија шпекулации дека Замброта бил продаден против негова волја, но како и да е...Не знам, ама не би се помирил со фактот ако го видам Трезеге да облече друг дрес освен онај на Јувентус..Мислам дека заслужува да му ја исполниме желбата а тоа е да се пензионира во Јувентус, онака како што му прилега..
А Раниери мислам дека ќе комбинира во навалната линија..Плус, тука е и Лигата на Шампионите, така да мислам дека ќе ротираат четворицата, а Дел Пиеро некогаш може и како полушпиц да проигра, но да почекаме..За два дена е ТИМ КУПОТ, ќе ги одмериме силите против Интер и Милан..Исто мислам дека добивме со ангажирањето на Кристијан Поулсен и тоа многу...Гледав хајлајтс на неговите натпревари во Севилја, и да ви кажам дека од она што го видов неговиот репертоар изобилува со прецизни додавање, прецизни високи топки, и огромен борец е..Мислам дека со Сисоко би биле одличен пар..За Јакинта немам зборови..Да беше некој друг на неговото место, педесет пати ќе имаше побарано трансфер, но тој стана миленик на публиката, исто така изјавува дека е подготвен на конкуренцијата во нападот што ја има од Амаури,ДП и Трезеге..ДП и Трезеге, не треба да заборавиме дека беа прв и втор во најдобрите стрелци во Сериа А, зачинето тоа со Амаури и Јакинта, мислам дека нападот ни е на многу високо ниво и ни е најкомплетен..Како и да е се, моево срце ќе биде обоено во црна бела боја, Јувентус и во Сериа Ц да падни, јас пак ќе навивам за него..Јас викам „Да бидиш бјанконеро не е мала работа“...

Мал :oftopic:...Ве оставам да пишувате во мир и соработка..Утрина заминувам на одмор и ќе бидам отсутен десетина дена, би требало да се реактивирам на Фан Клубов кон 6-7 Август..Кога ќе се вратам, се надевам дека ќе се радуваме на ТИМ Купот, дека ќе го совладаме Манчестер Јунајтед, и минимум што очекувам е преговорите со Аквилани да бидат во напредно ниво..Почит, се најубаво..Форца Бјанконери..Ќе ве посетам...Peace!:salut:

July 11th, friendly match against Mezzocorona in Pinzolo (5 pm), live on Juventus Channel
July 15th, friendly match against Piacenza in Trento (8.30 pm), live on Juventus Channel
July 23rd, friendly against Brondby in Copenhagen
July 26th, friendly against Borussia in Dortmund
July 29th, TIM Trophy in Turin against Inter Milan and AC Milan
August 2-3, Emirates Cup in London against Arsenal and Hamburg
August 6th, friendly against Manchester United in Manchester
August 12th or 13th, Champions League preliminary round first leg
August 17th, Berlusconi Trophy in Milan against AC Milan
August 21st, Birra Moretti Trophy in Naples against Inter Milan and Napoli
August 26th or 27th, Champions League preliminary round second leg
August 31st, 2008/09 Serie A Day 1

Еве ви го целиот распоред на Јувентус за ова лето.
Мислам дека некој го тражеше

Најпрвин КикоМЦ среќен пат и убав помин на одморот....
Ова што го споменавте за Григера по левата страна мислам дека нема што да тери таму тој си игра на десен бек иу мислам дека подобро од тоа нема,
Зебина , зебина може да игре лев бек со тоа што е борбен и силен да ги спречи нападите... па треба да се сочека и да се види ... а како што е тргнало пак ако биде Молинаро сстандарден во тимот е тогаш си еба мајката :tapp:, но тоа настрана Раниери си знае најдобро и за напад и за средина и за одбрана... Инаку за сеето ова што го направи Трезеге и Алекс и мислам дека стандардни ке бидат Амаури и Трезеге .. според мене сигурен сум 70% ајде да не претерам ..:vozbud:
Фала I>ra9an јас го барав распоредот.

Буфон изјавува дека сме имале најдобар напад..И јас се сложувам со него..Бока, фала на честитките.

Буфон изјавува дека сме имале најдобар напад..И јас се сложувам со него..Бока, фала на честитките.
Џиџи го изјавува правилното, сега само треба ова сезона да се докажеме дека имаме убивачки напад ....

Анализа нема да правам.Од тва шо го видех на утакмицата можам да кажам оти сум презадоволен од играта на јуве освен од молинаро..но да веруваме оти таа сезона ке се поправи:vozbud:.
Сеуште се надевам на Аквилани,иако прочитав во Спорт дека пишува оти Рома ја одбила понудата на Јуве за Аквилани со изговор дека играчот не е за продавање.
NVM кога тогаш ке попуштат:toe:

Претседателот на Наполи, Пиерпаоло Марино посакува да го донесе играчот на Јувентус, Серхи Алмирон како замена за повредениот Богличино.
Двата клуба имаат пријателски односи и во минатото од Јуве во Наполи се преселија Залаета и Блази.
Старата Дама е подготвена за реализација на овој трансфер, но за возврат сака да го добие правото следното лето први да преговараат со Марек Хамшик.
Интенационалецот от Солевачка подолго време е мета на Јувентус, како и на Интер, но Наполи јасно стави до знење дека Хамшик ова лето не заминува од клубот.
Затоа управата на Јуве посакува следното лето да ги започне проговорите со играчот кој треба да биде замена за ветеранот Павел Недвед.
Наполи не сака лесно да се окаже од услугите на својот најдобар играч и добро ќе размилси пред да го прифати предлогот на Јуве.:je:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom