A zasto ako se kvalifikuvaat vo L.S. ke dostavat ponuda do akvilani. Zarem ne mislat deka toa e zavrsena rabota, ke se padne nekoj goltar koj ke bide lesno da se pomine, tuka vo izras doajgja kvalitetot a ne srekjata.Ke bide 7-8:0 vkupen rezultat za Juventus.
Rakovodstvoto na Juve treba da razmisluva za osvojuvanje na L.S. a ne da se plasi za kvalifikaciite.
Апек, види вака една работа..Јувентус, никогаш не викал оп пред да скокни..Противникот можеби ќе биде некој што не е класата на Јувентус,противник може да ни биде Фенербахче,Партизан,Динамо Загреб,Спарта,Базел односно сите што се во второто коло, поточно тие што ќе го поминат..Но, верувај дека противникот сигурно ќе биде МАКСИМАЛНО мотивиран, знаеш што би значело еве пример за Партизан влегување во ЛШ, а да не зборувам за Фенербахче кој има и доста квалитет (потсетете се на Турската публика, и дебаклот на Интер во Турција минатата сезона)..Сакам да кажам дека Партизан не е толку квалитетна екипа како Фенербахче,и двете не се квалитетни колку Јувентус, но Партизан ќе биде многу мотивиран за влез во Шампионите(исто така и другите тимови),Фенербахче е опасен тим, има и докажани имиња во својот состав..Доколку Јувентус влезе релаксирано во тој дуел,не сакам да речам потценувачки, ништо чудно доколку биде изненаден..Верувајте дека нема да биде толку лесно како што сите очекуваат, впрочем не ми текнува кој играч на Јуве кажа дека ниту малку не е лесно да се победи, од искуство..Затоа треба концентрација..Мотивацијата кај противникот ќе биде ОГРОМНА..Кој и тим да ни се падни (освен Фенербахче), ваква шанса за ЛШ му излегува еднаш во десет години, и ќе играат како мечот да му е последен..Еве за компарација, мечот меѓу Македонија и Англија..Англичаните пред натпреварот изјавуваа дека Македонија бил град во Русија, што ти ја знам таму,не потценија, а и онака гледано одстрана, иих која е Македонија да и извлечи позитивен резултат и тоа во гости на Англија ви чиј состав има имиња од калибарот на Руни,Тери,Џерард,Лампард и сите останати...Дуелот во Англија заврши нерешено, а да победеше Англија таму, сигурно ќе ја гледавме на завршницата на Европското Првенство, ако гледаме така..Им зедовме два бода таму, од сигурна победа,нерешено и Англичаните на ТВ го гледаа Европското...Затоа треба со внимание да се проследи дуелот, и богами да влезат со респект, кој всушност секогаш го поседува Јувентус
Има една изрека...
Топката е тркалезна, каде ќе ја шутнеш натаму ќе оди...
Еве ги двојките од второто коло во ЛШ..Победниците од овие дуели, одат во Трето Коло, во кое еден од нив ќе се падни со Јувентус..
Brann-Ventspils
İnter Bakı-Partizan
Drogheda-Dynamo Kyiv
Rangers-Kaunas
Tampere United-Artmedia
Sheriff-Sparta
AaB-Modrič
Beitar Jerusalem-Wisła Kraków
Fenerbahçe-MTK
Göteborg-Basel
Anderlecht-BATE
Anorthosis-Rapid Wien
Panathinaikos-Dinamo Tbilisi
Domžale-Dinamo Zagreb
BTW Еве ви стрим од Борусија Дортмунд - Јувентус во 14.30...
http://www.justin.tv/widgets/jtv_live.r8165.swf?channel=mundofutbol
Ако не функционира овај видете на:
http://www.justin.tv/mundofutbol