Фан Клуб: Интер

Не е неочекувано вака да се бламираат,ова веќе станува контиунитет како што спомна Ipoole и уште некој претходно секогаш после зимскиот период да ги фати бродолом..мене ми е чудно за големите очекувања што се имаат секое лето за после резултатите да не вратат во реалноста...можеби и немаме така добри играчи како што си мислиме и ги преценуваме,тука е нашата субјективност кога се работи за омилениот клуб каде одредени играчи ги преценуваме и очекуваме од нив перформанси еднакви за екипа што се бори за шампионска титула а тие толку му е капацитетот и подоцна се тешиме дека ќе напреднат и има време за нив.

На пример она на Мартинез што го промаши од 6 метра со глава е срамно и мизерно за професионален играч ,а камоли за играч што имавме огромни очекувања за него и прв стрелец во Аргентинското првенство со огромен потенцијал,или зицерите на Икарди каде реагираше аматерски неколку пати а ние и цел Интерашки фудбалски свет го правиме класа напаѓач со вредност од 150 милиони рамо до рамо со Кејн.

И јас сметам дека Спалети е виновен но не мислам дека е единствен виновник само што тој е единствениот механизам за нешто да се промени бидејќи нормално дека неможиш 20 играчи да смениш..ете и утре да дојди Конте пак тимот ќе игра со центрашутеви и ќе го бараат Икарди..сигурно нема да застанат акции ала Барселона да направат и да прават вишок со триаголници и дупли пасој...едноставно толку сме предвидливи што секој просечен тренер не научи како играме,правење изолации на Брозович и цела игра е блокирана бидејќи нема друг играч на средина на неговото ниво што можи да повлечи и да направи вишок со едноставен пас ,а Наионгал наркоманот ништо не игра и тука е проблемот.

Сериозно ова му дале ултиматум до мечот со Парма? :pos: И? Еве и да тепаме, што ќе се постигне со тоа? Ќе почне тимот магично преку ноќ да игра добро? Значи да разграничиме некои работи, има периоди кога тимот игра лошо, буквално во секоја екипа се дешава тоа во текот на една сезона, ама проблемот со Интер е што не играме фудбал веќе 2 месеци, односно од мечот со ПСВ навака. И лани беше исто, што значи дека има некој проблем во екипата, а нормално најголема кривица сноси тренерот, оти тој е одговорен за тактиката, изборот на играчите и мотивацијата. Од сите овие набројани работи Спалети не прави ниту една добра работа, нарочито кога е мотивацијата во прашање во минус е навлезен.

Има ситуации кога на тимот не му оди а не игра толку лошо, едноставно периодот е таков, па затоа и се трпат тренерите и има излез од такви ситуации, ама од ова? Не верувам искрено, победа против Парма ништо нема да реши освен што ќе го одложи неизбежното, грчевита борба за 4-то место, место кое не смееше ни под разно да дојде под знак прашалник сезонава.

Ако не се лажам имаме нови 8 играчи сезонава во однос на лани, а ние имаме даунгрејд и во игра и во поглед на освоени бодови во однос на лани, ваљда не сум грешка за бодовите, али за играта сигурно не сум. Епа кога еден тренер не може да ти достави барем подобра игра во однос на ланската со голем број на засилувања тогаш редно е да се раскрстат патиштата со него.

Не знам стварно, Бог нека ни е на помош, се надевам нема да ја усереме работата и да извисиме за ЛШ.

Сериозно ова му дале ултиматум до мечот со Парма? :pos: И? Еве и да тепаме, што ќе се постигне со тоа? Ќе почне тимот магично преку ноќ да игра добро? Значи да разграничиме некои работи, има периоди кога тимот игра лошо, буквално во секоја екипа се дешава тоа во текот на една сезона, ама проблемот со Интер е што не играме фудбал веќе 2 месеци, односно од мечот со ПСВ навака. И лани беше исто, што значи дека има некој проблем во екипата, а нормално најголема кривица сноси тренерот, оти тој е одговорен за тактиката, изборот на играчите и мотивацијата. Од сите овие набројани работи Спалети не прави ниту една добра работа, нарочито кога е мотивацијата во прашање во минус е навлезен.

Има ситуации кога на тимот не му оди а не игра толку лошо, едноставно периодот е таков, па затоа и се трпат тренерите и има излез од такви ситуации, ама од ова? Не верувам искрено, победа против Парма ништо нема да реши освен што ќе го одложи неизбежното, грчевита борба за 4-то место, место кое не смееше ни под разно да дојде под знак прашалник сезонава.

Ако не се лажам имаме нови 8 играчи сезонава во однос на лани, а ние имаме даунгрејд и во игра и во поглед на освоени бодови во однос на лани, ваљда не сум грешка за бодовите, али за играта сигурно не сум. Епа кога еден тренер не може да ти достави барем подобра игра во однос на ланската со голем број на засилувања тогаш редно е да се раскрстат патиштата со него.

Не знам стварно, Бог нека ни е на помош, се надевам нема да ја усереме работата и да извисиме за ЛШ.
И што ако се пласираме у лш?
Истото не чека.Ќе позајмиме политановци,ќе зееме некој фри трансфер и пак лаганица ќе си отпаднеме уште во групи.
Во серија а пак јувентус шампион,ние комшиките и рома/лацио борба за фамозното 4то место.
Ко во оној филмот (денот на дабарот или како и да е) коа секој ден му е ист на главниот лик,само кај нас секоја година.

Истото не чека.Ќе позајмиме политановци,ќе зееме некој фри трансфер и пак лаганица ќе си отпаднеме уште во групи.
Во серија а пак јувентус шампион,ние комшиките и рома/лацио борба за фамозното 4то место.
Ко во оној филмот (денот на дабарот или како и да е) коа секој ден му е ист на главниот лик,само кај нас секоја година.
Не не, зборував од аспект на тоа ако имаме друг тренер од следна сезона, не ако остане Спалети. Не ме зезај брат, и сам знаеш кои се придобивките од играње ЛШ, можеш и добри играчи да привлечеш, ги задржуваш постоечките добри играчи итн итн..., едноставно амбициите на клубот се далеку поголеми. Башка нели завршува сега тој фамозен договор со ФФП така да се надевам дека повеќе ќе трошиме од следното лето.

Плус добар тренер не ти доаѓа во тим што игра ЛЕ, односно потешко е да дојде.

Ни треба поасолен тренер а и играчи. Факт е дека ростерот ни е просек со пар исклучоци (ако ги има)...

Не знам зошто не се согласувате за Озил во замена на Перо ? (макар што и не помина тоа јбг)
Колку и да е изгубен, за Перо е татица. Барем има поголемо искуство за големи натпревари, а такви ни требаат.
И СИГУРЕН сум дека е далеку подобар како фудбалер оуверол!

Ова е како да им дале утакмица гратис на конкуренцијава за 4то место.Се знае дека ќе го бркаат ам ај ако може упропасти уште нешто.
Не се ретардирани кинезиве?

Не е работата дали е подобар или не туку дали има останато фудбал во него. Репрезентација напушти, го искритикувале малку и му паднала круната... во Арсенал изгледа би го шитнале било каде да можат. Читав коментари од гејмери, не знам на која игра бил навлечен братот ама по 6 саати дневно играл онлајн... се укажува на тоа да се седи на страна од него, пошто изгледа дека му е до платата, не до фудбалот.

Ако сакаме нешто да направиме ни требаат супер квалитет во среден ред, играчи кои гризат на терен. Потребен ни е карактер.

Во меѓувреме читам се договориле со овој од Удинезе и барале попуст за Кеита. Со такви работи се расправаме ние. Кеита јас би го вратил назад зошто да сме реални, човекот ни се гледа добар само заради тоа што Перо потфрли. Значи добар е во однос на мртвиот Перо, ама не може ни да се доближи до она што го играше Перо кога беше во форма. Со такви играчи никогаш нема да освоиме титула.

Не не, зборував од аспект на тоа ако имаме друг тренер од следна сезона, не ако остане Спалети. Не ме зезај брат, и сам знаеш кои се придобивките од играње ЛШ, можеш и добри играчи да привлечеш, ги задржуваш постоечките добри играчи итн итн..., едноставно амбициите на клубот се далеку поголеми. Башка нели завршува сега тој фамозен договор со ФФП така да се надевам дека повеќе ќе трошиме од следното лето.

Плус добар тренер не ти доаѓа во тим што игра ЛЕ, односно потешко е да дојде.

Неможам да вервам дека уште се лажите на овие работи?..добро и што ако завршува ФФП демек нашите светот ќе го купат?..демек и тие што ќе ги купат ќе се погодат?..знајш колку работи треба да профункционираат за да заличиме на екипа?..ќе видиш дека и летото ќе земиме некои 'купи-продај' ни видени ни чуени играчи колку да не залажат дека се таленти и имаат потенцијал и после Јануари бродолом....едноставно оваа група на играчи нема менталитет,јас убеден сум дека и со друг тренер пак ќе ја имавме истата позиција со плус-минус некој бод..премногу се претерува дека само до Спалети е проблемот.

Е за нешто поквалитетно ќе требаат пари!

Сакате добри фудбалери а "неќите" да ги платите.
"Овој скап бил, овој ќе се повредел по пат за аеродром", друг не знам што...

Не мора да значи дека во него нема фудбал. Можеби промената на средина ќе го врати во живот. Башка тоа не губевме ништо, Перо и онака е мртов и никој не го плаќа.

Тоа се тие фудбалери кои можеме да си ги дозволиме, јбг.

Неможам да вервам дека уште се лажите на овие работи?..добро и што ако завршува ФФП демек нашите светот ќе го купат?..демек и тие што ќе ги купат ќе се погодат?..знајш колку работи треба да профункционираат за да заличиме на екипа?..ќе видиш дека и летото ќе земиме некои 'купи-продај' ни видени ни чуени играчи колку да не залажат дека се таленти и имаат потенцијал и после Јануари бродолом....едноставно оваа група на играчи нема менталитет,јас убеден сум дека и со друг тренер пак ќе ја имавме истата позиција со плус-минус некој бод..премногу се претерува дека само до Спалети е проблемот.
Па не се лажеме бе Џони, него стварно завршува тој договор. Премногу финансиски дупки имаше во тимов пред да дојдат Сунинг, знаеш и самиот колку работа завршија за многу кратко време. Ок, нема Меси и Роналдо да ги купиме факт е тоа, ама ќе прекинеме да крпиме трансфери како до сега што правевме. Подруго е кога на тимот од кај што го бараш играчот му искачаш со конкретна парична понуда, без да му понудиш позајмици, 30 младинци и музички инструменти.

И друга работа, многу влијание има тренерот, едно е да ти е тренер Мурињо, Конте, Чоло, Пеп, а друго е овој лингуров наш, за него ни Ванче Шиков не би играл.

Точно е дека на тимов му треба квалитативен апгрејд, не се слагам дека немаат менталитет него немаат доволно квалитет играчите, поточно средината која нас ни е најболна точка годинава. Што, Икарди лош напаѓач е? Топ 5 деветка во светот е моментално, на страна што јануари играше во лоша форма како и цел тим. Одбраната што и фали? Едино десен бек место она грешникон Дамброзио. Средината многу не јебе, од круцијално значење ќе беше играч ко Рафиња сезонава, или ако успееја да го донесат Модриќ. Брозовиќ е одличен играч ама тој за да си ја врши неговата работа му треба поддршка од некој што знае да игра со топка, а ние таков немаме. Требаше Раџа да биде тој ама си еба мајката со недисциплината да му го ебам племето јас на него.

На лето покрај нов тренер, мора да се отарасиме од Перишиќ, Дамброзио, Кандрева, Миранда и Гаљардини кој најмногу потфрли а имав големи очекувања од него. Може и уште нешто да се подизбрка ама овие се главните. Сериозни инвестиции во средниот ред, одврзување на кесето, едно добро крило место Перишиќ, еден десен бек ако не го биде овој Седрик и може да се зборува дека Интер е озбилна екипа. Инаку со Спалети џабе е и Меси да го донесат пак ќе најде начин да усере.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom