Фан Клуб: Интер

Шкриниар може да си го дозволат само Реал, Барса и дел од англичаните, особено Јунајтед кој има проблем во одбраната.
Можно е да се жртвува еден од големите играчи поради ФФП, веќе години уназад се случува тоа или останувањето на играчот би било најголемо засилување.
Годин + Андерсон од Сампдорија би требало да го заменат...

Не знам која е вистината и за Икарди, веќе се пишува за трампи со Крос и Модрич.
Доколку сака да замине, тоа и не е лоша опција, далеку подобра од 120м евра.
Запата би бил идеално засилување во нападот. Физички силен, знае да заврши акција.. сличен играч на Лукаку.

Вчера од Крузеиро потврдија дека постои официјална понуда од Италија за голманот Бразао, се предпоставува дека Интер е тимот во соработка со Киево каде што ке биде наредната сезона.
Да не заборавиме дека и Ханданович има 34 години и треба да се мисли на замена.

Доколку сум грешка, да останат најважните играчи и да се донесат 2-3 квалитетни засилувања, конечно ке се вратиме во борба за скудето. Вака, само со мали чекори одиме кон Јувентус кој секоја сезона скока за на уште повисико ниво.

Шкринијар + Перишич да се увалат на Ман. Јунајтед за едно 150 милки, со кои би се земале 4-5 јаки играчи плус некој багатела/free трансфер ќе бидеме за 2 нивоа подобри од годинава. Немам ништо против Годин-Балде ко нивни замени.

Едноставно, не сме у позиција да одбиваме 70-80М за стопер, кога шкрипиме на скоро секоја друга позиција. Што дека доби Шкри 15 дуела со Суарез и Дембеле коа шанса не напраивме и не реши Барса.

У идеални услови не смеат да помислат да го продаваат, но со оглед на околности, кај што го зимаш Годин гага макар на 2 сезони, исправна одлука по мене е да го жртвуваат него и да го блиндираат Икарди.

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Не верувам дека Шкринијар ќе го продадат, зошто со години сме немале таков играч околу кого ќе се гради цела одбрана. Двајца топ стопери имаме во моментов, едниот 23, другиот 26 години. Според мене Годин е донесен или како трета замена, или пак ќе се менува систем (хинт Конте) и ќе се игра со 3-5-2 или 3-4-3 во иднина.

Не знам дали на Годин не му било понудено продолжување на договор или сам сакал да замине, ама факт е дека на лето кога ќе дојде ќе има полни 33 години, па затоа едноставно ми нема логика да земаме 33 годишен играч и да го продадеме Шкринијар.

Не верувам дека Шкринијар ќе го продадат, зошто со години сме немале таков играч околу кого ќе се гради цела одбрана. Двајца топ стопери имаме во моментов, едниот 23, другиот 26 години. Според мене Годин е донесен или како трета замена, или пак ќе се менува систем (хинт Конте) и ќе се игра со 3-5-2 или 3-4-3 во иднина.

Не знам дали на Годин не му било понудено продолжување на договор или сам сакал да замине, ама факт е дека на лето кога ќе дојде ќе има полни 33 години, па затоа едноставно ми нема логика да земаме 33 годишен играч и да го продадеме Шкринијар.

Не му е понуден нов договор инаку Годин јавно милјарда пати има изјавено дека сака да се пензионира во Атлетико. Проблемот е шо на сите ветерани им нудат по една година, изгледа играчот не прифаќа таква понуда

Sent from my iPhone using Tapatalk

@Syn годин на крајот на двегодишниот договор ќе биде само неколку месеци постар од келини моментално. Не е толку стар, 33 години за денешни услови за штопер воопшто не е залез на кариера. Има уште фудбал во него.
Гледајќи ја историјата на трансфери на Марота мене ми личи на замена за Шкринијар, дај боже да не е така. Годин и Шкринија со Де Вриј на клупа се најдобриот штоперски тандем во свет.
da ama kielini igra vo toj sistem 100 godini a i marota na taa defanziva nosese novi igraci vo odbrana, sekogas minimum 3ca kvalitetni stoperi imale juve sto bilo kade bi bile prvotimci.
Miranda sigurno si zaminuva, ako si zamine i skrinijar na kogo ke ostanat ? Ranokija, de vrij i 33 godisniot godin koj prv pat stapnuva vo Italija ...

Nema apsolutno nikakva logika godin da se stava vo ista recenica so skrinijar u momentov, ako e taka kako sto vikas togas ova e klasicen fejl koj ne veruvam deka bi si go dozvolil marota, i bas radi toa sto i ti vleces paralela so juve, a vakva stvar tamu nikad ne napravil.

Vo sezona u koja klubot celi na toa da igra nad 45 utakmici, mora da imas kvalitetni igraci i u prv tim i na klupa, vo takva sezona godin ke ima nakaj 20 + utakmici i ke se menja so de vrij, ili pa zavisi i od trenerot, mozebi i so trojca stoperi ke se igra taka da ova e poveke od dovolno za 33 godisen igrac koj doaga vo pogolem klub koj igra vo LS.

Realno godin e prilika zasto e sloboden igrac i klubot nema nistod a potrosi od svojot transfer budzet za nego, a e kvalitetten. So ova go resavas problemot so stoperite za naredni 2 godini, de vrij, skrinijar, godin, ranokija i valjda bastoni, ili toj andersen od sampdoria i toa e toa, perfekcija za stoperskite pozicii.

Не се исплати да продадеш дефанзивец кој одлично се снашол во тимот и има уште 10 години пред него.
Ако се вадат пари, тоа ќе биде на Икарди, али 100мил се малце за таков играч.

Ke se kalkulira uste malce so dogovorite, drugo e koga pak ke se obezbedi mesto vo LS, od kade i od grupi veke si imaat iskalkulirano golem prihod, taka da ja veruvam deka i so ikardi ke se dogovorat, i so skriniar vo vtoriov del od sezonata, pa dogovorite ke im se aktiviraat od juni pa nagore.
Realno vo momentov ne ni znaeme koj ke bide trener naredna godina, a koj i da e, sigurno bi sakal vo tim da go ima ikardi, isto i skriniar.
Ako dojde godin, nisto cudno da se pravi prostor i za nekoj sto igra so 3ca nazad, ama sve e ova vo onoj domen na spekulacii i pretpostavki, a vo momentov edna stvar e bitna, a toa e da se obezbedi povtorno mesto vo LS i isto da se soberat sto poveke poeni od nastapite vo LE, za da povtorno ne bidat u 4ti seshir koga ke se vlecat grupite, valjda e mozno da se istera do vtor nekako u pm.

Тренер ке биде Спалети, во тоа да не се сомневате.

Сега треба да се обезбедат уште неколку засилувања бесплатно, а има доста играчи на пазарот.
Не поврзуваа со Ремзи ама ке заврши во Јувентус.
Неколку играчи на Манчестер се слододни од лето. Валенсија, Јанг, Дармиан, Ерера, Мата...

Гледам многу дуги познати имиња: Мангала, Давил Луиз, Фелипе Луиз, Стариџ, Дембеле, Кејхил, Бен Арфа, Велбек...

Ако навистина е толку добар Марота, може да обезбеди нешто корисно.

Годин ќе дојде на местото на Миранда и ништо повеќе.Мислам дека одбранбената линија само ќе се надоградува и нема да се ослабнува со продавање на првотимците,тука мислам на Де Фрај и Скринијар.
Бастони е засилување за во идните сезони во кого се вложуваат големи надежи,Андерсен од Сампа е исто така силен играч и има иднина пред него,може да се погоди и тој како Скринијар,Годин е тука да им билда искуство оти нема во Интер таков играч веќе,лидер во екипата,а Годин е таков.

Она што ме загрижува мене е средниот ред каде што под итно ни треба играч од рангот на Модриќ,кој ќе ја раздвижува играта и на нападот ќе му донесе разновидност со тоа што и крилните позиции ќе бидат поагилни кога се оди во напад,а тоа значи дека на Кандрева мора најбрзо да му се даде шут карта и да се цели кон играчи од типот на Политано или Кеита и класа погоре играчи од нив.

А најголемо засилување ќе биде во Интер ако си замине куроглавиот Спалети :angel:

turi i kurac na sezonata uste nepocnata ako on e pak trener, ko i ovaa, u dekemvri veke ke praime muabet za narednata, taka bese i lani do dusa od januari nagore so toa sto od nigde nikade takticarot uspea da padne i pod 4to mesto, iako u noemvri bese prv, ubedlivo pred onie koi apea za 4to i treto.

Во некоја нормална ситуација, по логика, во ред е да се продај Скриниар за 80-100 милиони. Со тие пари купуваш уште еден помлад штопер и лев бек. Ама која е реалноста дека ќе добиете толку пари. А да се продај за 60-70 милиони е апсурд. Наполи не верувам да го пуштат Кулибали испод 80 милиони а е 5 години постар. По исплатлива опција е да го продајте Икарди за 150 милиони а да го зачувате Скриниар. Има колку сакаш квалитетни напаѓачи за 50-80 милиони.

Во некоја нормална ситуација, по логика, во ред е да се продај Скриниар за 80-100 милиони. Со тие пари купуваш уште еден помлад штопер и лев бек. Ама која е реалноста дека ќе добиете толку пари. А да се продај за 60-70 милиони е апсурд. Наполи не верувам да го пуштат Кулибали испод 80 милиони а е 5 години постар. По исплатлива опција е да го продајте Икарди за 150 милиони а да го зачувате Скриниар. Има колку сакаш квалитетни напаѓачи за 50-80 милиони.
Зашто не би им земале на Јунајтед 80-100М, во ситуација кога играчот не притиска за трансфер, млад со одлична статистика зад него и договор до јуни, 2022?

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Не се чепка во одбрана што функционира. Годин мора да е замена за Миранда. Пари да се направат кај Перо, Весино и Габигол, и ако мора да се прави мега трансфер тогаш дефинитивно Икарди а не Шкринијар. Оваа година треба клубот да инвестира во трансфери, ако чекаме само од продажба на играчи ништо не правиме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom