Marquess
Ербап
- Член од
- 20 јули 2009
- Мислења
- 6.359
- Поени од реакции
- 13.527
Vo juventus.Vo United.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Vo juventus.Vo United.
Не верувам дека Шкринијар ќе го продадат, зошто со години сме немале таков играч околу кого ќе се гради цела одбрана. Двајца топ стопери имаме во моментов, едниот 23, другиот 26 години. Според мене Годин е донесен или како трета замена, или пак ќе се менува систем (хинт Конте) и ќе се игра со 3-5-2 или 3-4-3 во иднина.
Не знам дали на Годин не му било понудено продолжување на договор или сам сакал да замине, ама факт е дека на лето кога ќе дојде ќе има полни 33 години, па затоа едноставно ми нема логика да земаме 33 годишен играч и да го продадеме Шкринијар.
da ama kielini igra vo toj sistem 100 godini a i marota na taa defanziva nosese novi igraci vo odbrana, sekogas minimum 3ca kvalitetni stoperi imale juve sto bilo kade bi bile prvotimci.@Syn годин на крајот на двегодишниот договор ќе биде само неколку месеци постар од келини моментално. Не е толку стар, 33 години за денешни услови за штопер воопшто не е залез на кариера. Има уште фудбал во него.
Гледајќи ја историјата на трансфери на Марота мене ми личи на замена за Шкринијар, дај боже да не е така. Годин и Шкринија со Де Вриј на клупа се најдобриот штоперски тандем во свет.
Зашто не би им земале на Јунајтед 80-100М, во ситуација кога играчот не притиска за трансфер, млад со одлична статистика зад него и договор до јуни, 2022?Во некоја нормална ситуација, по логика, во ред е да се продај Скриниар за 80-100 милиони. Со тие пари купуваш уште еден помлад штопер и лев бек. Ама која е реалноста дека ќе добиете толку пари. А да се продај за 60-70 милиони е апсурд. Наполи не верувам да го пуштат Кулибали испод 80 милиони а е 5 години постар. По исплатлива опција е да го продајте Икарди за 150 милиони а да го зачувате Скриниар. Има колку сакаш квалитетни напаѓачи за 50-80 милиони.