Фан Клуб: Интер

Само уште да знаевте дека тој ФФП што Морати го потпиша со двете раце е многу поразличен од денешниот ФФП, кој претрпи многу промени со текот на времето, и стана многу поригорозен и со секакви срања во неа...

а како ги завршија трансферите на Гаљардини (мислам Сунинг го донесе овој), Шкринијар, Весино, Мартинез кого го бараше пола Европа и најбитниот секако Раџа тоа уопште не е битно. Полека, купија доста играчи во јуни кога не ни беше почнат трансфер периодот, нема да остане на ова сигурно.
Преголема валоризација во исечоков, чиниш дрим тим направија.
Е ова ме нервира...

Гаљардини, Весино и Шкринијар (кој е топ, али муабетот е друго) се трефнаа. Никој не гарантираше дека Шкринијар ќе игра како еден од најдобрите во лигата.

За Мартинез зборуваш небаре има одиграно 100 натпревари -8ка.
Има време ќе видиме што ќе покажи...

За Мартинез доволно ми беше едно полувреме за да видам за каков фудбалер станува збор. Знае да се позиционира и да прими топка со грб во шеснаесетник, лесно пронаоѓа шанса да шутира и е физички цврст играч. Ќе паѓаат голови од дечково тоа сигурно.

Само полека да го вклучат во системот, да не го фрлат во оган после првата бледа утакмица и верувам ќе имаме ѕвер напаѓачко дуо со Икарди за наредните неколку години (секако ако успееме да ги задржиме).

За Лаутаро имавме среќа невидена што Диего Милито му е фудбалски ментор. Проработи Аргентинската врска тука :)

Иначе топ ќе биде Лаутаро, без гајле, сигурица е тоа.

Тој Хајнрих или како и да е што сме заинтересирани за него,сигурно нема да биде полош од Сантон.Секако ако се доведе.

Се работи за млад и талентиран играч,играше стандардно за Баер последнава сезона ако не се лажам и сигурно има место за напредок кај него во однос на Сантон или Дамброзио.Првиот испадна фудбалски дибидус,а вториов не знае што значи зборот “напад“

Абе не е лош играч Дамбо ама треба да му се забрани да проаѓа од центар понатака. Дефанзивно е добар, башка мајстор е за задржавање време кога водиме, знае фаул да изнуди, да избие топка...

Па да де,не рековме никој дека е лош,дека во дефанзива си ја врши работата,но не може вечно да се потпираме на него само во дефанзива,мора и во напад да одработува.

Затоа да се проба со овој Хајнрих,најмногу бидејќи е млад и има огромен простор за напредок.

Симе исто така во напад го нема,не знае да одигра,за Хрватска лесно губеше топки додека беа во напад,ама затоа во дефанзива одлично си одигра генерално.

Мора да се ризикува со некој таков трансфер,што ако се погоди како Мајкон овој Хајнрих,ќе летаме во облаци сите :D

А и што се случува со Ди Марко,и тој треба да добива шанса оваа сезона

Моментално најголем проблем е регистрирањето играчи за ЛШ.
И да купиме играч што вреди 100м, нема да може да игра во ЛШ.

Има некоја математика и таму, дел од играчите кои беа на листата ги продадовме па се одлободи некој лимит, мислам дека и секоја година вредноста на играчите на таа листа се намалува.
Пример, ако Гаљардини сме го купиле 30м, значи првата година е 30 а секоја наредна се намалува а со тоа се осободува место за нови вложувања.

Тепко срање е ФФП, правила и ограничувања кои се нелогични а оние за кои и беше наменето повторно трошат колку сакаат.
Не е фер да се мери исто во Италија со Англија на пример. Во Англија последниот во лигата зема повеќе од тв права и спонзори од првиот во италија, а за даноците и да не правиме муабет...

Сунинг сепак најдоа некој начин да се справат со тоа а се надевам од наредна година нема да имаме никакви проблеми.

Мислам Дамброзио е многу повеќе критикуван од што заслужил. Јасно дека не е човекот Маикон, ама е доста солиден и стабилен играч, поготово во одбрана, имајќи во предвид дека Кансело беше офанзивниот бек лани. А и како за толку неук играч, доста голови има дадено и во клучни моменти. Со подобро крило пред него, кај што нема да се очекува чудесии од него во напад би бил доста корисен.

Vrsaljko najverojatno ke dojde vo inter, zatoa i ima zastoj, bar konkretno za nego, zasto se cekase SP da zavrsi, sea ke se platat okolu 7m evra, a vkupno do 25 ke se istera naredno leto, navodno dogovoreno e i se so igracot.

Rekov za nego, ne me impresionirase voopsto, e sea sve zavisi i od sistemot u koj funkcionira, do sea terase vo defanzivni taktiki, narocito kaj Simeone, dokolku dojde kaj nas mozebi i drugacie ke se ponasa na teren.

Periodov se ocekuva i potpis na nov dogovor so Ikardi, a mozno e i brozovic.

Кога ви велев дека го купивме аргентионскиот Дрогба,не ми верувавте :D Сеа ве бендиса сите.Само дали ќе го играат стартер или ќе скапи на клупа,ќе видеме.

Врсаљко ми е онака,просечно засилување.Се разбира дека е подобар од Дамбо ама не е некој бек што ќе не крени максимално.Сепак поарно него да го гледам отколку Дамбо.

Нз зошто ама имам некој сенс дека за десно крило ќе останиме со курот в раце или ќе направиме некој глуп паничен потег.

Vrsaljko najverojatno ke dojde vo inter, zatoa i ima zastoj, bar konkretno za nego, zasto se cekase SP da zavrsi, sea ke se platat okolu 7m evra, a vkupno do 25 ke se istera naredno leto, navodno dogovoreno e i se so igracot.

Rekov za nego, ne me impresionirase voopsto, e sea sve zavisi i od sistemot u koj funkcionira, do sea terase vo defanzivni taktiki, narocito kaj Simeone, dokolku dojde kaj nas mozebi i drugacie ke se ponasa na teren.

Periodov se ocekuva i potpis na nov dogovor so Ikardi, a mozno e i brozovic.
Дај откопај стрим за утакмицава денес како минатиот пат.Квалитетот на сликата беше топ,таман сакав да те испофалам тогаш и си еба мајката форумов :)

Дај откопај стрим за утакмицава денес како минатиот пат.Квалитетот на сликата беше топ,таман сакав да те испофалам тогаш и си еба мајката форумов :)
ako mi pusti @Me2 na fejsbuk, ili ako e onlajn neka stavi tuka, minatiot pat eden hd otkopa, takva slika ni na tv neam bem mu 100 majki.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom