Фан Клуб: Интер

Претпоставувам дека моментално работат на излезни трансфери (пример Жоао Марио) за да финансираат друг влезен трансфер.

Или можеби наишле на dead end со преговори во случајот со Малком, па бараат алтернативи.

Мене повеќе ми се допаѓа кога си ќутат и си работат на зацртаните таргети отколку кога сите медиуми знаат на кого целат па доаѓа побогат клуб и ни го лапнува играчот пред очи.

Во право си за се Ио, само поентата е што во денешно време не можеш да функционираш како Морати порано затоа што неговото нерентабилно работење не доведе до постов од 6-7 години без ЛШ и било каква титула. Јебига, сите сакаме ако му прдне на Жанг да го купи Меси и плус за поклон да си го земе Имобиле, онака за инат на другите ама ќе не избркаат од секое можно натпреварување. :D

Не зборуваме тука за кршење на ФФП и купување нешто што не може да се купи. Зборуваме за овие трансфери што се во наши можности а не се случуваат. Не само што нема напредок туку станува очигледно дека нема интерес од наша страна.

Не се слагам дека сме во овие проблеми поради Морати, бидејќи тој не можеше да претпостави дека ќе се случи ФФП и работеше како и сите други во негови време. Немаше клуб без долгови и се преземаа ризици на пазарот.

Јас сум категорично против ФФП и убеден сум дека еден ден некој ќе покрене иницијатива и ќе го сруши на суд. Но додека е во сила мораме да го почитуваме и тоа е тоа.

Не зборуваме тука за кршење на ФФП и купување нешто што не може да се купи. Зборуваме за овие трансфери што се во наши можности а не се случуваат. Не само што нема напредок туку станува очигледно дека нема интерес од наша страна.

Не се слагам дека сме во овие проблеми поради Морати, бидејќи тој не можеше да претпостави дека ќе се случи ФФП и работеше како и сите други во негови време. Немаше клуб без долгови и се преземаа ризици на пазарот.

Јас сум категорично против ФФП и убеден сум дека еден ден некој ќе покрене иницијатива и ќе го сруши на суд. Но додека е во сила мораме да го почитуваме и тоа е тоа.
Мислам дека токму Морати беше еден од оние кои се залагаа за ФФП и еден од првите кои го потпишаа тоа правило.

Не е спорна љубовта на Морати кон клубот, туку начинот на управување со него.
Морати не беше способен да се справи со новите предизвици, никогаш под негово водство клубот немаше да стане профитабилен, туку секогаш ке се работеше со тешки минуси, а со денешната цена на играчите, Морати ке мораше да вложува по 1милиарда годишно од свој џеб.

Кинезите целосно го променија начинот на функционирање, ја искористија популарноста на клубот и донесоа спонзори и пари какви што Морати не може ни да замисли.
Ограничувањата во Кина и ФФП само го забавија процесот, а мислам дека сме на добар пат.
На Кинезите му треба еден силен Интер, клуб кој секогаш ке биде во врвот на Европа.

Сунинг во светот станува познат токму поради Интер, 99% од лугето во Европа ги запознаа преку ИНтер.
КОга Интер ке се врати на врвот, тогаш секој ке слушне и за Сунинг, се е тоа поврзано...

Мислам дека токму Морати беше еден од оние кои се залагаа за ФФП и еден од првите кои го потпишаа тоа правило.

Морати не беше способен да се справи со новите предизвици, никогаш под негово водство клубот немаше да стане профитабилен, туку секогаш ке се работеше со тешки минуси, а со денешната цена на играчите, Морати ке мораше да вложува по 1милиарда годишно од свој џеб.

Кинезите целосно го променија начинот на функционирање, ја искористија популарноста на клубот и донесоа спонзори и пари какви што Морати не може ни да замисли.
Ограничувањата во Кина и ФФП само го забавија процесот, а мислам дека сме на добар пат.
На Кинезите му треба еден силен Интер, клуб кој секогаш ке биде во врвот на Европа.

Сунинг во светот станува познат токму поради Интер, 99% од лугето во Европа ги запознаа преку ИНтер.
КОга Интер ке се врати на врвот, тогаш секој ке слушне и за Сунинг, се е тоа поврзано...
Незнам само како планира да се врати Интер во врвот во европскиот фудбал во ова време кога екипи како евертон се далеку поспособни да дадат пари за играч.
За барса/баерн/реал/сити/јуве нејќам ни да спомнувам.
Цело лето се циганчат за 5-7милиона за Малком,дојде евертон и за еден ден го заврши трансферот.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Пишав уште пред некој месец.Ова што го работи сјунинг е добро,но на долгорочен план.И можат да се скокнат неколку скалила и да се убрза процесот доколку сакаат,но како да не сакаат.Се некои изговори и оправдувања.Играат премногу на сигурно.Сакаат со што е можно поминимални вложувања да одиме многу напред.Летово го почнаа супер,но доколку завршат овде ќе биде полошо и од минатото.

Ми ја утна поентата, јас не правев споредба во начинот на функционирање на клубот, и сам реков дека е неспоредливо. Тоа се две различни ери кои не може да се споредуваат. Затоа и не може да му се забележи на Морати. Тоа што Интер го прифати ФФП, не е дека имавме некој избор. ФФП беше најавувано како мерка која ќе ги балансира работите на пазарот, што во секој случај му одговараше на Интер во тој момент. Но тоа не се случи, денес гледаме како некои клубови можат да потрошат по 250 милиони за трансфер. Денес нерамноправноста на клубовите е поголема од кога и да било.

Ние сега го имаме тој професионализам кој ни беше неопходен, но ја изгубивме спортската компонента, нешто што на пример го има ДеЛаурентис и затоа и тој со години парира на јуве. За да бидеме во игра за титула ние не мора да бидеме посилни од јуве, мораме да бидеме посилни од сите други екипи и да газиме. За тоа да го направиме потребни ни се 3 трансфери кои не се претешки за договарање а еве после толку време сме се подалеку и подалеку. Тука го вметнав Морати во муабетот, нему ќе му беше јасно што треба да се направи во моментов.

Тој се залагаше за ФФП, како тоа не можел да претпостави дека ќе се случи?
Башка, кој трансфер не се случил а е во нашите можности? Малколм? Па свесен си дека Интер управува со ограничен буџет и ограничени финансии ради ФФП, а Бордо е во позиција да бира затоа што го бараат повеќе клубови. Битно е да се мрчи, а како ги завршија трансферите на Гаљардини (мислам Сунинг го донесе овој), Шкринијар, Весино, Мартинез кого го бараше пола Европа и најбитниот секако Раџа тоа уопште не е битно. Полека, купија доста играчи во јуни кога не ни беше почнат трансфер периодот, нема да остане на ова сигурно.

Тој се залагаше за ФФП, како тоа не можел да претпостави дека ќе се случи?
Башка, кој трансфер не се случил а е во нашите можности? Малколм? Па свесен си дека Интер управува со ограничен буџет и ограничени финансии ради ФФП, а Бордо е во позиција да бира затоа што го бараат повеќе клубови. Битно е да се мрчи, а како ги завршија трансферите на Гаљардини (мислам Сунинг го донесе овој), Шкринијар, Весино, Мартинез кого го бараше пола Европа и најбитниот секако Раџа тоа уопште не е битно. Полека, купија доста играчи во јуни кога не ни беше почнат трансфер периодот, нема да остане на ова сигурно.
Стефан, долгот што е направен од Морати е правен во период од 15-на година, најмногу кон крајот на деведесеттите. Во тоа време немаше ни Ф од ФФП. Од тој агол не може да му се замери што направил долг (бидејќи тоа е главната критика).

Дали кога се прифаќаше ФФП било кој имаше претстава дека ќе се случат 250 милионски трансфери? Дали пред две години било кој имаше претстава за такво нешто? Каков Финсиски Фер Плеј е тој кој овозможува едни екипи да прават стратосферски трансфери додека други ги „балансираат книгите“. Каков фер плеј е тој кој не ти дозволува да бидеш конкурентен?

На страна тоа, сега за она „само да се мрчело“ лол :) Никаде јас не критикував за ништо наназад, јас сега зборувам за овој период кој е критичен за нас, во кој треба да се продадат 1-2 играчи и да се купи тоа што сите знаеме дека треба да се купи. Клубот донесе 5 засилувања ама не заборавај дека сеуште сме без десна рака и десна нога, и еден бубрег.

Дали кога се прифаќаше ФФП било кој имаше претстава дека ќе се случат 250 милионски трансфери? Дали пред две години било кој имаше претстава за такво нешто? Каков Финсиски Фер Плеј е тој кој овозможува едни екипи да прават стратосферски трансфери додека други ги „балансираат книгите“. Каков фер плеј е тој кој не ти дозволува да бидеш конкурентен?
За ова и јас се слагам, и мене ми пречи што ПСЖ нема пари да си го дозволи Нејмар ама шеикот под рака му даде “само“ 222 милиони на Нејмар за САМ да си ја плати клаузулата и да дојде ко слободен играч во ПСЖ... Истово и со Роналдо во Јуве, највисоката плата во серија А е околу 8 милиони ако не се лажам, доаѓа Роналдо зима 30, ОККККККККЕЈ...

Околу трансферите, пак ќе кажам полека, не може сите играчи од прва да се договорат, нормално е со некој да има натегање. Е сеа, ако остават за последен ден и да ми носат у бунило некои непостоечки играчи ко Паредес тогаш и јас ќе ги критикувам, ама до сега не можам да кажам лош збор затоа што супер се одвива трансфер периодов.

пак ќе кажам полека, не може сите играчи од прва да се договорат, нормално е со некој да има натегање.
Јас не критикувам, јас викам дека сум загрижен, просто. Оти натегање гледам само кај Врсаљко, со сите други напуштени се преговорите, еве ќе видиш дека сум во право. Малком, Дембеле, Рафиња, се е тоа пуштено низ вода. Само околу бекот се натегаме.

И сега што почнаа со Мистер Х, чекај го 15-ти август :)

Клубот донесе 5 засилувања ама не заборавај дека сеуште сме без десна рака и десна нога, и еден бубрег.
Имаме десна нога ама на штаки. :icon_lol:

Дамброзио добро се снаоѓаше кога играше десно во првиот дел од сезоната. Допринесува во одбраната, плус знае да влезе во шанса од прекини и да постигне гол. Да немаше одредени квалитети немаше ни да му даваат шанса тренерите, без разлика што е италијанец. Слабост во играта му се напаѓачките предиспозиции, не знае да нафрла ниту да комбинира со напаѓачите. Просечен е во тој аспект.

Сега нема да мора да игра лево пошто го имаме Асамоа таму, но од друга страна не е играч кој би сакал да го гледам како стартер во ЛШ. За тоа сите верувам се сложуваме.

Уште еден класа играч од средината и десен крилен напаѓач ни се далеку поприоритетни позиции во моментов од барање замена за Дамброзио imho.

Уште еден класа играч од средината и десен крилен напаѓач ни се далеку поприоритетни позиции во моментов од барање замена за Дамброзио imho.

Јас немам против да го гледам Дамбо дефанзивно кога би имал класа крило пред него. Освен тоа мора да се донесе уште еден на негова позиција. Да му биде резерва лол :)

Има шпекулации за некојси Хајнрих кој наводно можел да игра како лев и десен бек. Е сега работата е што е младинец и не е готов производ што ќе можеме веднаш да го користиме. Во моментот е само шпекулација, нема ништо конкретно од наша страна да го потврди интересот.

За Бенџамин Хајнрих оваа шпекулација произлезе уште пред две недели и остана само на тоа и ништо повеќе, тогаш наеднаш не поврзаа со Дармијан, Флоренци, Врсаљко, Запакоста па и со овој, ама потоа Барселона замеша прсти за играчот и спласна атмосферата околу ова, сега за сега нема поместување од мртва точка.
Инаку, сега како што прочитав последно,
Inter Milan set Joao Mario exit fee. Agent in talks with PL club.
Засега управата ја одбила првата понуда на Вулверхемптон од 18 ипол милиони евра и притоа ја одредија цената на Марио, која изнесува 27м евра. Сакаат што повеќе да исќарат од него, но за Вулверхемптон којшто е во преговори тоа им чини премногу, па засега нема повторна понуда од нив, ќе видиме што ќе се случи во следните денови.
За Жоао Марио покажуваат интерес и Спортинг Лисабон.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom