Фан Клуб: Интер

Уште имало луди луѓе што гледаат снимки од овој Интер, целосен бојкот треба, и така веќе меаца зјае полупразна, барем и тие 20.000 нека бојкотираат па да видиме дали ќе продолжат така и понатаму.

Не го гледав мечот, али Оби ниту е крило, особено не десно, детето никогаш не заигра на неговата природна позиција во Интер, и толку од него, како и од Крхин кој решивме да го вратиме.

Не можеме да судиме за средината, или одбраната, ако не го решиме проблемот со нападот и не донесеме класа напаѓачи.

Шо знам кај игра Шо, туку мислев малиов после толку години греење клупа во селски екипи конечно ќе заигра во Интер.

Сериозно, која му е нормална позиција на Оби?
120523025901-olympics-start-seoul-100-meters-horizontal-gallery.jpg

centralno vo sredina, kaj sto e kuzmanovic, i apla po potreba levo krilo, ili bek, ama toa u kraen slucaj.
a bas neznam koj spomna zasto dodo primer ne bi igral ko desen bek vo formacija so 4 nazad, juan levo, centralno ranokija i vidic i desno dodo pa pisav samo lud covek bi igral levak ko desen bek ...
koga ete vidis, ete ti go obi tamu, ali ok tuka poofanzivno igraat bekovite, on poveke se ponasa ko desno krilo ali u odbrana e nula sto e i normalno.

abe do utre mozeme da diskutirame za pacerskite potezi na macari, milion se, kolku samo go desetkuva potencijalov na timov toa cudo edno e, krivo mi e stvarno sto posle mur nemase eden asalen trener sto bi mozel maksimumot da go izvadi od ekipava, i da odrzi edna asalna konstantnost vo toj pogled cela sezona. Zatoa sega ne sakam da dojde Mancini primer, tuku nekoj v.d. trener do letovo koga bi mozele da udrat all in za simeone.

Дадени му се уште 2 шански, со Ст.Етијен и Верона.

Нормално со Ст. Етјен икс ќе извади некако, со Верона ќе тепа жгуљаво со гол од пенал или Верона сами ќе си дадат гол и пак ќе го гледаме до крајот на сезоната и ќе ни ги корне живците. Да дае Господ по 5-0 и двете да ги изгубиме и што побрзо да се гони од тимов.

Не верувам дека ќе смени тренер до летоска и без оглед на се.

Дадени му се уште 2 шански, со Ст.Етијен и Верона.
a pa demek tie ako gi pobedi i izgubi od milan ili roma nema da leta :)
ama eve, da leta, koj da dojde be mater da mu ebam, se spomnuva roberto martinez od everton, do sega od site spomnati opcii on najmnogu mi se sviga ali fakt e deka na timov ocajno mu treba Simeone, go ima potrebniot genetski kod za ovoj klub, a mislam deka letovo sto sledi ima izgledni sansi da dojde vo timov.

a pa demek tie ako gi pobedi i izgubi od milan ili roma nema da leta :)
ama eve, da leta, koj da dojde be mater da mu ebam, se spomnuva roberto martinez od everton, do sega od site spomnati opcii on najmnogu mi se sviga ali fakt e deka na timov ocajno mu treba Simeone, go ima potrebniot genetski kod za ovoj klub, a mislam deka letovo sto sledi ima izgledni sansi da dojde vo timov.
На тимов му треба некој да го дигне мотивационо, и обавезно да ја тргне 3-4-1-1, онаа очајна тактика на пимплање, затвореност и гол ако евентуално стигне топката до напаѓачите. Овде треба игра на брзи крила и странични бекови кои ќе ги хранат крилата а со тоа и нападот. Може овде треба да се примени играта на Милан пред 5-6 години, дијамант формацијата со 1 DM и 1 AM, зашто Додо е брз, Нагатомо е брз, исто и Џонатан, Ковачиќ, Паласио. Во сегашната ситуација имаме комплетна инертност на крилата, повелечни, спори, со кратки пасови, деструктивците се изгубени назад, а одбраната со тоа е комплетно разорана. За таа игра на Интер му треба Манчини, како подобар од оние кои моментално е без работа кој преферира модерна игра. На времето впечаток ми остави и Квеироз, но никако не сум да се доенсе Мојс како што некаде прочитав. Други италијанци мислам дека ќе бидат џабе како на пр. Закерони, Капело (во краен случај) или Трапатони.

Јас сум за Страма да се врати. Сериозен сум.

Ако го гледавте тоа интервјуто Кова што го даде на Хрватски (беше на припреми со репката а Страма тукушто замина) во еден дел беше прашан што се случи и тој онака наивно детски си кажа дека проблемот бил што повозрасните играчи во тимот (читај аргентинците) не го ебавале 2%. Не е тоа нешто што не го знаеме, му се мешаше цела управа во работата а тој немаше авторитет да води таква екипа со Занети, Милито, Сообраќаецот и останатите легачи, ама за да води ваква жгољава екипа ништо не му треба.

И јеби га, многу е по кул типче од овие депримирачки фаци што ни ги носат, има и знаење и страст за победа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom