Фан Клуб: Интер

што ви е бе луѓе не може после секоја црна серија ние тренер да мењаме, АЛО!! Не може да ви биде добар кога ќе врзе 3-4 победи и ќе ги тепа Наполи Јуве Милан,,, Сеа да не ви чини.. Дајте му малце кредит... Треба да видиме дали е паметен, дали ја согледал грешката, дали ќе ја исправи во некој од наредните утакмици па после критикувајте го...

Марсо, страма максимум дека ке му дадат уште една сезона ако и само ако се пласира во Лига на шампиони.Не си свесен какви се навивачите во италија , за разлика од нас скромните тука кај нив нерешено од некој подпросечен тим во италија (пр.Удине) е тешко разочарување.Така да доколку Страма не се пласира во ЛШ, ке лета со се duckfaceот што го праи кога Интер губи.

Oва другар еден го имаше на фејс ставено, незнам од каде му е, нејсе, на тема Страма е ... до некаде

Here is a nice little story I read that made me think a lot about how the attitude towards Strama, and coaches overall has changed.

In 1986, a competitive club hired a coach in hopes to lead them to glory. In his first season he ended up at 11th place, way below the 4th place finish they had the season before. Fans were moaning and wanted him out. Yet during the summer he was granted a decent sum to be spent on the summer market. The next season the club ended up in second place, so the manager got another decent transfer purse. Unfortunately, the season after that the club were back in 11th place. Still, the club insisted on giving the manager even more money in the summer for transfers and BELIEVED IN HIM, regardless the results..

The next season, the club went on a run of 8 games with 6 defeats and 2 draws, that lead up to a humiliating 5-1 derby loss. By this point the fans and the press have had enough and were publicly calling for the coach's sacking, protesting, and making chaos in and out the stadium. Yet, the club's board met with the coach and assured him they were happy with his work, and decided they would keep him on.

That coach's name is Alex Ferguson.

Правилното решение за Страма според мене е да му се даде период од 2 години, минимум, одврзани раце работа и човек ала Оријали што му беше на Мурињо ( нешто кое медиумиве периодов го пишуваат, такво нешто он нема за разлика од Мур ) и заедно да креираат стратегија за успех и да негуваат една идеја која во тој период од 2 до 3 години ќе се обидат да ја наметнат, па летото што следи да се види на што Се, аналогно на успесите или неуспесите бордот да види дали заслужува или не заслужува тука да остане. Секако, ако убер лошо им оди во тој период, значи се апла у долен дел на табела ондак и порано да биде отпуштен што чисто се сомневам дека ќе биде случај, т.е. ја сум убеден дека тоа никад нема да биде случај.

Ова е нешто што скоро секој голем клуб го практикува или го практикувал на времето што резултирало со еден идентитет на клубот од аспект на играта кој подоцна бил форсиран и од останатите тренери. Милан со Капело и Саки наметнаа една офанзивна игра, игра која до ден денешен е карактеристична за Милан без разлика на тренерите, и без разлика на успесите или неуспесите, играта е таа, затоа и во Европа се најуспешни од Италија и едни од најуспешните во Светот.
Ферги више е институција, никој не му се меша во работата, нит пак одговара пред некого, синоним е за Јунајтед, ја уште не знам кој им се газди, за разлика од Италија каде знам братучед кој му е на синот на Морати ... ебате.
Али ок, едно сме ние и нашите желби друго се овие од горе, во ерата на Ферги само Реал имаат сменето повеќе тренери од Интер, незнам што уште треба да му се исцрта на Морати за да свати дека тоа не е проблемот во екипата и истото многу ретко значело дека нештата ќе тргнат во нагорна линија, после Мур сменија 4 тренери, Страма е 5ти, никаков прогрес не остварија.

Сега гледам дека според ГДС пак се враќа Страмачиони на формацијата со 4ца во одбрана, можеби е и касно за ова али и те какое потребно повторно да се форсира, но ете за да се пласираат во ЛШ сеуште има голем простор и од тој аспект ништо не е загубено иако мене нормално освен Скудетото другиве срања ми се ирелевантни. Сепак ЛШ ко ЛШ е многу битно при составувањето на тимот за наредна сезона па и тоа е доста важен услов за јак Интер во иднина, за атак на поквалитетни фудбалери и за прилив на пари.

178406-650.jpg
Стигна и замената за Ханданович....КАРИЗО.
--- надополнето: 6 февруари 2013 во 15:50 ---
Наскоро и Laxalt ке го посети Интер и Милано
8450810524_9fd6c0fa86.jpg 8450811036_0bc5aa9ec4.jpg
Порака за навивачите на Интер од Diego Laxalt - Para tifosi e Inter.

Гомнанот изгледа постар од Страма, башка како си личат како близнаци се. :P

Сега гледам дека според ГДС пак се враќа Страмачиони на формацијата со 4ца во одбрана, можеби е и касно за ова али и те какое потребно повторно да се форсира, но ете за да се пласираат во ЛШ сеуште има голем простор и од тој аспект ништо не е загубено иако мене нормално освен Скудетото другиве срања ми се ирелевантни. Сепак ЛШ ко ЛШ е многу битно при составувањето на тимот за наредна сезона па и тоа е доста важен услов за јак Интер во иднина, за атак на поквалитетни фудбалери и за прилив на пари.

Оваа година ке му биде надобар потег ако ја врати формаацијата со 4 во одбрана. Исто да му даде повеќе шанса на Ковачич.
На Интер му одговра 4-3-3 или 4-3-1-2.

Сега Гуарин е казнет, ако не го пушти Ковачич од прва минута е ретардиран. Кузманович, Ковачич, Паласио, Касано, пак има некоја надеж, малку повеќе креативност од претходно, ако на овие го додадеме Гуарин(во следните кола зборам) тогаш ќе бидеме далеку поофанзивни. И да, thumbs up за враќањето на 4ца во одбрана, она со дифеза е тре е права катастрофа, тимови ко Сиена и Киево си билдаат бодови на нас.

дечки 3ца другари планираме да идеме на интер милан сега на 24 во милано.смештај на околу 5км од сан сиро за 2 вечери и повратна карта со визаир фаќа околу 80-100 евра плус од 50 до 100 евра карта за утакмицата.имали заинтересирани што планираат да идат?
П.С.дали имате информации од каде можат да се набават карти за утакмицата преку интернет зашто на официјалната на милан и интер уште не се пуштени во продажба а има доста страни што нудат уште од сега карти али се дупло поскапи од оние кога би се купиле од офијалните страни.

CdS - Tutto completato: Campagnaro sarà dell'Inter
Според КДС - Armando Campagnaro е играч на Интер.

----------------------------Milito------------------------------

Cassano-----------------Kovačić---------------------Palacio

------------------Guarin------Kuzmanović---------------------

Nagatomo--------Juan---------Ranocchia---------Javier Zanetti

------------------------Handanovič-------------------------------

----------------------------Milito------------------------------

Cassano-----------------Kovačić---------------------Palacio

------------------Guarin------Kuzmanović---------------------

Nagatomo--------Juan---------Ranocchia---------Javier Zanetti

------------------------Handanovič-------------------------------
вистина е дека страма не игра појќе со 3-ца во одбрана? ја менува тактиката? ако е то вистина, се враќате во трка за ЛШ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom