Фан Клуб: Интер

Значи high-defense? :icon_lol:
Не бе хај дифенс бе, тоа за крофнето важи само :pos:
Нема везе поставеноста на одбраната толку, колку што работа треба да врши целиот напад, средина, и бековите ( делумно ), зависи од противникот за ова последново.
Да ги принудиш клошариве ко Сиена, Киево и остали да играат бункер скоро цел натпревар, а кога ќе обезбедиш водство, да имаш уморен тим кој на крајот ќе се обиде да извлече добар резултат. Интер од увек форсирале нешто сасвим спротивно.

Не бе хај дифенс бе, тоа за крофнето важи само :pos:
Нема везе поставеноста на одбраната толку, колку што работа треба да врши целиот напад, средина, и бековите ( делумно ), зависи од противникот за ова последново.
Да ги принудиш клошариве ко Сиена, Киево и остали да играат бункер скоро цел натпревар, а кога ќе обезбедиш водство, да имаш уморен тим кој на крајот ќе се обиде да извлече добар резултат. Интер од увек форсирале нешто сасвим спротивно.
Се гледа дека си нуб ко Страма :icon_lol:

Кога се браниш, се собираш, кога напаѓаш се шириш. Фудбалот се игра на 30тина метри, односно напаѓач до последен дефанзивец да биде 30тина метри. Ние со барса се браневме така, само не напаѓавме на противничка половина, туку на своја, од шеснаетник до кругчето од центар имаш 30 метри. Тоа е бранење.

Не можеш да бркаш со напаѓачите кај протвнички шеснеасетник, камби да ти биде на центар, а дефанзивците кај Ханда. Не иде... Имаат многу убаво клипче овие од Барса кога го прават Роналдо мајмун тројца фудбалери, го ставиле во средина и го мотаат. Е тоа е тоа лошо бркање кога еден брка а другите се на 20 метри. Јас да бев на негово место во моментот го фрлав дресот и идев во Специја фудбал да играм.

Едит: Слободно види кај се поставени дефанзивците на Барса, и зашто успеваат со Маскерано и остали средни играчи да играат како стопери, бидејќи не се класични стопери и бидејќи седат на средина од терен, односно нив им е како да се дестркутивци, се додека не ги притисне некој.

Најголем проблем е поставеноста на играчите во оваа формација 3 5 2. Цело време ја гледав утакмицата се нервирам и чудам како може во формација 3 5 2 одбрабените играчи, Ранокиа, Киву и Џесус да ја креираат играта и тоа длабоко на половината напротивникот, па така при секоја грешка одма противникот организира контра напад и срека што не примивме уште толку, втора работа ако Касано игра класичен напагач што бара назад па и до одбраната при креирање на нападот наместо во 16 сетникот да ја размрда противничката одбрана, и трето како мислеше (а за да мислиш треба да имаш мозок), Страмачони да организира посериозни напади кога во екипа во средина стартува со Скелето, Занети, Нагатомо, Кузманович (кои се дефанзивци) и Гуарин кој веке две кола покажува дека не му се игра и дека е скроз надвор од форма. Па така цело време си ја подававме топката се додека Ранокиа не му текнеше да изиграва Меси па ке сгреши ке ни швркнат една конта и оа беше играта. Замена Ковачич јас искрено ги читав вашите постови ама не можам да го видам она што го пишувавте само пет пати се спој со топката, три пати погрешно подаде, два пати ја изгуби топката така да од талентот не покажа ама ништо. Ама замената Гуарин - Гергано ја покажа класата на тренерот Страмачони, цело време го остава да греши ама ич не реагира, и на крај го и судијата виде дека е изнрвиран Гуарин и намерно прави стартови и го опомена стана Страма и го замени со Гергано, а Алварез го остави на клупа. Е ова е класичен тренер без мозок, ама поарен не ни можеме да имаме, бидејки салам тренери бараат пари и не веруваат во проектот на Морати.

Кога се браниш, се собираш, кога напаѓаш се шириш. Фудбалот се игра на 30тина метри, односно напаѓач до последен дефанзивец да биде 30тина метри. Ние со барса се браневме така, само не напаѓавме на противничка половина, туку на своја, од шеснаетник до кругчето од центар имаш 30 метри. Тоа е бранење.

Не можеш да бркаш со напаѓачите кај протвнички шеснеасетник, камби да ти биде на центар, а дефанзивците кај Ханда. Не иде... Имаат многу убаво клипче овие од Барса кога го прават Роналдо мајмун тројца фудбалери, го ставиле во средина и го мотаат. Е тоа е тоа лошо бркање кога еден брка а другите се на 20 метри. Јас да бев на негово место во моментот го фрлав дресот и идев во Специја фудбал да играм.

Едит: Слободно види кај се поставени дефанзивците на Барса, и зашто успеваат со Маскерано и остали средни играчи да играат како стопери, бидејќи не се класични стопери и бидејќи седат на средина од терен, односно нив им е како да се дестркутивци, се додека не ги притисне некој.

проблемот е тоа што Интер нема соодветни играчи за да се употреби таа формација што ја налагаше Syn ..неможи ти да вршиш притисок со спори и неагилни играчи како Камбиасо,Занети,Паласио,Касано,Милито..а оние што се агилни како Нагатомо немаат доволно квалитет..Страмачиони сигурно знае што прави и не е будала што употртебува ваков дефанзивен концепт кога и нема играчи за такво нешто..како да врши Милито или Паласио притисок кога тие два шпринтој ќе се уморат и ќе ги нема цела утакмица..како да вршат притисок кога Камбиасо,Гаргањо и Занети ќе седат на средина и потоа како што се неагилни ќе дува промаја од секаде..како да се врши притисок кога Ранокија,Хуан и Самуел се како баби...тука раководството е криво дефинитивно...Снајдер го замрзнаа,Алварез не му дадоа шанса(а онаму каде што му дадеа ја искористи и победвавме заради него),Кутињо го ставаа 80+ минута и се губеше(исто ќе биди и со Ковачич)..немаме офанзивни бекој бидејќи Переира е сосем неписмен играч а напаѓачите неможат заедно 8 километри да истрчаат...

Каде замина овој интер???..нема поминате една година а 90% од играчите се тие и разликата евидентна??..зошто Страмачиони не го стави Алварез прва постава зарем овој натпревар и онај со Милан (4-2) не беше доволен показател??..овај е тој Интер што Syn пишува дека треба да се привикнат..вака треба да изгледа како на овој натпревар..без страв,офанзивно и нека си ја чешат малите екипи глата а не да се браниме како пички...ама изгледа тогаш дека крај на сезоната без притисок и го оставија да работи како што сака а инаку подоцна му сугерираа одозгора и затоа подоцна го смени Страма стилот

Епа Џони не сум јас крив што нема Страма такви играчи. Не ги купив јас Роки и Касано, или пак го чувам Камби а го шиткам Мота, или купувам само бекови а немам асален напаѓач и играм формација со 3 дефанзивци. И уште 100 други грешки...

Епа Џони не сум јас крив што нема Страма такви играчи. Не ги купив јас Роки и Касано, или пак го чувам Камби а го шиткам Мота, или купувам само бекови а немам асален напаѓач и играм формација со 3 дефанзивци. И уште 100 други грешки...

така е..раководството е виновно што не купува таква врста на играчи кои можат да одговорат на таквиот стил со притискање и агилни играчи...ете Гуарин е добра инвестиција но едноставно Камбиасо и Занети ќе биди тешко да се искоренат од овој тим бидејќи колку и да се добри колку и да изиграат добро ја кочат работата...тоа јас го пишам веќе три години за овие двајца а Syn,Iosono,Потопо сите ме правеа ретардирани..кога ќе изиграше Камбиасо одлично сите тука свршваа а неговиот квалитет и самиот играч не кочи како тим бидејќи сме со минус играч во нападот и во вршењето притисок

така е..раководството е виновно што не купува таква врста на играчи кои можат да одговорат на таквиот стил со притискање и агилни играчи...ете Гуарин е добра инвестиција но едноставно Камбиасо и Занети ќе биди тешко да се искоренат од овој тим бидејќи колку и да се добри колку и да изиграат добро ја кочат работата...тоа јас го пишам веќе три години за овие двајца а Syn,Iosono,Потопо сите ме правеа ретардирани..кога ќе изиграше Камбиасо одлично сите тука свршваа а неговиот квалитет и самиот играч не кочи како тим бидејќи сме со минус играч во нападот и во вршењето притисок
Абе и јас го зборев истото, и уште доста други работи, али кое фајде...

Раководството е виновно, али и Страма што форсира некоја глупа формација, и тоа што не може да влијае на изборот на играчите. Не знам, катастрофа сме оддамна, некои викаат сме го допреле дното, но јас мислам дека можеме уште надоле.

Знајш кога е да се допри дното??..кога ќе испадниме втора лига тогаш..а за тогаш треба све живо диво да се продаде и со младинци да се игра што се сомневам дека и така ќе испадниме..затоа за дното има уште многу а сега само се вративме на истите времиња пред Калчополи само што немаме светска класа напаѓач или офанзивец како што беше Рекоба..можиме да се надеваме на Ковачич но сигурно во овој тим со вакви играчи неможи да се надоградува и да успее..во Милан на пример да играше догодина со Ел Шарави ќе вршеа масакар а вака кај нас со кого??..со Милито??..со Паласио??..со Роки??..немаме играчи бе луѓе немаме свежина во средината и во наапдот..неможи бе Нагатомо да глуми офанзивен играч за врска а Гуарин да покрива три позиции..нема Камбиасо и Занети се тотално бескорисни играчи бидејќи фудбалот е тимска игра и недостатоците тешко се покривааат затоа Камбиасо колку индивидуално добро да изигра штети за тимот ама очигледно некои тука не го разбираат тоа

Поентата не ми беше таа туку ти за Бенитез сакаше да удриш на муабет и да начекаш шанса да го оправдаш ... еве го, го гледам у Челзи, најбољи е ...
Незнам што не ти беше јасно во тој мој пост, профил на играчи ко Камбијасо и Гаргано тоа не можат да ти го изнудат, исто и Занети, тие се клучен фактор тука, не стоперите, туку они, напаѓачите и бековите, пример види ги кај Јуве каде почнуваат да го напаѓаат противникот они, одат на нивните бекови а Киелини и Барцаљи на крилата ...
Со Бенитез многу лесно се префрлаше задната линија и противниците создаваа зицери за гол, слично е и кај Челзи сега, копи пејст, ги гледам нив и ете го истиот лузерски карактер од Интер у 2010 по Мур, не е тоа случајно, едноставно типот е лош.
Нормално дека ако бркаш напред, не е изводливо стоперите да се кај Ханданович, али и тоа да се прави плански, кај Рафа тоа беше неплански, безидејно, Киву му плачеше со Рома, незаштитен бил, не успеа да го имплементира он тоа, не ни можеше со оглед дека секое коло 5 играчи му се повредуваа, па Интер ротираа до тој степен да и Нвакво или као и да се викаше оној што ринкаше у земја со Тотенхем, се утепа од играње.

Поентата не ми беше таа туку ти за Бенитез сакаше да удриш на муабет и да начекаш шанса да го оправдаш ... еве го, го гледам у Челзи, најбољи е ...
Незнам што не ти беше јасно во тој мој пост, профил на играчи ко Камбијасо и Гаргано тоа не можат да ти го изнудат, исто и Занети, тие се клучен фактор тука, не стоперите, туку они, напаѓачите и бековите, пример види ги кај Јуве каде почнуваат да го напаѓаат противникот они, одат на нивните бекови а Киелини и Барцаљи на крилата ...
Со Бенитез многу лесно се префрлаше задната линија и противниците создаваа зицери за гол, слично е и кај Челзи сега, копи пејст, ги гледам нив и ете го истиот лузерски карактер од Интер у 2010 по Мур, не е тоа случајно, едноставно типот е лош.
Нормално дека ако бркаш напред, не е изводливо стоперите да се кај Ханданович, али и тоа да се прави плански, кај Рафа тоа беше неплански, безидејно, Киву му плачеше со Рома, незаштитен бил, не успеа да го имплементира он тоа, не ни можеше со оглед дека секое коло 5 играчи му се повредуваа, па Интер ротираа до тој степен да и Нвакво или као и да се викаше оној што ринкаше у земја со Тотенхем, се утепа од играње.
Па да де, многу јасно дека удирам, бидејќи критикуваше хајдифенс како тактика а сега бараш хајдифенс индиректно, бидејќи она што го бараш по дифолт доаѓа со хајдинфенс...
Другото не го коментирам, знам на кај ќе затераме :)

Па да де, многу јасно дека удирам, бидејќи критикуваше хајдифенс како тактика а сега бараш хајдифенс индиректно, бидејќи она што го бараш по дифолт доаѓа со хајдинфенс...
Другото не го коментирам, знам на кај ќе затераме :)
Грешка си, тоа со комшијата твој од Аеродром праевте муабет, од таму ти е тој хај дифенс термин, не од мене.
А за Рафа што све не критикував, ништо чудно и тоа да сум го начнал, не ми текнува на сите муабети од тогаш, тој Интер се знаеше за каква филозофија беше создаден, Рафа од старт почна да форсира нешто што е сосем различно од она кое на Интер им го донесе најголемиот успех у историјата, и нормално во таква ситуација се знаеше дека резултатите ќе се лоши.
У секој случај, кога секое коло по 4 играчи ти се повредуваат, без разлика на тактиката, на пристапот и слично, успех секако дека нема да имаш.

Грешка си, тоа со комшијата твој од Аеродром праевте муабет, од таму ти е тој хај дифенс термин, не од мене.
А за Рафа што све не критикував, ништо чудно и тоа да сум го начнал, не ми текнува на сите муабети од тогаш, тој Интер се знаеше за каква филозофија беше создаден, Рафа од старт почна да форсира нешто што е сосем различно од она кое на Интер им го донесе најголемиот успех у историјата, и нормално во таква ситуација се знаеше дека резултатите ќе се лоши.
У секој случај, кога секое коло по 4 играчи ти се повредуваат, без разлика на тактиката, на пристапот и слично, успех секако дека нема да имаш.
Бенитез не промени премногу, ја играше истата формација додека не се повредија играчите, потоа веќе ротираше. Ти мислиш дека променил, или ете некој друг бил што збореше за одбраната, али факт беше дека додека не се повредија играчите немавме примено повеќе од 1 гол во просек по натпревар, мислам и помалку беа. Јас секој тренер со пресинг и со 4-2-3-1 формација би го поддржал, без разлика дали е Бенитез или е Раниери или Мурињо. Кога беше Бенитез/Мурињо/Лео имавме играчи за таква формација, сега ги немаме, сега имаме за формација со 4 бекови во тимот, затоа и сме за никаде со игра. Тоа време ни се поклопија премногу коцки, за малце ќе испадневме од групи и од најдобра сезона ќе беше просечна сезона и ќе немавме сега со што да споредуваме.

Сега зборам дека треба да се донесат играчи за 4-2-3-1, одбраната и крилата и средината ја имаме, го немаме нападот, а таму со едно квалитетно засилување можеме да се поправиме ако бековите и средината добро ја вршат работата.

Види ги головите, Паласио е единствен шпиц, а Касано иако е шпиц иде на позицијата на левиот бек и нафрла, наместо да нафрла бекот а Касано да е во шеснаесетник. Кај нас Нагатомо е во шеснаесетник. Среќа денеска беше он, али најчесто не е, па се дуплираат, и автоматски губиш еден играч таму, а шпицот е со 6 играчи околу него.

Не е битно, толку од мене за тоа време... Ако сакаш за ерата на Страма да збориме, слободно :pos:

И сега имаат основа за 4231 фудбал, или 433, одбраната малку ќе трпи ама па од друга страна, види го квалитетот во првенствово, со Лацио второ го изигра Страма со 4231, каде непромашливото беше промашувано и беа казнети али у овој ужасен период тоа полувреме делуваа страшно, напаѓаа у бранови а и судијата одигра за Лацио. И тоа Нагатомо играше ко лево крило, си викав dafuq бе ванаби Раниери, али ете испадна тоа одличен тактички маневар ама ко што рече Лупхол, се плаши човеков, сеуште има доста конци на него кои го прават марионета у моментов и ништо повеќе, можам само да замислам колку бедно се осеќал коа го глеал Снајдер секој ден на тренинг а не можеше да го користи и на терен. :facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom