Фан Клуб: Интер

Инаку да се навратам за момент на Снајдер, ете ѕверов не му беше на располагање, да, али што мајка тогаш го чуваш на клупа најкреативниот играч што го имаш на располагање - Алварез?
За оваа работа Морати и шеширон сигурно не се криви.
a?
--- надополнето: 2 февруари 2013 во 12:28 ---
А ок, ако мислиш зошто не го игра Рики се согласувам. Ако мислиш дека Страма има врска со тоа што не игра Снајдер, тоа е друга работа.

a?
--- надополнето: 2 февруари 2013 во 12:28 ---
А ок, ако мислиш зошто не го игра Рики се согласувам. Ако мислиш дека Страма има врска со тоа што не игра Снајдер, тоа е друга работа.
Не не, многу си е јасна ситуацијата за Снајдер и за тоа кои се кривците што не играше.
Сакав да кажам дека Страма сам си е крив за дел од слабите резултати бидејќи го чуваше Рики на клупа а притоа само он му беше асален креативец.

Изгледа дека тоа на Страма му е карактерна особина. Во примавера кога играа за титула реши дека Кастињос не му е потребен и го форсираше Ливаја. Бидејќи победи не може да му се земе за грешка но малку чудно, да имаш млад играч со искуство од Холандска лига и да не му даваш шанса во младинска конкуренција. За Кутињо и Алварез очигледнно одлучи дека не се за Интер, едниот си замина, а во другиот да имаше доверба немаше да купуваат плеј овие 6 месеци. Штета, ако не му даде на Рики серија од 5-6 натпревари како стартер никогаш нема да знаеме колку навистина му е потецијалот. Последниот пат кога имаше серија Интер победуваше и тоа благодарение на него...
--- надополнето: Feb 2, 2013 12:43 PM ---
http://www.index.hr/sport/clanak/ko...sada-ga-pustite-da-igra-i-grijesi/660214.aspx

Точно, најмалку е виновен Страма за целава ситуација меѓутоа и он носи дел од кривицата за тоа што на Интер им падна бајаги формата и за тоа што се наоѓаат на 4тата позиција.
Снајдер не ни играше повеќето натпревари а богами и со Јуве па ги прегазија како мали деца, и од тој натпревар па се до денес тактиката му се темели само на одбрана, одбрана и одбрана, макар играле и против екипи како Пескара, Торино и Милан.
Мене тоа ме нервира најмногу, што се пичи против ваквите екипи и наместо да им постави пресинг на нивна половина да не знаат како да ја изнесат топката он спротивното го прави, даваат на среќа гол и оп катанаџо, чува резултат од 5та минута со надеж дека нема да примат гол до крај на натпреварот. (n)
Инаку да се навратам за момент на Снајдер, ете ѕверов не му беше на располагање, да, али што мајка тогаш го чуваш на клупа најкреативниот играч што го имаш на располагање - Алварез?
За оваа работа Морати и шеширон сигурно не се криви.

Сега откако дојде Хрватчево очекувам многу подобра игра, ќе има конечно кој да ја организира играта и нема да гледам веќе нафрлувања од своја половина кон противнички шеснаесетник.
Aбе носи тоа нормално, ама реално, оној Интер по Јуве, без Снајдер, искрено според мене бил убедливо најслабиот Интер до сега од кога ја гледам фудбал, значи изборот за први 11 никад не бил полош, никад.
И мене ме иритира фактот што се игра подефанзивно со помалите, ама од друга страна па види кој е изборот за средина, а средината е таа што го диктира темпото и најмногу влијае на тоа дали тимот ке игра офанзивно или дефанзивно.

Со Торино на 2-2 кога Интер напаѓаа, Камби џогираше, Гаргано остануваше назад, бековите ни О од офанзивност немаат, така да и да сакаш овој тим на Интер не може да игра офанзивно. Е сега ситуацијата е друга, Нагатомо се врати, он може колку толку да помага во нападот, Скелото исто, и Кузманович е профил на играч ко Мота, за Гуарин веќе знаеме, плус нападот, баш ме интересира доколку сите овие се дел од стартниот тим, каков ќе биде пристапот на терен од Страмачиони.

п.с. Алварез беше повреден периодот кога Снајдер не играше, т.е. најголемиот дел од тој период.

Дечки, дали Кутињо беше селектиран за вашите натпревари во ЛЕ?

loophole
За Скелото се согласувам, ја му давам повеќе шанси да флопне отколку да успее, но у секој случај секогаш постои просторот, ние, обичните смртници да бидеме демантирани, многу е млад за да го отпишеме туку така ( Прандели почна да го вика за репрезентација па може да му се склопат коцките и него у кариера ), истото важи и за Кузманович, иако не се согласувам дека е класичен просек, во Фиорентина беше еден од подобрите фудбалери за кого се интересираа сите јаки тимови од Италија али на крајот ги одбра Штутгард каде сезонава се испокара со тренерот инаку и таму беше редовен но со стагнација во формата. Они беа екипа распад систем, дург ги крои коцките у тоа првенство, едноставно изборот негов да премине во тој тим се покажа ко доста лош за него па се надевам овој сега е исправниот, за разлика од Скелото, за овој мислам дека повеќе шанси има да се наметне во тимот само ако редовно се смета на него а не на Гаргано и Камби.

Ќе оставам да заврши утре преодниот рок да видам што тим ќе склопат, мислам дека тука не застанаа, па потоа ќе коментирам на реалните шанси за оваа година, за титула секако глупаво е да се збори, но не и за ЛШ иако и евентуалниот пласман во тоа натпреварување сезонава пак за мене ќе биде неуспешна.

Штетата е веќе направена за да бидеме задоволни од нешто годинава, со оглед дека во период кога ги имаа сите услови за битка за титулата, они го замрзнаа Снајдер што резултираше со губење накај 15 драгоцени бодови кои убеден сум дека со него немаше никад да ги загубат ( тим у форма, Касано плус Милито плус Гуарин плус Снајдер ). После овој класичен автогол на менаџментот, ако не паднат жртви, ондак стварно незнам што треба да се деси, полошо за мене од ова е само испаѓање у втора лига.
Ма морони живи се, морони. Кажи си, не биди политички коректен. :)
На чело на клубот да е човек што ќе го плаќаат да го уништи клубот, нема да прави толку грешки и глупости. Ја и не памтам друг клуб кој менаџментот на овој начин самиот го саботира. Не е дека сакам да бидам негативен кенкач на форумов, ама овие не даваат друга алтернатива, невозможно е да бидеш оптимист:). Ако направи листа човек на сите потези во овие 3 години гледано од оваа перспектива, ја гарантирам дека 80% од нив ќе испаднат конфузни, контрадикторни и дури и штетни за клубот гледано од денешна перспектива. А по тоа се оценува оној top-tier менаџмент секогаш, по тоа каква им била визијата и какви се резлутатите од нејзе,ДЕНЕС. Уште поодвратно е што пробуваат да го маскираат тоа на некој детски начин, што мене најмногу од се ме нервира од целава денешна ситуација.
Оваа сезона само два пати си го саботираа тренерот, на најглупав начин.

За играчиве. Како ќе изиграат во Интер, тоа нормално не можеме со сигурност да го знаеме, зошо ако знаев сеа ќе праев пари од тоа во кладилница :D. Ама затоа можеш да работиш со веројатности базирани на инфорамциите што ги имаш и да дадеш претпоставка. Ја Скелото кога сум го гледал во Аталанта и претходно кај беше во Чезена(?), секогаш истото си го мислев, трчач. Само атлетски способности на него, добра градба и тоа е тоа. Не доволно добра техника за да биде опасен доволно во офанзива и недоволно добар во дефанзива. Некоја полоша верзија на Маџо. Може ќе се го планираат за офанизивен бек некаков, ама и така мислам дека нема нешто што веќе нашите други бекови го немаат, а нашите други бекови не се многу добри.
Исто и за Кузманович, се слагам добар беше во Фио, ама од тогаш не успеа да си го претвори потенцијалот во некоја предност, добар во многу работи, многу добар во ниедна. Некоја физички послаба верзија на Гуарин, што исто мислам дека нема да ни смени многу во играта. Сеа, него и не сум го гледа многу, се надевам сум грешка.
Работата е што поправаме нешто во средината, одкога растуривме нешто друго, што во принцип е карактеристично за Интер.

Ја најголема надеж да се смени нешто во Интер,како резултат на зимава, ја гледам во хрватот и затоа и ме интересира како ќе игра во Интер, на првите утакмици, зошто од нив многу ќе зависи за неговата кариера тука. И не зошто мислам дека стварно имаат некаков проект:pos: , туку заради малата надеж дека можда е толку ретко талентиран, што ќе успее барем да е толку добар уште од почеток за да има помалку ненормална линија на развој од другите млади играчи во Интер. Има талент тоа е сигурно, ама колку е спремен за тоа што го чека во Интер, тоа без да го гледаме не може да се знае.
Само стартот, за како Интер ќе се однесува, не ветува многу. Ќе го изгорат детето, уште не заиграно за клубот. Огромен притисок му ставија на грб ни крив ни должен. Па 10та на Снајдер му ја дадоа, па медиумите го најавуваат како Меси, па цел клуб го чека како супер ѕвезда што ќе ни ја сврти сезоната. Ќе им стават и на навивачите очекувања за него и сите ќе се фокусираат на неговата игра и ќе му замерувааат за проблеми што он не може да ги реши. Прават глупост. Едноставно незнаат средина да најдат, или ги третираш како маргиналци или им ставаш притисок што не треба да го имаат. И со Кутињо исто направија ако се сеќавате, па еве како заврши тоа.

251284hp2.jpg

Dođite... za dve-tri godine. Jer se mi još zajebavamo!

Дечки, дали Кутињо беше селектиран за вашите натпревари во ЛЕ?
Кутињо сите голови оваа сезона ги постигна у ЛЕ. Таму добиваше највеќе шанса и ја оправда.
--- надополнето: 2 февруари 2013 во 18:27 ---
178272-432.jpg
СЛИКА ДАНА!!!
--- надополнето: 2 февруари 2013 во 19:00 ---
Oglasio se i Mario Corso, legenda Intera.

"Inter se pojačao, ali želim naglasiti jednu stvar: Ako Stramaccioni želi potvrdu kvaliteta Kovačića, onda će ga morati koristiti. Kovačić mora igrati od početka ako je dovoljno jak", smatra Corso.
Совет од една голема легенда...да веруваме дека ке го послуша.

Aииии кој Сисоко отишол у Њукасл, па и за багателна сума ...
Абе гомно у оној шеширон некој нека му стаи еј, гомно. Го следеа до лани, до лани се поврзуваа со него, за оној Паулињо доктор по науки е, ете ти средина и за сеа и за наредни 5 години уз него, Гуарин и Ковачич. Кој курац го баталија стварно не ми е јасно, финансиските услови за да се донесе не идеални, преидеални беа, сеа пиши пропало.

Ептен голем товар за дете од 17 години, се очекува многу, тоа може да има секакви влијанија на него, а има потенцијал, не е лош, баш чекам да видиме како ќе изигра утре тимот, сигурно ќе игра некој од новивте играчи..
Исто Гуарин имал некоја ситна повреда на тренинг, можно е утре да не стартува од 1ва минута.

Аирлија засилувањата,од историски ликови преку мускетари, до го*мани.Значи сме ги земале,Иван Горан Ковачиќ,Кузман Капидан,мускетарот Арамис и го*рот КАРИ-зо!
Биче весело!

Aииии кој Сисоко отишол у Њукасл, па и за багателна сума ...
Абе гомно у оној шеширон некој нека му стаи еј, гомно. Го следеа до лани, до лани се поврзуваа со него, за оној Паулињо доктор по науки е, ете ти средина и за сеа и за наредни 5 години уз него, Гуарин и Ковачич. Кој курац го баталија стварно не ми е јасно, финансиските услови за да се донесе не идеални, преидеални беа, сеа пиши пропало.

Се изнапазари Њукасл за багатела у Франција ко на битпазар да беа . Колку ми е криво за Сисоко , знам го поврзуваа со нас ама ништо а дечкото вчера газеше еј , газеше . Овој за Кузманович е измислен ама ај ...

http://www.jutarnji.hr/kovacic-prvo-odbio-desetku/1082830/

И малиов е сам свесен дека му ставаат преголем притисок.......
Не ми изгледа на арно ова.......јест да е талент и дека може да стане светска класа играч,но да му се става одма цел клуб на грб не е фер кон детето.
Малиот од што сум гледал од него е карактер,али мислам дека тешко ќе се снајде со ваква состојба околу него.....

Иначе има шанса да игра денес ? Да знам дали да барам стримови.....:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom