Фан Клуб: Интер

Ковачиќ ви е еден од најдобрите потези во последниве неколку години. Многу мирно се одвиваа работите, ни глас ни ништо ОП официјално излезе. Добар талент е.
Фала богу... Оддамна го зборевме ова дека вака треба да се прават работите. Јас реков дека Паулињо е мачкање очи и дека нема да го земеме. Исто реков и дека Мај есс што Страма го сака Паулињо :D

Април тек ..

TheTrooper Кажи збор два за Ковачич, ако не се лажам ти навиваше за Динамо Загреб и си во тек со работите поврзани со тој клуб.
--- надополнето: 30 јануари 2013 во 20:54 ---

Не се ич многу пари, малку пари Интер земаа за Снајдер ама тоа секако е кривица на тимот, во денешни услови толку е за вакви фудбалери. Баерн Минхен, Јуве, Ајакс и ред други големи тимови веќе имале испратено скаути по него, го прателе долго време, затоа у тајност се работело и затоа и толку кошта. Втор најмлад стрелец е у историјата на ЛШ, јебига, цената за денешни услови е таква за ваквите фудбалери.
Мамиќ уште вечерва да цркне со најлоши маки.........семето да му исуши,на гроб луѓе да му играат,сон да не види цел живот.Ето што мислам за тоа што го продаде и за тоа каков играч е и може да биде.

Се во животот што сакаш Мамиќу да ти поцрка..........
Веројатно е свесен дека му доаѓа крај,па пробува да го саботира клубот.........Матео Ковачиќ и тоа за само 11 милиони.........не ме јеби.Уште сезона-две да го завршеше ако не извадеше за него повеќе од што извади за Модриќ да ме убиеш.......
Ова е најлош трансфер на Динамо во неговата историја,Матео Ковачиќ за само 11 милиони продаден.
Башка што го саботираше трансферот на Хасани,што кажа дека нема да носи играчи овој период,што го врати Јурчиќ во клубот.Се надевам дека сето ова му е обид за саботажа пред да си замине од клубот.Ако е Ковачиќ во Интер цената и разјебан клуб до даска......нека,само да го нема тоа гадниот сурат негов.

Да не тупам со ствари за Динамо......малце за Ковачиќ.Без претерување во својата генерација е во топ 5 играчи....светски талент.Во ЛШ во група со ПСЖ,Динамо Киев и Порто на сите натпревари беше најдобар играч во средниот ред.Подобар и од тие во ПСЖ,Киев и Порто...........само со фаул можеа да го сопрат........невидено талентиран играч.Каков Модриќ какви бакрачи, Ковачиќ е поталентиран од сите хрватски играчи што излегле.
Само што мислам дека е премлад да си отиде и дека овој трансфер ќе му ја поебе кариерата.......
А за тоа е криво тоа гомно од Мамиќ.
Чоече ми иде да се отрујам,не ми се верува уште.........

Со среќа нека ви е......само да не го заебете таму.

Абе све тоа убаво што го купиле младичот али не е тука завршена работата, треба и да се игра, да се форсира а не да влезе во 80та на 0-1 резултат да се покака и да се затуца на клупа а со тоа и да го сјебат за цел живот, затоа што нели Страма форсира ужасна тактика и треба да играат Камби, Гаргано, и нормално сега откако се врати - мистер Деки.:)

Со среќа нека ви е......само да не го заебете таму.
Од ова се плашиме сите. Да го читал форумов, сигурно немало да дојде во Интер. Катастрофа сме со работа со млади играчи, плус катастрофа сме и со други работи, како формација, неговите соиграчи, начинот на игра...

Или ќе биде топ и ќе ја промени цела игра на Интер, или ќе биде лошо за него...

Од ова се плашиме сите. Да го читал форумов, сигурно немало да дојде во Интер. Катастрофа сме со работа со млади играчи, плус катастрофа сме и со други работи, како формација, неговите соиграчи, начинот на игра...

Или ќе биде топ и ќе ја промени цела игра на Интер, или ќе биде лошо за него...
А мислиш дека него многу го прашувале што сака..........Му кажале Интер те купи овој се помочал од среќа и то је то......
Мислам дека од сега ќе почнам повеќе Интер да го пратам,а скроз да прекинам Динамо......

Нема веќе смисла мазохизмов........

Лееее колку рејџ поруки и коментари сум оставил по интернетов ради овој трансфер.И на Динамо фб страната ги отерав сите у курац.....прав интернет хулиган :P

А мислиш дека него многу го прашувале што сака..........Му кажале Интер те купи овој се помочал од среќа и то је то......
Мислам дека од сега ќе почнам повеќе Интер да го пратам,а скроз да прекинам Динамо......

Лееее колку рејџ поруки и коментари сум оставил по интернетов ради овој трансфер.И на Динамо фб страната ги отерав сите у курац.....прав интернет хулиган :P
Секако дека не го прашале, али и Интер може да му биде отскочна даска, тешко е да прогнозираш, може ќе стагнираше наредните години во Динамо и ќе останеше вечен талент. Мора да се докаже и на повисоко ниво, ако е добар, ќе се забележи тоа без разлика колку е Интер тиња...

Туку ти викам, се надевам дека 360 ќе ја смени играта на Интер во иднина, мене ми изгледа како сосема солиден играч, само од клипчето од 2011 има доста грешки во пасовите како и нашиов Кутињо.

58215_560590413953278_1911981267_n.jpg
Наредно лето ќе мора да се работи на друга формација, едноставно со тројца назад не ја бива во иднина, сезонава нека се изгура, премногу ќе е ако пак се менува.
--- надополнето: 30 јануари 2013 во 22:43 ---
TheTrooper фала друже за исцрпниот одговор, ја искрено се надевам дека нема да се уништи неговиот талент тука, мада Интер и не се познати по начинот на работа со вавките, једина надеж гледам во Страмачиони, ако почне и он да си го дига носот и да не допушта друг да му диригира од горе, покажа човекот дека одлично знае да работи со младите ама еве во Интер слабо им дава шанса, бар до сега.

И мислиш со Интер да го замениш? Ти стварно си мазохист.......
:)

Јас последен што памтам што од анонимус прерасна во ѕвезда во Интер е Мајкон друг не ми текнува.
Се што се купи друго што помтам се се уништи примери 100.
Последните околу кои ќе се градеше тимот ги нема веќе никаде мислам на Кутињо и Алварез.

Интер оди пак на лотарија шансите се 10 према 1 се оди на тоа имат талент белким ќе успее барем еден од нив.

Инаку тимот е разбиена гарда овие Мурињо,Капело и Фергусон заедно не може да ги сколопат.

колку ќе добие шанса ковачиќ реално покрај камби занети деки и гаргано ... овие се фикс во прв тим ... поготово сега со скелото кога ќе игра десно ? занети мора да игра бил добар или не .... капитен е икона и мора да игра

Типична интерашка работа. Цел преоден рок давај изјави, и во последните 2-3 дена купи се што можеш на јуриш. Колку да има некоја еуфорија кај навивачите до првиот натпревар. И пак без некоја концизна стратегија се прават работите.

Скелото е просек играч. Переира по десна страна, само што мислам дека ни на Переира нивото не е. Ич не ми се свиѓа трансферот.
Кузманович исто. Беше, а претпоставувам дека уште е, прилично просечен играч. Не очекувам ништо од него што веќе го немаме.
Двајцава млади посебно тој од Уругвај а и хрватов не ги коментирам зошто ни сум ги гледал ни очекувам нешто многу да придонесат барем оваа сезона.

Овој Ковачиќ ја го знам од луѓе што многу играат фудбал менаџер, никогаш не сум го гледал како игра. Оние клипчиња од јутуб што сега ги гледав, зошто реакциите на фановите стварно ме заинтересираа, го кажуваат тоа што и годините му го кажуваат, а тоа е дека е многу многу млад, неискусен и недоработен. Штом во компилација со најдобри моменти на секој еден два добри потези, следниот му е некоја лесна грешка, тогаш очигледно добиваме младинец, со многу голем ризик поврзан со него.
Талентот не му го спорам и им верувам на сите што зборат дека е еден од најголемите таленти во Европа. Ама, тоа од перспектива на Интер не значи многу, посебно што и солена сума има залепено на него.
Не ми е јасен и толкавиот ентузијазам што одеднаш ги удри сите, посебно во денови кога го продадовме играчот што пред 2 години беше еден од најдобрите таленти во Бразил. И тоа по 2 и за него и за клубот катастрофални години. Дури и да е еден во деценија талент, кога ќе го ставиш играчот во раце на Интер, пак веројатноста е многу мала дека ќе успее. Талентот е битен само затоа што можеш да го развиеш во некој иден квалитет. Ако вториот дел од равенката го немаш или не знаеш да го направиш и резултатот ќе го немаш. Интер во последните 10 годин извади само еден полуквалитетен играч од еден куп на талентирани играчи, а тоа е Балотели. Никој друг

А проблемот е што во Интер се бара прво и основно успех од сите играчи и тоа не било каков туку променлив, навивачки успех, како на нашиот претседател. Освен ако не дојде некој млад играч и по неке чудо не покаже квалитет, висок квалитет одма, без простор за учење, без простор за грешки, тогаш најверојатно ќе заврши како Кутињовци, Алварезовци и Сантоновци.
Ја искрено се надевам дека детево ќе биде вонсериски талент што ќе може и во услови кога малку му се помага од клубот да се изгради во играч и да добиеме конечно светска класа везњак. Ама поверојатно ми е дека за некоја година ќе бега од тука за да спасува кариера и ќе го колне денешниов ден од петици.

Со среќа да вие со здравје да си го користите зверот што го купите играчиште ке биди има огромен потенцијал и веќе е добар играч др останува на вас... познавајќи ја италија (n)

Но му посакувам се најдобро на детето ств е неверојатен талент (y)

Честито уште еднаш

Ле-Ле...не ми се верува дека го дадоа туку така. Браво, талентИШТЕ земавте, честитки.(y)

Дојдов и за нешто друго, ме интересира, последна утакмица на Кутињо за Интер кога му е? Гледам на нет, на една страна пишува дека е повреден :unsure: а прееска на интервјуто при официјалното претставување кажа дека е спремен да игра.

Некако чудно ми е зошто страната од каде што најдов дека е повреден се точни со информации, не е некоја со квази новинарчиња што само лупаат по тастатура и копираат „вести“ од социјални мрежи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom