Фан Клуб: Интер

Многу песимистички гледате на работите..
Јас сум убеден дека и со овој моментален тим, плус Кастаињос, Алварез, Коутињо, Џонатан монатан па и Оби кој има шанса во иднина да биде првотимец во тимов, без разлика што се инкогнито играчи, со вистински пристап од тренер и играчите на терен, со орање ко да нема утре, можат да ја освојат Серија А.
Со таков однос ко у Саботата од поединци, па и Меси да им го донесе Морати, џабе е ...

Еве, малце отворете си ги пошироко хоризонтите зашто знам дека ретко кој од вас тука прати Бундес, гледајте ги Дортмунд, ја лани цела сезона ги пратев и планирам и оваа да продужам, уште ни цел тим не им го имам научено од што се '' непознати '' за мене тие фудбалери, ама нивниот однос на терен е фантастичен, зинат да те остават, и тренерот како емотивно го прима секој погодок, мерак да ти е да ги гледаш.

Сеуште никој не знае како ќе се одвиваат работите на терен оваа година со Гасперини, во моментов ко фан на Интер се надевам на најдоброто, по стартот на сезоната кога ќе го осетиме моментот '' реалност " до некаде ќе имаме одредена слика за што всушност е способен Гасперини ко тренер на екипава.

What you're saying is: get rid of the super stars, or the ones that act like super stars :D

Im with you on this one... :)

Ама некако работите вие ги напраивте многу лошо (колку е реално тоа, или само си трипаме ние тука на форумот незнам...) , на човек веќе страв му е да влези во фан клубот, сигурно не сме у толку голем минус, па да ни треба нов газда или некој да не спаси од бедотијата, и така наеднаш да не фати криза, па да продаваме фудбалери за да се вадиме, и да стоиме во место секоја наредна година и да купуваме некои си не проверени дечишта од Јужна Америка.

Ќе видиме како ќе се одвива почетокот на сезоната, ама сигурно не како изминативе години како што бевме навикнати на титули, барем тоа е мое мислење..

Јас сум убеден дека и со овој моментален тим, плус Кастаињос, Алварез, Коутињо, Џонатан монатан па и Оби кој има шанса во иднина да биде првотимец во тимов, без разлика што се инкогнито играчи, со вистински пристап од тренер и играчите на терен, со орање ко да нема утре, можат да ја освојат Серија А.
Со таков однос ко у Саботата од поединци, па и Меси да им го донесе Морати, џабе е ...

Еве, малце отворете си ги пошироко хоризонтите зашто знам дека ретко кој од вас тука прати Бундес, гледајте ги Дортмунд, ја лани цела сезона ги пратев и планирам и оваа да продужам, уште ни цел тим не им го имам научено од што се '' непознати '' за мене тие фудбалери, ама нивниот однос на терен е фантастичен, зинат да те остават, и тренерот како емотивно го прима секој погодок, мерак да ти е да ги гледаш.

Сеуште никој не знае како ќе се одвиваат работите на терен оваа година со Гасперини, во моментов ко фан на Интер се надевам на најдоброто, по стартот на сезоната кога ќе го осетиме моментот '' реалност " до некаде ќе имаме одредена слика за што всушност е способен Гасперини ко тренер на екипава.
Да ти е милина да го гледаш Дортмунд,таков тим одамна немам гледано:)! Тренерот Јирген Клоп од кога дојде ги уигра феноменално и одма стигнаа до титула,сега ги гледав во петокот и без Сахин везеа на терен!Иначе читам пишувате Интер многу пари дужел,јас се навикнав на трофеи и многу ми е чудно ако не освојуваме,лани земавме светски куп и куп на Италија,оваа година пак купот некако најсигурно делува по ждребката така да не би требало да останеме со празни раце:)

Целата фама се крева поради финансиската слика на тимот, не дека у моментов се очајни ( мислам на играчкиот кадар со кој располагаат ), муабетот главно е оноа, ко што пишав поназад, подобро да се спречи отоколку да се лечи, бидејќи со ваков однос тешко дека ќе егзистираат горе високо во иднина.
Едно е сигурно, фамилијата Морати останува во тимот што значи продажба у никој случај нема да се случи, никакви најави нема за такво нешто ниту пак Морати помислил на тоа.

Во Јули беше запрашан дали се вистините најавите дека доколку скудетото од 2006 им биде одземено ќе се повлече од тимот и ќе го препушти на еден од неговите синови, или воопшто ќе се повлечат од Интер, он кажа, ја не работам за нив ( оние кои ја буткаа таа одлука ), работам за фановите.

Ова налага дека пристуството на оваа фамилија во Интер ќе продолжи и во иднина и ќе трае доста долго, добро за нас е што пасијата за фудбал и љубов кон Интер е присутна кај неговите синови ( Анџеломарио е оној кој ќе треба да го наследи, дури и он ја имаше честа да излезе прв со пехарот од ЛШ кога пристигнаа со авионот во Милано ), што значи план постои, каков, ќе видиме, едно е сигурно, потребни се промени во финансиското работење кои ќе придонесат голем трансфер буџет, односно, трансфер буџет доволен да се креира или одржува една шампионска екипа на врвот, и да се средат сите оние расходи кои се енормни секоја година.

Со ова последново не подразбирам дека треба да чекаат стадионот да им биде изграден.

@IOsono, Suspender
Нека не ви прави мајндфак гугл транслејтот, тоа Официјално(official) што стои е уствари ГАЗЕТА :)

Што се однесува до ситуацијата, истото го вртиме скоро секој ден, дај нека дојде 31ви август и да видиме на што сме...

Се ми е тоа јасно, и тогаш ми беше јасно, ама како што реков, има причина поради која Морати у моментов а и сезониве претходно не е во состојба да ги дава парите ко порано и затоа се обидуваат да најдат начин за да функционираат без нековите финансиски инекции ...
Потпишаа и договори со низа спонзори, од нив само Turkish Airlines ни се познати нам, уште ги чекам со некоја реклама за нив ко што имаат Манчестер и Барса.

Единственото нешто што може да му удри у моментов у глава е да укапира дека вака нагла промена е многу лоша за Интер, и да изнајде начин за уште една финансиска инекција во тимот, презависни се од неговите пари а дојдоа до период кога истите се и те како неопходни.

Али тој филм очигледно нема да го гледаме, за жал, дај боже да бидеме демантирани.
Syn сака да се надоврзам за то со спонзорите..исто така Интер пред две недели потпиша со една Нафтена компанија за произвотство на Природен гас (http://www.suissegas.eu/) ..а верувам ке има уште спонзори...Интер излеа тука го бара спасот да се намали еден дел од минусното салдо.
--- надополнето: Aug 8, 2011 3:19 AM ---

За да Интер биде ко Дортмунд ке треба да се продадат Шнајдер и Ето. Тимот на Дортмунд нема ѕвезди и сите играат ко еден човек..нема еден играч преку кој мора да помине топката...како кај нас на пример да се организира напат мора Ето да ја допре топката..пред Ето исто беше и со Милито.. пред него исто беше и со Ибра.
За да бидеме Тим ко Дортмунд не треба да ја базираме играте на еден човек...
--- надополнето: Aug 8, 2011 3:32 AM ---
Интер на овој дуел лани покажа дека може и без Ето во тимот, кој беше во голема криза...е може да се каже тука наликуваме на Дортмунд,
А најголе кривец за двата гола е Матераци можете сами да видите убаво.

Не знам дали го знаете распоредот за новата сезона али според мене Интер нема многу тежок распоред, тешките утакмици му се убаво распоредени. На стартот отвараме со Лече, после Палермо гости па Рома на Меаца и до 10 коло лесни ни се сите (во 10 коло играме со Јуве дома). Со Милан играме претпоследно коло, со Лацио последно.
http://www.soccerway.com/national/italy/serie-a/2011-2012/regular-season/

Ако више не освојуваме Серија А , бар Губрентус да ги тепаме годинава .....преку кур ми е да глеам како неспособните против нас играат ко да е финале на лш а нашиве ги третираат како лече .... и послаби -.-

Julio Cesar, Maicon i Lucio (Brazil): Njemačka-Brazil, srijeda 10. kolovoz 2011, Mercedes-Benz Arena, Stuttgart (20.30);

Giampaolo Pazzini, Andrea Ranocchia i Thiago Motta (Italija): Italija-Španjolska, srijeda 10. kolovoz 2011, Stadio San Nicola, Bari (20.45);

Dejan Stanković (Srbija): Rusija-Srbija, srijeda 10. kolovoz 2011, Luzhniki Stadium, Moskva (19.00);

Joel Obi i Sulley Muntari (Nigerija i Gana): Gana-Nigerija, utorak, 09. kolovoz 2011, Vicarage Road Stadium, Watford (19.30);

MacDonald Mariga (Kenija): Botsvana-Kenija, srijeda 10. kolovoz 2011, University of Botswana Stadium, Gaborone;

Wesley Sneijder (Nizozemska): Engleska-Nizozemska, srijeda 10. kolovoz 2011, Wembley Stadium, London (20.00);

Goran Pandev (Makedonija): Azerbaijđan-Makedonija, srijeda 10. kolovoz 2011, Tofik Bakhramov, Baku (17.00);

Luca Caldirola, Marco Davide Faraoni i Davide Santon (Italija U-21): Italija-Švicarska, srijeda 10. kolovoz 2011, Stadion F. Ossola, Varese (17.00);

Luc Castaignos (Nizozemska U-21): Švedska-Nizozemska, srijeda 10. kolovoz 2011, Landskrona IP, Landskrona (18.00);

Denis Alibec (Rumunjska U-21): Bugarska-Rumunjska, srijeda 10. kolovoz 2011, Lovech Stadium, Lovech (20.00).
--- надополнето: Aug 8, 2011 12:39 PM ---
http://www.fcinternews.it/?action=read&idnotizia=54694
Juraj Kucka е 50% играч на Интер, Интер за него плати 8мил. Останува уште да се договорат со Џенова каде ке игра оваа сезона.

███▓▒░░MERCATO░░▒▓███►: Inter dao zeleno svjetlo za odlazak Sneijdera i Eto'a! Rekao ja Branca, ali i naglasio:
"No, bilo kako bilo Inter ne misli zadržavati igrače koji ne žele biti ovdje", zaključio je direktor Branca.
U Interu se nadaju da mogu doći do obnove ugovora Samuel Eta, a želi ga ruski Anzhi,koji mu nudi 20mln po sezoni.M.Mariga bi želio da pređe u Real Sosijedad.
Gasperini je počeo da kroji mlađi Inter,igrači koju su se sad pokazali su Obi,Alvarez,Castaignos,Faraoni​.Ali također je naglasio da nema namjeru prodati Couthina. Tevez je spreman ici u Inter, i sa smanjenjem plaće,i ne želi čuti o razmjeni sa Eto-m. Otkazana je prijateljska utakmica 14.augusta sa Malagom u Španiji,tako da će Inter igrati prijateljsku sa nekom ekipom iz Italije.

███▓▒░░MERCATO░░▒▓███►: Inter dao zeleno svjetlo za odlazak Sneijdera i Eto'a! Rekao ja Branca, ali i naglasio:
"No, bilo kako bilo Inter ne misli zadržavati igrače koji ne žele biti ovdje", zaključio je direktor Branca.
U Interu se nadaju da mogu doći do obnove ugovora Samuel Eta, a želi ga ruski Anzhi,koji mu nudi 20mln po sezoni.M.Mariga bi želio da pređe u Real Sosijedad.
Gasperini je počeo da kroji mlađi Inter,igrači koju su se sad pokazali su Obi,Alvarez,Castaignos,Faraoni​.Ali također je naglasio da nema namjeru prodati Couthina. Tevez je spreman ici u Inter, i sa smanjenjem plaće,i ne želi čuti o razmjeni sa Eto-m. Otkazana je prijateljska utakmica 14.augusta sa Malagom u Španiji,tako da će Inter igrati prijateljsku sa nekom ekipom iz Italije.
omg...

Ако успеат да го договорат Тhe Biatch за оваа сезона а не за наредната би било супер, и Милан сериозно беа заинтересирани за него, одличен фудбалер е и ќе биде од корист за екипава ...

За Снајди искрено, ако веќе си заминува, сакам тоа да биде Сити зашто гарант повеќе ќе понудат од Јунајтед, ама евентуалниот ангажман на Насри од страна на Сити ќе значи и дека и дефинитивно дека следната дестинација на Снајди нема да биде Сити.

Се споменува Хернанес од Лацио ко опција по Снајдер, лани даде 11 гола и имаше 5 асистенции, нема да биде лоша алтернатива али и Лацио тешко дека би се ослободиле од него, Лотито веќе е на тапет кај фановите неколку години а ова само дополнително ќе ја прелие чашата.

Зошто никој не го спомнува Хамшик? Наполи купе 3 играчи за во средина, Инлер, Џемаили и еден друг, па мислам дека со политиката наша ’’нудам 100 деца и 1 милион евра’’ + Марига или Пандев, може да договориме некоја размена со Хамшик.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom