Фан Клуб: Интер

223,4 милиони во загуба. Добро бе, како го водат тимот овие нашиве? Знаат да водат клуб? Не ми е јасно како сме знаеле дека ќе одиме во минус и нон стоп сме оделе по тој пат... Кретенизам е ова.

Не е кретенизам зошто до вчера никој не му кажуваше на Морати како да ги покрие парите, де од ваму да дојделе, де од онаму да дојделе... па човекот си одеше во зијан и си правеше мерак, нешто како арапиве сега. И сега одеднаш му ја испорачаа сметката на некој начин и му кажуваат дека не може да си прави што сака, демек за добро на фудбалот.

Едноставно е невозможно да поставуваш исти финансиски правила за сите во земји со различни закони и различни даноци. Платини не е информиран дека Европа не е обединета. Хоупфули никогаш и нема да биде, т'ибам бирократите...

1.Не е кретенизам зошто до вчера никој не му кажуваше на Морати како да ги покрие парите, де од ваму да дојделе, де од онаму да дојделе... па човекот си одеше во зијан и си правеше мерак, нешто како арапиве сега. И сега одеднаш му ја испорачаа сметката на некој начин и му кажуваат дека не може да си прави што сака, демек за добро на фудбалот.

2.Едноставно е невозможно да поставуваш исти финансиски правила за сите во земји со различни закони и различни даноци. Платини не е информиран дека Европа не е обединета. Хоупфули никогаш и нема да биде, т'ибам бирократите...
1.Не дека не може, Морати сеуште може да дава пари од свој џеб ама финтата е што очигледно не е самиот во можност тоа повеќе да го прави, па работат на тоа клубот да не зависи само од неговите финансиски средства ...
Инаку он доколку сега даде 200 милиони за трошење ништо незаконски нема да направи, финтата е што очигледно не е способен да функционира ко што функционираше на времето, т.е., ако рашарате у последниве 5 години, енормното трошење за играчи заврши по Ибра и Виеира.

2. Тоа и мене ми е муабетот, дел од клубовите низ Европа ќе бидат фаворизирани со тие ограничувања поради подобрите услови во нивните земји, најпаметно ќе биде да се регулираат платите на фудбалерите ама тоа во моментов е Утопија во фудбалскиот свет, погледни ги Наполи, Удинезе, Порто и ред други такви екипи, најплатениот играч им заработува 1.5 милиони евра по сезона, во Удинезе ако не се лажам само Алексис Санчез заработуваше над 1 милион годишно.

Проблемот е тоа што италија заостанува зад европските држави на фудбалски план.Во една шпанија екипите од тв права зимат по 100 милиони годишно во италија зимат околу 10 милиони.Во италија има ного специфични закони што самите тие што ги пишале сега неможат да ги разберат непа останатите.а УЕФА направи со оваа фер плеу да се фаворизираат некои екипи на чело со барселона и реал мадрид,евентуални и шеиците.така да мислам дека оваа фер плеу ќе пропадне али времето че покаже.Морати како што имам читано и слушано цели 5 години долговите ги подмирува преку неговата нафтена фирма а интер мислам дека никоја година не е завршила со профит ,освен кога освивме триплете и + другите 3 круни завршивме со едно 100 Милиони профит ако не се лажам...Така да италија е многу назад со европските земји на фудбалски план :)
--- надополнето: Aug 7, 2011 9:15 PM ---
И на барса фан клубот македонскиот прочитав дека барса и оште неколку европски гиганти меѓу кои и челзи се залагаат за излез од првенствата на УЕФА односно ЛШ и од 2014 да формираат свое првенство слично на ЛШ само под името КУП НА ШАМПИОНИТЕ....неш повеке ако знаате во врска со тоа?

As reported in the preview FcInterNews.it, Sneijder told a Dutch newspaper Sport: "I read everything, but I can honestly say that I know nothing - says Wesley - All I know is that the money is needed for Inter , and apparently my price is the best one for sale. As for the interest from Manchester United and City can be short: I have not spoken with any of the two clubs, so it may make sense to say a word about my future . Next week I will play with Holland against England and then I will have five days of vacation. I suppose that by then everything will be clear, "said Sneijder, who does not exclude the hypothesis of a departure.

As reported in the preview FcInterNews.it, Sneijder told a Dutch newspaper Sport: "I read everything, but I can honestly say that I know nothing - says Wesley - All I know is that the money is needed for Inter , and apparently my price is the best one for sale. As for the interest from Manchester United and City can be short: I have not spoken with any of the two clubs, so it may make sense to say a word about my future . Next week I will play with Holland against England and then I will have five days of vacation. I suppose that by then everything will be clear, "said Sneijder, who does not exclude the hypothesis of a departure.
Што знам тој ги држи сите конци во играта на Интер ако си замине неверувам дека ќе има достоен наследник можеби нешто алаврез да се потруди во смисла на креирање на играта али неверувам (n)

На страна тоа, постот е околу причините за продажбата за кои дискутиравме пред некој ден.

Инаку се поголем е револтот за односот на медиумите кои според многу фанови се обидуваат да го дестабилизираат Интер пред секој натпревар. Класичен пример е Газета која пред натпреварот со Милан излезе со голем наслов Снајдер во Сити, и мислам дека тука некаде стоеше и зборот ОФИЦИЈАЛНО. Можам да замислам како наместо да се посветат 100% на натпреварот, Снајдер во соблекувална морал да одговара на прашањата на колегите и да ги убедува дека не знае ништо. Испадна дека договор (сеуште) нема, и дека е далеку од официјално. Сега Газета премина на приказната „после Снајдер - Ето“. Необично од овој весник кој немал навика да оди до таму предходно. Најбанална приказна која ја прочитав деновиве беше како Снајдер и Ето се скарале во авионот поради местата за седење, само не се сеќавам дали беше Газета или некој друг медиум. Да беше Мурињо сега ќе ги пукаше... можеби затоа порано и кога провоцираа, го правеа тоа со усул...

На страна тоа, постот е околу причините за продажбата за кои дискутиравме пред некој ден.

Инаку се поголем е револтот за односот на медиумите кои според многу фанови се обидуваат да го дестабилизираат Интер пред секој натпревар. Класичен пример е Газета која пред натпреварот со Милан излезе со голем наслов Снајдер во Сити, и мислам дека тука некаде стоеше и зборот ОФИЦИЈАЛНО. Можам да замислам како наместо да се посветат 100% на натпреварот, Снајдер во соблекувална морал да одговара на прашањата на колегите и да ги убедува дека не знае ништо. Испадна дека договор (сеуште) нема, и дека е далеку од официјално. Сега Газета премина на приказната „после Снајдер - Ето“. Необично од овој весник кој немал навика да оди до таму предходно. Најбанална приказна која ја прочитав деновиве беше како Снајдер и Ето се скарале во авионот поради местата за седење, само не се сеќавам дали беше Газета или некој друг медиум. Да беше Мурињо сега ќе ги пукаше... можеби затоа порано и кога провоцираа, го правеа тоа со усул...
па нели од газете излезе и сторијата за караницата мегу гаспарини и ето па потоа излезе ето со демант,многу работи се работеа против интер и за негова дестабилизација,а за парите не ми стое дека на морати му требат многу пари па да го продаде снајдер за некоја си сума на пари.знам дека при завршувањето на купот на интер морати излезе со информација нам ни се потребни играчите кои се носители на играта на тимот како ето,снајдер и др и ние нема никако да ги продадеме нив,но доколку тие сакат да си заминат ние ќе ги разгледиме сите понуди кои ќе престигнат и секој играч си има своја цена доколку биде задоволена ќе може да преговараме

Не пратам многу што каде излегува ама Газета е најактивна очигледно...

Летово ако добро памтите со сите оние приказни кои излегоа за Скудетото од 2006 по извештајот на Палаци за тоа дека и Интер наводно работеле валкано Газета дело Спорт излегоа со статија дека Скудетото на Интер ќе биде одземено и ставија слика од дресот на Интер и околу знакот на Скудетото означено за сечење со ножици ...
По таа случка Морати побара од сите фанови на Интер да го бојкотираат весникот и од тогаш нештата се вакви какви што се, инаку во Италија овој весник секогаш важел за близок до Интер но приоритетот тираж си го направи своето.

Ако разгледате што Се се случуваше за време на Калчополи ќе видите дека Се почна од овој весник и самите луѓе од истиот на шала викаа дека немаа весници испринтано за цела нација бидејќи интересот бил многу голем па и сега можете само да претпоставите колку им рипна тиражот со статиите контра Интер пред одлуката на ИФФ која ко што и се очекуваше нормално, за нивна жал сепак, беше во корист на Интер.

Што мислите вие Интер нема 18 милиони за Касимиро како што пишува газете дел чоп?

Koga go prasale preeska Branka za izjavata na Snajder rekol neznam nisto prasajte go nego , druga mi e poentata na www.fcinternews.it osamna naslov Official : demek ako denovive ne potpise prodolzuvanje na dogovorot Samuel Eto moze uste letovo da ne napushti , raspad sistema :( , Inter go gledam sum kazal od 1992 i Darko Pancev ovakvi izjavi, malverzacii, shpekulacii nemalo nikogas , pa i togas ne se raspadnavme koga site ocekuvaa za vreme na LEDENO DOBA :)

1.Не дека не може, Морати сеуште може да дава пари од свој џеб ама финтата е што очигледно не е самиот во можност тоа повеќе да го прави, па работат на тоа клубот да не зависи само од неговите финансиски средства ...
Инаку он доколку сега даде 200 милиони за трошење ништо незаконски нема да направи, финтата е што очигледно не е способен да функционира ко што функционираше на времето, т.е., ако рашарате у последниве 5 години, енормното трошење за играчи заврши по Ибра и Виеира.

Еве Син, после милион страни за фифа фер плејот, го кажа тоа што јас тогаш го зборев цело време.

200 и кусур милиони не е мала пара тоа за фудбалскиот свет. Тој овие пари некогаш ги дал од свој џеб, сега за да ги покрие пак мора од свој џеб... Ај што знаеш можеби ќе му удри во главата дека тим со пријатели не се прави. Тронкети или ке даде многу повеќе пари, или тоа Пирели на дресот може многу бргу со Fly Emirates да се измени. Све е до Морати. Ама досега све што правел, нема шанси да му рече нешто на Тронкети, не е таков Морати, премногу е мек, можеби син му или внук му ќе бидат по строги и не толку емотивно поврзани со тимот.
--- надополнето: Aug 8, 2011 12:21 AM ---
Neka ni zaminat site igrachi, i onaka kur ne prajme ovaa sezona, i da ostanat i da ne ostanat prvo mesto vo serie a, tesko, za LSH da ne zboram. Barem vaka sto ke kineme nervi za vtoro mesto (i ke ne ostavat na raat drugite), ke se borime za 3 ili 4.

Се ми е тоа јасно, и тогаш ми беше јасно, ама како што реков, има причина поради која Морати у моментов а и сезониве претходно не е во состојба да ги дава парите ко порано и затоа се обидуваат да најдат начин за да функционираат без нековите финансиски инекции ...
Потпишаа и договори со низа спонзори, од нив само Turkish Airlines ни се познати нам, уште ги чекам со некоја реклама за нив ко што имаат Манчестер и Барса.

Единственото нешто што може да му удри у моментов у глава е да укапира дека вака нагла промена е многу лоша за Интер, и да изнајде начин за уште една финансиска инекција во тимот, презависни се од неговите пари а дојдоа до период кога истите се и те како неопходни.

Али тој филм очигледно нема да го гледаме, за жал, дај боже да бидеме демантирани.

Не верувам тој филм да го гледаме, да бевме во минус само 50 или ајде максимум до 60 милиони, додуша и лут (е ајде де...) ќе му бев на Морати што не го покрива долгот, ама ова е премногу. Јас не знам како ќе ги покријат овие пари. Ето и Снајче заедно преку сила се 100 милиони. 100 и кусур милиони каде? Уф... во длабоки гомна е тимот..

Него ме интересира, кога знаеа дека нема излез од ова, што не го дадоа Маикон за ~30 милиони лани? Или се надеваше Морати на триплете? :face_palm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom