Фан Клуб: Интер

http://www.calciomercato.it/news/12...oa-Kucka-in-nerazzurro-dal-prossimo-anno.html
Опасни станавме...не сме одлучиле уште оваа година кој ке го шитнеме, а кој ке го купиме...Ама важно сме пред договор со Џенова за Кучка да го земеме и да остане уште една сезона во Џенова. Така да за В година Кучка ни е прво засилување. :pos:

223,4 милиони во загуба. Добро бе, како го водат тимот овие нашиве? Знаат да водат клуб? Не ми е јасно како сме знаеле дека ќе одиме во минус и нон стоп сме оделе по тој пат... Кретенизам е ова.
Види ги останатите, ама проблемот е што газдата на Интер бара начин да се адаптира на тој фамозен ФФП, останатите не, мува не ги лази, трошат ли трошат, а Интер ги продава своите играчи и пак е во големи минуси.

И мала контрадикција, Снајдер вика на тимот му се потребни пари за да замине, кој кур тогаш Тевез ќе го зимаат, па и со позајмици мозајмици, истите пари што ќе ги добијат за Снајди ќе отидат кај грдиот кој патем кажано ќе ги цеди годишно бајаги со неговата плата.
Убаво вика Иосоно, на крај краева боље остај го истиов тим, или, третирај го тимот ко sugar daddy, ко што правеше порано, нека фрла пари од свој џеб а у иднина нека работи на редуцирање на огромните трошоци и нека носат нови спонзори, а ако и тоа не иде ко што треба, нека продаде дел од акциите, незнам што друго да кажам.

Пропаднатите пари се пропаднати пари, ако сака нив да ги врати тогаш нека го продаде клубот зашто вака у никој случај истите нема да ги види бидејќи како што гледаш и самиот, они и кога не трошат, и кога освојуваат Се, и кога го продаваат Ибра, Балотели и имаат плус од трансфер летата, на крајот пак се во минус.

Можно е да од лоша економска/финансиска политика ...мене мие мило што Blanc кај нас толку пари зачува и сеа новиот директор како лупа политиката aма мн паднавме претходните 2 години така што лани немавме пари за играчи и се беше на позајмица купено и рати :/ ....ама мислам дека интер беше мн фокусиран овие години на слава и ЛШ што ги забатали тие финанскиски работи ... а за црвениот дел се сложувам па за било кој тим да е ...

Можно е да од лоша економска/финансиска политика ...мене мие мило што Blanc кај нас толку пари зачува и сеа новиот директор како лупа политиката aма мн паднавме претходните 2 години така што лани немавме пари за играчи и се беше на позајмица купено и рати :/ ....ама мислам дека интер беше мн фокусиран овие години на слава и ЛШ што ги забатали тие финанскиски работи ... а за црвениот дел се сложувам па за било кој тим да е ...
Интер со години функционира на ист начин со тоа што на времето се хранеше од парите кои Морати ги даваше од свој џеб, инаку ако ја разгледаш финансиската состојба во последниве 10 години загубите годишни се горе доле исти, освен лани кога имаа загуба од 70 милиони евра што е прв пат после низа години они годишно да имаат загуба помала од 100 милиони евра ...
Ама тоа у секој случај не претставуваше никаков проблем бидејќи Морати секогаш даваше пари од свој џеб и тие загуби ги покриваше, проблемот е што тој третман клубот веќе го нема, Морати веќе не дава сопствени пари ко порано што правеше а и со економската криза во 2009 година и неговиот бизнис беше погоден па и таму губеше пари ( сега мислам ок дека е, се среди во тој поглед ).

Единствено решение у моментов, она инстантно, е Морати да се отвори ко булка пак, друго чаре немаат.

Бате Јуве не се натпреваруваше последниве две години во Лига на Шампионите и со тоа заштедија пари, а сега доста ке заштедат со иградбава на стадионот.

Интер со години функционира на ист начин со тоа што на времето се хранеше од парите кои Морати ги даваше од свој џеб, инаку ако ја разгледаш финансиската состојба во последниве 10 години загубите годишни се горе доле исти, освен лани кога имаа загуба од 70 милиони евра што е прв пат после низа години они годишно да имаат загуба помала од 100 милиони евра ...
Ама тоа у секој случај не претставуваше никаков проблем бидејќи Морати секогаш даваше пари од свој џеб и тие загуби ги покриваше, проблемот е што тој третман клубот веќе го нема, Морати веќе не дава сопствени пари ко порано што правеше а и со економската криза во 2009 година и неговиот бизнис беше погоден па и таму губеше пари ( сега мислам ок дека е, се среди во тој поглед ).

Единствено решение у моментов, она инстантно, е Морати да се отвори ко булка пак, друго чаре немаат.

Ако е на 98 % газда или 70% ...секогаш може да продаде 5-6 % од акциите но проблем е тоа што тешко некој да се заинтересира пошто не е контролен пакет ....можеби ке биде подобро или почнаа да тргаат пари на страна за стадионот кој знае :/

Бате Јуве не се натпреваруваше последниве две години во Лига на Шампионите и со тоа заштедија пари, а сега доста ке заштедат со иградбава на стадионот.
Ја незнам како со тоа заштедиле пари кога таму се најголемите приходи, и од Уефа и од ТВ права.

Syn мислам дека си грешка со стадионот и Летиција...
За стадионот колку што јас знам се уште немаат одобрение за градба на местото каде што сакаат, затоа и толку се оддолжува градбата.
А Летиција повеќе не е градоначалник на Милано. Имаше една статија во која што пишуваше нешто као у стил: сега потешко Морати ќе го добие одобрението за градба...
Letizia Brichetto-Arnaboldi Moratti (born 26 November 1949) is an Italian businesswoman and politician. She is the former mayor of Milan.
Листа на градоначалници на Милано...

Со ЛШ се добиваат повеќе пари од тоа што се штедат, секако тука има клаузи на играчи и останато кога играш но само групата да ја поминиш имаш огромен профит а и продажба на дресови од одреден играч ....Јуве уште во 2006 пред калчополи го имаше планот за стадионот ..Кога игравме ЛШ на крај на сезоан имавме профит од 30 милиони ..Лани 7 милиони благодарение на бланк и неговата мајсторија...а оваа година -14 милиони само поради тоа што не игравме во ЛШ .... ЛШ е огромен доход на пари

Ако е на 98 % газда или 70% ...секогаш може да продаде 5-6 % од акциите но проблем е тоа што тешко некој да се заинтересира пошто не е контролен пакет ....можеби ке биде подобро или почнаа да тргаат пари на страна за стадионот кој знае :/
Морати само 150 милиони евра ќе инвестира за стадионот, мислам толку беше, останатите не ми текнува од каде ќе беа инкасирани, нејсе, не треба многу филозофии, 2014 е далеку, вака до тогаш не може да се гура а тоа е факт.
У моментов реков кое е единствено решение, пак да удри црта и да дава свои пари за нови трансфери, друго решение нема, освен продажба на тимот ама тоа нема шанса да се деси.

Кога правам муабет за решенија, алудирам на конкурентен и силен Интер.
--- надополнето: Aug 7, 2011 6:47 PM ---
Syn мислам дека си грешка со стадионот и Летиција...
За стадионот колку што јас знам се уште немаат одобрение за градба на местото каде што сакаат, затоа и толку се оддолжува градбата.
А Летиција повеќе не е градоначалник на Милано. Имаше една статија во која што пишуваше нешто као у стил: сега потешко Морати ќе го добие одобрението за градба...
Letizia Brichetto-Arnaboldi Moratti (born 26 November 1949) is an Italian businesswoman and politician. She is the former mayor of Milan.
Листа на градоначалници на Милано...
Незнаев ова, реков, одамна не се замарам, последен пат кога проверував за Летиција, беше градоначалник на Милано ама пак ќе кажам, 2014, 15, сеедно, далеку е ...

Морати само 150 милиони евра ќе инвестира за стадионот, мислам толку беше, останатите не ми текнува од каде ќе беа инкасирани, нејсе, не треба многу филозофии, 2014 е далеку, вака до тогаш не може да се гура а тоа е факт.
У моментов реков кое е единствено решение, пак да удри црта и да дава свои пари за нови трансфери, друго решение нема, освен продажба на тимот ама тоа нема шанса да се деси.

Кога правам муабет за решенија, алудирам на конкурентен и силен Интер.
--- надополнето: Aug 7, 2011 6:47 PM ---

Незнаев ова, реков, одамна не се замарам, последен пат кога проверував за Летиција, беше градоначалник на Милано ама пак ќе кажам, 2014, 15, сеедно, далеку е ...

Па и за тоа правиме муабет кој и да е фан си го сака таков клубот па дури и оние на Пиаченца ...

До Јуни била градоначалник на Милано, тогаш ги загубила изборите ...

http://www.interpersempre.com/apps/blog/show/5742013-area-for-new-inter-stadium-identified
Еве нешто ново околу новиот стадион!!!
--- надополнето: Aug 7, 2011 6:56 PM ---
Moratti said that the team will not extend its contract with San Siro officials, and hopes that the new stadium will be ready by 2014, according to Virgilio Sport.

The stadium will be situated in Pero, north-east of Milan, near where a new proposed train line will be running to and from.

The new home is expected to cost approximately 400million, with Moratti not sparing any expense in providing a quality experience for the paying patron.
На Морати му требаат 400мил. затоа не купуваа играчи.

The new home is expected to cost approximately 400million, with Moratti not sparing any expense in providing a quality experience for the paying patron.
На Морати му требаат 400мил. затоа не купуваа играчи.
Нема сите пари он да ги даде, пола од тоа он ќе даде, расчачкај на нет ќе најдеш точно колку ќе дава Морати.

Нема сите пари он да ги даде, пола од тоа он ќе даде, расчачкај на нет ќе најдеш точно колку ќе дава Морати.
Знам дека нема да ги даде сите, тоа си е јасно...него сепак сегде пишува дека сезона 2014-15 Интер ке игра на новиот стадио..Сепак сега сме 2011г и не е се 3 години многу за да се изгради стадион..и башка кога ке го земеме фактот дека уште не е почнато да се гради...негде прочитав дека Ноември- декември ке почне да се гради.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom