Фан Клуб: Интер

Aбе сеа Нагатомо глеам Бене горе пишал, играл за Чезена а се бореле за опстанок, а подоле пишал за Поли и давање на сума од 10м евра, еве и 8 нека се, а он е играч кој, кхм, поголемиот дел од сезоната го дремеше на клупа за тим кој и дефинитивно испадна во втората лига.

Слабо контрадикторност у филозофииве, многу слабо, како и да е, и за Поли неам ништо против да дојде али не за сума поголема од 5м евра, се надевам има некоја мала откупна клаузула у случај да отпаднат али чисто сумјам.

Алал нека вие..две страни се расправате за квалитетите на Нагатомо и дискутирате за тоа дали ќе остани во Интер ко небаре тој ни е проблемот во екипата и сите голови од негови грешки да паднаа....јас би ви препорачал ако немате друга работа барем молете се догодина да не ги гледаме Занети,Дејан и Камбиасо прва постава во Интер бидејќи дури тогаш ќе бидиме ''турни ме да кинисам''..тука пола година се зборуваше како Санчез за евентуално засилување кај нас,а гледам во фан клуб Манчестер Јунајтед си го рачунаат за другата сезона...ако и овој играч ни избега турете му кур и на другата сезона..ионака Ибра ќе му остани на Милан па нема што да очекуваме:toe:..еден Монтоливо?,Поли?,Паломбо?,....не не вади од калта..нам ни треба играчи како Хамшик,Пасторе,Санчез,Хазард,Насри...некои што се офанзивно орјентирани и пред се квалитетни поединци, а не играчи што ја враќаат топката назад(такви еден куп ги имаме)....

Tргни го само Пасторе од таму, не им треба он у ситуација кога тука е Снајдер.

п.с. И Монтоливо е кока кола и за Поли и за Паломбо, он ќе биде одлично засилување за екипата во случај да дојде, а во моментов според најавите огромни се шансите да биде дел од Интер наредната година, фактички он е една од оние работи у тимов што фалат со оглед на фактот што Мота издиша у пакет со Занети, но мора покрај Монтоливо уште некое име да биде доведено на тој дел од теренот, ко Фабрегас на пример, или Хамшик.

Кога го спомнав Пасторе не мислев буквално на него(тој е капарен за во Милан да оди),туку потенцирав на играчи кои се во таа класа(надпросечно квалитетни ама недокажани)..а ако продолжат Морати и Бранка да носат ''Харѓа'' играчи или ако носат истрошени поединци..барем нека запнат за Аршавин од Арсенал...иако го нема досега во никоја шпекулација ,русинов ми е неостварена желба(и ќе ми остани)

џапанецов да си остане, Вивиано никако да се продаваат 50% што ги поседува Интер, нека го дадат во Киево или Џенова... да се земе еден од Поли/Губерти/Манини/Рамирез (Болоња) за на клупа, 99% Монотливо е завршена работава, и Хазард/Санчез мада според мене мислам дека без двајцата ќе останеме...

Навистина не разбирам што има потреба од лепење етикети еден на друг. Зборови како експерти и такви срања, навистина не се потребни тука. Ако некој не се сложува со некој друг, не е крај на светот. Аман ко деца веќе.

Еве за мене на пример MVP лани за Интер беше Мота, и годинава тоа го повторував нека се повредат сите, само он да не се повреди, ама никој досега не рекол нешто за Лео и за неговите “експертни“ тактики и тоа каде ги игра играчите, а за Мунтари кога играше крило на времето на Бени викавте и се деревте како да е крајот на светот. Зборов ми е, и јас сега кога некој го пцуе Мота треба одма ’’експерт’’ да го наречам? Пошо нели јас знам све, така? Затоа Син-е, полека, не дека нешто се навредив (или некој трет се навреде) ама да не го правиме фан клубот како тој на Јуве или такви клубови каде што повеќето се деца.

Сантон го критикуваш, значи пази, критикуваш дете кој Липи го повика за репрезентација да игра на 18 годишна возраст, затоа што на времето на Бени изиграл бедно. Ај вака да почнеме:

1. Лани па и годинава од Цезар, првиот голман на Бразил примивме минимум 10 гола. Од него само, не од одбраната, од Цезар.
2. Годинава од капитенот на Бразил, Лусио, сме примиле минимум 5 гола како ништо.
3. Од капитенот наш, тракторот, исто, минимум 5 гола.
5. Кастелаци, Киву, Кордоба... исто и од овие во времето на Бени беа најкриви за многу гола.

Ама не, тебе Сантон ти смета, го памтиш Сантон под водство на Мур? Мислиш годинава со Мурињо ке го земевме Нагатомо? Не, искрено те молам одговори ми, ама пред да ми одговориш мене одговори си себе си, дали Мур ке го купуваше и во најлудите соништа Нагатомо? Од примери погоре, гледаш дека нашите најдобри поединци под водство на Бени беа крш, некои уште се, ама сите знаеме дека Талахасе ништо не знае, Занети уште е 22 години. Овие се само одбранбените, да не зборувам за средината и за нападот. Навистина се чудам што гледате во Нагатомо за во иднина, убаво рече Бене, а и сите знаете и сами зошто е донесен Нагатомо, сите сме свесни не беше некоја сензација во Чезена, беше куп од ѓубре играчи, и ѓубре ќе остане, ме заболе мене дека играл во Интер, сум го пцуел Златан кога промашувал не пак овој, кој е никој и ништо и таков ке остане.

Тоа дека на ТВ ништо не се гледа, не се сложувам воопшто. Има работи кои на ТВ не може никогаш да ги гледаш ама најважното секогаш се гледа, како пример само, пушти во една соба 20 луѓе да гледат ист натпревар и после натпреварот прашувај кој бил најдобар поединец, 20 луѓе од стадионот и тие 20 што гледале на ТВ, 90% ке ти кажат ист одговор. Ама да, има работи кои не можеме никогаш да ги глеаме на ТВ, а тоа на тренинг што се случува да не правиме муабет. With this said (на мкд не знам фраза ваква) Краја од Кутињо е 1000 години назад во се. Во шут, во брзина, во техника, во памет, во све. Со живот се кладам на ова.

Taлахасе, да не се праиме наудрени за Сантон и да не потенцираме дека само со Бенитез бил лош кога под водство на Мурињо претходната сезона исто беше катастрофален.

Ти самиот си го потврди тоа бидејќи од една страна ми викаш дека бил повикан од Липи за репрезентација а од друга страна кога ќе си го поставиш прашањето зашто не бил повикан на СП и го изгуби тој репрезентативен статус ќе го добиеш она што ја го реков погоре.

Сантон лани со Мур беше јад и беда ко и оваа сезона ( ако Нагатомо за тебе е ѓубре, тогаш со кој памет го браниш Сантон, освен ако и за тебе не важи она, си немал струја дома дур он бил у тимот ), беше причината за првиот пораз таа сезона, гости со Сампдорија, и потоа беше причината, една од главните, зашто Палермо се вратија у игра против Интер кога губеа со 4-0, по тие натпревари Мурињо се " откажа '' од него, сезонава исто, му се даваше шанса а он ПОВТОРНО не ја искористи, а цело лето се тролаше на темава и ме убедувавте дека бил пази, кадарен да го замени Маикон, оној Маикон од лани.
Oва колку само да доловам дека многу лесно грешиме на темата и времето покажува дека дури и сме се бламирале со некои наши ставови, и жити сфе не го ставај во исти кош со Лусио, Занети и Цезар зашто никој не е безгрешен, али оваа тројка го покажала својот максимум, поготово лани, кој максимум го покажал Сантон со своите игри за период од 2 години ? Класична нула е која не може да се носи со просечни напади на екипи од Италија.

Така да многу добро го памтам ја Сантон во ерата на Мур али очигледно ти не го памтиш односно го памтиш само од првата сезона а не ги памтиш следните две години каде он беше тежок просек, каде он го изгуби репрезентативниот статус а и го доби статусот на стандард резерва во Интер ( имаше периоди кога ни тоа не беше со Мур ), затоа апла чудно ми е што го критикуваш Нагатомо кој во моментов игра скалила подобро од Сантон на пример, а и Киву.

Друга работа, реков, Нагатомо со игрите за Чезена и репрезентацијата на Јапонија го привлече интересот на Барса и Милан па незнам сеа од кај тука не убедуваш дека '' самите знаеме дека не бил ова дека не бил она пред да дојде во Интер '' кога тоа не е точно и истото е плод на неинфромираност.

И на крај, тоа што ја го реков страни поназад е факт, ни ти ни јас сме '' експерти '' за овој спорт, вакви го нас има милиони на интернетов, квази експерти, да се разбираше ти асално у фудбал немаше сигурно да тролаш на форумов, истото и за мене важи, deal with it.

Затоа, почекај наредна сезона за да оформиш мислење за Нагатомо и Пацини, зашто од Јануари убедуваш дека иПацини не бил за Интер а ден по доаѓањето сам ги победи Палермо во ситуација кога губеа со 0-2 и те демантираше а и воопшто он е еден од најдобрите играчи во тимот од тој период до денес, заедно со Ето.

Чим еден Пандев беше кадарен да игра за Интер, треба шанса да им се даде и на Нагатомо и на Пацини, за Карја сите сме согласни дека тоа едноставно не го заслужува.

bEh74.jpg

p3v5P.jpg

стручњаци каде бе со муабетов .... сантон има една добра утакмица во интер и тоа со рома мислам кога дебитираше во купот. Во ситуација кога максвел одбиваше да го продолжи договорот. Немој некој случајно да ги спомне манчестер и роналдо зошто таа утакмица не масакрираа манчестер и требаше да биде 0 - 4 на полувреме,( а и лани сантон не се изнаигра. во оние ретки случаи беше многу слаб пример поразот од самп ). А офанзивно беше само играч мање зошто нели и не знае да игра со десна и само ги успоруваше акциите. е сега да ги споредуваш нагатомо и сантон е смешно прво затоа што нагатомо било лево или десно нема никаков проблем да игра и да упати центаршут со лева или десна нога.второ е побрз , трето технички посупериорен , четврто дефанзивно е кока кола за сантон.
значи ова е чиста споредба меѓу нив двајца. доколку немаат намера да ги донесат евра , кол , коентрао ... нагатомо ќе си остане. на крај краева момците од веб страната на интер (македонската) многу убаво напишаа. нагатомо го претставува она што му фалеше на интер цела сезона.
според моменталната ситуациј сантон = пасквале , ферари , чирило и ред други талентирани дефанзивци кои играле во интер

Па и Милито, од Џенова дојде, не знам кај им беше паметот на Морати, Бранка и Мурињо. Џенова еј, место да си купат некој докажан како Бензема, глејте го што прави во Реал. Тиаго Мота исто, од Џенова, ненормални, се купувало ли такви недокажани играчи од просечни екипи?

Па и Милито, од Џенова дојде, не знам кај им беше паметот на Морати, Бранка и Мурињо. Џенова еј, место да си купат некој докажан како Бензема, глејте го што прави во Реал. Тиаго Мота исто, од Џенова, ненормални, се купувало ли такви недокажани играчи од просечни екипи?

Будали бе будали...

Во годината еднаш е велигден....еве го оваа година и Харѓа дојде од Џенова па што да ти речам,ако не па пола Џенова и Сампдорија да ги ангажираме можеби од 20 играчи двајца ќе се погодат за во Интер??..а шо викаш??..

Во годината еднаш е велигден....еве го оваа година и Харѓа дојде од Џенова па што да ти речам,ако не па пола Џенова и Сампдорија да ги ангажираме можеби од 20 играчи двајца ќе се погодат за во Интер??..а шо викаш??..
Не му беше тоа поентата, него муабетите дека ете пример Нататомо го зимале од Чезена, тим што се борел за опстанок, па и Пацини дојде од Сампдорија која ете не се ни избори за опстанок а ги вадеше од огромни гомна оваа сезона, поготово во мечот со Палермо и тоа ден по неговото доаѓање во Милано.

Кагава дојде во Дортмунд од Јапонија за 300 000 евра, а Хулк, по кого пола од децава дркаат такоџе Порто го купија од Јапонија и го земаа за 5 милиони евра, моментално потпиша нов договор со тимот и има откупна клаузула од 100м евра.

Нема врска од каде доаѓаат фудбалерите, Боатенг у Милан дојде од Портсмаут кој минатата сезона отпадна па гледам голем зијан од него имаа, преголем у пм.

Па затоа спомнав дека еднаш е велигден годишно:)

А за фановиве на Реал колку пати е Велигден со Кака, Бензема, Робен, Снајдер, Ван дер Варт? Или за нас колку пати Велигден беше со Кварезма, Мансини, Суазо и ред други „докажани“ играчи?

--- надополнето ---

Ако се правиме наудрени, ќе заборавиме дека е на позајмица за 0 евра дојден.

П.С. Карја има исто толку голови колку што има и Пандев бај д веј.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom