Фан Клуб: Интер

Моментално сме во страшна форма и тоа мора да се искористи против Наполи. Ај нека пројде прво тој меч па ќе напишам еден подолг пост околу Киву и ситуацијата со клубов оваа полусезона.

Моментално сме во страшна форма и тоа мора да се искористи против Наполи. Ај нека пројде прво тој меч па ќе напишам еден подолг пост околу Киву и ситуацијата со клубов оваа полусезона.
Мене лично текмата со Наполи не може да ми го смени впечатокот за Киву, едноставно како почетник тренер во ваква исклучително заебана ситуација во која го превзема клубот вади 130% од играчите, дури и од отпишаниве Луис Енрике и Диуф знае фудбал да извади, кои под палката на Конте и Инза ќе завршеа во Кремонезе или ќе бараа азил у Турска.

Мене лично текмата со Наполи не може да ми го смени впечатокот за Киву, едноставно како почетник тренер во ваква исклучително заебана ситуација во која го превзема клубот вади 130% од играчите, дури и од отпишаниве Луис Енрике и Диуф знае фудбал да извади, кои под палката на Конте и Инза ќе завршеа во Кремонезе или ќе бараа азил у Турска.
Јасно, мене ми беше да не измувлам пред дерби. :)

Инаку почна Конте со сељачењето, почна со селските изјави и провоцирање. Матер да му ебам гомнарска.

Годинава некако ради обврски (а на почетокот на сезоната и ради нерви, ако сум искрен) помалку гледам од претходни сезони, ама искрено од то шо можам да видам, особено од последниов период, му симнувам капа на Киву.

Полусезоната ја заокружуваме со одложената утакмица со Лече наредна недела (нема да прогнозирам да не урочам, пошто Интер и одложени утакмици.......), ама сумарно досега, многу ме радува и играта и резултатите.

Ако ги тргнеме настрана првите 3 кола, во Серија А на последните 15 натпревари имаме 13 победи и 2 порази, 39 поени од можни 45, со гол разлика 31:9.
Скоро никој нема ваква форма во топ 5 лигите, освен Баерн со 41 бод и вонземјански Кејн и Барса со ист скор како нас.

Единствени порази од ко фативме ред се Наполи, Милан, Ливерпул и Атлетико, и освен со Наполи, пошто не ја гледав, за останатите три не можам скоро ништо да замерам во однос на некаква голема слика како изгледал тимот на терен. Со Милан имавме преразбранет Мањан и промашен пенал, со Ливерпул беше кражба, со Атлетико би рекол дека немавме среќа, ама сите овие работи се и до некаде нормални, лудо е да се очекува 100% победи да има Киву од одма, особено ко ќе земеме предвид со какво CV се тренерите со кои се соочи во сите овие натпревари.

Да, можеме да зборуваме за „карактер“, „победнички менталитет“, сеедно, ама искрено некогаш се работи и само за спортска (не)среќа, и играта на терен ми дава некаква надеж дека ќе си дојдат кога-тогаш и победите во дерби-натпревари.

Реално многу клубови многу тешко кревале глава после промена на успешен тренер, и скоро сите се изгореле кога се пробале со некоја ваква „ризична“ варијанта (Мота, Гатузо, Пирло, Пипо, Сидорф), ама нам ни успева по втор пат да се извадиме, затоа секоја чест и на Марота за потегот.
Да му дадеш доверба на тренер со сѐ на сѐ една полусезона и 13 натпревари во сениорска конкуренција, после онаков пораз во финале ЛШ беше голема коцка, ама очигледно ептен го прателе со младинските категории и знаеле скроз точно што прават и against all odds некако преживеавме уште една пост-катаклизмична транзиција.

Искрено, во сезонава влегов доста неоптеретено после сѐ шо се деси лани, и сѐ уште си ги чувам и очекувањата прилично ниско во однос на титули и резултати, ама барем знам дека ко ќе пуштам натпревар годинава тимот ќе изгледа солидно, има шанса да падни убав гол, атмосферата во тимот е генерално добра и немам преголеми причини да се нервирам како и да заврши, шо за мене е скроз доволно.

Ако успат освоиме и титула, бериќат.

Искрено, не мислам дека го скаутирале Киву толку колку што имаа ептен лимитирани опции, особено откако ги откачи Фабрегас. Како и да е испадна пун погодок, јер ако дојдеше некој ѓупец ко Виера….

Четвртиот дрес за оваа сезона, инспириран од зимските олимписки игри во милано и кортина.
Ма да и вториот е правен по таа прикаска.
1000018550.jpg

Сеа да сме гигант, ко што не сме,и да не не мучи ффп,па да е факман да го договори Влахович Марота за летоска,па да го шутнеме глупиот бушман,уфффф!
Ротирај влахо лаутаро маркус и пио,покажи дека си некој и нешто у фудбалскиот свет и доминирај си го таљанско наредни 5+ години...
Влажни соништа маме му ебам :D

Сеа да сме гигант, ко што не сме,и да не не мучи ффп,па да е факман да го договори Влахович Марота за летоска,па да го шутнеме глупиот бушман,уфффф!
Ротирај влахо лаутаро маркус и пио,покажи дека си некој и нешто у фудбалскиот свет и доминирај си го таљанско наредни 5+ години...
Што толку ти згреши Бони?

Што толку ти згреши Бони?
Само за оној срамен пенал со Болоња би му раскинал договор без око да ми трепне.
Башка зборам да го смениме со Влахович,ништо не треба да ми згреши.
Автоматски споено мислење:

Да ја имавме среќана на комшиките од годинава кај ќе ни беше крајот...

Последно уредено:
Zemi go Vlahovic i ugusi go Pio, ne se prai taka, ne e Vlahovic super zvezda pa da prais vakvi potezi, nas vo napad ako se zima nesto toa treba da e univerzalen igrac sto igra pokraj vakvi ko Vlahovic, ko sto e Lokman na primer, takov i baraa.
Ne gledam sto ke se postigne so Vlahovic, ni treba igrac za rotacija ne nekoj sto zima jaka plata, eden od najskapo plateni ke e kaj nas, i sekako ke saka da igra prv tim, a so nisto toa ne go zasluzil do sega u karierata negova, nit pa go zasluzuva u nasiot napad.

Treba da se zeme igrac sto ke se soglasi za rotacija a pritoa e so super kvaliteti, takov pak ke kazam, bese Lokman. Se nadevam sledno leto pak ke se obidat so nego, ovoj pat i poeftin ke e, na start reshi go i svirkaj si za napad, tolku ke e na podolg rok.

Vecer inaku imame sansi prvi da zadademe poseriozen udar vo bitkata za skudeto, so pobeda, nereseno ke e status quo, poraz od druga strana uste eden od mnogute udari kon samodoverbata na ekipata. Mora pohrabto vecerva bez respekt nikakov, ako sakas titula, eve ti edna od tie priliki za stejtment.

6 pobedi po red ima timot, ubedlivi se, igraat najdobar fudbal vo momentov vo kalcoto i se vo najaka forma, igraat protiv ekipa koja ima niza povredeni prvotimci (Lukaku, debrujne, neres), otkazi gi i ajt, posle i polesno ke se igra a sledno kolo ni e Lecce doma, koi ke dojdat bez trojca prvotimci, ne deka e ova bitno ama uste tolku polesno ke e da se ide i na 8ma pobeda po red vo liga, ako se dobie denes Napoli.

Каков Влаховиќ бе не заебавајте тој ни на клупа не би го земал. Какви сто процентни шанси промашува па и уште се расправа со соиграчи и менаџмент и со публика, класично селанче. Бони и Пио од клупа каков придонес даваат сто проценти сум сигурен дека ако беа лани ќе го земевме скудетото во 32 коло. Грев ќе биде да се донесе тој клошар да ја уништи и атмосфера у тим и се.

На Киву треба да му се честита оти не отиде да промовира филозофии и да мења тактики да се праи факман. Го презема истиот тактички лист од Инзаги, доби 5 засилувања за да може да ротира и не чепка ништо од оставеното.
За споредба, 2010 дојде Бенитез, се посра со нови филозофии, ја уби мантрата за 3 месеца и си замина, дојде Леонардо после него ајде наново пак по форматот на Мурињо и дојде до купот на Италија барем.
Да донесевме подокажан тренер летово, ќе напраеше исто ко Бенитез, ќе му речеше на Барела повеќе дриблај, на Лаутаро седи напред не се враќај, на Турам ќе му речеше враќај се ти покривај побрз си, ќе сменеше формација и сеа ќе бевме 6то место.

Вечер утакмицата ни е финале пред финале, ги мавнеме ли циганите им бегаме 7 бода и ете простор за дишење малце, егото кренато прва добиена поголема утакмица, ќе ни дае ветер у грб да идеме јако и на Арсенал наредна недела. Вечно вторите у премиер лига после 10 сезони рекордни трошења конечно имаат 2 постави и газат се живо и диво мора да им се даде реалити чек малце.

Генерално низ годиниве се трудам да го игнорирам сеприсутниот расизам на форумов во име на тие пристојни фудбалски дискусии кои можат да се десат тука, и за кои реално немам многу луѓе ИРЛ да ги прам, ама да му ебам мајката, ем толку гомнарски и игнорантен, ем истовремено толку фудбалски неписмен став одамна немам видено.

Бони, кога и да влегол сезонава, дали од клупа, дали ко беше Тирам повреден, изгазил.

Не можам да барам точна статистика, ама вака од око ми се чини е и најпрецизен во конвертирање шанси за гол од сите напаѓачи. Сезонава има 5 гола и 6 асистенции во сите натпреварувања, со изиграни 735 минути, значи има удел за гол на секои 66 минути кои е на терен.
Има 22 години, договор до 2030 и зема најверојатно 5 денари плата, не се буни дека е во ротација и секогаш доставува кога е повикан.

Ама не, бил глуп бушман според врвот на еволутивниот развој тука на Кајгана, и треба да се смени со Влаховиќ пошто утнал пенал во суперкуп, иначе не сме биле гигант. Стварно не ми се верва шо читам понекогаш.

На темата, се сложвам дека во овој момент е подобро Влаховиќ да си го бара чарето на друго место, почнувајќи од тоа каков тип на напаѓач и карактер е, преку платите и бонусите кои сигурно ќе ги бараат, заклучно со тоа дека неговото носење претпоставувам ќе значи топење на Тикус за кеширање сериозна плусваленца.

Нападот во однос на квалитет, ширина и кохезија никогаш во последните 15 години не изгледал подобро, како шо пиша @Syn можи да се појача со некој универзалец како Лукман или дајбоже Нико Паз за да добие поголема флексибилност Киву за 3-4-2-1/3-4-1-2 да биде исто опција, ама настрана од то, имаме други огромни дупки за пополнување нареден трансфер период, пошто пример Ачерби, де Фрај, Дармијан и Микитаријан заедно имаат 145 години, а сите четворица имале клучни улоги последните години, дали во прв тим, дали во ротација.

Како и да е, не е ништо од ова толку битно, колку шо е битно да се покаже вечер карактер и да се здроби Наполи, без калкулации. Криво ми е скроз дека не го примија Милан во 97ма со та пречката на Фиорентина, ама и вака +5 и +7 е сериозна предност за полусезона, и влева надеж за нешто повеќе, се надевам ќе кешираме на досега сработеното.

Како ова не е старт за жолт картон минимум? Му го проби белиот дроб.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom