Фан Клуб: Интер

Моментално сме во страшна форма и тоа мора да се искористи против Наполи. Ај нека пројде прво тој меч па ќе напишам еден подолг пост околу Киву и ситуацијата со клубов оваа полусезона.

Моментално сме во страшна форма и тоа мора да се искористи против Наполи. Ај нека пројде прво тој меч па ќе напишам еден подолг пост околу Киву и ситуацијата со клубов оваа полусезона.
Мене лично текмата со Наполи не може да ми го смени впечатокот за Киву, едноставно како почетник тренер во ваква исклучително заебана ситуација во која го превзема клубот вади 130% од играчите, дури и од отпишаниве Луис Енрике и Диуф знае фудбал да извади, кои под палката на Конте и Инза ќе завршеа во Кремонезе или ќе бараа азил у Турска.

Мене лично текмата со Наполи не може да ми го смени впечатокот за Киву, едноставно како почетник тренер во ваква исклучително заебана ситуација во која го превзема клубот вади 130% од играчите, дури и од отпишаниве Луис Енрике и Диуф знае фудбал да извади, кои под палката на Конте и Инза ќе завршеа во Кремонезе или ќе бараа азил у Турска.
Јасно, мене ми беше да не измувлам пред дерби. :)

Инаку почна Конте со сељачењето, почна со селските изјави и провоцирање. Матер да му ебам гомнарска.

Годинава некако ради обврски (а на почетокот на сезоната и ради нерви, ако сум искрен) помалку гледам од претходни сезони, ама искрено од то шо можам да видам, особено од последниов период, му симнувам капа на Киву.

Полусезоната ја заокружуваме со одложената утакмица со Лече наредна недела (нема да прогнозирам да не урочам, пошто Интер и одложени утакмици.......), ама сумарно досега, многу ме радува и играта и резултатите.

Ако ги тргнеме настрана првите 3 кола, во Серија А на последните 15 натпревари имаме 13 победи и 2 порази, 39 поени од можни 45, со гол разлика 31:9.
Скоро никој нема ваква форма во топ 5 лигите, освен Баерн со 41 бод и вонземјански Кејн и Барса со ист скор како нас.

Единствени порази од ко фативме ред се Наполи, Милан, Ливерпул и Атлетико, и освен со Наполи, пошто не ја гледав, за останатите три не можам скоро ништо да замерам во однос на некаква голема слика како изгледал тимот на терен. Со Милан имавме преразбранет Мањан и промашен пенал, со Ливерпул беше кражба, со Атлетико би рекол дека немавме среќа, ама сите овие работи се и до некаде нормални, лудо е да се очекува 100% победи да има Киву од одма, особено ко ќе земеме предвид со какво CV се тренерите со кои се соочи во сите овие натпревари.

Да, можеме да зборуваме за „карактер“, „победнички менталитет“, сеедно, ама искрено некогаш се работи и само за спортска (не)среќа, и играта на терен ми дава некаква надеж дека ќе си дојдат кога-тогаш и победите во дерби-натпревари.

Реално многу клубови многу тешко кревале глава после промена на успешен тренер, и скоро сите се изгореле кога се пробале со некоја ваква „ризична“ варијанта (Мота, Гатузо, Пирло, Пипо, Сидорф), ама нам ни успева по втор пат да се извадиме, затоа секоја чест и на Марота за потегот.
Да му дадеш доверба на тренер со сѐ на сѐ една полусезона и 13 натпревари во сениорска конкуренција, после онаков пораз во финале ЛШ беше голема коцка, ама очигледно ептен го прателе со младинските категории и знаеле скроз точно што прават и against all odds некако преживеавме уште една пост-катаклизмична транзиција.

Искрено, во сезонава влегов доста неоптеретено после сѐ шо се деси лани, и сѐ уште си ги чувам и очекувањата прилично ниско во однос на титули и резултати, ама барем знам дека ко ќе пуштам натпревар годинава тимот ќе изгледа солидно, има шанса да падни убав гол, атмосферата во тимот е генерално добра и немам преголеми причини да се нервирам како и да заврши, шо за мене е скроз доволно.

Ако успат освоиме и титула, бериќат.

Искрено, не мислам дека го скаутирале Киву толку колку што имаа ептен лимитирани опции, особено откако ги откачи Фабрегас. Како и да е испадна пун погодок, јер ако дојдеше некој ѓупец ко Виера….

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom