Фан Клуб: Интер

Џони, кај бе не очекувале навивачите у Милано титула, 3 утакмици изгирани, бод позади Милан, не зезај и ти ...
Остатокот од постот ти е на место, али стартот јок.

Марко Тардели нели ви беше ?
Марко Тардели беше пред Хектор Купер, по завршувањето на сезоната 2000/2001 година Марко Тардели доби отказ и на негово место беше назначен вечно вториот Хектор Купер, поранешен тренер на Валенсија и Мајорка со кој играше Финале на Лига на Шампиони со Валенсија и го изгуби, а претходно играше со Мајорка финале во купот на победниците на куповите и со мајорка го изгуби финалето. Секогаш на крајот од едно натпреварување ги губеше титулите, а за жал истата судбина се случи и со Интер каде што првата сезона водеше во првенството цела сезона и на крај во последните кола го изгуби првенството. следната година погаѓате пак си беше втор.
И покрај се хектор Купер беше тренер со авторитет во Интер и остави одличен впечаток, но имаше и промаршувањата кога се откажа од Пирло, Муту и Сидорф кој ги прогласи за недоволно талентирани за неговата екипа.

Шо Моџи, Интер прокоцкаа 8 бодови у последните 4-5 утакмици, пораз од Аталанта дома, нерешено со Киево гости кога примија гол во судиско продолжение, тука Интер ја загуби титулата, мечот со Лацио требаше да биде чиста формалност, а не меч за титула.

Незнам што Моџи е тука крив, се беше во рацете на Интер, он можел да мести 100 утакмици, џабе ќе му беше ако Интер успееше да ги добие тие мечеви, пред се оној со Аталанта дома.

Незнам како мислиш ти да добиеш меч, кога судијата е против тебе. Со зборот "ако" не одиме никаде.

Мене ми е преку тасета од тренери за пола/една сезони, така само се уништува тимот...

Иначе, се надевам дека ќе игра формација 4-3-1-2 бидејќи немаме крила за да играме 4-2-3-1.
Форлан, Пацини, Милито и Зарате ќе треба да се борат за тие две позиции во нападот. Кастињос ќе страда оваа сезона.

Тоа што одамна мислев да го кажам за трансфер периодот, ама секогаш сум заборавал е следново:

Донесовме нелогични засилувања и/или непотребни. Најпрво, за првата формација, 4-3-1-2 доколку се игра, имаме пет играчи кои конкурираат за тие две позиции во нападот. Непотребна конкуренција.

Сетете се само на сезоната 2009-10, имавме 4 играчи кои како и да ги вртиш можат да ги играат и двете формации, и 4-3-1-2 и 4-2-3-1. Поточно тогаш Ето и Милито можеа да играат како класични напаѓачи во првата формација а во втората формација Ето, Пандев, Балотели можеа да играат како крила. Одличен избор на играчи, прилагодливи на сите позиции во нападот, каде што и Балотели и Пандев може да играат како класични шпицови или нешто налик тоа. Плус, сите беа во добри години, беа во добра форма(освен Пандев кој не играше пола сезона али сепак се покажа добро).
Плус напаѓач беше Арнаутовиќ, нешто слична судбина може да го снајде и Кастињос сезонава.

Сега што имаме? Сега ги имаме Милито, Пацини, Форлан кои се само класични напаѓачи и од кои двајца од нив имаат 32 години и двајцата не беа во некоја форма минатата сезона. Потоа го имаме и Кастињос и Зарате кои се прилагодливи повеќе од останатите тројца, но сепак да започнеш натпревар со 4-2-3-1 формација ќе немаш замена за Кастињос и Зарате бидејќи на клупа ќе бидат двајца од Милито-Форлан-Пацини. И не, Форлан не може да игра крило. Форлан не е прилагодлив како Ето кој има брзина, ниту се враќа и брка како Пандев, ниту има дриблинг како Балотели, плус има 32 години.
Да додадам, во истава оваа формација, Кутињо би бил опција плус за крилата, дополнителна конкуренција, што најверојатно би значело(или ќе значи) дека Кутињо ќе ја има минутажата што ја имаше под Леонардо.

Во формација 4-3-1-2 ќе имаме тројца напаѓачи на клупа, премногу, но сепак далеку подобро од тоа да играме 4-2-3-1 без реална опција за крилата освен Алварез и Кутињо за чии способности по крилата сме сите свесни, особено на оној првиот.

Во средината пак со 4-2-3-1 конкуренција колку сакаш, ако лани Станковиќ се бунел зашто Мота играл пред него, сега има x10 конкуренција. Занети, Камби, Станковиќ, Поли, Алварез да се борат за 2 позиции е лошо и деструктивно.

и
Можни формации на Раниери...
312514_246160568763463_107309452648576_685572_1402047517_n.jpg

Јас сум за втората формација (4-3-1-2) и би го заменал само Милито со Зарате/Пацини.

btw, Добредојде Раниери :rolleyes:
и мене повеќе ми се допаѓа втората тактика, ама со Пацо во напад место Милито, а и Камби место Мота може да иде на позиција на деструктивец

Ne gi vrtam be. Lut sum na Morati sto go zema za trener eden luzer koj e 100000000 pati poslab od Murinjo.

Mu bev lut za Benitez, isto i za Leo. Mu bev lut na pocetok i za Gasperini... ama ova e mnogu. Da se zeme covek, kogo Murinjo dur bese vo Inter go naprave ednakvo na gomno, e toa e...

Lele be, filmovi ke im pusta, sigurno.

Kako moze da ocekuvate почит да имаат играчите спрема овој, кога дур бепе Мурињо во Интер 10 пати минимум јавно му ја затна муцката, од тука следува и многу логично мислење: којзнае колку го зафркавале меѓусебе раниери, Мурињо со играчите. И да не го зафркавале, сепак се знае што мислеа за него, мислеа дека е лузер, лузер и тоа лош. Сам буквално се закопуваше со неговите wanna be провокативни-за мурињо изјави.

Ова е класичен шприцер пост. 70-30.

Незнам како мислиш ти да добиеш меч, кога судијата е против тебе. Со зборот "ако" не одиме никаде.
Очигледно за сезоната 2001/2002 година само си слушал, таа сезона не си ја следел, како што ти беше објаснато претходно, се зависеше само од Интер. Таа сезона никакви оштетувања немаше Интер од судиите, а се сеќавам таа сезона гледав 3 натпревари на стадион ( во живо).

Нема да биде :)
Во сабота идеме на победа против болоња.
И јас се надевам нема да биде,реално не е веќе за прв тим ! Во сабота сакам да видам 4-3-1-2 Цезар,Џонатан,Лусио,Самуел,Занети,Камбиасо,Оби,Алварез,Снајдер,Форлан и Пацини!

Веднаш овај србинов да се излижи кај Раниери да му ебам балканското...оваа поза е иста како студент да се лижи кај професорот за една помочана 6-ка..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom