Фан Клуб: Интер

@Син, глеј, ја кажувам официјално колку пати е бркан зашто така прочитав иначе за ова у Атлетико не знаев, за у Јуве, Рома и Парма ја знаев ситуацијата.
И од Челзи го избркаа ...
Ете, таму он ги разви Лампард, Тери и останатите, он ги направи играчи од светска класа ама џабе, го немаше оној final touch шо би рекол оној пеачон од Survivor шо беше со Зен, не ми текнува како се викаше, не е ни битно ...
Исто и во Валенсија неколку фудбалери се избација водени од него, за подоцна со Купер да имаат 2 финалиња по ред во ЛШ, Купер, кој исто така важеше за еден од најголемите лузери пред да дојде во Интер, каде што само се докажа тоа дека е точно, во последното коло со Лацио.
Е Купер ви е класичен пример за лузер ала Раниери, цела сезона прв, за да на крај прими неговиот тим гол од Киево у 94та за 2-2, па потоа дома да изгубат од Аталанта 1-2 ( се ова се случуваше на крајот од сезоната ) и на крај шлагот на тортата да се деси, Лацио.

Како и да ја вртиме, на Интер не им треба тренер кој ќе создава одлична подлога за неговиот наследник, ниту пак тренер кој нема освоено голем трофеј низ цела негова кариера а водел тимови ко Валенсија ( 2 пати ), Челзи, Атлетико Мадрид, Рома, Јуве ...

Ако ништо друго, со Фиго и Барези бар ја лично ќе се надевав и на нешто повеќе, зашто се енигма, да, голем ризик би претставувал нивниот ангажман, но кога можел Морати ваков лузер да ангажира, зашто да не они, бар повеќе ќе се надевав на првото место со нив отколку со Лузериери.

Ne gi vrtam be. Lut sum na Morati sto go zema za trener eden luzer koj e 100000000 pati poslab od Murinjo.

Mu bev lut za Benitez, isto i za Leo. Mu bev lut na pocetok i za Gasperini... ama ova e mnogu. Da se zeme covek, kogo Murinjo dur bese vo Inter go naprave ednakvo na gomno, e toa e...

Lele be, filmovi ke im pusta, sigurno.

Kako moze da ocekuvate почит да имаат играчите спрема овој, кога дур бепе Мурињо во Интер 10 пати минимум јавно му ја затна муцката, од тука следува и многу логично мислење: којзнае колку го зафркавале меѓусебе раниери, Мурињо со играчите. И да не го зафркавале, сепак се знае што мислеа за него, мислеа дека е лузер, лузер и тоа лош. Сам буквално се закопуваше со неговите wanna be провокативни-за мурињо изјави.
Ова мајндфак некој ни правиш со постов, пола - пола ...

Можни формации на Раниери...
312514_246160568763463_107309452648576_685572_1402047517_n.jpg

Јас сум за втората формација (4-3-1-2) и би го заменал само Милито со Зарате/Пацини.

btw, Добредојде Раниери :rolleyes:

да беееее . Кажи од кој да стаам , некој што те нервира од интерашиве ако сакаш
Само Суљо ме нервира, другите си се на место. ОК, и Нагасаки не ми е по мерак ама не ме нервира...сеуште. :)

Јас мислам грешката се направи лани кога си отиде Мурињо и остави страшен тим со одлична психика, требаше да најдат некој малад тренер кој го знае тимот и ќе продолжи со истата игра а не тренер како Бенитез со свои замисли да го растури тимот.
Касно дојде Лео кој почна да го враќа стариот стил на игра и за малку човекот не направи страшна сезона да победеше во двата најважни натпревари во сезоната со Милан и Шалке ќе имавме Скудето и полуфинале ЛШ.

А ова лето Морати наместо да донесе стабилен трене кој ќе ја врати старата победничка игра на Интер тој носи иноватор со некој чудни замисли и формации да го доуништи тимот.
Сега дојдовме на тоа да градиме веќе направен тим од Мурињо.

Васе сеа без Јурич што викаш ке пркнеме малце или ?
А Јурич дефинитивно ги спакува куферите?
Ако е така ќе биде малце подобро.
Можеби некој нема да се согласи со мене ама јас лично сакам Алварез да биде прва постава!

Еден е EL FENOMENOO, така да и еден е Мурињо !!! Никој нема да го замени.

А на Раниери кој филм Морати треба да му го пушти??...Жикина Династија??
На Морати ќе му го пуштиме филмот Чучулина банана,пошто од конкурентен тим не направи со ова тренериве Банана Тим!

Јбг бидна што бидна јас бев повеќе за Делио Роси,ама дојде Раниери и сега ќе кажам нека му е со среќа и нека изигра неколку утакмици па ќе критикувам. Кривицата е во Морати,Бранка и остала багра.

Да го цитирам нашиот голем херој Јове_БТ/Il Chino: "o se nadevam deka vredat site ovie zrtvi so gi napraj faraonot morati vo cest na gvardiola."

Е Купер ви е класичен пример за лузер ала Раниери, цела сезона прв, за да на крај прими неговиот тим гол од Киево у 94та за 2-2, па потоа дома да изгубат од Аталанта 1-2 ( се ова се случуваше на крајот од сезоната ) и на крај шлагот на тортата да се деси, Лацио.

Тука мислиш класичен пример, ала Моџи?

Тука мислиш класичен пример, ала Моџи?
Шо Моџи, Интер прокоцкаа 8 бодови у последните 4-5 утакмици, пораз од Аталанта дома, нерешено со Киево гости кога примија гол во судиско продолжение, тука Интер ја загуби титулата, мечот со Лацио требаше да биде чиста формалност, а не меч за титула.

Незнам што Моџи е тука крив, се беше во рацете на Интер, он можел да мести 100 утакмици, џабе ќе му беше ако Интер успееше да ги добие тие мечеви, пред се оној со Аталанта дома.

Јас не знам зошто толку плукате по Морати кога од моја гледан точка овој потег го гледам логички бидејќи:
1)Во моментов комплетниот тим е во голема криза и никој од Интер не очекува титула дури и навивачите во Милано што нормално е дека ќе се ангажира поефитна варијанта и во овој дел од сезоната тешко дека ќе се најди врвно име за да се ангажира и плус кој сака да дојде во ваков тим каде старците мораат да играат а младите се со сомнителна иднина..
2) Раниери знаеме какво минато има но реално тој е тренер каде знае да стабилизира екипа и да ги постави конците како што треба во тимот бидејќи моментално екипата е раштимана банда а Раниери е вистиснкиот човек за овој момент..логичен потег од Морати..
3) иако е лузер сепак Раниери и не е така лош тактичар..знае да ја прилагоди формацијата на играчите што ги има на располагање и верувам дека ќе му ги најде вистинските позиции на теренот и Алварез ќе го игра прва постава ..
4) Вистина е дека раниери од секаде бил избркан поради лошите резултати и потезите што ги правел на теренот, но не мора да значи дека ќе биди случај со Интер бидејќи ние и немаме лош тим плус имаме и квалитетни замени од клупата каде Раниери можи да ротира...сепак се зависи како ќе ги посатви играчите на теренот и како ќе се прилагодати самите...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom