Фан Клуб: Интер

хахахах, ме насмеа. Јас пак после тој натпревар ми требаа две недели дека Интер успеа да ја изгубет титулата, никако неможев да поверувам дека навистина успееа да ја изгубаат добиената титула.
Не отварај стари рани!!!

Затоа и не сакам да реплицирам, ме фаќа паника у пичку матер, кога само ќе се сетам на каков начин ја изгубивме титулата.

Ало чекајте малце.Или сонувам или Думанот пак се активирал на кајгана?
--- надополнето: Sep 22, 2011 5:45 PM ---
И ќе заборавев,викендов против Болоња сакам Алварез да биде стартер!

149134-220.jpg
Viceallenatore..(Заменик Тренер)
Giuseppe Baresi до сега беше помошник тренер,а сега е заменик тренер.

"ERA MORATI"
Luis SUAREZ 1995-1995.
Roj HODŽSON 1995-1997.
Luiđi SIMONI 1997-1998.
Mirčea LUČESKU 1998-1999.
Roj HODŽSON 1999-1999.
Marćelo LIPI 1999-2000.
Marko TARDELI 2000-2001.
Ektor KUPER 2001-2003.
Alberto ZAKERONI 2003-2004.
Roberto MANĆINI 2004-2008.
Žoze MURINJO 2008-2010.
Rafa BENITEZ 2010-2010.
LEONARDO 2010-2011.
Đanpjero GASPERINI 2011-2011.

Italijanska štampa tvrdi da je Ranijeri samo neka vrsta "prelaznog rešenja" pošto Morati ima dve želje za klupu "neroazura" u junu 2012. godine: Pepa Guardiolu, prvog stručnjaka Barselone i Sinišu Mihajlovića, šefa struke u Fiorentini.

Italijanska štampa tvrdi da je Ranijeri samo neka vrsta "prelaznog rešenja" pošto Morati ima dve želje za klupu "neroazura" u junu 2012. godine: Pepa Guardiolu, prvog stručnjaka Barselone i Sinišu Mihajlovića, šefa struke u Fiorentini.
Ако прочитав добро, 500 000 му е платата, тоа самото зборува дека е преодно решение.
Боаш бе, сега ќе немавме никакви маки...
Ми се смачи да пишам за ова ама мака ми е... Гасперини??? :tapp:

Ако прочитав добро, 500 000 му е платата, тоа самото зборува дека е преодно решение.
Еее и ја бев за Боаш,али на Морати не му се даваше многу пари за тренер јбг!

"ERA MORATI"
Luis SUAREZ 1995-1995.
Roj HODŽSON 1995-1997.
Luiđi SIMONI 1997-1998.
Mirčea LUČESKU 1998-1999.
Roj HODŽSON 1999-1999.
Marćelo LIPI 1999-2000.
Marko TARDELI 2000-2001.
Ektor KUPER 2001-2003.
Alberto ZAKERONI 2003-2004.
Roberto MANĆINI 2004-2008.
Žoze MURINJO 2008-2010.
Rafa BENITEZ 2010-2010.
LEONARDO 2010-2011.
Đanpjero GASPERINI 2011-2011.

Михајлович ако сакаше Морати ќе го донесеше уште летово.Но во последен момент се решија за Гасперини.
Михајлович дури ги беше спакувал куферите даде изјава Интер не се одбива.
Потоа кога му кажаа дека не е тој почна со изјавите останувам во Фирентина.

Морати се знае што сакаше Гвардиола,Боаш,Мурињо таков тренер сака.

Раниери нема да зема голема плата но има големи бонуси при титула.

Од сите овие тренери што ги смени и играчи што ги изнакупи се гледа дека Морати немаше поима од менаџирање клуб пари имаше но одлуки носеше со срце.
Абрамович кога дојде во Челзи го донесе најдобриот менаџер Питер Кенион го донесе најдобриот тренер Мурињо.
А нашиот навивач Морати одлуки од срце главени ги постави фудбалерите на татко му Мацола го стави главен во клубот а тренер го стави пак на татко му фудбалерот Луис Суарес.Не знаеше човекот помеѓи какви ајкули плива(Моџи,Галјани итн)
Требаше да најде некој менаџер да го води клубот а не тој да си игра.

Последниве години се опамети но еве пак го удира стариот синдром.

312514_246160568763463_107309452648576_685572_1402047517_n.jpg

Mене повеке ми се допага втората формација.
Во одбрана би имале 3 одлични централни дефанзивци кој ке можат да се мењаат. После и на двете бековски позиции имаме по 2 бека. Го имаме Киво кој може да биде и лев бек и централен.
Во средина на место на Мота би го играч Камби/Занети.
Место Станкович и Занети ке се мењаат Алварез, Оби и Поли.
Замена за Снајдер ке биде Кутињо.
Милито не би го играл ич.

оптимист сум за Раниери некако. Мислам дека конечно ке освои поголем тровеј ( Сериа А )

А зашто мене повеке ме влече кон првата формација,таа што ја играше и Жозе.Само Зарате нека иде лево а Форлан десно така мислам дека ке е подобро.И заменти се одлични,Алварез на местото на Зарате како крило,Поли/Мота на местото на Станкович,Милито на местото на Пацини и Кутињо на местото на Форлан како крило,ајде се надевам на ова и мислам Раниери е вистинскиот човек за ова.

А зашто мене повеке ме влече кон првата формација,таа што ја играше и Жозе.Само Зарате нека иде лево а Форлан десно така мислам дека ке е подобро.И заменти се одлични,Алварез на местото на Зарате како крило,Поли/Мота на местото на Станкович,Милито на местото на Пацини и Кутињо на местото на Форлан како крило,ајде се надевам на ова и мислам Раниери е вистинскиот човек за ова.
И Занети централно во нападот :)

Боаш, ама Боаш ќе си побараше трансфери, а тоа тешко дека ќе го добиеше од Морати, ако знаеме лани што направи со Бенитез, кога овој го бараше Кајт и уште некого, па на крај никој не дојде..
Најмногу работи заеба Морати, после него тренерот, па на крај играчите кои после триплете, повеќе не им е гајле за фудбал.

Значи најдолго издржан Манчини 4 години и тоа отпуштен беше ради Мурињо, не дека го заслужи тој отказ. Според мене една од најризичните и најдрски одлуки во владеењето на Масимо Морати, бидејќи отпушташ тренер кој константно освојува титули - 3 години по ред Серија А, а од друга страна носиш нов се разбира подобар али никој не може да гарантира дека ќе се снајде бидејќи првпат води италијански тим. Дај боже и Раниери да му е една од подобрите одлуки во животот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom