Фан Клуб: Интер

Небитно е што изјавил. Ситуацијата во клубот видовме каква беше одма по триплетата. Не можевме да го задржиме ниту тренерот ниту играчите. Нема што да се обвинува тренерот кога клубот не може да му ја плаќа платата.

Да, небитно.
Небитно беше тоа што тој го сакаше (билдање на име), клубот не можеше да го плати и да му овозможи услови во тој период. :/

Во врска со болдираното.
За дел од тие ѕвезди во обид и умислени фаци треба само навивачите да им влезат во соблекувална и да им прочитаат некоја “нивна“ лекција,за тоа како треба да се гине за дресот на Интер.
Најдобро ги знаат лекциите оние што секој викенд одат на стадион,што секоја втора недела одат на гостувања и смислуваат кореографии со цел да ги измотивираат играчите за да дадат Се од себе и да изгинат за дресот на Интер.

Умреа веќе оние војници играчи од типот на Занети,Матераци,Самуел,Мота,Станковиќ,Милито,кои знаеја колку “тежи“ дресот на Интер.
После изјавата на Икарди само ова е лекот.
Да влезат и да ги бркаат на клоци.

Па како може повторно Кандрева да биде најавуван како стартер против Парма?
Уште ова ако се случи, и јас ке ги "бојкотирам" :D

Небитно е што изјавил. Ситуацијата во клубот видовме каква беше одма по триплетата. Не можевме да го задржиме ниту тренерот ниту играчите. Нема што да се обвинува тренерот кога клубот не може да му ја плаќа платата.
Мислиш Морати му рекол оди си немаме пари за тебе?

Мислиш Морати му рекол оди си немаме пари за тебе?
Не дека му е речено да си оди ама сигурно му е кажано дека нема да може да смета на засилувања и дека ќе има кратење на плати на играчите. После тоа се знае што следи. 10 милиони плата на тренер се дава на клуб со шампионски амбиции, не на клуб кој се распаѓаше по сите основи.

Не дека му е речено да си оди ама сигурно му е кажано дека нема да може да смета на засилувања и дека ќе има кратење на плати на играчите. После тоа се знае што следи. 10 милиони плата на тренер се дава на клуб со шампионски амбиции, не на клуб кој се распаѓаше по сите основи.
Океј, ако сме сега реални треба да земе 4?

Можеше да остане уште една сезона, имаше договор ако не се лажам, а ние не шитнавме никој од таа генерација, само не купивме.

Неам ништо против него, ама као 3-4 опција.

Таа сезона кога останаа играчите веќе почнаа да им прават притисоци. Сети се само како се однесуваа со Жулио Цезар. Мислиш дека во таква ситуација им било до плаќање огромна плата на Мурињо? Никој никаков проблем не му направи за заминување, цела екипа ја исчистија во најкраток рок...

Тоа со заминувањето на страна, не е никаков фактор за негово враќање или невраќање. Вистинската дискусија е дали "овој" Мурињо е добар за Интер или е само сенка на "оној" Мурињо. Јас се согласувам со тоа дека човекот има промени, времињата исто се променија и се тоа држи... но како и да ја вртиме за нас има само две решенија, или Мурињо или Конте. Еден од нив мора да се нафати да не спасува.

Јас не реков дека го убедувале да остане, ама дефинитивно си замина на негово барање што нема врска со платата и играчите.

Нема дискусија, Мурињо не е стариот и не е вреден, ама помеѓу него и нонејм тренер би го бирал него, али покрај Конте, Чоло и Пеп (несудениот на Син), он е последен.

@beneamata
Зашо бе несуден пеп, не го сакап пеп ја, клоп да, конте највише, ама на исто рамниште овој ми е и со мурињо, тука некаде е и симеоне.
А што се однесува до заминувањето на мурињо, мене татко му на пандев 5 саати пред да почне финалето ми рече дека веќе договорена ствар е и он да си иде, и дека рафа е договорен за нов тренер, а ако памтите низ медиумите цело време капело првично се спомнуваше и се чекаше крајот на светското, додека рафа не беше ставан ко најсериозен кандидат за наследник на мурињо.
А у позадина веќе све било однапред со месеци договорено ( еден од многуте примери дека не треба многу да им се верува на медиумите, нит на претставниците на клубовите ), иако се надевав дека овој греши, така да без разлика како ќе завршеше тоа финале, мурињо секако си заминуваше. Доста срања му се дешаваа него у италија, морати подоцна кажа дека мурињо никад не сакал да го напушти интер, т.е. никогаш не си заминал од интер, туку си заминал од италија.

Што врска имаат Чоло или Пеп со ова? Единствени кои се во игра се Мурињо и Конте, ако не биде ништо со нив тогаш некој како Спалети. Чоло нема ич никаква намера да доаѓа, ќе продолжува со Атлетико.

Помеѓу Мурињо и Конте јас сум за Мурињо.

Знам де, новинарите му сметале, не знам зашто сега би го враќале кога се е исто во Италија. Човекот сакаше нов предизвик, Реал му се понуди и си замина. No hard feelings. Е сега, прашањето е дали сакаме зарѓан москвич или ауди.

Бене брат,зарѓаниот москвич добро ќе тера во Италија сеуште,иако од неговото последно возење поминаа 10 години.
Ништо не е напреднат фудбалот во Италија,сеуште е истиот од кога си замина Мурињо.

Дали ќе дојде Мурињо или Конте,не менува тоа ништо,факт е дека Интер нема преку ноќ да се засили со сите играчи што ќе ги достават до управата на Интер,но Интер ќе со еден од нив на клупата ќе изгледа на сериозен клуб за високи дострели и големи амбиции.
Сега со Спалети на клупата изгледа како Монти Пајтон клуб,играчите не го есапат,тие пак се умислени до небо и нема кој да ги симне на земја и да ги соочи со реалноста.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom