Фан Клуб: Интер

Од играва нешто барем видовме.

Политано, Далберт не ги бива ни за кур.

Се надеваме дека барем Наинголан ќе ни се погоди, бидејќи искрено наебавме со ваква игра.

Спалети незнаеш кај тера на натпреваров, измената Брозо-Карамо беше врв, играше буквално без средина, Асамоа беше прекомандувам таму но искрено не го бива него на тој дел од теренот.

пс. Има да ни прават генг бенг во ЛШ, по се изгледа.

Јас мислам дека подобро за нас ќе биде да почнеме пополека да и простиме на Марио, бидејќи до Јануари ќе бидеме 20бода позади Јувентус, овој колку толку знае со топка.

Јас да сум на местото на Спалети би играл Марио(Валеро) - Брозо - Наинголан, крило Перишиќ и Кеита, и најистурен Икарди.

п.п.с ВАР спиеше на овој натпревар, ако немаше пенал врз Асамоа, тогаш немаше ни за Сасуоло.

На цела еуфорија и очекувања, заборавивме тренер дека ни е човекот што со јуве го извади икарди и го стави сантон. :)
Уште кога го видов составот пишав дека шансите да глеаме очобол и мачење се огромни, сите беа ужасни, спалети најужасен, свесен ли е глупаков дека конте е слободен моментално, а им беше план А а он план Б пред да биде ангажиран, голем кур ако продужи договор, уште пар лоши резултати ќе му се заканува отказот. Дај нека се среди и за негово добро и за наше, све што можеше да утне денес утна, па глуп да си, да губиш од сасуоло у задњи 15 мин ќе фрлиш све на една карта, напад, а не до 85та да чекаш за трета измена, ко битно да е на крај дали е 1-0 или 2-0. Никад нема да сфатам како е можно луѓе што цел живот се инволвирани у спортов да влечат некои вакви нелогични потези.

Индивидуално нема да ги коментирам зашто нема ни што да се коментира, само асамоа заслужува пофалби, евентуално и политано, зашто двете шанси беа преку него, шутот покрај гол и нафрлената до де вриј на крајов ... да, две шанси, толку, што доволно говори каде беше лоциран проблемот денес.

Ај што изгубивме ама играта беше мизерија , очајно ни фали добар креативец во средина ,а ние останавме само да се крстиме во Брозович кој денеска беше слаб .

Имаме 5 крила ама кој ке ја води играта ? Политано има техника подобро он да игра средина него Весино , Асамоа никако средина за лев бек е ок , Далберт аут ..

За Мартинез неможе да очекуваме да игра 10 и креира акции , по мене Спалети е најголем виновник за поразот денес , уште 100 мин да игравме со овој тим немаше да дадеме гол .

Неаме плеј ке се мачиме , очајно ке го бараме Рафиња ..
Мора да менува Спалети ...
Неможам да ја сфатам измената Броз - Карамох , колку и да бил слаб Броз како може да го извадиш единствениот играч кој може да креира акција а брка резултат , на таква измена се вади бекот Дамброзио кој не помина пола и идеш на се или ништо .. неможам да сфатам

Тоа што беше најбитно летото,се усра.Играч во средината што ќе креира шанси.Заеби ти Лаутаро ќе креирал шанси.Не фати некоја еуфорија па заборавивме дека најбитното е да се купи плеј.Кеита дека се зеде и Лаутаро дека беше добар на пријателскиве и ни се сврти мозоков.Ќе покривал овај,онај.И Наинголан кога ќе се врати ќе бидеме очобол на средината.Не е тој таков тип на играч како Рафиња на пример.МОРАШЕ ДА СЕ ЗЕМЕ НЕКОЈ.
Брозо колку и да игра лошо,не е крив.Него не му е работава да креира шанси.Ни фали тој играч на кој што Брозо ќе му ја додава топката,па овај ќе диктира темпо.
И на сето ова,кељајов МОРАШЕ да изваде подобра формација.Само немојте да ја префрлате целата вина кај него.Видете само статистика и јасно е што фали.А тоа е посед и креирање на шанси т.е средина.
Политано не ме импресионира ич.Можеби влијаеше и теренов,ќе видеме наредни утакмици на тепихот во милано како ќе игра.Ми делува како жив просек.Не ми изгледа дека може сам да креира шанси и да се потпираме на него премногу во нападот.Онака дај му ја па да ти ја врати.Ништо посебно.Дај боже да сум грешка,ќе видеме наредните утакмици.Најверојатно ќе биде просек,со повремени блесоци
Далберт мора да е аут,ако треба нека земат и некој од примавера.Онолку незнаење ни во Дамбо нема собрано.Не знае апсолутно ништо.

Со Миранда назад јас не би продолжил да играм да сум на местото на Спалети.

Скриниар-Де Фрај треба да биде одбранбеното дуо пред Ханда,а Асамоа и Врсаљко по страничните позиции да бранат и напаѓаат.
Ок,повеќе да бранат,отколку да напаѓаат.

Во средниот ред фалеше Гаљардини бидејќи за Весино е Крос кој денеска беше изгубен на теренот и не направи ништо заедно со Броз,кој изгледаше како да дошол начукан од кафана и одма облекол дрес да се појави на натпреварот.
Средината и не постоеше денеска,не сврзаа ниту една акција,не беа воопшто опасни,не искреираа ниту една шанса.

Политано беше океј,се трудеше и покажуваше нешто на теренот,трчаше,се пробиваше,шутираше,мора,а и треба да добива повеќе шанса во првиот состав,а верувам дека ќе добива.

Лаутаро не може да игра десетка бидејќи не е плеј играч,туку си е класичен напаѓач,ама ајде за ова вечерва му простувам на Спалети бидејќи таму веројатно е планиран Наинголан да игра.

Икарди слабо денеска,промаши една златна шанса од и онака малкуте шанси,можеше таа да ја втера некако внатре во гол,па да се повратеа во игра,вака безидејно напаѓаа,со обични нафрлања без посериозни шанси.

За следниот натпревар треба во одбрана да одиграат Скриниар и Де фрај,добри пасери се и двајцата,одлично додаваат долги топки,цврсти се во дуел играта,знаат да одиграат со топка,Врсаљко исто така очекувам да почне од првата минута,а Асамоа да биде прекомандуван во средниот ред,Весино седнат на клупа,Перишиќ исто така од првата минута да почне да игра,но мислам дека Лаутаро ќе игра на местото на Политано.

Кога веќе не успеаа да го доведат Модриќ,како ќе легнеше Рафиња како плеј играч во овој состав и со овие играчи,тоа ќе беше одлично.Далеку поопасен ќе беше вечерва Интер со него во составот и на онаа ораница од терен,па патеките за коњски трки за нијанса се подобри од теренот вечерва на Сасуоло,ебате несериозниот клуб.

@Aleksandar91 не заборавај дека денес ПРЕМНОГУ потфрли брозович, ова што денес го правеше беше можеби едно од неговите топ 3 најлоши изданија во овој дрес, а знаеме дека имал доста мизерни претстави. Клучна алка е броз во системот на спалети, а денес изигра крајно разочарувачки, ја памтам минимум 7-8 ситуации каде згреши едноставен пас и притоа ширеше раце и се нервираше, а гарант беа над 10, тоа е недозволиво за играч кој игра на таква позиција на теренот.

И да, после ова денес, и муабетот за креацијата, сериозен сум кога ке кажам дека треба добро да размислат дали треба да се марио, барем до јануари, зашто во една таква ситуација остануваат само на броз и наинголан, а од овие двајца плус марио, најблиску до таа позиција број 10 е марио. :toe:

Абе тој можеби играше лошо,ама сигурно нема да бидеме нешто WOW ако не ги згрешаваше тие 7-10 пасови што ги спомнуваш.Муабетот ми е дека не е то проблемот за оваа бледа игра.
Ко манчестер пред 3-4 години сме.Центаршутите и цепајјјј

Абе тој можеби играше лошо,ама сигурно нема да бидеме нешто WOW ако не ги згрешаваше тие 7-10 пасови што ги спомнуваш.Муабетот ми е дека не е то проблемот за оваа бледа игра.

Како бе брат не е во тоа проблемот?
Па човекот не знае 2 додавања да направи, во што друго да биди проблемот?

Ок те разбирам, цел тим е раштиман али од него се бараше најмногу.

Мислиш Манчестер денес :D

Проблемот е што немаме некој што ќе ја нагази топката и ќе диктира темпо.А тоа не е Брозович.Тоа може да е Рафиња.Сигурно дека доколку не згешеше толку пасови ќе беше подобро,,но сигурно немаше да имаме некоја јака игра.Еве ќе се стабилизира ваљда на наредни утакмици па ќе видете што сакам да ви кажам.

Без никава желба за победа и надигрување. Срам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom