Фан Клуб: Интер

Абе каков Ди Марија не ме јебете, ќе бара 20 милиони евра плата а ни 1/10 од тоа не вреди. Киеза може, огин од играч е малиот.
Во ред е, топ мишлење! Рационалноста во секој случај пред сѐ. Али до каде ќе гураме со lack of experience?

Прво и основно нема логика да бара 20м пошо не е во топ 10 и би било можда упола, а второ зошто па мртвакот Руни да им зема 22м на Евертон? Што, Евертон се ретардирани што држат искусен ветеран во тимот?
Еве ок, ние не сме Евертон, Евертон -тв права - Англија - курци- палци настрана... Зошто да ги даваат 22м кога за тие пари ќе донесат млади и покрај тоа што се во можност да ги одделат тие пари и ништо не ги ограничува?
Значи еве ако во секој случај по дифолт е попаметна варијанта да не даваш толку пари за потрошен играч и за тие пари да купиш два-тројца млади зошто некои тимови не го сменат тоа?
Затоа што знаат дека и самото присуство на таков фудбалер има голем импакт и врз останатите фудбалери во најмала рака и имаат некаква корист од него, сигурно не го плаќаат од од што му е жал за Руни...
Искуството плус ќе биди што ќе го искористат во големите натпреварувања, некаде тоа и треба, треба некој на грб да го носи тимот а нас таков и ни треба. А Руни го знае тоа и знае да го предводи тимот во големи натпреварувања.

Руни не е веќе во Евертон а парите од тв права и спонзори не се баш „okej kurci palci“.
Иначе, мислам дека Ди Марија не заслужува ни 10м по сезона, со оглед на тоа што има веќе 30 години.[DOUBLEPOST=1531682047][/DOUBLEPOST]Иначе, заработуваше во Евертон околу 7м фунти.

Руни не е веќе во Евертон а парите од тв права и спонзори не се баш „okej kurci palci“.
Иначе, мислам дека Ди Марија не заслужува ни 10м по сезона, со оглед на тоа што има веќе 30 години.[DOUBLEPOST=1531682047][/DOUBLEPOST]Иначе, заработуваше во Евертон околу 7м фунти.

Ок, можеби сум грешка али колку што паметам беа ококу 20 кога премина во Евертон.

Небитно, не ми беше поентата за финансиската состојба и можностите, не ме разбираш или не сакаш и не ти одговара да ме разбереш?

Поентата ми беше за оправданоста на тие пари. Еве нека не биди Руни друг да земеме за пример што е веќе потрошен и цица голема плата.

Сакам да кажам дека нас ни треба мотор, репутативен играч, играч кој знае да биди и психички бустер и да делува врз тимот како во теренот така и надвор но се разбира и да биде ефикасен на теренот зошто без тоа веќе имаме тренер за таа работа.
Еве ти го Занети за пример, знаеш каков импакт правеше неговото постоење на теренот? Нема потреба да го дискутираме ова...

Ама и тебе берзеркер ти избегаа пилињата скроз изгледа.
Занети,руни ги ставаш во иста реченица со ди марија?
Дали си ти нормален?

Убаво ви вели Син изгледа... Такви изрази "нормален ненормален" кај татко ти на маса за ручек!

Препрочитај за што почнав да зборувам и ако сфатиш врати се, ако не ок е.

Ајде уште еднаш...
100 години со млади и "евтини фудбалери" = тон флопови а парите и пак фрлени.
Треба некој со искуство, треба плејмејкер. Треба некој на позицијата која што Марио не успеа да ја пополни.[

А инаку занети-руни во иста реченица затоа што се ветерани и фудбалери со искуство, не говорев за позицијата на која што играа (се надевам не си до тоа ниво глуп за така да ме сфатиш).
А Ди Марија заедно со нив затоа што може да ја игра таа улога, пошо ние како што знаеш имаме тим кој е составен претежно од млади и неискусни фудбалери.[/QUOTE]

Последно уредено:
Другар, нема теорија Руни да бил на 20 милиони фунти во Евертон. Мислам дека Погба е најплатен во цела ПЛ и тоа е некаде 15 милиони фунти. Руни во Евертон беше на 150,000 фунти неделно или некаде заокружено 8 милиони фунти годишно. Баш кога си замина во МЛС, Евертон кажаа дека го плаќале 150,000 неделно.

Во ред е, топ мишлење! Рационалноста во секој случај пред сѐ. Али до каде ќе гураме со lack of experience?

Прво и основно нема логика да бара 20м пошо не е во топ 10 и би било можда упола, а второ зошто па мртвакот Руни да им зема 22м на Евертон? Што, Евертон се ретардирани што држат искусен ветеран во тимот?
Еве ок, ние не сме Евертон, Евертон -тв права - Англија - курци- палци настрана... Зошто да ги даваат 22м кога за тие пари ќе донесат млади и покрај тоа што се во можност да ги одделат тие пари и ништо не ги ограничува?
Значи еве ако во секој случај по дифолт е попаметна варијанта да не даваш толку пари за потрошен играч и за тие пари да купиш два-тројца млади зошто некои тимови не го сменат тоа?
Затоа што знаат дека и самото присуство на таков фудбалер има голем импакт и врз останатите фудбалери во најмала рака и имаат некаква корист од него, сигурно не го плаќаат од од што му е жал за Руни...
Искуството плус ќе биди што ќе го искористат во големите натпреварувања, некаде тоа и треба, треба некој на грб да го носи тимот а нас таков и ни треба. А Руни го знае тоа и знае да го предводи тимот во големи натпреварувања.
Па тоа се фрлени пари у вода бе, и Руни и кој сака нека е, ако има јак договор на 56 години е штетно по тимот. Да, ако се согласи таков играч за некоја помала плата тогаш добредојден е, што да не. А тоа за Ди Марија онака фигуративно беше пишано, не мислев буквално 20м дека ќе бара, ама сигурно ќе бара јака плата пример околу 10м годишно, а не вреди зашо е камен и преценето ушле.

Иначе има Интер искусни играчи, Миранда, Хандановиќ, Азамоа, Перишиќ, Валеро, Дамброзио, Раџа и реално они треба да се столб на тимот што се однесува на тимската хемија и пренесувањето на знаењето врз помладите. Ок, и капитано е тука кој иако е млад сепак е најзаслужен за тимската хемија и останатото у тимот.

Другар, нема теорија Руни да бил на 20 милиони фунти во Евертон. Мислам дека Погба е најплатен во цела ПЛ и тоа е некаде 15 милиони фунти. Руни во Евертон беше на 150,000 фунти неделно или некаде заокружено 8 милиони фунти годишно. Баш кога си замина во МЛС, Евертон кажаа дека го плаќале 150,000 неделно.

Реков небитно, што пак се фативте за руни... :LOL: Еве друг нека биди со голема плата не мора Руни со Евертон.

Од мојата поента дека ни треба искусен фудбалер (еве за ЛШ оваа година) вие конкретно се фативте за бројките и Руни.:D[DOUBLEPOST=1531685353][/DOUBLEPOST]
Па тоа се фрлени пари у вода бе, и Руни и кој сака нека е, ако има јак договор на 56 години е штетно по тимот. Да, ако се согласи таков играч за некоја помала плата тогаш добредојден е, што да не. А тоа за Ди Марија онака фигуративно беше пишано, не мислев буквално 20м дека ќе бара, ама сигурно ќе бара јака плата пример околу 10м годишно, а не вреди зашо е камен и преценето ушле.

Иначе има Интер искусни играчи, Миранда, Хандановиќ, Азамоа, Перишиќ, Валеро, Дамброзио, Раџа и реално они треба да се столб на тимот што се однесува на тимската хемија и пренесувањето на знаењето врз помладите. Ок, и капитано е тука кој иако е млад сепак е најзаслужен за тимската хемија и останатото у тимот.

Прво и основно нити еден од нив нема искуство со големи утакмици како Ди Марија, а второ исто така нити еден од овие не вреди за Ди Марија! Азамоа рече?:D

Треба за сите подетално ?

Убаво ви вели Син изгледа... Такви изрази "нормален ненормален" кај татко ти на маса за ручек!

Препрочитај за што почнав да зборувам и ако сфатиш врати се, ако не ок е.

Ајде уште еднаш...
100 години со млади и "евтини фудбалери" = тон флопови а парите и пак фрлени.
Треба некој со искуство, треба плејмејкер. Треба некој на позицијата која што Марио не успеа да ја пополни.[

А инаку занети-руни во иста реченица затоа што се ветерани и фудбалери со искуство, не говорев за позицијата на која што играа (се надевам не си до тоа ниво глуп за така да ме сфатиш).
А Ди Марија заедно со нив затоа што може да ја игра таа улога, пошо ние како што знаеш имаме тим кој е составен претежно од млади и неискусни фудбалери.
[/QUOTE]Перишич е господ бог у моментов за ди мариа.
Јас разбирам да сакаш проверени играчи ама ди мариа да го спомнуваш у тој контекст е,еве да бидам фин и да завршиме со навреди,смешно и безсмислено.
Нека заврши препискава тука [emoji4]

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Перишич е господ бог у моментов за ди мариа.
Јас разбирам да сакаш проверени играчи ама ди мариа да го спомнуваш у тој контекст е,еве да бидам фин и да завршиме со навреди,смешно и безсмислено.
Нека заврши препискава тука [emoji4]

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Нема преписка, за мене сѐ е од минлива природа.
Со Џонтра се имавме носено во мајчините, па пак го цитирав и комуницирав. :LOL:

Али штом рече Перо Господ Бог - подобро да прекинеме! :)

Икарди Да, али Перо бе бате...

Perisic ne treba da si ide, tuku na ovoj napad da dojde malkom valjda ili eve di maria ama platata sto ja saka e i nad taa na ikardi, i toa da bide toa, mislam deka veter u grb ke mu bide svetskovo na pero a i zasluzuva so Inter da izigra sezona vo LS, za toa i dojde vo timov, ako nekoj od napred treba da zamine toa e kandreva, nikoj drug od momentalnive igraci.
Inace vrsaljko mene ic ne me impresionirase ko igrac, znaci ok e, dobar i u defanziva, plus kaj simeone momentalno e na fudbalsko educiranje ama napadot .... a takov bek ni treba, ofanziven, eventualno u sistem na spaleti da pokaze nesto sto do sea ne go izigral.
Ja bi idel na nekoja druga varijanta, ne vrasljko ili darmian, toj hajnrih ili kako i da e od leverkusen go nemam gledano, desno i levo pokrival, a tie sea za sea se spomnuvaat ko opcija za desno. Na florenci zaboravete, ne deka nesto mn se nadevavme na nego ali ke potpisuva skoro sigurno, prasanje na vreme e.

Prijatno me iznenadi kakov profil na igrac e lautaro, definitivno moze da funkcionira so ikardi u napad, ama ova ke znaci i menuvanje na format, eventualno 10ka da ni igra u 4231 formacija, ili klascina 442.

Ne se sekirajte spaleti ke izmisli nekoja luda taktika

37179874_1864665306954224_272458143844270080_n.jpg

Не можеш да не го сакаш ликов! EpicBroz по дефиниција.

Нема теорија нов играч оваа сезона да зема повеќе плата од Икарди. Секој што ќе дојде мора да биде под платата на Икарди, значи максимум што можат да дадат за играч би било 6-6.5 милиони.

Јас против Перо немам ништо и не сакам да замине освен ако немаме многу добра алтернатива.Лани не сакавме да го дадеме и на сред сезона се пишманевме. Ова е последна прилика да се даде за добри пари. Сега е моментот. Догодина ќе има 30г и ако го фатат кризите од оваа година ќе го даваме за 15м и ќе молиме да го земе некој, како Ж.Марио сега.

Повеќе ме плаши да не го земе некој Брозо за 50м колку што му е клаузулата. Брозо е многу побитен, одигра топ светско, секоја акција почнува од него. Многу потешко е да го замениме него отколку Перо.

Врсаљко не ни треба, Атлетико бара 30м кеш така да можно е да не спасат од трансферот.

Бордо има утакмица во ЛЕ на 26ти, ако се зема Малком треба да се земе пред тоа.

Ако има вистина дека Перишич ке оди во Јунајтед за 70м, тие пари треба да се вложат во Киеза.

Ди Марија не е лоша опција, само ако го купиме до 30м и не би земал поголема плата од 4-5м.

Според мене нема да замине Перишич, и ако се земе Малком ке бидеме одлични, тука се Политано и Карамох.

Сега e поважно да се одлободиме од Марио, Весино, Валеро, Кандрева па и Далберт па да се реализираат новите трансфери.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom