Фан Клуб: Интер

Пошо уште непотпишан, се пуваат дека немало потреба да се отвара нова тема за догодина. Затоа ќе има ремет ако не го потпишете.
Па Сладоледџија уште во темата Канта не напиша за Роналдо, изгледа дрка 24/7 на него, а до вчера му беше дајвер, глумец и пичка. И не е само он, многу има, така да у случај да не потпише ќе си има ремет.
Абе дечиња такви имало и ќе има :) Џабе му фаќате кусур. И јас прочитав милиони мислења од луѓе шо до вчера беше бог и батина денес дека е истрошен (не мислам на некој од тука). Времето ќе си покажи :)

Ама треба и ти и Берзекер и компанија да разберете дека за 31 годишен играч со ЕДНА година до истек на договор не се фрлаат премногу пари, па колку сака нека е добар. Има одредени правила во светот на бизнисот, исто и на пазар кога ќе отидеш ако да речеме 100 денари е килограм јаболка, ќе дадеш ли ти 100 денари за стари и неквалитетни јаболка или ќе дадеш за некои сега што се набрани? Сега ај пошо сме заинтересирани за Дембеле нека рокнат 50 милиони нашиве пошо нема друг фудбалер на светов што игра на неговата позиција. И бонус на ова е ФФП, и на тоа мора да се мисли, а кога си ограничен со ресурси тогаш мора да внимаваш на секое евро што го трошиш.

Не може да ги критикувам нашиве кога завршија фантастична работа со Шкринијар, од нигде никаде го ископаа и испадна најдобар дефанзивец у лигата лани, Гаљардини исто така е добар дил, е сега има и грешки како Марио и Барбоса ама тие не можам стрикно на Сунинг да им ги препишам затоа што според мене тоа беа panic buy од нивна страна непосредно по нивното доаѓање во клубот и носењето на Де Бур. Друго е кога имаат цело лето за работа, се виде лани а еве и годинава се гледа, одлично си течат работите и немаме никакви замерки, со мали исклучоци секако.
Ако ти треба тој 31 год играч,нема да ти е проблем да дадеш +5кк.
Еве те прашувам и тебе,зошто Јуве дава точно 100кк а не дава 87кк на пример? Им треба и ќе пробаат да го земат.Многу ме нервира што парите што нема да се дадат за некој таков играч кој што ќе ни е од голем плус, ќе се дадат за некој камен што не заслужува ни пола од тоа што сме платиле.
Ние сакаме да купиме стан за 24 000е кој што е на атрактивна локација и вреди 30 000евра и газдите можат да му извадат 35 без проблем.Значи кога ти треба некој играч не се гледаат тие 3-5кк.Јас сфаќам да ни бараат за некој +20 милиони од реалното да се ценкаме,пошто сме во криза нели.Ама за ситни пари не треба муабет да се прави.
Пак ќе речам, засеа летово се ТОП.Јас не критикувам нешто кога е добро и да барам ''преку леб погача''.

Ама треба и ти и Берзекер и компанија да разберете дека за 31 годишен играч со ЕДНА година до истек на договор не се фрлаат премногу пари, па колку сака нека е добар. Има одредени правила во светот на бизнисот, исто и на пазар кога ќе отидеш ако да речеме 100 денари е килограм јаболка, ќе дадеш ли ти 100 денари за стари и неквалитетни јаболка или ќе дадеш за некои сега што се набрани? Сега ај пошо сме заинтересирани за Дембеле нека рокнат 50 милиони нашиве пошо нема друг фудбалер на светов што игра на неговата позиција. И бонус на ова е ФФП, и на тоа мора да се мисли, а кога си ограничен со ресурси тогаш мора да внимаваш на секое евро што го трошиш.

Не може да ги критикувам нашиве кога завршија фантастична работа со Шкринијар, од нигде никаде го ископаа и испадна најдобар дефанзивец у лигата лани, Гаљардини исто така е добар дил, е сега има и грешки како Марио и Барбоса ама тие не можам стрикно на Сунинг да им ги препишам затоа што според мене тоа беа panic buy од нивна страна непосредно по нивното доаѓање во клубот и носењето на Де Бур. Друго е кога имаат цело лето за работа, се виде лани а еве и годинава се гледа, одлично си течат работите и немаме никакви замерки, со мали исклучоци секако.

Ок, Дембеле е на границата на ризичност за сумата која што се спрема за него, не поради годините, туку поради квалитетот.
Не е некоја класа што ми дава полна сигурност дека би имале енормна корист од него.
Тоа што има 31 не значи ништо, доволно ни е 2-3 сезони да ги одигра добро.

Е сега зависи и сумата, 50 се многу да, но никаде не прочитав таква цифра. 30-40 би биле пристојни.

Остај Дембеле, во клинч влеговме за Роналдо првично.
Кога можел Нејмар 200, па и 300 - 400 во Реал, зошто да не човекот со 4 златни топки?
Стварно не можам да ве разберам... Што очекувате, за 50 да го дадат?

Јас гарантирам Роналдо игра уште 3-4 сезони со ваков интензитет!

Последно уредено:
Јас мислам дека ЦР7 нема да биде тоа што очекуваат.Секогаш би преферирал трансфер на млад играч кој што ќе пука во иднина.Ама секоја чест,ќе ги опалат 100кк и ич кур не ги боли.
Е сеа замисли ние за Дембеле.Имаше шпекулации дека ќе коштал 25 милиони и овде се бунеја дека требало да го земеме за 15-18. Е да го земеме,ако може за 18 нп,уште поубо.Ама ако не можеме за 18 зошто не би дале плус 5-7кк ако ни е битен тој играч?И да ги заштедеме тие пари ај ќе речеш сиромашни сме,ама ние истите тие пари ќе ги лупнеме во скелотовци и сл.Дембеле е земен само како пример затоа што најтазе е тој.Еден куп примери има последниве 7-8 години.
И да,не дркам јас на Дембеле.Нека донесат некој подобар ако мислат дека можат да си дозволат.Само ми е страв да не испадне ни Дембеле ни бутур,да играме истиве од лани.

Јас мислам дека ЦР7 нема да биде тоа што очекуваат.Секогаш би преферирал трансфер на млад играч кој што ќе пука во иднина.

Ама и тебе ќе те забркам сеа... :mad:
Пред малку искажуваш дека се слагаш со ставот околу нашата неспособност со млади фудбалери за после да ми речеш јас преферирам млади.

:cool:
Многу контрадикторен стануваш со вакви муабети.
Значи тоа е тоа што го велиш... "кога ти треба го земаш и готово"

Ама и тебе ќе те забркам сеа... :mad:
Пред малку искажуваш дека се слагаш со ставот околу нашата неспособност со млади фудбалери за после да ми речеш јас преферирам млади.

:cool:
Многу контрадикторен стануваш со вакви муабети.
Значи тоа е тоа што го велиш... "кога ти треба го земаш и готово"
Преферирам помлад играч за 100кк+
За во случајот на Јуве реков дека е подобро да земат некој од помладите за тие пари наместо 33 годишен Роналдо.
Не преферирам млади за ефтини пари од 10-30кк како што правиме ние.
Не е ич контрадикторно.

Ако ти треба тој 31 год играч,нема да ти е проблем да дадеш +5кк.
Еве те прашувам и тебе,зошто Јуве дава точно 100кк а не дава 87кк на пример? Им треба и ќе пробаат да го земат.Многу ме нервира што парите што нема да се дадат за некој таков играч кој што ќе ни е од голем плус, ќе се дадат за некој камен што не заслужува ни пола од тоа што сме платиле.
Ние сакаме да купиме стан за 24 000е кој што е на атрактивна локација и вреди 30 000евра и газдите можат да му извадат 35 без проблем.Значи кога ти треба некој играч не се гледаат тие 3-5кк.Јас сфаќам да ни бараат за некој +20 милиони од реалното да се ценкаме,пошто сме во криза нели.Ама за ситни пари не треба муабет да се прави.
Пак ќе речам, засеа летово се ТОП.Јас не критикувам нешто кога е добро и да барам ''преку леб погача''.
Затоа што Јуве нема проблем со ФФП, а Интер има и додека застане на нозе ќе има вакви ценкања. Ти текнува Јуве какви трансфери правеше на почетокот, кога го воведоа ФФП? Овој за нула евра, оној на седумсто рати, трет на позајмица..., и се до Игуаин немаа некој голем трансфер. Јас не велам дека Роналдо не е добар играч или дека не вреди 100м, ама мене лично апсурд ми е да даваш толку пари за 33 годишен играч, без разлика на тоа дали се вика Меси, Роналдо или Нванкво.

Берзекер, со кој интензитет да игра Роналдо? Две години уназад по пола сезона не постои на теренот, конкретно оваа сезона до јануари мислам дека имаше само два гола дадено. Какви три четири сезони што ви е, нема теорија.

Роналдо не може Касерес да го издрибла не пак четири сезони да игра на ГОАТ ниво.

Под услов Јуве дс го купи, мене на паник бај ми личи ова, очајни се за ЛШ и гребат на сите страни, а како ќе игра Роналдо со Кедира во средина се запрашал ли некој? :D И во одбраната треба да инвестираат, и Киелини и Барзаљи се во надолна линија.

За во случајот на Јуве реков дека е подобро да земат некој од помладите за тие пари наместо 33 годишен Роналдо.
Не е ич контрадикторно.

Млад за тие пари не оди во Јуве, да бидиме реални, играат за големиве клубови. :cool::ROFLMAO:

Не е ич контрадикторно.
Што е подобро за јуве си знаат тие самите. Не знам зошто толку се мачите со математиката кога немаме никакви параметри врз кои би пресметале како тие ќе го исплатат тој трансфер. Тоа си е нивна работа.

Има клубови кои можат да купат млад играч од 100м. Ние не спаѓаме во нив.

Велиш дека не преферираш купување млади за 10-30м. Икарди, Шкринијар... Не?[DOUBLEPOST=1531073677][/DOUBLEPOST]
ама мене лично апсурд ми е да даваш толку пари
Тоа е затоа што ги гледаш како да се твои :icon_lol:

Под услов Јуве дс го купи, мене на паник бај ми личи ова, очајни се за ЛШ и гребат на сите страни, а како ќе игра Роналдо со Кедира во средина се запрашал ли некој? :D И во одбраната треба да инвестираат, и Киелини и Барзаљи се во надолна линија.

Ова сакав да го пишам порано, тука се слагам потполно!
Единствено нешто за кое што верувам би било причина за потенцијална дигресија на Роналдо би била средината, т.е. соиграчите околу него. Бидеќи факт е дека не е исто да играш со Крос и Модич и овие од Јуве.

Ова сакав да го пишам порано, тука се слагам потполно!
Единствено нешто за кое што верувам би било причина за потенцијална дигресија на Роналдо би била средината, т.е. соиграчите околу него. Бидеќи факт е дека не е исто да играш со Крос и Модич и овие од Јуве.
Игуаин најверојатно си оди. Калдара и Спинаѕола пристигнаја плус Кансело :) фали уште еден CB. Can од ливерпул и тој....

Иначе и Јуве купуваше ко Интер пред 5 години полека накрена, сега сте вие во тој период. Само најбитно е в година ЛШ пак да играте а досега засиливањата ви се топ.

Што е подобро за јуве си знаат тие самите. Не знам зошто толку се мачите со математиката кога немаме никакви параметри врз кои би пресметале како тие ќе го исплатат тој трансфер. Тоа си е нивна работа.

Има клубови кои можат да купат млад играч од 100м. Ние не спаѓаме во нив.

Велиш дека не преферираш купување млади за 10-30м. Икарди, Шкринијар... Не?[DOUBLEPOST=1531073677][/DOUBLEPOST]
Тоа е затоа што ги гледаш како да се твои :icon_lol:
Не може сеа Дембеле да не го земеме за 25 на пример(ако сметаат дека ни е потребен),а истите да ги тупнеме на некој недокажан и да се надеваме дека ќе се погоди како Икарди,Шкринијар.
Некогаш треба да се купи тоа што ти треба,и да не се штедат 5 милиони.Се гледа тоа што е на пазарот што ти одговара најмногу спрема потребите и парите и си купуваш.Доколку ти треба некој и е 25кк,нема да се откажеш и ќе си платиш 5-6 милиони повеќе од планираните доколку е потребно.Е ние не доплаќаме 5кк и на крајот ќе ги лупнеме истите 25-30кк за 2-3 играчи,кој од кој потруп.
И да,можеби и за 3 милиони ќе се погоди некој играч,тоа никој неможе да го предвиди.Само тоа е одлика на тимови како Џенова,Сампа и останати кои што чекаат да погодат некој играч за ефтини пари и потоа да го продадат на појаките тимови.Значи во ред е да се купува одредени играчи на тој принцип,ама неможе така да пазариме 3 или 5 години и сите трансфери да ни се такви.

За позицијата на која игра Дембеле потребен ни е докажан квалитет или ништо нека не купуваат. Дембеле е некоја врста на долна граница, под тоа ниво не ни треба никој.

Инаку играчи се потребни и помлади и постари, ако не погодиш добри млади играчи никогаш нема да продадеш играч и секогаш ќе си во минус.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom