Фан Клуб: Интер

Малку офтопик и конкурентско оговарање.. :icon_mrgr:

Јувентус очигледно ќе го продадат Буфон.
Знам дека не не' интересира нивната политика, но воопшто не би ми се допаднало (доколку би бил Јуве-фан) што не се потрудија да ги задржат легендите под клубското име. Дел Пиеро го продадоа, а сега и Буфон.

Не знам дали треба но на некој начин сум горд што покажавме огромен респект према нашите легенди (Занети, Станкович, Рекоба) кои се' уште работат за клубот. Ок можда не баш со пофалби али... :)

....
(гифов мора да му е на десктоп изваден)

Abe ova stario Io Sono e ili nekoja Shveps verzija?

Pitanje na vrme e koga Raja ke se pojavi so cigarce u usta live stream na instagram , za fudbaler od takov kalibar i tie godini ima ispadi, daleku od baloteli ama sepak si gi drzi.

Сто милиони дава кој може, ние не можеме. Многу поважно е деца, дека конечно одработуваме добро меркато. До крајот ако ги земеме Малком, Дембеле и кој било бек ќе биде фантастично. Доста го мачите Син да ви објаснува ФФП, тоа што нема и царот не јаде.

Иначе живи-здрави..? :)
Mebas? [emoji23]

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Проблемот е што поради ФФП не смееме да вложуваме без ограничувања, а тоа нормално ја отежнува работата на Аусилио.

Сега може да купиме играч како Дембеле за 20-30м евра, добар и докажан играч кој има уште 1-2-3 сезони да прикаже и на таков играч веќе нема ние што да вратиме од вложеното, не е можно да се продаде. Платата на тие играчи е доста висока.

Втора опција се играчи како Мартинез, Марио, Габигол, Весионо кои исто имаат некоја слична цена, ама се недокажани и може да разочараат.
На најголем дел од таквите играчи може да се врати дел од вложеното, некои кои ке се докажат ке вредат и двојно-тројно од тоа.
Исто и платите не се толку високи кај најголем дел од овие играчи.

А Роналдо не го споредувајте во ниедна категорија, и 150м да даде Јувентус, и 30м нека биде платата тие пари ке ги вратат во првата година од дреови спонзори и успехот на тимот за кој ке придонесе играчот.
Замислете само колку нови фанови ке донесе Роналдо, само на колку млади е идол еден таков играч.

Мал анаграм:

11.png 22.png

Шала на страна, одличен потег од нивна страна, мене ме радува што после долго време таков играч доаѓа во Серие А. Мислам дека имаме најдобра одбрана во лигата и за таа одбрана да стане уште подобра и требаат натпревари против најдобрите.

Последно уредено:
Почнавме да им се радуваме на засилувањата од конкурентите :facepalm::pos:

Само не гледам како ова позитивно би се одразило врз нас, не за друго...
Ок, ајде разбирам квалитет на фудбал, мотивација и слично, ама не бе не е тоа тоа.

Почнавме да им се радуваме на засилувањата од конкурентите :facepalm::pos:

Само не гледам како ова позитивно би се одразило врз нас, не за друго...
Ок, ајде разбирам квалитет на фудбал, мотивација и слично, ама не бе не е тоа тоа.
Малку ми ги изврте зборовите ама добро. Не ме радува мене што конкурентите се засилиле, туку што ние ќе имаме прилика да играме против играч како Роналдо. Самата лига добива многу. Инаку целата работа не е ништо посебно за мене, Роналдо е надобриот играч кој заиграл во Италија било кога. Во 97'ма кога го донесе Морати. На тоа ниво е само уште Марадона во Наполи. Овој трансфер е маркетишки полн погодок за јуве, но во играчка смисла не е на нивото на другите два затоа што тие дојдоа кога беа во полна снага. CR7 е тип на трансфер од оние "да ја завршам кариерата некаде". Тоа на страна, и на 33 години Роналдо е во одлична физичка кондиција. Мислам дека ќе одигра две години во Серие А и потоа САД или Кина.

Ние треба да си го гледаме нашиот двор. Имаме одбрана која може да игра против секого. Вчера Миранда си изгази со Лукаку, Шкриниар е тука, нека дојде кој сака. Само да ги донесат тие 3 засилувања што недостигаат.

Малку ми ги изврте зборовите ама добро. Не ме радува мене што конкурентите се засилиле, туку што ние ќе имаме прилика да играме против играч како Роналдо. Самата лига добива многу. Инаку целата работа не е ништо посебно за мене, Роналдо е надобриот играч кој заиграл во Италија било кога. Во 97'ма кога го донесе Морати. На тоа ниво е само уште Марадона во Наполи. Овој трансфер е маркетишки полн погодок за јуве, но во играчка смисла не е на нивото на другите два затоа што тие дојдоа кога беа во полна снага. CR7 е тип на трансфер од оние "да ја завршам кариерата некаде". Тоа на страна, и на 33 години Роналдо е во одлична физичка кондиција. Мислам дека ќе одигра две години во Серие А и потоа САД или Кина.

Ние треба да си го гледаме нашиот двор. Имаме одбрана која може да игра против секого. Вчера Миранда си изгази со Лукаку, Шкриниар е тука, нека дојде кој сака. Само да ги донесат тие 3 засилувања што недостигаат.

Па не би рекол, Роналдо се' уште е играч по кого би трчале скоро сите гиганти и би го платле колку што треба, не мислам дека неговата кариера е во залезот (not the final chapter). Ок дечкото има 33 и очекувано е да има дигресија но очекувам да игра на минимум 90% од потенцијалот што во Реал го имаше. Така да...

Се надевам сум те сфатил добро, корегирај ме ако не. :)

Ова пробувам на Урко да му го објаснам, земал ме замара со денови како Јуве ќе ни ја убиеле самодовербата и ќе немала смисла следната сезона. Ок, ај ако не да не се игра фудбал пошо ќе дојде Роналдо у Јуве. Ме боли кур мене за маркетингот на Јувентус, што сакаат нека прават со пари и такви работи, мене битни ми се резултатите. Повлеков една паралела во онаа темана за трансфери, ме направија будала. Роналдо, Бекам и Роналдињо дојдоа во Милан таму 2008-9 или кога и да беше, го видовме епилогот. Да, не викам дека он нема гол да постигне во Јувентус или дека ќе биде флоп, ама 100 милиони за играч кој навлегува во 34-та година од својот живот малце не ми е логично, без разлика дали е Ронадо или Меси. Една повреда и отиде и кариера и све, ете видовме и на Ибра што му се деси, и после ќе биде квичење ама чекај бе ние 100 милиони џабе фрливме, ама како зама зашто. :)

Башка да се навратам на муабетот за Интер, ова само може да му даде елан на Интер повеќе да инвестира во иднина, а не да го убие психички.

Ова пробувам на Урко да му го објаснам, земал ме замара со денови како Јуве ќе ни ја убиеле самодовербата и ќе немала смисла следната сезона. Ок, ај ако не да не се игра фудбал пошо ќе дојде Роналдо у Јуве. Ме боли кур мене за маркетингот на Јувентус, што сакаат нека прават со пари и такви работи, мене битни ми се резултатите. Повлеков една паралела во онаа темана за трансфери, ме направија будала. Роналдо, Бекам и Роналдињо дојдоа во Милан таму 2008-9 или кога и да беше, го видовме епилогот. Да, не викам дека он нема гол да постигне во Јувентус или дека ќе биде флоп, ама 100 милиони за играч кој навлегува во 34-та година од својот живот малце не ми е логично, без разлика дали е Ронадо или Меси. Една повреда и отиде и кариера и све, ете видовме и на Ибра што му се деси, и после ќе биде квичење ама чекај бе ние 100 милиони џабе фрливме, ама како зама зашто. :)

Башка да се навратам на муабетот за Интер, ова само може да му даде елан на Интер повеќе да инвестира во иднина, а не да го убие психички.

Ме чуди Syn да ти држи таков став :D али еве сме на сејм пејџ.
Како што реков, не гледам како позитивно би се одразило врз нас освен тоа што дуелите со Јуве би биле крајно фрустрирачки бидеќи победата над нив ќе биди далеку поголем залак/колач за голтање.

Не знам зошто негувате вакви филозофии од типот "не вреди толку пари за играч, што ако се повреди", зар треба да се фокусираме на финансиска безбедност со помалце ризици и градење на тим со мали трансфери и плати. За тоа го земаш, поради фактот што е број 1/2. Башка тоа како што кажа и некој член погоре, очекувано е да ги вратат парите индиректно така да не гледам зошто ругате. 100 или 120 се ок за Роналдо. Кога би можел Нејмар да е трипати попреплатен...

Ме чуди Syn да ти држи таков став :D али еве сме на сејм пејџ.
Како што реков, не гледам како позитивно би се одразило врз нас освен тоа што дуелите со Јуве би биле крајно фрустрирачки бидеќи победата над нив ќе биди далеку поголем залак/колач за голтање.

Не знам зошто негувате вакви филозофии од типот "не вреди толку пари за играч, што ако се повреди", зар треба да се фокусираме на финансиска безбедност со помалце ризици и градење на тим со мали трансфери и плати. За тоа го земаш, поради фактот што е број 1/2. Башка тоа како што кажа и некој член погоре, очекувано е да ги вратат парите индиректно така да не гледам зошто ругате. 100 или 120 се ок за Роналдо. Кога би можел Нејмар да е трипати попреплатен...
Брат 33 години има, како е ок? Еве хипотетички 100 даваш за Икарди и 100 за Роналдо. Првиот и да се повреди ќе се врати и има шанса пак да игра на врвно ниво, вториот се повреди ли отиде јабана, отидоа парите дадени за него, плановите што ги правел тимот итн итн.

Како тоа дербито ќе било фрустрирачко за нас? Па уште поголем мотив ќе имаат нашиве да ги победат ѓубрињата. :) Абе ајде Касерес го стави во џеб пред неколку дена, Шкринијар ќе го фрустрира до максимум, ќе ти ебам и Роналдо и све. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom