Фан Клуб: Интер

А го упропастија клубот до толку да немаме играч кој вреди и може да се продаде. (освен Икарди и Скриниар)

Тохир не купи - 0 инвестиции! Ок, фала за подмирувањето на долговите, но сепак не зачна квалитетен фудбал во тимот, т.е. сето тоа немаше никаква рефлекција врз играта.
Сунинг не купи - банови, забрани, курци палци = 0.

Прашањето е... до кога?

Конечно и на овој syn нешто да не му е јасно, стално све му е кристално јасно и за све имаше објашњавање.

Така бе друже, како фан скрос на место ти е прашањето - што кур бараат Сунинг во Интер ако не можат да инвестираат? Кој кур овие контрадикторности и до кога ние фановите ќе треба да се замараме со објаснувања и оправдувања на нивните постапки и одлуки.

Ако не сте кадарни ајт на продажба, белки ќе се најде некој што ќе сака да гледа фудбал во Интер, а не да праи пари.
lani mozea, dadoa 100m evra samo vidi koj dojde :), ali i toa e znak prasalnik, dali igracite dovedeni bile losi, ili inter kako sredina e losa, i toa e diskutabilno.
Sea so banov koj seuste im trae nema poenta da se tuka, sve e toa ok kako ideja, za samofinasiranje, klubot da pravi profiti, da ima marketing strategija i sve toa ama vo momentov se postavuvaat osnovi za toa, i nema teorija taka da funkcioniraat sega.
Ako tera banov u kina, tocno, nema poenta da se tuka i prinudeni ke se da prodavaat, vsusnost i del od tamosnite mediumi im vrsea edno vreme pritisok toa da go napravat za da iskocele patrioti ( zabegana drzava jebiga ).
Samo rabotata e, koj bi gi zemal posle niv, ne e deka se tepaat da kupuvaat klubovi vo Italija, si ima i toa svoja pricina, eve vidi roma koj ja zema, ili tohir kaj nas, onoj prevarana u milan sto dojde. Ja poise nadez gleam u toa da se trgne banot u kina otkolku ovie da ne prodadat, vtorovo ako se desi pak moze da zaglavime so nekoj ko tohir ili nekoj tret sumjiv covek. Arapive totalno ja ignoriraat italija.

Losa e momentalnava situacija, izbrzaa so nekoi potezi, ne smeea mario da go prodavaat dur ne videa na sto se so pastore, bez razlika sto rafinja dojde, rafinja moze da igra i ko krilo, taka da mozese on da se koristi na pozicijata na kandreva na primer, vaka apsolutno nisto ne promenija i ostanaa na status quo situacija, uz vlosena atmosfera a sega ima golem naboj i kaj navivacite. Ednostavno mnogu glupo izigraa, i so davanjevo na mario i so toa sto javno se vlecea za pastore a na kraj od trite podlgoto go zemaa, za ova se krivi ausilio i sabatini.

lani mozea, dadoa 100m evra samo vidi koj dojde :), ali i toa e znak prasalnik, dali igracite dovedeni bile losi, ili inter kako sredina e losa, i toa e diskutabilno.
Sea so banov koj seuste im trae nema poenta da se tuka, sve e toa ok kako ideja, za samofinasiranje, klubot da pravi profiti, da ima marketing strategija i sve toa ama vo momentov se postavuvaat osnovi za toa, i nema teorija taka da funkcioniraat sega.
Ako tera banov u kina, tocno, nema poenta da se tuka i prinudeni ke se da prodavaat, vsusnost i del od tamosnite mediumi im vrsea edno vreme pritisok toa da go napravat za da iskocele patrioti ( zabegana drzava jebiga ).
Samo rabotata e, koj bi gi zemal posle niv, ne e deka se tepaat da kupuvaat klubovi vo Italija, si ima i toa svoja pricina, eve vidi roma koj ja zema, ili tohir kaj nas, onoj prevarana u milan sto dojde. Ja poise nadez gleam u toa da se trgne banot u kina otkolku ovie da ne prodadat, vtorovo ako se desi pak moze da zaglavime so nekoj ko tohir ili nekoj tret sumjiv covek. Arapive totalno ja ignoriraat italija.

Losa e momentalnava situacija, izbrzaa so nekoi potezi, ne smeea mario da go prodavaat dur ne videa na sto se so pastore, bez razlika sto rafinja dojde, rafinja moze da igra i ko krilo, taka da mozese on da se koristi na pozicijata na kandreva na primer, vaka apsolutno nisto ne promenija i ostanaa na status quo situacija, uz vlosena atmosfera a sega ima golem naboj i kaj navivacite. Ednostavno mnogu glupo izigraa, i so davanjevo na mario i so toa sto javno se vlecea za pastore a na kraj od trite podlgoto go zemaa, za ova se krivi ausilio i sabatini.

Прашањето е дали ова кинезиве беа во можност да дојдат до некакво сознание за банов, пред да стапнат кај нас? Пошо реално им оди во прилог.
И до кога ќе трае банов?

Сето ова е доста сумливо за мене, и оправдано да ме тепа параноја.

Што се мени тиче мислам дека нема со мал прст да мрднат, само нека...

Пинамонти во Сасуоло за 8м, значи се обезбедија пари за Пасторе, ако не е доцна...

За да бидат проблемите поголеми, се повреди и Икарди.

Нека се повредат Перишич и Кандрева па тогаш нека му ја мислат да ги видам...што правеа во последните трансфер периоди?..се молеа да не се повредат главните играчи во нападот?..срамота бе,јас ги правдав летото ама не се веќе за правдање...ниту една сериозна компанија не функционира на работ на ризикот и ова делува тотално аматерски и нелогично што не купија апсолутно ништо како да се спремаа за турнир а не за маратон.

Кога ви велев јас дека не сакаат да инвестираат во интер и да не врати на старите патеки,триста километарски постови ми пишувавте.
Едноставно е бе другари.Сакаш успех?Кешираш класа играчи и со еден асолен тренер како Спалети си обезбедуваш ЛШ.После тоа, летото повторно се јачаш за ЛШ и за неколку сезони си онаму каде што припаѓаш.А ми го тупите овде можеби Весино,Галардини,Марио ќе биделе јаки играчи во иднина.МОЖЕБИ ќе бидат,ама нас ни треба некое докажано засилување,кое нема да го чекаме да се развива.Дека со тимов може да се обезбеди топ 4,може.Ама зошто побогу не се купуваат играчи со кои што РУТИНСКИ ќе се обезбеди тоа 4то место и нема да се тресиме дали на Марио,Весино и Брозович ќе им се игра или не?Во ваква мизерна,боса лига се тресиме за топ 4.:гомце:Нема никакво оправдување,ни за летото ни за сеа.

dokazani igraci ne doagat vo vakov inter , zosto ne go razbereme nie toa ednas i zasekogas , zatoa mora da improvizirame so nekoi kako mario,brozovic, perisic

Прашањето е дали ова кинезиве беа во можност да дојдат до некакво сознание за банов, пред да стапнат кај нас? Пошо реално им оди во прилог.
И до кога ќе трае банов?

Сето ова е доста сумливо за мене, и оправдано да ме тепа параноја.
ne veruvam deka znaele za posledicite od istiot, inace nemase da pocnat so ona inter is coming, oni uste nedojdeni dadoa 100m evra na uslovno receno, somnitelni iminja, baska nemase teoretska sansa da kupuvaat klub nadvor od kina ako znaele deka vaka ke bide definirana taa zabrana za investiranje na strana.

Ali pak ke recam, so ogled na toa kakva kompanija e suning, najidealno scenario za nas ke e tie reprekusii koi postojat za prefrlanje na pari na strana da olabavat, otkolku povtorno klubot da bide staven na prodazba. A pricinite za toa se prilicno ednostavni, od edna strana dobro bi bilo pozadi timot da stoi vakva bogata kompanija koja e bog i batina na aziskiot pazar sto dopolnitelno e dobro za nas vo pogled na parite koi lezat vo marketingot u toj del od svetot, od druga sto postoi rizik nekoi sumjivi da doat i da ne zemat, a i dur trae taa faza za prodazba na klubot, ke ima transfer embargo, mater ke ni se ebe, i pak ke pocinjame od 0, i ke napraime nekolku cekori nazad, makar i se plasirame vo LS konecno.

Ama, i vo vakva situacija podobro mislam deka mozevme da izigrame, znam deka sea ke imaat nekakov kredit ausilio i sabatini demek suning ne dale pari, ne mozele i slicno, vrzani im bile racete, ama u nikoj slucaj ne bea prinudeni da se letaat so davanje na mario, a i mozea za nesto sitno da zemat nekoj igrac na pozajmica cisto da bide alternativa do juni, ili so opcija za otkup u slucaj pinamonti da go dadat. Mozea i na eder kupec da mu najdat, sea ke zaglavime so nego ko so palasio.

Кога ви велев јас дека не сакаат да инвестираат во интер и да не врати на старите патеки,триста километарски постови ми пишувавте.
Едноставно е бе другари.Сакаш успех?Кешираш класа играчи и со еден асолен тренер како Спалети си обезбедуваш ЛШ.После тоа, летото повторно се јачаш за ЛШ и за неколку сезони си онаму каде што припаѓаш.А ми го тупите овде можеби Весино,Галардини,Марио ќе биделе јаки играчи во иднина.МОЖЕБИ ќе бидат,ама нас ни треба некое докажано засилување,кое нема да го чекаме да се развива.Дека со тимов може да се обезбеди топ 4,може.Ама зошто побогу не се купуваат играчи со кои што РУТИНСКИ ќе се обезбеди тоа 4то место и нема да се тресиме дали на Марио,Весино и Брозович ќе им се игра или не?Во ваква мизерна,боса лига се тресиме за топ 4.:гомце:Нема никакво оправдување,ни за летото ни за сеа.

Не, нивните тези беа во стилот демек проаѓавме многу тежок период, период во кој клубот беше до гуша заглавен (Морати тајмс), период во кој што само се трошеа пари а не се водеше никаква сметка, не се работеше рационално и слични ствари.
Ете тоа донекаде можам да го прифатам, но се прашувам колку време ни е потребно за конечно да пркнеме пошо еве поминаа 8 години, и дали стварно ќе пркнеме или вака вечно ќе глибаме в место.

Времето на Морати може да го серете колку што сакате, но тоа беше време ко кое гледавме вистински фудбал.
Ок, можда се променија времињата, сега се рабоди доста поразумно но сето тоа е во пролог само на газдите, не на фановите (барем во нашиов случај), пошо ние како фанови сме осакатени со тоа што не уживаме со клубот за кој што навиваме.[DOUBLEPOST=1517421463][/DOUBLEPOST]
ne veruvam deka znaele za posledicite od istiot, inace nemase da pocnat so ona inter is coming

А јас па не верувам дека е можно и ти да си толку наивен и да веруваш во нивната искреност. ;)
Бате, територија променуваат само за правење бизниси и капитал, а масовно стекнување на капитал и "искреност/чесност" не одат заедно, барем според мене. Без разлика, не само во овој случај конкретно, општо земено.

@nik1
Неможело да дојдат класа играчи кај нас :cuc: Незнам што подразбираш под класа играчи,Меси и Роналдо?
1000 примери ќе ти дадам од минатите 5 години каде што не сме купиле класа играчи,оти сакаме за кило семки да ги земиме.

Ајт мрш од клубот, стварно.

Читам, Сабатини и тој потрчкото преговарале "успешно" со Пасторе, овие од Сунинг не дале зелено светло, тогаш што кур преговарате да ви ебам мајката у пичка, нели сте едно исто гомно.

Јас незнам како овие нуделе 7м за позајмица кога тие пари ги немале, не ми се верува во последен момент да им кажеле кинезиве дека, ОДЈЕБИТЕ не даваме пари.

Не можам да се согласам со тоа дека никој квалитетен не би дошол во овој Интер. Доколку се насети сериозна намера за возобнова на клубот и враќање на старите патеки зошто да не?
Абе не бидете наивни, за пари секој би дошол?
Доколку имаме намера да го возобновиме клубот тоа сигурно би било некој план во кој што сакаме да воспоставиме некоја мрежа на повеќе квалитетни фудбалери, и таа програма и план би била јавно достапна и секој би ја знаел, а тоа би било доволна гаранција дека станува збор за камбекот на вистинскиот Интер, оној стариот.

А јас па не верувам дека е можно и ти да си толку наивен и да веруваш во нивната искреност. ;)
Бате, територија променуваат само за правење бизниси и капитал, а масовно стекнување на капитал и "искреност/чесност" не одат заедно, барем според мене. Без разлика, не само во овој случај конкретно, општо земено.
ne me sfakas, znaci nema apsolutno nikakva logika da go zemat klubot a pritoa 0 evra da mozat da prenesuvaat svoj kapital, dali me sfakas, vsusnost, dokolku postoese banot koga ne kupuvaa, nemase ni da mozat da ne zemat :)
Ne sum naiven, samo gledam logicno na rabotite, koja e poentata da kupis fudbalski klub a pritoa da ne mozes da investiras vo istiot, investicii koi na nekoj nacin ti garantiraat i prihodi vo idnina, na primer da kupis igraci koi ke ti garantiraat sekoja gocina LS mesto.
I posle kako ke pominuva vremeto, klubot mnogu pomalce ke ima potreba od parite na gazdite, i ke dojdat do toj stadium, na samofinansiranje, a suning ke pomaga pri renoviranje primer na meaca, gradenje nov trening centar sto im e u plan, gradenje na fudbalski shkoli vo kina, sto isto taka e u pending faza ...
Da ne im bese do licno investiranje na kraj kraeva nemase lani, na uste nedefinirana struktura vo timot u momentite koga dojdoa, da dadat 100m evra.
Mislam deka i oni se zatecheni od celava ovaa frka, a i kako sto gledas citav deka odredeni mediumi im pravea eden period pritisok da se otkazat od inter na baza na patriotizam.

Inace ne deka veruvam na nivna iskrenost i slicnost, ama eve razmisli malce, dali ima logika da se del od evropskiot fudbal a da ne smeat evro da prevrlat od kina, odnosno da go preinacam prasanjeto, dali vo edna vakva situacija bi kupile klub koj bese u dolgovi ...

U toj kontekst veruvam deka ne znaele za banot, odnosno ne znaele deka vaka ke se odrazi vrz nivniot obid u investiranje vo stranski klub, najavi imase za ogranicuvanje na stransko investiranje, ama najava deka celosno toa ke umre ne.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom