Фан Клуб: Интер

Нека ни е честито новиот тренер, му се посакувам се најдобро и по можност да ја врати титулата во Серија А!! А со овој потег на Морати се повеќе сум убеден дека се спрема за Пеп во иднина.

Ај честито тренер нека ни е, не сакам да почнам со критики дека сеуште е рано. Со срека Гасперини се надевам дека ке ги оправдаш очекувањата од навивачите

Оптимист сум, јбг... За Рафа не бев, за Лео бев индиферентен, затоа што полош од Бени никој не можеше да е, ама за овој ко за чудо сум оптимист.

Позитивно:

1. Тренер од помал тим, и поскромен, нема одма да почнува да бара скапи играчи, него знае да еваулира играч без разлика дали е добро платен или не.

2. Ги знае повеќето од тимовите во Италија, т.е италијанец ни треба затоа што за скудето се бориме (некој да не знае каков резултат имаше против Јуве, Рома, Милан и Интер кога со Џенова освои 5 место?).

3. 3-4-3 ѕверска формација, за која ќе пишам утре повеќе и ќе се обидам да ви докажам зошто не се игра со три класични дефанзивци.

4. И Мур беше изрбкам од Челси пред да дојде кај нас, така да...

5. Среќен сум што го игнориравме договорот со Карја.

Негативно:

1. 3-4-3 формација му дозволува на Интер/Морати да не купи никого, него со максимум 1 играч да е комплетен тимот. Такви играчи имаме.

2. Тренер а не менаџер.

3. Нема искуство во ЛШ.

За тренерот ќе видиме што ќе направи.
Да го видиме Морати што ќе направи со засилувањата или како предходната година само ќе продава.
Пак тимот е многу добар за да се менува нешто пак јануари ќе купува.
Интер за да остане конкурентен во Европа треба да купи тројца добри играчи.

Прочитајте го...
Сер Алекс го сакал во 2009 :)

Gian Piero Gasperini - Report
The Red Devils are reportedly interested in one of Italy's most wanted...
Dec 9, 2009 10:45:11 AM
Manchester United are said to be following Genoa coach Gian Piero Gasperini with great interest with a view to signing him.

According to Tuttosport, Sir Alex Ferguson is impressed with the 51-year-old's style of football in the port city and wants him at Old Trafford as his technical assistant.

The report claims Ferguson will help guide Gasperini into becoming the full-time manager there once the Scot calls it a day. Gasperini has been followed for a while now with a number of United scouts visiting Marassi on different occasions.

It is said Fergie is particularly attracted to Gasperini's unique style of football with Genoa becoming renowned for a hard-working, yet fluent pattern of play. But luring him could be a struggle as the Italian is fully committed to Genoa with his current deal not expiring until 2012. Furthermore, Fiorentina, Napoli and Juventus have all shown an interest in him previously.

But a major offer from England could lead to him taking action and following Carlo Ancelotti to the Premier League.

Salvatore Landolina, Goal.com

Како што кажав односн напишав ,ако Морати не ангажира минимум еден квалитетен и двајца (полу)квалитетни играчи од средниот ред ова лето тогаш заедно со Бранка и Гасперини ќе се сликаат догодина и ќе си го гледаат Милан каде што повторно си ја креваат титулата....

Честито новиот тренер само на арно нека е.Гасперини според мене е тренриште,со Џенова чуда правеше,од тактика,формација до трансфери.Препознатлив е по 3-4-3,но на некои утакмици настапуваше и со други формации како 4-4-2 и 4-3-3.

Ете ајде да речеме правилно постапиле Морати и Бранка.Ке видиме како ке го предводи тимот,ама да си ззнае Морати дека се потребни засилувања,мора да се земат добри играчи летово,среден ред и напад се надевам дека ке не израдува барем со еден одличен,и класа играч како што ни доликува на нас.

Не знам зошто,ама јас сум оптимист околу Гасперини,докажан тренер во Италија,од една просечна сезона која ја извади од гомна,ја внесе во Серија А и во рок од две години од кога ја внесе,успеа да ја однесе и во Европа !
Само да не игра формација 3-4-3,да се доведат 2-3 квалитетни играчи и тоа е тоа,одличен тактичар и голем мотиватор е Гасперини,иако не изгледа така,мене ми изгледа на мафијашки тип :D

Шо се случи со Вивиано? Денес преговараа Интер и Болоња....

Незнам за вас ама јас сум песимист околу овој избор на тренер.Ова е само мое мислење!Камо среќа да ме демантира Гасперини!
За почеток ве поздравувам со овој стих:
ДОБАР ДАН ТУГО,ЕВО ВРАЧАМ ТИ СЕ ЈА,НИСМО СЕ ВИДЕЛИ ДУГО,МОРАТИ ЈЕ ПРЕВАРА!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom